Şimdi Ara

Endüstri mühendisliği ile ilgili sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
4
Favori
5.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar endüstri mühendisliğini yazmayı düşünüyorum biraz da araştırdım.Makine mühendisliğinin bir alt kısmı yazmışlar.Bundan dolayı endüstri mühendisinin yapabileceği işleri makine mühendiside yapabilir diyip imkanının daha kısıtlı olduğunu çünkü o işi makine mühendisininde yapabileceği falan yazılmış.Beni bu konuda bilen insanlar bilgilendirebilir mi?Hele okuyan abilerim ablalarım varsa çok daha iyi olur.Teşekkürler.

• Hocam alakası yok her dalı öğreniyor endüstri mühendisliği. Endüstri mühendisliği bir sistemi optimize eder en karlı nasıl işin halledileceğini hesaplar. İşleri koordine eder youtubeda odtülü bir kaç kişi anlatıyor onları izlemeni öneririm
  • Makine ee ceng hariç mühendislik okunmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dr. Doctor kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam. İstatistikle aşırı ilgiliyim.Bir işi en kolay ve en masrafsız şekilde nasıl yapacağıma dair saatlerce kafa yorabilirim.Planlama ve insanları iş bölümlerine ayırma konusunda da iyiyim ama gidip ee ceng makine yazayım.Peki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Doctor

Makine ee ceng hariç mühendislik okunmaz
    Bomboş yorum. Endüstrinin iş imkanları makineden falan çok daha iyi ayrıca haberin olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Phoebe_Buffay P kullanıcısına yanıt

• Klasik endüstri mühendisliği yani üretimle alakalı kısmı makine mühendisliğinin alt dalı yani sektörde makine mühendisleri zaten bir şekilde endüstri mühendisliği yapıyor.Ama endüstri mühendisliği sadece üretimden ibaret değil.Birçok farklı rollerde istihdam edilebilir.Ayrıca istatistik matematik kısmı yoğun olduğu için data science rollerine de iyi uyan bir mühendislik, yani sadece fabrikayla sınırlı değil neredeyse her sektörde çalışabilir bilişim,finans,fcmg, danışmanlık vs.Eğer ilgin de varsa bu işlere bence güzel seçim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Günümüzdeki güncel durum :
    Bilgisayar > Eleketrik elektronik > Endüstri=Makine> inşaat (benim fikrimce)

• hocam itü endüstri öğretim üyelerinden birinin sunumunu dinlemiştim soldan sağa bir skala düşündüğümüzde makine endüstri işletme müh. işletme olarak sıralamıştı. sağa geldikçe teknik kısmı azalıyor insan ilişkileri planlama vs. artıyor. ayrıca sonradan makineye yönelirseniz seçmelilerle halledebiliyorsunuz. iş imkanı daha kısıtlı sözüne güldüm çünkü endüstride baya bi ilan var. inceleyebilirsiniz burayı işszi kalır mıyım kısmını vs.https://forum.donanimhaber.com/endustri-muhendisligiyle-ilgili-tum-kaynaklari-bir-araya-topladim--144420196#144420196

• quote:

Yani bilmediginiz konularda atıp tutmayın derim.

• huysuzbiradam kullanıcısına yanıt
    Üniversiteye bakılmaksızın iş imkanı olarak dersen olabilir ama Türkiye'de etiketin etkisinin güçlü olduğunu (yazılım sektöründe bildiğim kadarıyla daha az) düşünürsek kazanılan üniversitelere göre o yaptığın sıralama değişir.

• Phoebe_Buffay P kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim en iyisini sen biliyorsun

Sonra mezun olunca neden işsizim diye konu açma burada

• Dr. Doctor kullanıcısına yanıt
    kariyernette en çok ilanlardan biri endüstri mühendisliği. çalışma alanı da inanılmaz geniş. dünyadan bihaber tipler burada konuşuyor yav.

• nE

ders programlarini incele. endustri daha cok yonetim kismina kayar. temel muhendisliklerden olmasa da gayet gerekli bir disiplin. herhangi bir muhendislikten mezun olan bir kisi mba yaparsa isini yapabilir endustricinin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mithrandir. kullanıcısına yanıt
    Dünyayı kariyernetten ibaret sanan veletler burada konuşuyor yaw

• Dilangyllenhaal D kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında endüstri mühendisliğinin iş skalasının çok geniş olduğunu daha dün bir youtube kanalından dinledim ama okuduklarıma göre şöyle bir algı oluştu bende.Endüstri mühendisliği makine mühendisliğinin bir alt dalı olduğu için endüstride 20 tane farklı yerde çalışabilirsen makinede 50 farklı yerde çalışabilirsin.Ama sonra böyle bir şey olmadığını sadece endüstrinin bir kısmının makinenin alt dalı olduğunu öğrendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phoebe_Buffay

Bomboş yorum. Endüstrinin iş imkanları makineden falan çok daha iyi ayrıca haberin olsun.

Alıntıları Göster
    Hocam ben endüstri mühendisliğini sevdim ama teknik üniversitede yazamayacağım çünkü tutmuyor.Marmara üniversitesinde yazacağım mühendislik fakültesine gideceğim.Sizce teknik üniversitede okumamak büyük bir - mi?
  • evet hocam doğrusu öyle, endüstri okuyan derslerini o yönde alarak makine müh. işini yapabiliyor ama tam tersi geçerli değil. hatta bir yerde okumuştum formasyon trzı bir şey alarak teknikerlik de yapabiliniyormuş endüstride siz de sözel kısma ilgilisiniz sanırım, endsütri sizin için daha doğru bir seçim olacaktır sanırım.
  • huysuzbiradam kullanıcısına yanıt
    Kimya ve malzeme ermeni galiba

• quote:

Dünyayı kariyernetten ibaret sanan veletler burada konuşuyor yaw
    Kardeşim sen neye göre konuşuyorsun ya? Kariyerneti, türkiye'yi vs geçtim bak, sana linkedin verilerini atıyorum. Sırasıyla itü makine, bilgisayar, endüstri mezun verileri. Verilere göre Amerika'da çalışan mezun oranı bilgisayardan bile fazla endüstrinin. Cidden sen neye dayanarak konuşuyorsun?
    Endüstri mühendisliği ile ilgili sorularım var

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.