Şimdi Ara

EPGİS'den beklenen duyuru geldi: 'LPG'ye 71 kuruş zam' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
1
Favori
12.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ondan bahsettiğinizi anladım ama o aletler pek güvenilir gelmiyor bana fren ve denge konusunda

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Artik arabam 25,30 krs yakiyor diyenler sanirim tarih noldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pisikletçi

Ondan bahsettiğinizi anladım ama o aletler pek güvenilir gelmiyor bana fren ve denge konusunda

Adı pisikletçi olan biri için çok makul cevap. Ben de bir bisikletle kıyas kabul edeceğini düşünmüyorum. Şöyle diyeyim, 50 ile giderken bir bisiklet çok daha güvenli durabilir abi. Bu alette ise bayağı bayağı profesyonel olmak lazım.

Bu aletler 10- 15 ile gitmek için. Gerisi tehlikeye giriyor.

--------------

Denge ve fren konusunda 3 tekerli bir scooter bir nebze daha iyi olabilir. Örneklerine baktım. Güçlü üç teker scooter yok. Ama dengeleri ve frenleri iyi. Anladığım kadarı ile, "3 teker scooter arayan kim güç ister ki" kafası ile güçlü versiyon üretilmemiş şimdiye kadar. Haklı bir yaklaşım. Ama gelsinler Ankara Gaziosmanpaşa yokuşlarını bir görsünler.  

O yokuşu çıkmak bir mesele. İnerken arka fren yetmediği için ön fren sıkmak ise Güven Özveri Tecrübe ister yani. O yüzden 3 teker bana mantıklı. Arka freni sık. Çift teker olduğu için dursun aga... Tabi kendi imalatım olacağı için, telli freni dengeli yapamam ben. Hidrolik kasacağız bir de...  

Sanıyorum böyle bir yola gireceğim. Önce bir kaykayın üstünde dengede durabildiğimden emin olmam lazım. Nihayetinde tekerlerin birbirinden mesafesi kaykaydan az fazla olacak. Offroad kaykay bulmam lazım. Muohahahaha! Onun üzerinde durabiliyorsam, 3 teker scooterın içinden geçerim ben.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Birde küçük teker dezavantajları var bu aletlerin. Güzelim Türkiyemizin yolları da malum. Fren konusunda ön fren çok sorun yapmaz ölçülü şekilde. Çünkü ağırlık ön tekere bineceği için arka kızaklayabilir. Denge için ya hidrolik veya iki tekere bağlı tek disk yapılabilir. Ama gerek bisiklet gerek motosiklet tecrübemi düşünerek ön frensiz hep sakat olur o iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pisikletçi -- 3 Ekim 2021; 23:23:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acr

Ortalama 100 km de 7 litre benzin yakan bir araç, 100 km de 10 litre lpg tüketir. Bununda km maliyeti benzin için 7*7.85/100=0.5495 kuruş oluyor. Lakin 10*5.85/100=0.5895 oluyor. Avantaj nerde? Bu fiyatlarla lpg kullanmak mantıklı filan değil. Hesap net.

Yani diyosun ki 7 litre benzin yakan araçtan %43 fazla yakar lpg. Biraz bol keseden atmışsın sanki) 7litre benzin tüketen araç en fazla 8,5 lpg tüketir.

• quote:

Orijinalden alıntı: TechVET

İstanbullu olmadığın buradan belli. Su ucuzladı İstanbul'da. Ziyadesiyle ucuzladı hem de. Zam geldiği zaman da elektrikten, doğalgazdan çok daha az zam yedi. Bilmeden boş boş konuşma bunlar.

Zam olayı belirli bir m3 üzerinde kullanım içindi. akp trolleri bunu kullanır ama ne hikmetse ülkenin battığını söylemezler. Onlara batan İmamoğlu.

Alıntıları Göster

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puantum -- 5 Ekim 2021; 3:20:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puantum

.

Alıntıları Göster

Aylık öğrenci kartı 57 lira. Bir de diğer şehirlere bakmak lazım.

• Abi gidin benzinli alın. .Koku derdi yok, çekiş derdi yok, kışın donma derdi yok, lpg bakım derdi yok, motora zarar verme derdi yok..

LPG'nin hiç bir anlamı kalmadı artık.

• Akaryakıt istasyonları da arada geçirdi yalnız. Pompaya yansıyan 75 kuruştan fazla. Gelen zam 71 kuruş, Kayseri'de 4,99'du ama şu an 5,75-5,80 civarı.

• Benim arabada petrol 7 litre lpg 10 litre yakiyor. Resmen fark yok. Lpg'yi kapatıp petrol kullanacam.

• topaz42 kullanıcısına yanıt

Evet katılıyorum bitti ama biten ülke ekonomisi ve alım gücümüz, sizin gibi tuzu kurulara hava hoş  

Sen hangi trolün yan çarısın? Kerimcem misin yoksa doğru söyle

• baranel B kullanıcısına yanıt

Bunları neden euro paylaşıyorsun fedöncü müsün sen? şunların TL karşılığını yazda trol arkadaşlar sana saldırmasın  

Terbiyesiz saygısız herif, o rahmetsiz dediğin ismet İnönü Kurtuluş savaşının en büyük komutanlarından ve bu ülkeyi kuranlardan sizin zihniyetiniz o dönemde askere gitmemek için molla imam olanlardır. bizim zihniyetimiz elini taşın altına koyan ve kurtuluş mücadelesi verenlerdir. O laf ettiğin adamın meydanlardaki başarısı ve cesareti sizin öyle attan düşenlerden, ülkenin başını fetö ile belaya sokanlardan kat ve kat fazladır. Tarihi senin gibi fesli leş deli kadir popcornoğlu ndan öğrenenlerin hepsi böyle beyin önemli organ yazık size.

Peki sen RTE varken nesin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pisikletçi

Birde küçük teker dezavantajları var bu aletlerin. Güzelim Türkiyemizin yolları da malum. Fren konusunda ön fren çok sorun yapmaz ölçülü şekilde. Çünkü ağırlık ön tekere bineceği için arka kızaklayabilir. Denge için ya hidrolik veya iki tekere bağlı tek disk yapılabilir. Ama gerek bisiklet gerek motosiklet tecrübemi düşünerek ön frensiz hep sakat olur o iş.

Benim niyetim, eğer bu işi beceremezsem, 500w tek arkadan motorlu ve önde de disk freni olan bir scooter alıp, arkadaki motoru öne takıp, arka takımı söküp, yerine amortisörlü çift teker düzeneği takıp, arkaya da çift 500w hub motor takmak. 3 x 500w düzen kurmak yani.

İki tekeri bir aksla birbirine bağlayıp tek diskli yapmak teknik olarak çok zor. O kadar dar olup, arkası akslı bir hazır mal yok. Bağımsız iki tekere iki ayrı motor takıp, iki ayrı disk fren takmak daha pahalı; ama uygulaması çok daha kolay. Çünkü mal hazır. Offroad kaykay alt takımı buldum. Kendim yapmayacağım yani. Bu alt takıma da bir kısım hub motorlar direkt takılabiliyor. Hazır malı uyarlayacağım özetle. Çok daha kolay bir dönüşüm olacak. En zor kısmı arka kaliperleri monte edeceğim montaj demirini üretmek olacak. Geriye bir de hidrolik fren kalır. O zor değil ben diyeyim. Fren merkezim hazır hatta. Borular, dağıtım bloğu ve kaliperler hidrolik olacak. Bir de işetmek için bir düzen kurarım. O kadar.

Niyetim, mümkün olan en büyük tekerleri takmak zaten. O da 10" gibi sanki.

10" teker hız düşük olursa çok darlamaz diye düşünüyorum. Benim kabiliyetsizliğimde 25km hız bile büyük hız abi. Öyle diyeyim. Bizim buradaki yokuşlarda benim 10-12km hızı geçmem sakat. O hızlarda da ne olsa çukurlar idare edilir. En kötü durursun diye düşünüyorum.

Olaya daha çok "mobility device" gözü ile bakıyorum özetle. Ben saatte 15km'yi hiç geçmeden, bu aletle Tunalı'ya gene daha hızlı inerim. Çok daha hızlı park ederim. Kafa bu yani.

• Kesinlikle bunlardan nemalanan nekadar grup,insan varsa donuna kadar el konulmalı hatta trollerine kadar tespit edilmeli 

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Sen nasıl bir ütopya da yaşıyorsun, Dünya da enerji krizi varmışta bilmem ne  

• quote:

Orijinalden alıntı: storm350

Terbiyesiz saygısız herif, o rahmetsiz dediğin ismet İnönü Kurtuluş savaşının en büyük komutanlarından ve bu ülkeyi kuranlardan sizin zihniyetiniz o dönemde askere gitmemek için molla imam olanlardır. bizim zihniyetimiz elini taşın altına koyan ve kurtuluş mücadelesi verenlerdir. O laf ettiğin adamın meydanlardaki başarısı ve cesareti sizin öyle attan düşenlerden, ülkenin başını fetö ile belaya sokanlardan kat ve kat fazladır. Tarihi senin gibi fesli leş deli kadir popcornoğlu ndan öğrenenlerin hepsi böyle beyin önemli organ yazık size.

Peki sen RTE varken nesin?

Yunan gazilere bağış yapan, bu millete Hitler'in Yahudilere bile yapmadığı işkenceleri yapan Venizelos ile kadeh tokuşturup koluna bilmem nesini takan bir adamın beni yunanla gerçekten savaştığına hiç kimse inandıramaz ki kimse de inanmıyor zaten sen bu masallarını git başka yerde anlat

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: storm350

Sen nasıl bir ütopya da yaşıyorsun, Dünya da enerji krizi varmışta bilmem ne  

Benden alıntı yaptığın mesajda yazıyor enerji krizi diye, ne gerçek tarihten haberin var ne bugünkü dünyadan, kesin muhalefetten birisin bu devirde bu kadar cahil kalmayı ancak sizin cenah başarıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epeydir litre bazında tüketimi takip etmiyorum, hesap eden olmuş ise paylaşırsa sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.