< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
En Uygun Konut Kredisi (1712. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Teşekkürler
Rayiç bedeli 1M altındaysa 200bin civarı sanırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vakıfbanktan kredi çekerek evin tapusunu üzerime aldım. Hangi kesintileri iptal edebilirim (sigortalar)?
-
Herkese iyi günler, yakın zamanli konut alma planım mevcut , Sıfır yüksek kredi imkanı olan dairelere bakıyorum ve ortalama 2.3 milyon kredi çekmek istiyorum, daha önce bu meblağı çeken var mi limit konusunda sıkıntı olur mu bu durumu yaşayanlardan cevap veren olursa sevinirim ( findeks puanı 1680 lerde , eşimle beraber çalışıyoruz )
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hayat sigortasını en uygun şartlarda banka harici nederen alabilirim? Bilgisi olan varsa ve yardım ederse sevinirim.
bir de teminatları nasıl olmalı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaneyck -- 11 Şubat 2025; 12:30:41 > -
quote:
Orijinalden alıntı: resdemxBen garantiden yapılan poliçeler için sigorta şirketinin mobil uygulaması aracılığıyla iptal ettim. ( hayat sigortası hariç diğerlerini iptal ettirdim)
Alıntıları Gösterhayat sigortası zorunluluğu var mı konut kredilerinde? yani hayat sigortasını iptal ettikten sonra yeniden yapmasak olmuyor mu?
-
öncelikle hayırlı olsun. size de aynı soruyu soraym, hayat sigortası zornluluğu var mıdır, biliyor musunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaneyck -- 11 Şubat 2025; 13:21:21 > -
Garanti için konuşuyorum, sadece dask ve konut sigortası yapıldı. Konut iptal için başvurdum bekliyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Posmort3m
Merhabalar, ev alma durumumuz var. vakıfbank’ta bulunan 2.75 faiz oranıyla bulunan kredi için göruşmeye gittim ancak eşimin üzerinde miras yoluyla edininilmiş 20 de 3 ev payı olduğundan sistem çekilen kredinin %15 oranında bsmv vegisi kesileceğini söylerler. Hisse devri yapsam dahi web tapudan son 6 ay sorgusu olacagi icin bu vergiden muaf olamayacağım söylendi bu konu hakkinda bilgisi olan varmiBilgi veren arkadaşlar teşekkür ederim. Farklı bankalar farklı görüş söylüyorlar. Kredi aşamasına geldiğinde bilgilendireceğim
2.25 çektim. Eşinizle toplam geliriniz yeterliyse banka ön onay veriyor. Sonrası da evin eksper değerine bağlı
arkadaşlar, yaklaşık 2 saattir banka dışında firmalardan kredi hayat sigortası almaya çalışıyorum ancak acenteler sanırım bu konuda biraz tecrübesiz ya da benim konuştuklarım konuya hakim değiller. Bazı şirketler neredeyse bankalardan yüksek fiyat veriyor.
Bankların çok da yüksek fiyat vermedikerini düşünmeye başladım. devlet bankaları, benim yaş ve özelliklerimde; 60 ay için ortalama 75 bin verirken, kuveyt ve garanti 35 bin civarlarında vermişti.
Allianzdan direkt aldığımda 13-18 bin arası (üstelik check up istiyor) senelik teklif ediyor.
tecrübesi olup, önerisi olanlardan destek bekliyorum. Vaktim oldukça daraldı bu arada.
Şimdiden teşekkürler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaneyck -- 11 Şubat 2025; 16:23:19 > -
hayat sigortası yaptırmadınız mı?
-
Hayır, bende hiç sormadım neden niçin diye. İşime geldi açıkçası
Evet imzalanan belgelerde zorunlu olduğu yazıyor
hayat sigortası hariç hepsinin iadesi yapılacak. Bugün bugün talebimi onayladılar
İade talebini nasıl ve nerden yaptınız detaylar hakkında bilgi verir misiniz? Şubedeki temsilci ısrarla hiçbir şeyi iptal edemezsiniz 2,75 koşulu bu diyor
aslında konut+dask kalıyor zaten ki onlar da çok yekün tutmuyor sanki.
-
hayır konut sigortası yok zaten.
şuan kalan sadece hayat sigortası ve dask. hayat sigortasının da iptali için edevlet üzerinden başvurumu yaptım. bakalım ne olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0110engin -- 11 Şubat 2025; 21:15:27 > -
Krediyi çektiyseniz faiz asla ama asla değişmez endişeniz olmasın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sirnovaKrediyi çektiyseniz faiz asla ama asla değişmez endişeniz olmasın.
Şu madde çok kafa karıştırıcı:
"SARIPANJUR KONUT KREDISI KAMPANYASI kapsaminda yukarida 2 no’lu (özel faizli) Kredi Fiyat Teklifi tablosundaki faiz orani üzerinden kredi kullanmayi tercih ve kabul ettigimi,2 no’lu (özel faizli) Kredi Fiyat Teklifi tablosunun altinda yer alan (krediye iliskin) Hayat Sigortasini yaptirmayi, söz konusu sigortayi kredi vadesi boyunca veya kredi borcu tamamen sona erinceye kadar devam ettirecegimi ve sigorta prim/primlerini belirledigim ödeme usulüne uygun olarak ödeyecegimi,kredi hayat sigortasi primini/primlerini belirledigim ödeme usulüne uygun olarak ödememem halinde,
Bankanizin prim/primleri ödeyerek hesabima borç kaydetmeye yetkili oldugunu; söz konusu sigortayi, Bankanizca talep edilen teminat ile süre sartlarini saglayan ve dain-i mürtehini Bankaniz olan yeni bir sigorta poliçesini ibraz etmek kaydiyla, iptal ederek isbu taahhüdümü yerine getirmemem durumunda sigortanin kistelyevm iadesi halinde taahhüdü bozdugum tarihten itibaren 1’no.lu kredi fiyat teklifinde yer alan %3,89 faiz orani ile kredi faiz oraninin ayri bir ihbara gerek kalmaksizin güncellenecegini, ihtiyari olarak Ek Hesap Sigortasi, Türkiye Sigorta Her Seye Hazirim FKS, Türkiye Sigorta Olmaz Deme Olur FKS, VakifBank Kazandiran Süper Tarife sigorta/sigortalarini/tarife yaptirmayi talep ettigimi, ilgili ihtiyari sigorta/sigortalar/tarife hakkinda bilgilendirildigimi, kendi istegimle yaptirdigimi ve ihtiyari ürünleri diledigimde iptal edebilecegimi kabul ettigimi beyan ve taahhüt ederim. "
ben mi yanlış anlıyorum bilemedim. ilk etapta hayat sigortası dışındakileri iptal edersem faiz oranında bir değişim olmayacağını anlıyorum buradan. bu şekilde bankaya başvurduğumda, iptal olursa faiz oranının değişeceği çok açık ve net şekilde burada yazdığını söyledi. ama işi inada bindirdiği için şikayetvar üzerinden ve bankanın bize ulaşın kısmında yazarak iptal ettirdim. sırf inatlaştığı için de şuan hayat sigortasını da iptal edip başka yerden yaptırmak için edevlet üzerinden başvuru yaptım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X