İnternet kablolu bir alt yapı üzerinde ortaya çıktı fakat şuanda neredeyse birçok yeri wi-fi cihazlar sarmış vaziyette sizce bu wi-fi cihazlar kendi arasında ücretsiz bir internet ağı oluşturulabilir mi? Düşününki birçok cihaz 50,100 hatta 1000mbit'lere varan hız destekliyor ve 100 metreye kadar birbirlerini görebiliyorlar ve her cihazda yerel harddisk sunucu olarak kullanılabilir de, eğer wi-fi destekli cihazlar birbirlerini hotspot gibi kullanabilirlerse binlerce cihaz büyük bir ağa dönüşebiliyor ve sanırım arada sadece bir yazılım veya donanımsal bir kriter var aşılması gereken. Eğer bu sadece yazılımsal bir çözümle aşılabilirse tahminimce bitcoin gibi bir internet devrimi çıkar ortaya. Tabi sadece okyanus ötesini gören bir wifi olmadığından belli bölgeleri görebilir bu net ağı fakat şehirlerde enteresan olabilir. Sizce? |
Enteresan Bir Fikir: Wi-Fi'ler Arası Serbest İnternet Ağı
-
-
hangi wifi cihazlardan bahsediyorsun? evdeki cihazları demiyorsundur inşaallah?
-
quote:
Orijinalden alıntı: The souls migrationhangi wifi cihazlardan bahsediyorsun? evdeki cihazları demiyorsundur inşaallah?
Evdeki wifi cihazlarla şuan bunun direct olarak mümkün olmayacağını bildiğim için "sanırım arada sadece bir yazılım veya donanımsal bir kriter var aşılması gereken. Eğer bu sadece yazılımsal bir çözümle aşılabilirse..." dedim. Çünkü sadece wi-fi listesini açtığımızda bile offline bir veri olarak modemlerin ismi diziliyor. Bu kadar veriyi bile offline görebiliyorsak bir yazılım veya donanımsal bir değişiklik ile her cihazın birbirinei access point gibi köprü olarak kullanarak biribirine bağlı geniş bir ağ mümkün olabilir ki öyle olursa mevcut internet ağına benzer offline bir ağ çıkıyor ortaya. Bu ağ üzerinde ise hardiskler üzerinde localhost dediğimiz yerel sunucularla platformlar olabileceğini düşünürsek böyle bir ağ olası.
-
hocam merhaba,olabilir.ancak bu cihazların hepsini tek merkezden kontrol edecek bir yazılım ve çok güçlü bir adet verici gerekir çünkü wi-fi sinyali yetersiz kalabilir.
ben buna benzer şunu düşünüyordum,ve hala düşünüyorum.cep telefonları için baz istasyonuna ihtiyaç yok.milyonlarca telefon var,belki wi-fi ile çalışan cihazların 3 katı telefon var. fikrim şu hiçbir baz istasyonu ve tek merkez olayıda olmadan,bütün telefonlar birbirini alıcı ve verici olarak kullanabilir.çünkü adım atsanız telefon var her yerde.
batarya sorununun çözümü:çok basit radyo sinyallerini tersine elektrik enerjisine çeviren bir sensör olacak.yani çok yüksek batarya yada gerek yok.
en önemli sorun;orman ıssız yerler ,yerleşim dışı alanlar,bunun tek çözümü var cep telefonlarının acil durumlar için uyduya bağlanabilir olması şart.bunun çözümü bu olur.
nikolai tesla yı hatırlayın canlı tanıkları var.Tesla, Colorado Springs Laboratuvarında 1899 yılında yaklaşık 50 km uzaklıktaki toplam 10 kW'lık 200 tane akkor ampulü kablosuz enerji transferi yöntemiyle yakmayı başarmıştır .yani olmaz diye bir şey yok.herşey kapital sermayenin kar arzusuna göre planlanıyor.en temel sorun budur.
saygılar..............................................
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 3 Haziran 2021; 13:38:30 >
-
eldeki cihazların işlemcisi var, ram'i, pili var vs. yani hepsini birbirine istasyonsuz bağlayabiliyorsanız, üçgen biçimde herkes birbirine de taksa olmaz o iş. ben gider..
-
quote:
Orijinalden alıntı: multisongohanhocam merhaba,olabilir.ancak bu cihazların hepsini tek merkezden kontrol edecek bir yazılım ve çok güçlü bir adet verici gerekir çünkü wi-fi sinyali yetersiz kalabilir.
ben buna benzer şunu düşünüyordum,ve hala düşünüyorum.cep telefonları için baz istasyonuna ihtiyaç yok.milyonlarca telefon var,belki wi-fi ile çalışan cihazların 3 katı telefon var. fikrim şu hiçbir baz istasyonu ve tek merkez olayıda olmadan,bütün telefonlar birbirini alıcı ve verici olarak kullanabilir.çünkü adım atsanız telefon var her yerde.
batarya sorununun çözümü:çok basit radyo sinyallerini tersine elektrik enerjisine çeviren bir sensör olacak.yani çok yüksek batarya yada gerek yok.
en önemli sorun;orman ıssız yerler ,yerleşim dışı alanlar,bunun tek çözümü var cep telefonlarının acil durumlar için uyduya bağlanabilir olması şart.bunun çözümü bu olur.
nikolai tesla yı hatırlayın canlı tanıkları var.Tesla, Colorado Springs Laboratuvarında 1899 yılında yaklaşık 50 km uzaklıktaki toplam 10 kW'lık 200 tane akkor ampulü kablosuz enerji transferi yöntemiyle yakmayı başarmıştır .yani olmaz diye bir şey yok.herşey kapital sermayenin kar arzusuna göre planlanıyor.en temel sorun budur.
saygılar..............................................
Aaa evet telefonları hiç düşünmemiştim halbuki telefonlar çevrede daha çok var İlk başta sabit wi-fi cihazları arasında iletişimden sözediyordum ama taşınabilir wi-fi cihazlar aslında alanı daha da genişletiyorlar. Eskiden bu kadar kablosuz cihaz yoktu diye böyle bir internet fikri oluşmamış olabilir ama şuan o kadar çok kablosuz cihaz varki insan düşünüyor acaba ufak bir yazılım veya donanımsal değişiklikle cihazlar arası dev bir ağ oluşabilirmi diye. Bu bitcoin, torrent veya benzeri bir mantığa benziyor merkeziyetsiz yani cihazlar arası olan birşey.
Belkide böyle birşey düşünülüp denenmiş olabilir pek araştırmamıştım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: marneroAaa evet telefonları hiç düşünmemiştim halbuki telefonlar çevrede daha çok var İlk başta sabit wi-fi cihazları arasında iletişimden sözediyordum ama taşınabilir wi-fi cihazlar aslında alanı daha da genişletiyorlar. Eskiden bu kadar kablosuz cihaz yoktu diye böyle bir internet fikri oluşmamış olabilir ama şuan o kadar çok kablosuz cihaz varki insan düşünüyor acaba ufak bir yazılım veya donanımsal değişiklikle cihazlar arası dev bir ağ oluşabilirmi diye. Bu bitcoin, torrent veya benzeri bir mantığa benziyor merkeziyetsiz yani cihazlar arası olan birşey.
Belkide böyle birşey düşünülüp denenmiş olabilir pek araştırmamıştım.
Alıntıları Gösterhocam,torrent örneği tam oturmuş.evet,aynı mantık var.
saygılar.............................................
-
interference sebebi ile ağın kapasitesinin çok düşük olabileceğini ve verimli olamayacağını düşünmekteyim . Rasgele dağılmış binlerce onbinlerce modemle bu işi yapmaya çalışmak doğru olmaz. Bunun için yenimkablosuz cihazlar tasarlanmalı frekanslar ve cihazların konumları özenle belirlenmeli ve kurumsal sistemler kullanılmalı evdeki modemle olacak iş değil bu en azından şimdilik.
-
Starlink bu mantıkla çalışıyor
-
Alıntı
metni:hocam,torrent örneği tam oturmuş.evet,aynı mantık var. Alıntı
metni:interference sebebi ile ağın kapasitesinin çok düşük olabileceğini ve verimli olamayacağını düşünmekteyim . Rasgele dağılmış binlerce onbinlerce modemle bu işi yapmaya çalışmak doğru olmaz. Bunun için yenimkablosuz cihazlar tasarlanmalı frekanslar ve cihazların konumları özenle belirlenmeli ve kurumsal sistemler kullanılmalı evdeki modemle olacak iş değil bu en azından şimdilik. işte o kapasite düşüklüğünden dolayı dediğin gibi (ve benim de daha önce dediğim gibi) arada bir yazılımsal veya donanımsal değişiklik sonrası daha verimli hale gelebilir sistem. Şuanki sistemi olduğu gibi kullanılamayacağını tahmin ediyorum yani bir ufak yazılım veya donanımsal değişiklik olmalı bence de.
Alıntı
metni:Starlink bu mantıkla çalışıyor ilk başta starlink akla gelebilir fakat starlink tarifeli ve merkeziyetci bir bağlantı yani diğer tarifeli internetlerle aynı sadece geniş kapsama alanı var. benim öne sürdüğüm fikirde ise hiçbir tarife veya merkezi yönetim olmadan tamamen cihazlar arasında olan bir internet ağı. Aslında wi-fi yerel ağlarını bir yazılım veya donanımsal değişiklikle birbirne köprüleyip internete dönüştürmek de denebilir.
Bu fikrin oluşmasının sebebi neredeyse heryerin birbirini gören wi-fi cihazlarla dolmasından kaynaklı. Şuanda tüm wi-filer birbirinden bağımsız çalışıyor. Bulunduğunuz yerde wifi listesine bakın muhtemelen birçok wifi göreceksiniz o wifi cihazlarda muhtemelen daha uzaktaki bir wifi cihazı görüyor. Eğer ufak bir değişiklikle cihazlar birbirini köprü olarak kullaabilirse ortaya dev bir yerel ağ çıkıyor bu ağ ise kendi içinde platformları olan bir internet gibi kullanılabilir belki de.
Tabi bu fikir daha önce uygulanmışmıdır bilmiyorum. Fikir olarak paylaşmak istedim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X