Şimdi Ara

Engelli raporuyla araba alsam Hak yemiş olurmuyum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
8.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konu tartışmalı hocam.Allah katında nasıl yargılanırız bilemiyorum.
    Benim abimde zihinsel engelli;
    Babama kullanın şu indiriminizi devlet size hak vermiş dedim.razı gelmedi, "oğlum, o hak durumu olmayanlar için bizim az çok paramız var, arabamız var ayağımızı yerden kesiyor, yeter." Şeklinde bir yanıt aldım.

Ki kendisi rahatsız şekilde seyahat etmekten fıtık oldu sonunda ama hala razı değil, vicdanı rahat etmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimsenin hakkına girmiş değilsin.
    Abine devlet böyle bir hak tanımış. Pozitif ayrımcılık denir buna.

Sonuçta abin içinde bir rahatlık olur gezdirirsin istediği yere götür getir, ihmal etme.
    Eğer Arabayı alır ağbini ihmal edersen işte o vakit kul hakkına girer.
  • Abinde faydalanacaksa araçtan al gitsin. Ama boşver abiyi aracı alırım fink atarım orda burda, kızlarla falan gezerim diyorsan yatacak yerin yoktur. Hak yemek haricinde birde küfür yersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Abinde faydalanacaksa araçtan al gitsin. Ama boşver abiyi aracı alırım fink atarım orda burda, kızlarla falan gezerim diyorsan yatacak yerin yoktur. Hak yemek haricinde birde küfür yersin.

abimin arabaya ihtiyacı yok kendi ailem için kullanıcam,abimde zaten şuanki arabamda olduğu gibi ihtiyaç halinde faydalanabilir,herzamanki gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

Bu konu tartışmalı hocam.Allah katında nasıl yargılanırız bilemiyorum.
    Babama kullanın şu indiriminizi devlet size hak vermiş dedim.razı gelmedi, "oğlum, o hak durumu olmayanlar için bizim az çok paramız var, arabamız var ayağımızı yerden kesiyor, yeter." Şeklinde bir yanıt aldım.

Ki kendisi rahatsız şekilde seyahat etmekten fıtık oldu sonunda ama hala razı değil, vicdanı rahat etmiyor.

Hocam şu ülke zaten babanız gibi insanlar yüzü suyu hürmetine ayakta. Ellerinden öpüyorum babanızın.
  • Bence hak geçmez ama AVM de filan engelli park yerine park ederseniz o zaman hak geçmiş olur

• quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

Bu konu tartışmalı hocam.Allah katında nasıl yargılanırız bilemiyorum.

babanıza helalolsun,işte bende bu sebepten soruyorum kendime yakıştıramıyorum.
    bu şekilde araba alan çok zengin insanlar tanıyorum ve onlar adına ben utanıyorum,saygılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle alin
    Bu zamana kadar almadiginiza kabahat.
    Sanirim 1.6 motora kadar alinabiliyordu. Butce yeterse bi 520i cekin

• Yasal olarak hiç bir sorun teşkil etmiyor sonuçta devletin vermiş olduğu bir hak, eğer abinizin de rızası varsa kul hakkı olacağını sanmam.

Ancak kendi kişisel görüşüm bunun toplum nazarında etik olmadığıdır çünkü o hak size değil abinize tanınmıştır. Abinize tanınan bir hak dolayısı ile sizin bundan maddi olarak büyük kazanç sağlamanız bana doğru gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 17 Mayıs 2016; 13:25:09 >
  • Ben hakkimi helal ettim :). Devlet bi imkan bi kolaylik tanidiysa bundan faydalanin. Ama raporlu abinizindecislerini gorun ki muhyemelen kulak ardi etmezsiniz. Abinize gecmis olsun.

• Soru sormanız bile hata aslında. Aylık geliri 5000-7000 TL olan bir tanıdığım gidip 1.6 TDI Highline Passat aldı bu şekilde.
  • Engelli raporuyla araba alsam Hak yemiş olurmuyum

Alo Fetva Hattı 190 ı arayabilirsiniz
  • Hayır hak yemiş olmazsınız.

Neden ?
    Vergi, kamu hizmetlerine harcanmak üzere devletin, yerel yönetimlerin yasalara göre doğrudan doğruya ya da kimi maddelerin, hizmetlerin fiyatları üstüne ekleyerek dolaylı yoldan yurttaşlardan topladığı paradır.

Ülkemizde engelli vatandaşlara yönelik yeterli kamu hizmeti sağlanabiliniyor mu ulaşım anlamında ?
    Hayır, Devlet bunun farkında olduğu için engelli vatandaşlarına ve yakınlarına bu şekilde bir kolaylık sağlıyor.
    Hastaneye mi gideceksiniz ? Acil olmayan durumda Hasta Nakil Ambulansı Çağırmayın ya da sefil olmayın diye.
    Şu da bir gerçek ki Engelli vatandaşlarımıza bakmakla yükümlülüğümüz oluyor. İş gücü engelliler için çok az, hatta bazı kurumsal firmalarda bununla ilgili yaptırımlar var. Örnek 3000 kişi çalıştırıyorsan %3'ü engelli olmak zorunda, 100 kişilik kreş hizmeti vermelisin gibi devletin yaptırımları var, Bazı firmalar bu haklarından Cezasını ödemek kaydıyla bu yaptırımları uygulamıyor.
    Yani sizin verginiz bu aracı alarak bir şekilde içeride kalıyor. Kaldı ki bu ÖTV vergisi de anlamını yitirmiş bir vergidir.

quote:

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), belirli mal veya ürünler üzerinden maktu veya oransal olarak alınan bir harcama vergisidir. İlk olarak Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde yapılan kanun değişiklikleriyle gündeme gelmiş ve yine aynı amaçla 2002 yılında 4760 sayılı kanun ile kabul edilmiştir. Avrupa Birliği'nde bu verginin uygulanmasındaki amaç, gelir elde etmekten ziyade sosyal fayda sağlamaktır. Bu nedende ÖTV, lüks (mücevher, kürk vb.), sağlığa zararlı (alkol, sigara vb.), çevreye zararlı (benzin vb.) mallara uygulanır. Ancak Türkiye'de tıraş köpüğü gibi temel tüketim mallarından da alınmaktadır.

3. Derece yakına kadar devlet size hak tanımış. Bunu hukuksal boyutu tartışılmış mı tartışılmış ve bu şekilde bir karar alınmış.

quote:

Birinci Derecede Kan Hısımları
    Kişinin;
    - Çocukları [ve eşleri],
    - Annesi [ve eşleri],
    - Babası [ve eşleri].

Birinci Derecede Sıhri (Kayın) Hısımlar
    Kişinin;
    - Eşinin Annesi [ve eşleri],
    - Eşinin Babası [ve eşleri].

İkinci Derecede Kan Hısımları
    Kişinin;
    - Kardeşleri [ve eşleri],
    - Torunları [ve eşleri],
    - Büyük annesi [ve eşleri],
    - Büyük babası [ve eşleri].

İkinci Derecede Sıhri (Kayın) Hısımlar
    Kişinin;
    - Eşinin kardeşleri (kayın, baldız, görümce) [ve eşleri],
    - Eşinin büyük annesi [ve eşleri],
    - Eşinin büyük babası [ve eşleri].

Üçüncü Derecede Kan Hısımları
    Kişinin;
    - Kardeşinin çocukları (yeğenleri) [ve eşleri],
    - Dayısı [ve eşleri],
    - Amcası [ve eşleri],
    - Halası [ve eşleri],
    - Teyzesi [ve eşleri].

Üçüncü Derecede Sıhri (Kayın) Hısımlar
    Kişinin;
    - Eşinin kardeş çocukları (kayın, baldız ve görümce çocukları) [ve eşleri],
    - Eşinin dayısı [ve eşleri],
    - Eşinin amcası [ve eşleri],
    - Eşinin halası [ve eşleri],
    - Eşinin teyzesi [ve eşleri].

Devlet zaten bizden bir çok ürünün vergisini fazlasıyla alıyor. Nasıl mı ?

Bugun 4x4 bir Pickup Aldığınızda Ticari araç olarak Satın alarak ÖTV'de düşük bedel verebiliyorsunuz ancak MTV'ye iş geldiğinde Normal bir 3.0Lt bir araç gibi üst seviyeden vergilerndiriyorsunuz.
    Aradım GİB'i sordum. Neden? dedim.
    Beyfendi bizim işimiz vergi toplamak kanunlar çercevesinde alabildiğimizi almaya çalışıyoruz. Mümkün olsa ÖTV'de almak isteriz gibi bir traji komik cevap aldım.

Demek istediğim biz sizin için zaten bu vergileri ödüyoruz. Bari Engelli vatandaşlarımızın eksikleri giderilsin.

Gayet tabi bu hakkı siz de kullanabilirsiniz. O zaman KDV veriyorum helal mı ? Şu Yemeğe 8% KDV vermesem aç kalıp ölürsem Devlet Suçlu olur mu? Diyerek tartışalım.

Sizin için kazanılmış bir hakkı kullanmanızdan doğal bir durum yoktur.

Aksini söyleyen varsa çıksın gelsin.

• Arabanı al arada çıkar gezdir araç ile ihtiyaçlarını gör

Araçların yarısından fazlası vergi aldıktan sonra bide ayrı vergi .
  • Al hakkın senin

• Öncelikle ben hakkımı helal ediyorum.

Çok enteresan bir yerden konuya gireceğim. "Ben münafığın teki olarak gittim bir şişe viski içtim temizinden. Bunu viskiyi alırken öküz gibi vergi ödedim. Sonra devlet bu parayı cami imamına verdi. İmam da mesleğini bu para karşılığı icra etti. Caiz midir?" bu soruyu ilk yönelten kişi çok sevdiğim Duman grubunun solisti Kaan Tangöze. Cevabım: %100 caizdir. Sorgusuz sualsiz caizdir.

Haram olan bir ürünün tüketiminden elde edilen gelirle ödenen imam maaşı caiz. Neden? Harama giren benim. Vergimi de veriyorum. Toplum yararına kullanılmasını sağlıyorum. O noktada o para "haram" değil. Benim eylemim ise haram.

Seninki bunun tam tersi vaka. Herkesin ödediği vergiyi sen ödemiyorsun. İhtiyaç sahibi kardeşin sebebi ile... Devlet bunun için var. Yarın kardeşinin konumuna ben de düşebilirim. Kardeşin gibi iyileşirim, iyilişemem, orası ayrı konu. Ancak bir süre iş gücünden düşebilirim. Açıkta kalmamam için kurulu bir düzen. Onun arabasını senin kullanabilmen de, onun ihtiyacı olursa işini görebil diye. Kardeşinin bir ihtiyacı çıkarsa onun işini görecek misin lan!?

Özetle, kardeşin araba gerektiren ricalarını istisnasız, karşı çıkmadan, ık-bık demeden yerine getirirsen, bence bu yaptığın kesinlikle kul hakkı yemeye girmez. Ama hem arabayı böyle alıp, hem onun araba gerektiren işlerini görmezsen işte o zaman tam "başı açık gelinin dindar kaynanaya ettikleri" modunda ne bu dünyada, ne öbüründe iki yakan bir araya gelmez güzel kardeşim.

-----------------------------

Bazı arkadaşlar "sence vergi adil mi de bunu soruyorsun" demiş. Bu ayrı bir konu. Vergi adil değil diye vergi kaçırınca kul hakkı yememiş olmuyorsunuz. Gene kul hakkı yemiş oluyorsunuz. İkisi ayrı problem. Aynı şekilde ödediğiniz vergilerin yanlış harcanması da başka bir problem. Evet çok büyük ve önemli problemler; ama kul hakkı ile bağdaşan bir tarafı yok. Toplanan vergiyi yanlış harcayanın ayrıca girdiği kul hakları var ki, eğer doğru kitaptan yargılanır isek, onların vay haline... Durumları benden beter. Bende hiç olmazsa gelir birkaç bin tane amca, "bak gördün mü, buradayız işte, şiştin mi" der, "özür dilerim abi" derim mesele biter. Halkın parasını ona buna sıvayanlar inançlı ise nasıl uyuyor anlamıyorum... Nasıl bir iki yüzlülüktür bilmiyorum. Neyse, ama o onun kul hakkı yemesi. O yiyor diye, sen vergiden kaçıp kul hakkı yiyemezsin.

-----------------------------

Buyrun size zındıktan kul hakkı yorumu. İnanmak kolay, inanmamak için daha çok okumak ve kafa yormak gerekiyor. Tam tarafsız bilgi için, inanmayana sorun, anlatsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 17 Mayıs 2016; 14:34:02 >

• Allah razı olsun

• Elinizde devletin verdigi resmi belge var mi var? Siz o belgeyi caldiniz mi ? Hayir. Belge sahte mi? Hayir. Ben hak yeme gormuyorum ortada. Hersey mevzuata uygunsa bir sorun yok. Bunu asil dusunmesi gerekenler mevzuatlari islerine geldigi gibi degistirip oyun hamuru yapanlardir. Hersey gonlunuzce olsun. Insallah guzel bir arac alip binersiniz keyifle.

• Patlat bir tane Zirhli Jammerli mercedes S500

Hak yiyenler belli abi kafana takma al gitsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

merhaba,abimin %90 raporu var zaten raporlu emekli oldu, arabaya ihtiyacı yok vede merakıda yok ehliyet bile almadı.

ben eski dandik arabayla uğraşmaktansa o raporu kullanıp kendime sıfır dizel bir araba alsam kimsenin hakkını yemiş olurmuyum, sonuçta böyle bir imkan tanınmış fiyatlar mâlum imkanlar kısıtlı.

raporlu arabaya yıllık mtv de ödenmiyor ayrıca avm lerde park kolaylığıda var yakıtı koy sigorta yap kullan,bizim patron bile böyle kızına araba aldı siz ne dersiniz?

Öyle bir hak verilmişse abinin rızasıyla alabilirsin bence. Ama park yeri kolaylığı vb işlere bulaşma bence abin yanında olmadıkça. Birde abinin devletten aldığı engelli maaşı vs gibi birşey varsa fakirlikten dolayı onu kesiyorlar diye biliyorum. Sonuçta araba alacak parası var mantığıyla. Yakınına verilen hak sadece engelli vatandaşın şoförlüğünü yapmak. Onun adına kendine araba almak değil.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.