Şimdi Ara

ENSLAVED Odyssey to the West (PS3 ANA KONU) - OYUN ÇIKTI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
3.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SolidRock@ Oyunu bitirdiğine göre birşey sormak istiyorum.

En son o büyük köpeği öldürdüm.Hani cloud ile takedown yaptığımız. İşte ondan sonra kayda değer bir boss çıkıyor mu?

Eğer bundan sonrasıda aynı ritimde devam ediyorsa bırakacağım.

Bir de çok geç yükleniyor kaplamalar(fps düşüşleri de var).Her taraf yemyeşil, parlak olunca da gözü yoruyor.

Yalnız Trip süper ya.O mimikleri, konuşması falan.

• Oyun boyunca 5-6 defa o it çıkıyor karşına, ama boss dersen yok fazla, bir tane var daha büyük bir robot Rhino, son bölümde de farklı dev robotlar. Sana bu kadar spoiler yeter

Valla spoiler'e bakmazsan iyi olur ama merak ediyorsan da bak. Nihayetinde benim için sıradan bir oyun oldu. Ama oyunların zevk meselesi olduğunu unutmayalım, kişiden kişiye değişir yani. Benim beğenmediğimi sen beğenirsin. Oyun toplam 14 chapter bitir gitsin istersen...
  • Hmm sağol. O zaman bırakmayayım oyunu.Arada açıp oynarım. Dediğin gibi sıradan bir konusu var.İki sene sonra devam etsem bile unutmam konuyu.(bknz. Oyunun adı)
  • Bu oyun goty olsun varya xbox 360 elite imi çöpe atarım
  • açıkçası son derece sürükleyici bir hikaye ve işleniş olmuş... fps düşmeleri ve kaplama gecikmeleri olmasa mükemmel bir oyun bile denebilir... benim için yılın ilk üç aksiyon oyunundan biri olabilecek potansiyelde...

bu arada çok pis hortlatırım ana konuyu :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

Makinaların insanları köle etmesi ve iki kahramınızın buna karşı savaşında oyun kahramanlarından Trip'in Monkey'i esiri olarak kullanması büyük ironi. Oyunun ana temasının yemyeşil olmasını ise çözemedim. Madem dünya bu makinaların kontrolünde her yer niye yeşil, yoksa bunlar çevreci robotlar mı? Bir de anlamadığım diğer konu tamam makinasınız ama niye bir makina köpek tipinde olur ki? Robot dediğinin ışın silahı, plasma'sı ne bileyim teknolojik silahları olması gerekirken bu köpek resmen metal dişleri ile bizi ıssırmaya çalışıyor. Fütüristik ve kaotik bir mekanda geçen bir oyunda olmaması gereken öğeler diye düşünüyorum.

İlk duyduğumda oyunun çok iyi olacağını düşünürken oynadıktan sonra böyle bir durumla karşılaşmak açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı. İnsan bir senaryo yazıyorsa, bir evren oluşturuyorsa, temel mantık hatalarından olabildiğince arınmalı. Ninja Theory oyununu illaki başka oyunlara rakip yapabilmek için onu kopyalamak durumunda değil. Sırf bir oyunun renk paletini rakibinizin ki ile aynı yapmakla o oyun gibi olunamıyor maalesef...

Nerede Heavenly Sword, nerede bu oyun?...

Ekleme: Söylemeyi unutmuşum, bir de kızdırdığımız bir robot var, kızıp oraya buraya dalıyor. Kızan robot(!)

Bence oyun güzel ama her tarafın yeşil olmasını ben de pek anlayamadım ama şöyle açıkladım savaş geçmiiiiş bitmiiiş ve insanoğlu da bitme noktasına gelmiş sonra yılllaar yıllaaaar geçmiş ve o topraklara kimse ayak basmamış robotlar da kendini uyku moduna sokmuş veeee o topraklarda yeşillikler çıkmış uzuuun zaman savaş olmadığııı için. Robotlar konusuna da geliince evet daha acayip robotlar bekliyodum. böyle garip şekilli ve garip silahlı robotlar lazerli fln ama neyse bunlarda idare eder. Enslaved kendi türünde iyi bir oyun bence. Benden 80-85 alır

• evet oyun gayet başarılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: bhyesilnil

quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

Valla sonu itibarı ile çok (ç)alıntı olmuş, ıhıhh beğenmedim. Almayı düşünen arkadaşlara da tavsiye etmiyorum... Benim için büyük hayal kırıklığı oldu...

nerden çalıntı olmuş? Bu oyun hiçbir başka oyunun benzeri fln değildir.

son konusunda tamamı değil de o son karşılaşma sahnesi evet tamamen bir filmi hatırlatıyor(spoiler vermemek adına böyle cümlelerle kıvranıyorum)... ama yine de güzel... kafamın almadığı bir şey var şu şekilde:

birinci bölümde gemide bize yardım edip ölen slave ile ilgili... o da slave olmasa herşey kafama oturabilirdi ama pyramid'in yaptığı/amacı ile o slave'in(insanın) orda bulunmasını bağdaştıramadım... hani evet pyramid komple chaotic good takılan bi yapı... insanları zorla alıp daha iyi bir dünya veriyor ama bu gemideki gibi gerçekten köle olarak kullanılan slave ne? toplum iyiliği için harcanmış bir can mı acaba? yani orda da bir mech olsa evet derdim, adam herkesi topluyor ve hiç kötülük yapmıyor, ama o kısım biraz enteresan...

• enslaved'in iki kötü yanı var, biri kamera açıları dğeri de kare oranı... kare oranını nasıl bu seviyede tutarak piyasaya çıkarmışlar bu oyunu anlamak mümkün değil... kare oranı öyle bir düşüyor ki sanki bilgisayarda bi oyun oynarken ram yetmiyor.. ben konsolu sırf yok ekran kartıydı ramiydi uğraşmayayım oyun kasılmalarıyla falan diye almışken şu oyuna bak..

kamera açılarıysa ya biraz daha uzak olmalıydı monkey'den, yada sabit olmalıydı... pigsy'li bölümlerin çoğunda kamera sabit oluyor ve buralarda daha çok keyif alıyor insan.. o kadar atlama zıplama varken birde kamerayla uğraşmak işkence... hee birde düşmana kilitlenme tuşu kesinlikle olmalıydı, hele boss savaşlarında çok eksikliğini hissettim (bu düşmana kilitlenme darksiders'ta mükemmeldi mesela)

2 dedim ama 3. eksi de aklıma geldi :) bu oyundaki akrobatik hareketleri yapmak çok kolay.. sadece 'e basıyorsunuz... bi yerden sonra 3 yaş için mi yapmışlar lan bu oyunu diyesi geliyor insanın.. yahu bari borulardan falan geçerken bi denge sistemi yapsaydınız da düşmeye korksaydık.. bu oyunda düşerek ölmek neredeyse imkansız ve bu bence platform ölyelerinin içine ediyor..

ama oyunun geri kalanı, atmosfer falan muhteşem.. seslendirmeler süper.. andy sarkis aşmış ya, sırf onun karakteri hatrına oynarsınız oyunu.. şu dediğim eksiler olmasaymış 100 üzerinden 95'lik bi oyun olurmuş.. ahh ahh şu kusurları olmasa tam bi klasik oyun gelecekmiş.. keşke 1 sene geç çıksaydı da mükemmel olsaydı şu oyun..

• Bence oyun mükemmel. Herkesin dediği gibi oyun da kare oranı acayip düşüş sağlıyor. En büyük eksikliklerinden biri bu. yine denildiği gibi kaplamalar çok sonra yükleniyor. Sıradan bir platform sistemi ve savaş anlarındaki kendini tekrarlayan combo sistemi. Bunlar eksileri gibi duruyor ama oyun çok ama çok güzel. Neyi güzel derseniz:

Hikaye kısmı mükemmel. Sizi gerçekten tatmin ediyor. Karakter modellemeleri süper. Demo incelemesinde değindiğim gibi karakter yaratımında Ninja Theory harika bir iş çıkarmış. Kendinizi tamamen oyuna adapte olmuş halde bulabiliyorsunuz. Aslında şöyle bir şey var. Oyunu 2. kere oynadığınızda daha farklı bir şekilde zevk alabiliyorsunuz. Yani kendi adıma söyleyeyim ben ilk oynadığımda ilk olarak tüm heal ve koruma upgrade leriniz yapmıştım. Savaş combolarına hiç dokunmadım. Oyunun sonunda açmama rağmen tam manası ile kullanmadım. İkinci kez oynarken bunları kullanınca daha farklı oldu oynanabilirlik. Bu da güzel. ( aslında bu cloud system daha fazla oyun içinde aktif olabilseydi daha güzel ve zevkli olurmuş )

Dediğim gibi oyunun sorunları çok ama kesinlikle oynanması gereken bir oyun. aynı tarz oyunlar piyasada çok fazla ama bu oyunu oynarken sıkılmayacağınızı tahmin ediyorum. Şuanda piyasada bu fiyata iken bu oyunu pas geçmek bence saçma olur. 2. si gelir mi bilmem ama gelirse bu sefer fiyat düşmeden alacağım.

Bu arada denildiği gibi keşke daha fazla bu oyunun üzerine çalışılsaydı ve hatta sony'den destek alınsaydı da süper bir klasik oyun olsaydı.

• Enslaved Video inceleme

http://www.konsolussu.com/2010/11/enslaved/

http://www.gamespot.com/ps3/action/enslaved/index.html?tag=result%3Btitle%3B1

5 ay geçti oyun cıkalı 110tlden gırıs yapmıstı oyun Onemlı oyun sıtelerınden Gamespot - Ign den 8 puan aldı ve suan shopto fiyatı sıfır:34TL

http://www.shopto.net/PS3/VIDEO%20GAMES/PS3EN03-Enslaved%20Odyssey%20to%20the%20West.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BERGX -- 3 Nisan 2011; 19:39:18 >

• Fiyatı gayet iyi, denemek lazım
  • Tüm hatalarına rağmen çok sıradışı bir yapım, hard'ta başladım tekrardan oynamaya. Bakalım fikirlerim değişecek mi?
  • Ben oyunu sevmeye çalıştım ama olmadı. Oyunu bitirdiğimde sanki silah zoruyla bitirmişim gibi gelmişti. Kendini tekrar etmese, düşman çeşitliliği daha fazla olsa ve combolar çeşitli olsa oyundan tat alınabilir. Ancak bunlar olmayınca vasatı aşamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carcharot -- 3 Nisan 2011; 22:18:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carcharot

Ben oyunu sevmeye çalıştım ama olmadı. Oyunu bitirdiğimde sanki silah zoruyla bitirmişim gibi gelmişti. Kendini tekrar etmese, düşman çeşitliliği daha fazla olsa ve combolar çeşitli olsa oyundan tat alınabilir. Ancak bunlar olmayınca vasatı aşamıyor.

Ben henüz Chapter 4'deyim sanırım fakat Mario gibi orb toplama olayı beni acayip derecede rahatsız etmiş durumda. Saçma sapan yerlere orb koymuşlar toplamak durumunda hissediyosun kendini, zamanın yarısı haritayı kolaçan etmekle geçiyor. Ne gerek vardı?
  • Hakkı en fazla yenen oyunlardan bir tanesi bence oldukça başarılı süper bir oyun herkesin oynaması gerekli.Dövüş dinamikleri başarılı olmasa da tavsiye ederim.
  • bende elimdeki çöp Lost Planet 2 yi verip bugün Enslaved ile takasladım umarım doğru yapmışımdır. Akşam oynayacağım en korktuğum konu frame düşmeleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: PracticeMan
    bende elimdeki çöp Lost Planet 2 yi verip bugün Enslaved ile takasladım umarım doğru yapmışımdır. Akşam oynayacağım en korktuğum konu frame düşmeleri

Abartılacak bir şey değil merak etme. İyi oyundur. Bu oyun nasıl 1 milyon barajını geçememiş diyeceksin :)
  • quote:

bende elimdeki çöp Lost Planet 2 yi verip bugün Enslaved ile takasladım umarım doğru yapmışımdır. Akşam oynayacağım en korktuğum konu frame düşmeleri

o kadar da LP2 çöpünü alma demiştik be abi, naptin
  • quote:

Orijinalden alıntı: V

quote:

o kadar da LP2 çöpünü alma demiştik be abi, naptin

Ucuza geldi 25 TL verdim ama o parayada acıdım, birde bu oyunu Japonlar bayaa bir oynuyor onlarıda çözemedim gitti.

quote:

Orijinalden alıntı: geoxid

quote:

Abartılacak bir şey değil merak etme. İyi oyundur. Bu oyun nasıl 1 milyon barajını geçememiş diyeceksin :)

Vanquish de 1 milyonu aşamadı ama dün DR den 50 TL ye aldım ve oyuna bayıldım çok çok güzel oyun, forumlarda çok abartıldı frame kısmı ama dediğin gibiyse sorun yok, sağol ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myresistance -- 11 Mayıs 2011; 17:14:44 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.