Şimdi Ara

En ufak virajda frene basanlar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
2
Favori
5.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracı yol tutmuyordur güven vermiyordur bunun için yavas gider...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bagajda dökülecek bir şey vardır belki
  • malt1 M kullanıcısına yanıt
    Neden kızıyorsun ki? Virajın derinliğini görmek herşey değil. Virajda buzlanma olabilir, başka araç kaza yapmış olabilir iki viraj ard arda olabilir, normal bir sürücü yavaşlar ve yavaşlaması da gerekir. 75 beygir diyip küçümseme, Çeyrek beygirlik bisiklet bile adamı öldürebilir.Şimdi 75 beygir diyip küçümsediğin araca yol tutuşunda nasıl güvenip frenlemiyorsun ayrı bir tezatlık tabi.
  • Çoğunlukla otomatik vitesliler yapıyor bunu, sadece virajda değil; 70-80 km/h la otoban sol şeridinde giderken de yapıyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıştan yeni çıktık, normaldir..
    Her yağmurda tikanan trafik ve kaza manzaralari göre göre insanımız; temkini elden bırakmıyor

• Virajlarda mümkün olduğunca az yüklenirim araca, hızlı da kullanmam zaten. O değil de, benim anlamadığım düz yolda kendi kendine ara sıra frene basanlar
  • Ben virajlarda frene basmıyorum gazı kesiyorum ama şuan altımdaki araba broadway olunca ister istemez frene basıyorum hızlı girsemde yine gazla virajda arabayı topluyorum yapıcak birşey yok şoförlük ve araç meselesi
  • Her şey şoförün aldığı riske bağlı, düz yolda basmayı ister, virajı riske etmez, kimleri düz yolda basmaz, virajda aracın limitlerini zorlar
  • Fatih_540ia kullanıcısına yanıt
    Olay risk alıp almamak değil.

Viraja girip tam ortasında 1 saniye frene basanlar var. Normal girdiysen neden fren yaptın? Hızlı girdiysen bir saniyelik fren neyi değiştirdi?

Bunlar bilinçsizce araç kullanan insanlar genelde. Kafalarında belli bir hız ya da hız limiti yok sadece hissiyata göre kullanıyorlar.
  • herkesin aracı aynı değil, her araç da aynı değil. o yüzden bilip bilmeden insanları yargılamayın. arkadaki hız kesecek diye ben takla mı atayım? şahsen ben de pek frene basmazdım ancak ankara'da gata'nın önünde az kalsın takla atıyordum, ondan beri yavaşlıyorum artık. süspansiyonları yumuşak araçlarla, yüksek araçlarla mecbursunuz, devrilmeyecek olsa bile bir yere kadar eğilmesi bile insanı geriyor.
  • Forumun en bos konularindan biri...

• frene mi basarsınız, gazlarmısınız bilmem de şu virajlarda yarış pistindeymişsiniz gibi iç-dış-iş mantığıyla araç sürüp şerit değiştirmeyin.
  • bazılarıda balata ömrünün çok olmasıyla övünüyor .Aman basma frene hiç dokunma gereksiz bir pedal o :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ST4LK3R

Neden kızıyorsun ki? Virajın derinliğini görmek herşey değil. Virajda buzlanma olabilir, başka araç kaza yapmış olabilir iki viraj ard arda olabilir, normal bir sürücü yavaşlar ve yavaşlaması da gerekir. 75 beygir diyip küçümseme, Çeyrek beygirlik bisiklet bile adamı öldürebilir.Şimdi 75 beygir diyip küçümsediğin araca yol tutuşunda nasıl güvenip frenlemiyorsun ayrı bir tezatlık tabi.

Yaşadığım şehir itibariyle buzlanma olan gece sayısı bir elin parmakları kadar yoktur sanırım.Ben diyorumki mesela mavi bulvar kanal boyu virajlı bir yer.Ben burda hız sınırı olan 60la gidersem virajlarda frene basmama hiç gerek kalmıyor.Zaten virajlar o hız sınırını kaldırıyor.Kaldırmasaydı eğer tabela konulurdu.Ama şoförler napıyor ,ne kadar yavaş giderlerse gitsinler virajda frene basmaktan zevk alıyorlar.Yani bu adam 40la sürüyor olsa da virajda frene basıyor,70lede sürünce frene basıyor.Ayrıca araçların yol tutuşu beygirle doğru orantılı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur!..

frene mi basarsınız, gazlarmısınız bilmem de şu virajlarda yarış pistindeymişsiniz gibi iç-dış-iş mantığıyla araç sürüp şerit değiştirmeyin.

O dış-iç-dış değil mi?EN baştaki mesajımda da dedim,şeridimden milim kaymadığımı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gravaze

herkesin aracı aynı değil, her araç da aynı değil. o yüzden bilip bilmeden insanları yargılamayın. arkadaki hız kesecek diye ben takla mı atayım? şahsen ben de pek frene basmazdım ancak ankara'da gata'nın önünde az kalsın takla atıyordum, ondan beri yavaşlıyorum artık. süspansiyonları yumuşak araçlarla, yüksek araçlarla mecbursunuz, devrilmeyecek olsa bile bir yere kadar eğilmesi bile insanı geriyor.

Siz sağ şeritten istediğiniz hızda gidebilirsiniz.Ama hem soldan gidip,hemde haddinden fazla yavaş gitmek ne kadar doğru?
  • quote:

Orijinalden alıntı: malt1

quote:

Orijinalden alıntı: Onur!..

frene mi basarsınız, gazlarmısınız bilmem de şu virajlarda yarış pistindeymişsiniz gibi iç-dış-iş mantığıyla araç sürüp şerit değiştirmeyin.

O dış-iç-dış değil mi?EN baştaki mesajımda da dedim,şeridimden milim kaymadığımı.

size demedim ki, çok iyi araba kullanan, kendinden emin, yollar babasının malı olan İstanbul Şoförleri'ne dedim.
  • Konu gereksiz uzamış ama şunu düşünün frene basamaktan zarar gelmiyor birde en ufak virajda bile içten almak için önüne kıranlar var daha önemli olan bir şey hakkında konu açabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabanın dönüş kabileyetine göre değil görebildiğim yere uygun olarak girip çıkıyorum virajlara.
    kedi köpek çıkar, yaya atlar, kamyon parkeder, piknik yapanlar olur...
  • niye basmasın? esp'ye güvenip frene basmasın sonra takla atan ya da yoldan çıkan arabalar mı görelim? esp'si olmayan arabaları saymıyorum bile onlar da mı gaza yüklensin virajda?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.