Şimdi Ara

Engelli raporuyla araba alsam Hak yemiş olurmuyum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
0
Favori
8.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Devlet zaten %90 ve üzeri engelliler araç kullanamayacağı için yakınları onları taşısın diye böyle bir muafiyet sağlıyor. Eğer abinizin her ihtiyacı olduğunda onu hastaneye vb. yerlere taşıyacaksanız hak yemiş olmazsınız.

abim zaten kendi işlerini görüyor, ihtiyaç halinde herzaman yardımcı oluyorum .

çocukken trafik kazası geçirmiş onlarca ameliyat geçirdi ama şuan normal bi şekilde hayatını sürdürüyor,hatta ikinci bir işte çalışıyor.

yanlış anlamazsaniz birşeyi merak ettim. Yüzde 90 raporu bildiğim kadarıyla ağır engellilere veriyorlar. Yani tek başına hayatlarını idame ettiremeyenlere. Ben mi yanlış biliyorum acaba?

ayrıntısını bilmiyorum,bi akrabamızın %98 di gözleri görmüyor ama rapor aldığında iyi görüyordu.yani sadece o andaki durumuna göre düşünmüyorlar.

Allah kimsenin başına vermesin sağlık herşeyden değerli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence adil bir davranış değil. Bir şeyin mevzuata uygun olması o şeyi ahlaki yapmaz.

Devletin vergi istisnası koymasının amacı engelliye hayatı kolaylaştırmak mı? Evet.
    Diye araba alınca abiniz için bir fark olacak mı?
    Hayır.
    Öyleyse kanunun amaçlına aykırı hareket etmiş oluyorsunuz. TMK 2 tabirinde hakkın dürüstlük kurallarına aykırı/kötüye kullanımı

Devletin zor gücüyle aşırı vergi koyması, güvenliği olmayan arabalara zor geçinen insanların binmeye mecbur bırakılması, bunlar devleti yönetenlerin vebali. Suistimali meşru kılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiçbiri -- 17 Mayıs 2016; 20:09:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş boş konuşanları dinleme peşinatın varsa yarın direk git al. daha bugun gene bir tanıdıgım kadjur aldı 110binliralık kadjuru 60bine aldım felan diyordu, kayın biraderi üzerinden aldı hemde. direk abin bu senin hiç bir şekilde sorun yok, ayrıca 5 senede sonra 1 daha alabilirsin insanlar 5 senede alıp alıp satıyorlar bedava arabaya biniyorlar, böyle bir ülkede hak mı arıyorsun? hiç polise, mahkemeye işin düşmedi herhalde?
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Hiç bekleme git al. Abiciğini de gezdirirsin hafta sonları.

• Bu haktan yararlanınca ne kadar kâr elde edeceksin ?

• Öncelikle böylr duyarlı olduğunuz için çok sevindim cidden. Bazı insanlar devlet sana geçiriyor sen de ona geçir mantığıyla yaklaşmışlar olaya, bu çok yanlış bir düşünce. Engelli araç alımında belli kurallar var. Abiniz engeli yüksek olduğu için belli başlı aile üyeleri kullanabiliyor ama kesin bilgi için bayilerle ve varsa engelli dernekleri gibi derneklerle görüşün.

• Ya bırak helal etmeyenleri çekememezlik yapiyorlar. Kendilerinin olsa hop diye atlarlar. Abine sor kabul ediyorsa sıkıntı yok kannımca

• Ne hak yemesi kardesim istediginiz gibi kullanin. Abinizin durumu nedir bilmiyorum ama benim ablam zihinsel engelli yuzde 92 engelli raporlu. 28-29 yilidir anneme muhtac. Okumasi yazmasi yok giysilerini annem giydiriyor tuvalet ihtiyacinda anneme ihtiyac duyuyor ilaclarini annem veriyor arkasini annem topluyor. TOplumda dalga gecen seviyesiz insanlar bile var. Allah'a sukur konusmasinda yurumesinde bir sorun yok. Her zaman sukur ettik bunada sukur diyoruz. 28-29 yildir hastaneye goturup getiriyorlar vs vs anlatmasi uzun. 28 29 yildir cefasini cekiyoruz 1 kere de sefasini cekelim bu durumun dedik. Ablamin ustune arac aldik. Hic bi ek ekipman yok aracta babam ablamin aracini kullanabiliyor kendi araci gibi. O yuzden bu firsar varken degerlendirin belki bu kadar yildir hem siz hem abiniz kahr cekiyor bi kere de sefasini surun derim

• Hak,hukuk konusuna hiç girmiyorum yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal gibi.

Abimn araca ihtiyacı yok almayıda düşünmüyor diyorsun fakat şuanlık öyle. Abim kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor hatta işe dahi gidiyor demişsin. Kilit nokta burası. Siz arabayı aldıktan sonra abinizin de araca ihtiyaç duyma ihtimali var.Sağlık durumunu tam olarak bilmiyorum, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olsa sıkıntı olmaz sanıyorum. Kendi ihtiyacını karşılayacak araç kullanabilir durumdaysa özellikle evli ve çocuklarıda varsa araca ihtiyaç duyabilir. Abiniz tarafından sıkıntı olmasada ailevi olarak canınızı sıkabilecek olayları düşünün bence.
    Sonuç olarak araç abinizin üstüne ama siz kendiz şahsi olarak kullanacaksınız.

Biraz karışık oldu sanırım, yanlış anlaşılma olduysa özürdilerim.

• amaclar amellere goredir amacin abine yardim etmekse niye almayasin

• Abin hakkını helal ettikten sonra neden hak yemeyi düşünüyorsun ki zaten? Ve aracı aldıktan sonra ağabeyini hastahneye vs. götüreceksen almaman hata zaten.Başkalarının hakkını yediğini düşünüyorsanda eğer ben şimdiden hakkımı helal ediyorum
  • yahu hep devlet mi öpecek? biraz da siz öpün

böyle olduğunuz için öpülüyoruz zaten.

sistemde bulunan açıkları kullanacaksın. hak hukuk bunlar boş iş.

hem kimin hakkını yemiş olacaksınki mtv ödemeyerek?

edit:bildiğim kadarıyla aracı yalnızca belirlenen kişiler sürebiliyor 3-5 kişi. olsun yeterli sayı yine de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcan402 -- 18 Mayıs 2016; 1:52:29 >
  • Burada hak diye aglayanlar olay kendi başına gelse topukları vura vura bayiye giderler burda tatava yapıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Devlet zaten %90 ve üzeri engelliler araç kullanamayacağı için yakınları onları taşısın diye böyle bir muafiyet sağlıyor. Eğer abinizin her ihtiyacı olduğunda onu hastaneye vb. yerlere taşıyacaksanız hak yemiş olmazsınız.

abim zaten kendi işlerini görüyor, ihtiyaç halinde herzaman yardımcı oluyorum .

çocukken trafik kazası geçirmiş onlarca ameliyat geçirdi ama şuan normal bi şekilde hayatını sürdürüyor,hatta ikinci bir işte çalışıyor.

yanlış anlamazsaniz birşeyi merak ettim. Yüzde 90 raporu bildiğim kadarıyla ağır engellilere veriyorlar. Yani tek başına hayatlarını idame ettiremeyenlere. Ben mi yanlış biliyorum acaba?

Yüzde 90 engelli olmak kendine bakamamak anlamına gelmiyor.

Eğer tek bir organın %90 üzeri kusurluysa %90 engelli sayılırsın,mesela sağ gözün tamamen kördür,yani o organınındaki kusurdan dolayı %90 üzeri engellisindir veya bir kolunda salatlık vardır,bu doktorlarca ölçülür yine aynı şekilde değerlendirilir.

Bir diğer husus ise birkaç kusurunun olması.Bu durumda da balthazard yöntemi ile toplama yapılır.Mesela kolun %80 sakat olsun,şeker hastalığında vardır, %10 deniyor sanırım şekere de,ama toplamı 90 olmuyor,bu yöntemle toplanınca belki 82-83 falan oluyor.

Yani genelde sizin kendine bakamıyor dedikleriniz birçok organında az kusuru olanlar oluyor,bunlar bu yöntemle toplanınca 90 üzeri yapmıyor ancak kişinin yaşantısını çok etkileyebiliyor.

Veya konudaki örnekte de olması muhtemel büyük ihtimalle tek bir organda ağır engel olması.Ancak kendilerine bakabilecek sağlığa sahip olabiliyorlar.Yine de %90 üzeri yani ağır engelli sayılırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Yorumları okudum dehşete düştüm. Devletin yaptığını düşündüğünüz haksızlığı haksızlık yaparak mı kazanacaksınız. O zaman haksızlık, hırsızlık yaptığınız devletten ne farkınız kalacak. Yanlışı yanlışla mı düzelteceksiniz. O zaman bir gece yarısı gidin. Vergi dairesini soyun. Tüm paranız orada çünkü. Ha bu arada benim ödediğim vergi parasını çalmayın. Kendinizinkini alın.

Konuyu açan kişiye: Devlet size bu konuda bir hak vermişse ve siz bu hakka katakulli çevirmeden sahip olabiliyorsanız elbette alabilirsiniz. Bunun kul hakkı ile bir alakası yok. Abinizi binmek istediği her seferde arabanıza bindirip gitmek istediği yere götürürseniz, kul hakkı filan olmaz. Götürmezseniz, işte o zaman kul hakkı olur. Hem de sadece abinizin hakkı geçmez. Tüm insanların hakkı geçer. Çünkü devlet abinizi bindireceksiniz diye onun üzerinden veriyor bu hakkı size.

Peki sadece meraktan soruyorum, devletin koyduğu bu rezil sistemi değiştirmek istiyorsun sesini dindiriyorlar, birlik oluyorsun dağıtıyorlar (paralelci damgası yiyorsun) protesto etmeye çalışıyorsun (vatan haini oluyorsun) ne yaparsan yap olmuyor. E doğal olarak insanda mecburen sistemde bir açık aramaya çalışıyor. Bunu yaptıran devlet yani.

• Sistem değişmeden alın. Sanıyorum yeni bir düzenleme getirmek için çalışmalar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Yorumları okudum dehşete düştüm. Devletin yaptığını düşündüğünüz haksızlığı haksızlık yaparak mı kazanacaksınız. O zaman haksızlık, hırsızlık yaptığınız devletten ne farkınız kalacak. Yanlışı yanlışla mı düzelteceksiniz. O zaman bir gece yarısı gidin. Vergi dairesini soyun. Tüm paranız orada çünkü. Ha bu arada benim ödediğim vergi parasını çalmayın. Kendinizinkini alın.

Konuyu açan kişiye: Devlet size bu konuda bir hak vermişse ve siz bu hakka katakulli çevirmeden sahip olabiliyorsanız elbette alabilirsiniz. Bunun kul hakkı ile bir alakası yok. Abinizi binmek istediği her seferde arabanıza bindirip gitmek istediği yere götürürseniz, kul hakkı filan olmaz. Götürmezseniz, işte o zaman kul hakkı olur. Hem de sadece abinizin hakkı geçmez. Tüm insanların hakkı geçer. Çünkü devlet abinizi bindireceksiniz diye onun üzerinden veriyor bu hakkı size.

Peki sadece meraktan soruyorum, devletin koyduğu bu rezil sistemi değiştirmek istiyorsun sesini dindiriyorlar, birlik oluyorsun dağıtıyorlar (paralelci damgası yiyorsun) protesto etmeye çalışıyorsun (vatan haini oluyorsun) ne yaparsan yap olmuyor. E doğal olarak insanda mecburen sistemde bir açık aramaya çalışıyor. Bunu yaptıran devlet yani.

Doğru yöntemi henüz bulamadığımız için. İletişim, karşıdaki ile anladığı dilden konuşunca gerçekleşiyor. Bir dönem İsveççe konuştuk, anlamadılar. Yedik gazı. Birileri Arapça konuştu. Anlamadılar.

Anladıkları dilden konuşunca bak neler oluyor.

Taptıkları para ve güç. Harcamayı organize bir biçimde kes, bak ne oluyor? Bu dilden anlarlar. Seni polis koridorunda çarşıya sokup birşeyler mi aldıracaklar, ne yapacaklar?

Harcamayın arkadaşım. O zaman patronun siz olduğunu görürsünüz.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    makarnacıları eğitemedikten sonra hiçbirşey yapamazsın ,bedava 1 lirayı nimet sayıyorlar zaten devletin halkın parası olduğunu anlayamıyorlar. bide sağ-sol ve mezhepçilk yaptıkları için asla kaybetmezler.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Dilinize pelesenk etmişsiniz makarnacı makarnacı diye. Sanki millet makarnaya, kömüre oy verdi. Cem Uzan Genç parti ile seçimlere girdiği zaman kapı kapı gezip nohut, fasulye vs. dağıttı. Bizim eve de geldiler. Biz de aldık. Ama hiç birimiz oy vermedik. Hatta MHP lideri Bahçeli o günlerde şöyle demişti. O dağıtılan şeyleri alın. O size ananızın ak sütü gibi helaldir. Sizin vergilerinizden alındı. Ama sakın oy vermeyin demişti.

Bu arada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da son seçim çalışmalarına başlarken kurmaylarını toplayıp şu tembihi yapmıştı. Gittiğiniz yerlerde makarna, kömür edebiyatı yapmayın. Oy alabilmek için gerekirse biz daha fazla makarna dağıtacağız demişti. Fakat dağıtmadan önce de, dağıttıktan sonra da %25 oy oranını artıramadı.

Demek ki neymiş. Kimse oyunu bir torba makarna ile kömüre satmıyormuş.
  • topaz42 kullanıcısına yanıt
    şunu söyleyebilirim,Allah insana akıl vermiş zaten hayvandan farkıda bu, kendi gözü kulağı açıksa zaten bilir.

şunuda biliriz rızık Allah'tan gelir ,kimseye tapmayız ,kıblemiz belli başka yöne dönmeyiz,Kitabımız belli başkalarının hurafelerine inanmayız.

herkes kendi yoluna benim yolum belli.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.