Şimdi Ara

EPGİS'den beklenen duyuru geldi: 'LPG'ye 71 kuruş zam' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
1
Favori
12.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şaşırdık mı şaşırmadık, neden insanlar yanlış anlıyor bu zam aslında 71 kuruş değil 86 kuruş çünkü 1 ay dolmadan 15 kuruş daha zam gelmişti.

71+15 hesaplanmalı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hızlıuzman -- 3 Ekim 2021; 14:28:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acr

Lpg ucuz olduğu için avantajlıydı şu fiyatlarla pek bir avantajı yok. Lpg'li her araç benzin yakıyor demi?

Alıntıları Göster

Eğer araçta zaten LPG takılı ise yine LPG avantajlı. Ama sıfırdan LPG sistemi takmak pek mantıklı değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EPGİS'den beklenen duyuru geldi: 'LPG'ye 71 kuruş zam' 

• topaz42 kullanıcısına yanıt

CHP'ye de akşam haberlerini işgal eden tüm moruklara da lanet olsun.

Ama Kuran suresinin ismini tekerleme yapan bir adamı önce bakan, şimdi de büyükelçi yapan bir adama oy veriyorsun. EPGİS'den beklenen duyuru geldi: 'LPG'ye 71 kuruş zam' 

Gerçi kime ne anlatıyoruz?! Maybach konusunda, Cumhurbaşkanlığı filosunda o araçtan olmadığını iddia eden yoldaşların var.

• acr kullanıcısına yanıt

Yazıyor ya orda ton fiyatı diye. Akaryakıt istasyonları litreyle almıyor ki tonla alıyor. Benzinin öz ağırlığı 1 litrede 700 gr civarı, Mazotta ise 850 gram civarında. KDV'sini ekle, nakliyesini ekle birde, istasyon karını ekleyince 7.3 liraya gelen mazotta ötv için boşluk kalmıyor işte. Ondan 15 kuruş civarında ötvsi kaldı diyorum mazotun. Benzin daha hafif olduğu için ve daha pahalı olduğu için onunda ötvsi 70 kuruş civarında kaldı.

Petrolün varili 80 dolarda. Yıl sonuna kapanma filan olmazsa dünyada 100 doları geçecek. Bizde de dolar 10 liraya dayanırsa yakıtın halini siz düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 3 Ekim 2021; 16:13:5 >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

Öyle bir dar görüş açısıyla hayatı yorumlamaya çalışıyorlar ki şaşırıyorum... Yahu dünyadaki enerji krizinin kovid kaynaklı olması nedeniyle ham madde fiyatlarının artmasının sonucu avrupada ya da dünyanın başka bölgelerinde insanların faturalarına yansımasının haberini yapmış adamlar.

Sanki bizim ülkemizdekiler her işi en iyi şekilde yapmışlar da "bak dünyadaki krizin neticesinde burda da zam oluyor." gibi dar görüş açısıyla yorumlar görüyorum. O haberin devamında o ülkelerin fiyat artışlarını süspanse etmek için tedbirler aldığını da görmüş olman lazım.

İçideki pisliği Chp'ye ya da başka bir partiye, partizanlık yaparak yansıtacağına bu benim desteklediğim hükümet acaba nerde yanlış yapıyor diye bir düşüneceksin.

Tabi doğru düşünmek, sağlıklı ve tarafsız bir insanın beyniyle mümkün olabilir. Umarım herkes bir gün bu beyin yapısına sahip olur!

• quote:

Orijinalden alıntı: borukuzen

Öyle bir dar görüş açısıyla hayatı yorumlamaya çalışıyorlar ki şaşırıyorum... Yahu dünyadaki enerji krizinin kovid kaynaklı olması nedeniyle ham madde fiyatlarının artmasının sonucu avrupada ya da dünyanın başka bölgelerinde insanların faturalarına yansımasının haberini yapmış adamlar.

Sanki bizim ülkemizdekiler her işi en iyi şekilde yapmışlar da "bak dünyadaki krizin neticesinde burda da zam oluyor." gibi dar görüş açısıyla yorumlar görüyorum. O haberin devamında o ülkelerin fiyat artışlarını süspanse etmek için tedbirler aldığını da görmüş olman lazım.

İçideki pisliği Chp'ye ya da başka bir partiye, partizanlık yaparak yansıtacağına bu benim desteklediğim hükümet acaba nerde yanlış yapıyor diye bir düşüneceksin.

Tabi doğru düşünmek, sağlıklı ve tarafsız bir insanın beyniyle mümkün olabilir. Umarım herkes bir gün bu beyin yapısına sahip olur!

Dünyadan haberi olmayan, CHP kavalını nereye öttürürse oraya giden sonsuz biat etmiş CHP seçmeni bu ülke için çok tehlikeli ne yazık ki.

Bugün dünyada yaşanan enerji krizine rağmen defalarca yapılan benzin zammını pompaya yansıtımayarak maliyet artışını süspanse edip pompaya yansıtmayan (en son 029 krş benzin zammı pompaya yansıtılmadı) iktidardan da habersiz olup burada partizan yorumlar yapmak 2021 bilgi çağındaki bir seçmen kitlesine yakışmıyor.

Keşke daha üst seviye bir muhaliflr olsa da şurda tartışsak, ama yok, CHP Öztrrrak ne derse hooop CHP seçmeni oraya, sorgu sual yok, malesef sol seçmende böyle bir refleks var, sağ muhafazakar kesim daha objektif gidip yerel seçimlerde CHP başkan adayına oy verebiliyor ama sol kesimde böyle bir objektiflik göremezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 3 Ekim 2021; 16:24:25 >

• Ben git gide daha minimalist bir hayata doğru yelken açıyorum gençler...

Param olmadığından değil. Midem kalktığından. Öncelikle Türkiye'nin içinde bulunduğu pislik çukurundan midem kalkıyor. Ama çok seviyorum lan bu ülkeyi. Gidersem üzülürüm yani. Öküz oturur göğsüme. Gitmek istesem de, aç haritadan yer beğen. İstediğime giderim. O konumdayım. Gidesim yok. Seviyorum. EPGİS'den beklenen duyuru geldi: 'LPG'ye 71 kuruş zam' 

İkincil bir konu tüketim meselesi. Beni gıcık etmeye başladı. Özellikle pahalı ürünlerde. "Ben bu ürünlere muhtaç mıyım lan?" moduna girdim. "Muhtaçsam da bu kadar sık yenilemem niye gerekli ki?" "Bazı ürünlerde, işimi görecek malı kendim üretemez miyim ki acaba?" "Yeni bir arabaya gerçekten ihtiyacım var mı? Yoksa bana bu mu pompalanıyor?" "Bilgisayarımı yenilemem gerçekten çok mu önemli? Bu işimi görmüyor mu?"

Özetle düşünmeye başladım.

Sonra şunlar kafama takıldı:

"Bu mal niye böyle artist paketli ki? Mal bir router lan. Böyle paketlemenin anlamı ne? 20'li paketler halinde kolile. İsteyene dağıt."

Sonra daha da ileri gitmeye başladı:

"Biz niye bu kadar çok poşet kullanıyoruz? Kullanmasak ya? Çöp torbasının doğada eriyeni var mı? Buzdolabı poşetinin silikon olup makinede yıkanabileni var mi acaba?" falan derken işin hafif hafif boku çıkıyor.

---------------

Şimdi geldiğimiz noktada, evimle işim arası elektrikli scooter ile gitmeyi düşünüyorum. Düşünüyordum daha doğrusu. Birkaç gün martı kiraladım. Anladım ki ben iki teker için yaratılmamışım. Çabam sürüyor; ama öğrenemedim yani. Hayatında daha önce hiç iki tekerlekli bir şeye binmemiş birine verebileceğiniz birkaç tüyo varsa çok makbule geçer. EPGİS'den beklenen duyuru geldi: 'LPG'ye 71 kuruş zam' 

"Yetişkinler için bisiklet kursu" buldum. Kaydolmayı düşünüyorum. Geçmişte es geçtiğim meseleleri halledesim var. Bisikleti öğrenirsem, scooter'ı daha kolay öğrenirim diye düşündüm. Tam emin de değilim ama...

Neyse, velhasıl kelam, tüketimimi her geçen gün kısıyorum. Bunda iki temel itici güç var. Birincisi genel dünya düzenindeki tüketim yaklaşımımız hoşuma gitmiyor. Derinliği olan insanın bu kadar bağımlı olmaması gerektiğini düşünüyorum. İkincisi de, Türkiye özelinde, vergi yaratasım yok be abi. Veriyoz veriyoz yiyorlar. Yediler yediler semirdiler. Obez oldular. Şimdi otlak kurudu. Yiyecek avanta avına çıktılar. Görmüyor musunuz? O yüzden yemesinler. Az kilo versinler. Benden örnek alsınlar. Ömrü boyunca enerjinin sakınımı kanununa göre yaşamış biri olarak yaklaşımlarımı değiştirmeye ve daha hareket içeren bir hayata geçiş yapmaya çalışıyorum.

İmkanı olan herkese de hiç olmazsa çabalamalarını tavsiye ederim. "Amerigalı da var, bende niye yok" meselesini de bırak. Amerigalı da mal zaten. Boşver. Az tüket. Çok üret. Az yat, çok gez. Beynini tembelliğe alıştırma. Araştır. İncele. Geliştir. Projelendir. Paran olmayabilir. Sittir et. Sen projelendir. Hiç başlanmamış projelerin olsun mesela...

--------------------

Neyse, özetle scooter'ı beceremesem bile, ruhsatlı-plakalı hurda bir UTV bulup, onu elektrikliye çevirip binmek falan gibi sapık projelerin adamıyım ben. Kafaya taktım. Yapçam bir şeyler. EPGİS'den beklenen duyuru geldi: 'LPG'ye 71 kuruş zam' Tercihen ruhsat plaka gerektirmeyen bir şeyler yapçam. En kötü kendim üç tekerli scooter yaparım diyorum. EPGİS'den beklenen duyuru geldi: 'LPG'ye 71 kuruş zam' Devletlülerimiz avucunu yalasın efenim. ÖTV yok, MTV yok. EPGİS'den beklenen duyuru geldi: 'LPG'ye 71 kuruş zam' 

Bir düşünün yani, martı gibi bir alet hayal et. Arkada çift teker. Her birinde 500w motor. Önde de tek 500W motor. Toplam 1500w iyi gider. Denge sorunu da yok. Aletin arka aks üzerinde sağa/sola yatmasına izin verecek bir amortisör sistemi lazım. Yaparım ben onu. Offroad kaykay alt takımı buldum. Ona yükseliyorum şu an. EPGİS'den beklenen duyuru geldi: 'LPG'ye 71 kuruş zam' Kırık/bozuk scooter'ı olan varsa bana haber versin. Ön takımı sağlamsa ve bağımsız amortisörlü ise alırım. EPGİS'den beklenen duyuru geldi: 'LPG'ye 71 kuruş zam' 

------------------

LPG? Sokayım LPG'nize, mazotunuza. Ben mümkün mertebe sistemden çıkıp turist gibi yaşamaya meylediyorum.

• Bizdeki zam oranı kadar
    Not bu gün

EPGİS'den beklenen duyuru geldi: 'LPG'ye 71 kuruş zam'

• ali222 A kullanıcısına yanıt

Ortalama 100 km de 7 litre benzin yakan bir araç, 100 km de 10 litre lpg tüketir. Bununda km maliyeti benzin için 7*7.85/100=0.5495 kuruş oluyor. Lakin 10*5.85/100=0.5895 oluyor. Avantaj nerde? Bu fiyatlarla lpg kullanmak mantıklı filan değil. Hesap net.

• Anlaşamadık. Neyse boşverin çok önemli bişey değil zaten.

• 02/10/2021 71 KRŞ/LT ZAM
    24/09/2021 15 KRŞ/LT ZAM
    10/08/2021 17 KRŞ/LT ZAM
    02/07/2021 39 KRŞ/LT ZAM
    02/07/2021 25 KRŞ/LT ZAM pompaya yansımadı
    02/06/2021 20 KRŞ/LT ZAM pompaya yansımadı
    20/05/2021 25 KRŞ/LT ZAM
    06/05/2021 16 KRŞ/LT indirim pompaya yansımadı
    08/04/2021 10 KRŞ/LT indirim
    26/03/2021 11 KRŞ/LT ZAM pompaya yansımadı
    26/03/2021 10 KRŞ/LT ZAM
    02/03/2021 26 KRŞ/LT ZAM pompaya yansımadı
    20/02/2021 7 KRŞ/LT indirim pompaya yansımadı
    05/01/2021 34 KRŞ/LT ZAM pompaya yansımadı

EPGİSten elcağızımla topladım bilgileri.
    Yıl başından beri 167 !!!!!!! kuruş zam yemiş LPG.
    Lan %50 laaaan.. %50 zam yemiş komşular.

• İnsaf sınırlarını aştılar! Benzinle düzleyin olsun bitsin!

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    İlacınız 50 cc scooter gibi duruyor. Vergi ödemeden sigorta yapmadan trafiğe takılmadan fıtı fıtı gezersiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • acr kullanıcısına yanıt

ısınırken benzin tüketmeside cabası EPGİS'den beklenen duyuru geldi: 'LPG'ye 71 kuruş zam' 

• Arabası olmayanlar umursamıyor/düşünmüyor ama elbet evinizde doğalgaz var, kışın ısınmak için milyarlar ödeyince görcem sizi.

Bunlar daha iyi günler yiyecek ekmek arıcak millet ya bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 3 Ekim 2021; 21:34:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pisikletçi

İlacınız 50 cc scooter gibi duruyor. Vergi ödemeden sigorta yapmadan trafiğe takılmadan fıtı fıtı gezersiniz.

Ben elektrikli ayakta gidilen scooter'lardan bahsediyorum. Manyak güçlü olanları var. Ama beceremedim kullanmayı. EPGİS'den beklenen duyuru geldi: 'LPG'ye 71 kuruş zam' 

Citycoco'yu dev lastikleri sayesinde kullanabilirim sanırım. Ama o da harbici scooter olduğu için plaka-ruhsatlı. Bir de 72kg ve hafif iri. Apartman içine koyduğumda milleti rahatsız etmemesi gerek.

Yoksa çok yakışıklı alet de, gene bana uygun değil pek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 3 Ekim 2021; 21:39:46 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.