Şimdi Ara

engelli araçta ölüm halinde ne yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • % 90 raporlu olarak babamın engelli aracımız vardı.
    babam vefat etti. aracı kardeşlerim feragatname ile bana devretti.
    kendi adıma ruhsat çıkardım . ruhsatta not kısmında engelli araç-ötv ödemeden 5 yıl satışı yapılamaz yazıyor, kullanım amacı yerindede engelli-husisi yazıyor
    sorum. aracı su an kimler sürebilir, herhangi biri sürse cezası varmı, engelli yazıyor ama ruhsat benim üzerime ama ortada engelli yok. poliste net cevap veremiyor bu konuda mevzuat boşluğu var bence. bana kalsa engelli yazısı olmamalı, (ötv ödemeden 5 yıl satışı yapılamaz ) notu yazılmalı , bu konuda ben bilgi bulamadım
     engelli araçta ölüm halinde ne yapılır

• Sorunuzun cevabını bilmiyorum. Benim size sorum olacak.

Büyükanneme sağlık raporu almak üzereyiz. Doktor engeli %92 olarak belirledi.

Şimdi biz bu raporla araba alsak sadece ötv mi ödemiyoruz yoksa ötv+kdv mi ödemiyoruz?

Araba aldık diyelim kandıncağızın ehliyeti yok, araç kullanacak hali hiç yok. Torunu olarak ben kullanabiliyor muyum?

Son olarak da bayiye sadece raporla mı gidiyoruz başka evrak filan gerekiyor mu?
  • araçta yalnız ötv ödemiyorsun

araç ham fiyat x ötv x kdv = normal satış fiyatı
    araç ham fiyat x 1.40 x 1.18 = normal satış fiyatı
    kdv
    araç ham fiyat x 1.18 = normal satış fiyatı engelli raporlu fiyatı

babaannen alırsa 3. derece ye kadar akraba ve eşleri torunda süreblir. oğlu kızı torunu kardeşi babası dedesi esleri vs
    % 90 engelli aten araba süremez ,rapor vermezler, yeni yasada tamamen yatalak olan yuruyemeyen minübüste alabiliyor,
    ölüm halinde engellinin baska mal varlığı varsa araba ötv siz varislerden birinin üzerine geciyor, mal varlığı yoksa 5 yıl varislerin üzerine geçmeden kalabiliyor,

rapor gidecek ve engelinin kendisi ( imza atamaz sa noterden onaylı vasısı) gerisini bayi hallediyor.
    DİKKAT EDİN
    araba alırken yılsonu indirimini yansıtmamaya çalışıyorlar, önce normal pazarlık edin , acele etmeyin fiyatta anlasın baska illeri arayın numara verin son fiyatınızı söyleyin, 30 güne kadar kesın düşerler
    pazarlıklı fiyatı / 1.45 = aracın ötvsiz fiyatı hatta mtv de düşmeleri lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratcamyar -- 13 Mart 2015; 17:08:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.