Şimdi Ara

Engelli araç miras işlemleri destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ;babamızı kaybettik maalesef ;üstüne kayıtlı engelli aracı vardı ;veraset beyannamesi verdik ve ilişik kesme yazısı aldık araç için ;araç tüm varislerin üstüne olacak ;vergi dairesi bu yazıyla notere gidip işlemleri tamamlayabilirsiniz dedi ;ama internette farklı işlemler de yazıyor bilen varsa bi teyit almak istedim ;direk notere gidip hepimizin üstüne geçirebiliyormuyuz ;örneğin ÖTV şerhini vs noter kaldırabiliyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Notere gidin. Arac hepimizin olacak diyin. Otv yi odemeden ustunuze oluyorsa olur. Allah bereket versin dersiniz. Yoksa gidin otv yi odeyin der noter. Sonra ister gider odersiniz isterseniz kalir babanizin ustune 5 yil dolana kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabah gazetesi haberinden alıntıdır. muhtemelen sizde okumuşsunuzdur.

bence noterde tek kişi üstünde devir yapın . ortak olduğunda yarın birgün satışta sorun olur, veya allah göstermesin biri daha ölür, veya murizlerden biri sorun çıkartır. Olur yani dünya hali

bu her şey olur.

( Muristen varislere geçiş olacaksa ÖTV ödenmesine lüzum bulunmamaktadır. Ancak engelli şahsın vefatının sonrasında araç aile üyelerinin üzerine alınması sonrasında ilk dönem itibariyle MTV ödemeleri yapılmaya başlayacaktır.

Öte yandan aracın sahibi olan engelli kişinin ölmesi sonrasında araç üzerinde hak sahibi olan diğer varisler sahip oldukları payları tek bir varis aktarabilirler. Noter ile birlikte imza altına alınacak feragatname vasıtasıyla araç geçişi yapılabilmektedir. Örnekte verdiğimiz anne ve 3 kardeşten, anne ile birlikte 2 kardeş kalan tek kişiye haklarını devredebilirler. Bu durumda kalan tek kişi aracın ruhsatının sahibi olmuş olur. Mirasta varis olanlar yine miras üzerinde hak sahibi olan bir kişiye araç deviri yaptığından yine ÖTV ödenmesi gerekmemektedir. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) aracın devir işlemlerinin yapıldığı dönemin sonrasındaki ilk dönemde tahsil edilmeye başlanır. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdindas -- 20 Mart 2022; 14:55:27 >

• 2 sene önce Babamın vefatında bu süreci yaşadım. Noter kesinlikle tek kişi üzerine ruhsatı devir yapmıyor. Murisler adına ruhsat çıkıyor,tek kişiye ruhsat çıkması için ÖTV ödenmesi gerekiyor. Ben kendi adıma vekaletname düzenlettim aracı satabili diye.... 5 sene sonra neler olacağını bilemeyiz.

Benimde bir sorum olacaktı. 5 yıl dolmadan ÖTV yi ödemek istediğimizde aldığımız tarihteki proformada yer alan ÖTV mi dikkate alınıyor yoksa vergi dairesinin belirlediği farklı bir matrah var mı acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.