Bildirim
engelli araçta ölüm halinde ne yapılır
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Sorunuzun cevabını bilmiyorum. Benim size sorum olacak.
Büyükanneme sağlık raporu almak üzereyiz. Doktor engeli %92 olarak belirledi.
Şimdi biz bu raporla araba alsak sadece ötv mi ödemiyoruz yoksa ötv+kdv mi ödemiyoruz?
Araba aldık diyelim kandıncağızın ehliyeti yok, araç kullanacak hali hiç yok. Torunu olarak ben kullanabiliyor muyum?
Son olarak da bayiye sadece raporla mı gidiyoruz başka evrak filan gerekiyor mu? -
araçta yalnız ötv ödemiyorsun
araç ham fiyat x ötv x kdv = normal satış fiyatı
araç ham fiyat x 1.40 x 1.18 = normal satış fiyatı
kdv
araç ham fiyat x 1.18 = normal satış fiyatı engelli raporlu fiyatı
babaannen alırsa 3. derece ye kadar akraba ve eşleri torunda süreblir. oğlu kızı torunu kardeşi babası dedesi esleri vs
% 90 engelli aten araba süremez ,rapor vermezler, yeni yasada tamamen yatalak olan yuruyemeyen minübüste alabiliyor,
ölüm halinde engellinin baska mal varlığı varsa araba ötv siz varislerden birinin üzerine geciyor, mal varlığı yoksa 5 yıl varislerin üzerine geçmeden kalabiliyor,
rapor gidecek ve engelinin kendisi ( imza atamaz sa noterden onaylı vasısı) gerisini bayi hallediyor.
DİKKAT EDİN
araba alırken yılsonu indirimini yansıtmamaya çalışıyorlar, önce normal pazarlık edin , acele etmeyin fiyatta anlasın baska illeri arayın numara verin son fiyatınızı söyleyin, 30 güne kadar kesın düşerler
pazarlıklı fiyatı / 1.45 = aracın ötvsiz fiyatı hatta mtv de düşmeleri lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratcamyar -- 13 Mart 2015; 17:08:01 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X