Şimdi Ara

Engelli raporuyla araba alsam Hak yemiş olurmuyum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
0
Favori
8.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

makarnacıları eğitemedikten sonra hiçbirşey yapamazsın ,bedava 1 lirayı nimet sayıyorlar zaten devletin halkın parası olduğunu anlayamıyorlar. bide sağ-sol ve mezhepçilk yaptıkları için asla kaybetmezler.

Bize ne canım makarnacılardan, para zaten bizde. Makarnacı tabii ki harcayacak. Zaten ucu ucuna geçiniyor. Elindekini geçinmek için harcayacak. Benim dediğim ekstra masrafların tamamını kısmak. Ekstra masrafları biz yapıyoruz zaten, makarnacı mı yapıyor? Tatile daha az ama daha öz git, yurtdışına git, araba alma, elektronik alacaksan yurtdışından al. Kıyafet alma, kozmetik alma. Bak ne oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 18 Mayıs 2016; 10:20:11 >

• Bence bunun bir mahzuru yok. Ama ben bu şekilde bir araç almış olsaydım, engelli yakınım talep etmese dahi kendimi birşeyler yapmaya zorunlu hissederdim. Ara sıra gezmek maksatlı dışarı çıkartırım, ziyaret ederim falan. Ama bunları arabayı almadan önce yapmamışsam sanki araba alındı da böyle davranmaya başladı konumuna düşmüş hissederdim.
    Ayrıca üçüncü bir kardeşiniz varsa o araçta onun da hakkı vardır.
    Kısacası sıkıntılı bir konu. Benim içime sinmezdi açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Devlet zaten %90 ve üzeri engelliler araç kullanamayacağı için yakınları onları taşısın diye böyle bir muafiyet sağlıyor. Eğer abinizin her ihtiyacı olduğunda onu hastaneye vb. yerlere taşıyacaksanız hak yemiş olmazsınız.

abim zaten kendi işlerini görüyor, ihtiyaç halinde herzaman yardımcı oluyorum .

çocukken trafik kazası geçirmiş onlarca ameliyat geçirdi ama şuan normal bi şekilde hayatını sürdürüyor,hatta ikinci bir işte çalışıyor.

yanlış anlamazsaniz birşeyi merak ettim. Yüzde 90 raporu bildiğim kadarıyla ağır engellilere veriyorlar. Yani tek başına hayatlarını idame ettiremeyenlere. Ben mi yanlış biliyorum acaba?

Alıntıları Göster
    Hak yemek olmaz, abinize verilmiş bir hak o kullanmıyorsa siz kullanabilirsiniz

Doğrusu o imkan abinizin hayatını kolaylaştırmak için verilmiş bir imkan ama ülkemizde hak yemenin tavan yaptığı bir devirde bunun lafı edilmez. Her yerimiz doğru olsa herkes yüksek gelir seviyesine sahip olsa vergiler bu kadar fahiş olmasa ne gerek var gidin normal şekilde alın derdim ama bu şartlarda gönül rahatlığıyla alın

• Bu uygulamanın amacı herhangi bir engele sahip kişinin hayatını kolaylaştırmak ya bu kişinin bakimini ustlenen aileye kişi ya da kişilere bir kolaylık sağlamaktır.

Eğer arabanın alınma ihtiyacının temel sebebi engellinin kişinin ihtiyaçlarını karşılamak bulunmuyor ise gerisi sizin vicdaniniza kalmıştır.

Gerçekten böyle bir ihtiyaç yok ise bunun ne kadar doğru olduğu tartışılır.
  • Hocam burası çeşitli fetvalarla dolmuş taşmış. Buraya sorarsan içten yanıtlar geliyor:

http://www.sorularlaislamiyet.com/kategoriler
  • Alma kardeş alma ben aldım İT gibi pismanim şimdi ayiklayamiyorum ne aile huzurun kaldı ne keyfim Nede başka birşey
  • quote:

quote:

quote:

Devlet zaten %90 ve üzeri engelliler araç kullanamayacağı için yakınları onları taşısın diye böyle bir muafiyet sağlıyor. Eğer abinizin her ihtiyacı olduğunda onu hastaneye vb. yerlere taşıyacaksanız hak yemiş olmazsınız.

çocukken trafik kazası geçirmiş onlarca ameliyat geçirdi ama şuan normal bi şekilde hayatını sürdürüyor,hatta ikinci bir işte çalışıyor.

yanlış anlamazsaniz birşeyi merak ettim. Yüzde 90 raporu bildiğim kadarıyla ağır engellilere veriyorlar. Yani tek başına hayatlarını idame ettiremeyenlere. Ben mi yanlış biliyorum acaba?

Alıntıları Göster
    Öncelikle Merhaba geçmiş olsun. bende kendim engelliyim ve kendi adıma araç aldım, eğer abinizin çocuğu var ise ve erişkin çağda ise (+18) onlarla konusup izin alırsanız tabikide alın derim devlet %90 ve üzeri engelli araçlarda 1. dereceden vasi tayin ediyor zaten kendi üzerine alsa bile bir kişiyi araç kullanıcısı olarak göstermek zorunda ahlaken bir yanlışlığı yok içiniz rahat olsun.

• Duruma gore degisir. Eger hukuksuzluk yoksa hakta yenmis olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

Alma kardeş alma ben aldım İT gibi pismanim şimdi ayiklayamiyorum ne aile huzurun kaldı ne keyfim Nede başka birşey

hocam nasıl bir sıkıntı oldu,istersen özelden yaz
  • kaçırma . Biraz da sen döşe
  • quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    tüyü bitmemiş yetim hakkını yemiş olursun
    ayrıca vergi ödeyen her vatandaşın hakkını yemiş olursun

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Alın Hocam çekinmeyin abinizin ihtyacı olduğunda onun için kullanacaksanız arkanıza bakmanıza gerek yok zaten bu mantıkla var bu yoksa %90 engelli birisi söförlük yapacak değil neticede...

• quote:

Orijinalden alıntı: gisadam

Alın Hocam çekinmeyin abinizin ihtyacı olduğunda onun için kullanacaksanız arkanıza bakmanıza gerek yok zaten bu mantıkla var bu yoksa %90 engelli birisi söförlük yapacak değil neticede...

Alıntıları Göster
    Koyun can derdinde, kasap et..
  • quote:

quote:

Alma kardeş alma ben aldım İT gibi pismanim şimdi ayiklayamiyorum ne aile huzurun kaldı ne keyfim Nede başka birşey

Kısaca babamın üzerine aldım babam vefat etti ruhsatı kardeşler üzerine çıkartmak için muameleye başladım ablam mal kacirdigimi düşündü sanırım girdik birbirimize alırken hepsine sordum hepsi evet dedi şimdi biri avukat falan diyor bütün parayı ben vermiştim
    Araba ile anami gezdiriyorum devamlı kendi işime çok kullanmıyorum babamın yanına mezarlığa gidip geliyoruz haftada 2 defa ortalama anlamlar abimler kullanıyor sigorta kaskoyu ben odedim herkes kullandı ama ben odedim şimdi imza atmaya gelmem diyor imzayida ruhsat adına çıkacak benim adıma olmayacak yani hepimizin adına olacak hesap soran sorana
    Şimdi anahtarı 10 dk oldu verdim ablama arabayı otoparkına bıraktım otobüsle eve geliyorum araba Passat TDİ b8 comfortline manüel 2104 MD
    Ha bir dirhem gözüm yok helâli hoş olsun güle güle kullansin

• quote:

quote:

quote:

Kısaca babamın üzerine aldım babam vefat etti ruhsatı kardeşler üzerine çıkartmak için muameleye başladım ablam mal kacirdigimi düşündü sanırım girdik birbirimize alırken hepsine sordum hepsi evet dedi şimdi biri avukat falan diyor bütün parayı ben vermiştim
    Araba ile anami gezdiriyorum devamlı kendi işime çok kullanmıyorum babamın yanına mezarlığa gidip geliyoruz haftada 2 defa ortalama anlamlar abimler kullanıyor sigorta kaskoyu ben odedim herkes kullandı ama ben odedim şimdi imza atmaya gelmem diyor imzayida ruhsat adına çıkacak benim adıma olmayacak yani hepimizin adına olacak hesap soran sorana
    Şimdi anahtarı 10 dk oldu verdim ablama arabayı otoparkına bıraktım otobüsle eve geliyorum araba Passat TDİ b8 comfortline manüel 2104 MD
    Ha bir dirhem gözüm yok helâli hoş olsun güle güle kullansin

Alıntıları Göster
    Tek farkı şu olur

Ayakkabı kutuları full dolmaz da bir gıdım az dolar

raadol.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Tek farkı şu olur

Ayakkabı kutuları full dolmaz da bir gıdım az dolar

raadol.

Alıntıları Göster
    Konuya gelen yorumlardan da anlaşılacağı üzere bu millet hak ettiği şekilde yönetiliyor. Az bile yapıyorlar beterini hak ediyorsunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Konuya gelen yorumlardan da anlaşılacağı üzere bu millet hak ettiği şekilde yönetiliyor. Az bile yapıyorlar beterini hak ediyorsunuz...

adamın biri haram olsun demiş,kendisi lpg kullanıyor bundan kar ettiği ötv yi hiç hesaplamıyorda engelli arabasını ötvv sini haram ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: more34

merhaba arkadaşlar benimde ufak bi sorum olucak,

engelli raporum var doğumsal kalp rahatsızlığı olarak, 2 yıldır hiç engelli park yerine parketmedim, oraya park etmem için aracımın engelli statüsünde alınmış olmasımı lazım yoksa raporum olduğu için park yerini kullanmamda bi sıkıntı olurmu,

ayritten her yer dolu olsa bile raporum olduğu halde yine kolay kolay park etmem, sadece merakımdan soruyorum,

teşekkürler

Aracınız engelli aracı değilse park edemezsiniz, etmemeniz gerekiyor. Yani sadece sağlık raporunuz olması kullanım hakkı vermez size.

Aracınız engelli aracı ise plaka, tescil işlemlerinden sonra trafik denetleme şube müdürlüğünden 3 yıl geçerli park kartı alıyorsunuz.

Konuya gelecek olursa bir engelli olarak tam kıyas yapmam uygun olmaz belki çünkü ben aracımı kendim kullanıyorum (aparatlı). Ehliyetim de H sınıfı. Yani başkasına istesem de bu hakkımı veremiyorum, ve aracı sadece yasa gereği ben kullanabiliyorum.

Bence abinizin 1nci dereceden başka bir aile üyesi bu olanağı kullanmak istemiyorsa ve abinizin de rızası varsa bence aracı almalısınız. Tabi abinizin 15-16 yaşlarında bir çocuğu varsa reşit olduğunda babasının raporu ile araç almak da isteyebilir. İyice konuşmanız lazım ki sonradan kalp kırıklıkları olmasın çünkü bu aracı buradan aldığınızda 5 yıl, yurtdışından ithal ettiğinizde sadece engelliye satabileceksiniz. Ya da sizden şuan alınmayacak faturadaki ötvyi ödeyerek satabileceksiniz. Her iki durumda da yeni araç almak için sürenin (5 ya da 10) bitmesini bekleyeceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orctzl -- 18 Mayıs 2016; 15:28:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: orctzl

quote:

engelli raporum var doğumsal kalp rahatsızlığı olarak, 2 yıldır hiç engelli park yerine parketmedim, oraya park etmem için aracımın engelli statüsünde alınmış olmasımı lazım yoksa raporum olduğu için park yerini kullanmamda bi sıkıntı olurmu,

ayritten her yer dolu olsa bile raporum olduğu halde yine kolay kolay park etmem, sadece merakımdan soruyorum,

teşekkürler

Aracınız engelli aracı değilse park edemezsiniz, etmemeniz gerekiyor. Yani sadece sağlık raporunuz olması kullanım hakkı vermez size.

Aracınız engelli aracı ise plaka, tescil işlemlerinden sonra trafik denetleme şube müdürlüğünden 3 yıl geçerli park kartı alıyorsunuz.

Konuya gelecek olursa bir engelli olarak tam kıyas yapmam uygun olmaz belki çünkü ben aracımı kendim kullanıyorum (aparatlı). Ehliyetim de H sınıfı. Yani başkasına istesem de bu hakkımı veremiyorum, ve aracı sadece yasa gereği ben kullanabiliyorum.

Bence abinizin 1nci dereceden başka bir aile üyesi bu olanağı kullanmak istemiyorsa ve abinizin de rızası varsa bence aracı almalısınız. Tabi abinizin 15-16 yaşlarında bir çocuğu varsa reşit olduğunda babasının raporu ile araç almak da isteyebilir. İyice konuşmanız lazım ki sonradan kalp kırıklıkları olmasın çünkü bu aracı buradan aldığınızda 5 yıl, yurtdışından ithal ettiğinizde sadece engelliye satabileceksiniz. Ya da sizden şuan alınmayacak faturadaki ötvyi ödeyerek satabileceksiniz. Her iki durumda da yeni araç almak için sürenin (5 ya da 10) bitmesini bekleyeceksiniz.

prosedürü merak ettiğim için sordum ayrıca raporum olduğu halde parketmediğimide belirttim raporu olmadığı halde orayı işgal edenlere rağmen

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: orctzl

quote:

teşekkürler

prosedürü merak ettiğim için sordum ayrıca raporum olduğu halde parketmediğimide belirttim raporu olmadığı halde orayı işgal edenlere rağmen

Yanlış anlaşılmasın. Ben de prosedürü yazdım zaten. Yani rapor hususu ile araç konusu çok farklı.

Kaldı ki bazen ben de engelli olmama rağmen arabaya benden çok daha zor inip binen başka bir engelli vatandaşa denk geldiğimde kendi yerimi veriyorum.

Hoş çoğu zaman çok düşünceli vatandaşlarımızdan park etmeye fırsat kalmıyor zaten :)
    E200 ile park edip "engelli aracı bu" diyen yüzsüzler de cabası..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.