Şimdi Ara

Engelli raporuyla araba alsam Hak yemiş olurmuyum (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
0
Favori
8.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nfsworld kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle bir haktan imkanınız varsa faydalanın.devletin ödediğimiz vergilerin nereye gittiği malum.
  • Bu konuyu ALO FETVA hattını arayıp sormuştum.

Rapor sahibi kişiye bakıyorsanız, onun üzerinden araç alınmasına rızası varsa sıkıntı olmaz demişlerdi.

Bence sizde arayıp durumunuzu tüm ayrıntısıyla anlatın. Burada her kafadan bir ses çıkıyor.
  • Eğer sana abini taşıman için bir hak veriyorsa sıkıntı yok.fakat sen onun hakkından faydalanarak alacaksan haram arkadaşım.bakma sen ölümlü dünya adam olmak zordur.etrafında enteresan akıllar veren çok olur sen doğrusunu yap.

• Olmazsın arabanın fiyatından çok vergisi var benim de o şekil alma şansım olsa ben de alırım
  • abinin de rızası varsa neden hak yemiş olasın ?
  • Kardesim sana veya abine farketme boyle bir hak verilmis gayet kullanbilirsin kimsenin hakkina girmis olmazsin. Bazi arkadaslar gayet gaza gelmis devlete falan bayagi soylenmis. Kardesim her devlette ve her alanda vergi vardir. Vergi dusmanligi yapmayalim fakat evet bazi yerlerde cok fazla kabul ediyoruz elbette cok fazla vergi veren birisi de ben olarak.

• her ne kadar yasal olsada maddi durumu iyi olanlarin otv indirimli araba olmasi yanlis.bizim burda var.kari koca ogretmen.eve giren aylik yaklasik 7000 lira. abisi yatalak.onun ustune araba internet figiturk vs. hersey yari fiyatina. kalan odenmeyen kisim benim senin cebinden cikiyor. yatalak abi bunlardan faydalanmadigi halde hersey indirimli.oh ne rahat.ben hakkimi helal etmiyorum bunlara. biz sicak firsatlarda 3 kurus indirim firsat kovalayalim.adamlar milyar milyar gotursun.senin durumda buna benziyor hocam.bence alma.mahserde yakana yapisirim.

• Kardeşim engelli abisi olarak senden ricam kapattir konuyu. Bu engelli meselesi çok hasas bir konu. Bu foruma ilk üye oldugumda engelli üzerine araç alacam diye konu açtım. Mal ve beyinsiz gibi konuşanlar yüzünden ceza aldım. Bu konu sizi en sonunda incitecek seviyeye gelir benden söylemesi. Olay araba değil kokusmus zihniyet. Buda bu forumda çokça var. Boşu boşuna ceza almaniza ve incinmenize gerek yok.

• vicdan meselesi birazda kisiye gore degisiyor. Sen raporu kullanip araba alsam mi dersin, baskasi arizali aracini baska bir engelliye kakalar.icin rahat edecekse al ihtiyac sahiplerine sadaka ver ekstradan win win.

• kardeş Alalh aşkına ülkede neler oluyo kimse hak hukuk demiyo sen ne düşünüyon böyle şeyleri
  • Bunu foruma değil kendi aklına ve kalbine sor,engeli kendinde ara arkadaşım.

• cevabı zaten biliyorsun

"Engelli raporuyla araba alsam Hak yemiş olur(muyum)um"
  • Etik olur mu diye düşünüyorsanız buradaki yorumları önemseyebilirsiniz.(ki burdaki yorumlar da ne kadar etik ortada.Senden calıyorsa sende cal seklinde)
    Ama olayın dinimizdeki yeri derin.Bence bunun için bu konuda bilgisine güvendiğiniz insanlardan yardım isteyin.
    Alacağınız cevap içinizi rahatlatır belki..

Sonuçta anladığım kadarıyla abinizden bağımsızsınız.Ortada bir arabanız da var.Siz kendisine yardım için değil
    kendinize avantaj sağladığı için bunu istiyorsunuz.Hak- hukuk meseleside burada devreye giriyor.
    Umarım yanlış anlamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semsam -- 19 Mayıs 2016; 1:57:46 >
  • abinize yardım edecekseniz hak yemiş felan olmazsınız. ancak engelli otoparklarını kullanmayın lütfen.
  • 2008-2013 Yılında 29.000 Tl olan Fiat linea yı 18.500 Tl ye Aldık.2013 kasımda Ford B-Max aracı full+full 50.000 Tl den 33.000 ödeyerek aldık babama 5 Yılda bir değiştirme hakkın var.satarkende biz elimizi vicdanımuza koyup çok uyguna sattık linea yı mesela.2 sene sonrada ford içi. Aynısını yaparız...

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Arabayı almanızda sorun yok fakat raporu kullanarak engelli otoparklarını yada engellilere tanınan önceliklerden faydalanmak istediğiniz an hak yemiş olacaksınız bana göre sadece arabayı alırken yemiş olmazsınız arabayı aldıktan sonra engelli gibi davranmayın.
  • Tabiki hak yemiş olursun o olayın amacı engelliye hizmet etmek

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.