Çok teşekkür ediyorum ilginiz alakanız için. |
EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (288. sayfa)
-
-
Merhaba arkadaşlar;
Fotoğraf için lustre prestige kullanıyorum.denemediğim ayar kalmadı,
fotoğrafların tamamı soluk ve renkler cansız olarak çıkıyor. Ekranda gördüğüm ile çıkan fotoğraf çok farklı.
nasıl bir çözüm önerirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainmanstern -- 4 Temmuz 2021; 15:2:57 > -
Siz galiba Lxxxx serisi cihaz kullanıyorsunuz. Çok muhtemelen sizinle ilgili bir durum yok. Baktığınız ekran IPS ekran olmalı (Hatta profesyonel IPS ekran olmalı). Kullandığınız yazıcı en az 9 renkli fotoğraf yazıcısı olmalı. Kağıtta mümkün ise cihaza uygun kalibre edilmiş markaya ait fotoğraf kağıdı olmalı. Size yapabileceğim tavsiye; yazıcı programından fotoğraf basarken renk profilini mutlaka kapatın, kağıt parlak ise mat ayarlarda basın(evet mat ayarlarda) fotoğrafları.
-
Bende Lustre alacaktım ama almadım. Eldeki Canon (çok kaliteli ve pahalı) fotoğraf kağıdına kıyıp 3-4 çıktı aldım ama renkler KESİNLİKLE ekranda göründüğü gibi çıkmıyor. Tonlama farkları çok fazla. Ya bu cihazın sürücüsü ile gelen renk RGB profili sıkıntılı ya da baskı kafasının kalitesi bu kadar. Çözemedim. Cihaz L3151.quote:
Orijinalden alıntı: rainmansternMerhaba arkadaşlar;
Fotoğraf için lustre prestige kullanıyorum.denemediğim ayar kalmadı,
fotoğrafların tamamı soluk ve renkler cansız olarak çıkıyor. Ekranda gördüğüm ile çıkan fotoğraf çok farklı.
nasıl bir çözüm önerirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 4 Temmuz 2021; 18:16:45 > -
Aynı cihaza sahibiz .Fotoğraf kağıdı olarak matte tercih edilmesi daha iyi tercih olabilir.
Fakat esas sorunun yazıcı ayarları ile ilgili olduğunu düşünüyorum, elbette profesyonel çıktı beklemiyorum fakat bu kadar kötü renk düzeninde çıktı vermesi düşündürücü.Bence esas sorun yazıcıda değil yazıcı ayarlarında,
Bir çözüme ulaşmış olan arkadaş var ise bizlerle paylaşırsa sevinirim.
@Lamborghini61 Evet l3151 kullanıyorum.bahsettiğiniz ayarlar ile denemiştim.Elbette pro çıktı beklemiyoruz fakat renkler baya kötü çıkıyor. benim tercihim ne olursa olsun renkler mutlaka soluk çıkıyor
-
Merhaba,
Belki yardımcı olur diyerek kendi kullandığım ayarları paylaşmak istiyorum. Fotoğraf çıktısı almak için bu ayarları kullanıyorum ve ekranda gördüğüme çok yakın sonuçları bu ayarlar ile alabildim. Zamanında ben de çok uğraşmıştım.
Kağıt türünü: Photo Paper Glossy (Parlak) (Bu ayarı parlak veya mat kağıt farketmeksizin seçiyorum. Nedenine gelince hem More Settings seçeneği çıkıyor ve maksimum kalite seçilebiliyor, hemde kendi çapımda yaptığım güneşe dayanıklılık testinde en iyi dayanımı bu şekilde yaptığım baskıda aldım.)
Quality: More Settings seçip, Barı Quality tarafına ayarlıyorum.
More Options tabı altından;
High Speed özelliğini kapatıyorum.
Color Correction Advanced butonu ile açılan penceredeki ayarları aşağıdaki gibi yapıyorum.
Rovi Dream Satin mat kağıt kullanıyorum. Başka kağıtlar ile de denenebilir. Brightness, Contrast ve Saturation ile oynayarak deneme yapabilirsiniz.
Umarım faydalı olur.
-
Yanıtınız için teşekkürler.
Fotoğraf çıktısını hangi uygulama üzerinden alıyorsunuz_?
photoshop,windows fotoğraflar, epson photo + vb...
-
Rica ederim.
Programı yazmayı unutmuşum. Lightroom ile alıyorum.
Color Management Profile: Managed by Printer seçiyorum.
Print Sharpening: Fotoğrafın netliğine göre Low veya Standard seçiyorum.
Diğer programlar ile denemedim açıkcası.
-
daha önce de geçmiştir belki ama,
kalibrasyon için kullandığınız bir test görüntüsü, dosyası var mıdır?
internet aramasında bol miktarda çıkıyor ama, işte, denenmişi varsa.
aksi halde, gözün gördüğü, ekranda görünen, yazıcıdan alınan, kağıda basılan... çok değişiyor.
-
Bugün l3151 elime ulaştı. Wifi direct bağlantıda baştan sorun yaşadım yapamadım müşteri hizmetleri yönlendirdi başardım.
Bir sıkıntı görünmüyor şu anlık -
3151 kullanıyorum 350 gram bristole baskı yapar mı arkadaşlar bunun limiti nedir
-
Merhaba. L6190 kullanıyorum. Kodak Ultra Premium Glossy 10x15 260gr/m² fotoğraf kağıdına Epson'un kendi uygulamasını (Epson Easy Photo Print) kullanarak gayet güzel baskılar alabiliyorum.
-
arkadaşlar epson l3151 modelinin düşünüyorum. alternatif tavsiyesi olan var mi? mesela hp nin de tankli modelleri varmis diyorlar. epson l3151 yavaş yazdırıyormus. hp ninkinin mi tankli modelini alsam epsonunkini mi?
uzun yıllar kullanmak ve sayfa maliyetinin ucuz olsun istiyorum.
Teşekkürler -
arkadaşlar L3156 yazıcım kırmızı renk yazdırıyor neden olur acaba -
Muhtemelen hava yapmıştır. Tanktaki tıpalar açıkken bakım menüsünden kafa temizleme işlemi yaptırın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SaidAbdullah
arkadaşlar epson l3151 modelinin düşünüyorum. alternatif tavsiyesi olan var mi? mesela hp nin de tankli modelleri varmis diyorlar. epson l3151 yavaş yazdırıyormus. hp ninkinin mi tankli modelini alsam epsonunkini mi?
uzun yıllar kullanmak ve sayfa maliyetinin ucuz olsun istiyorum.
TeşekkürlerMürekkepli yazıcıların en öneli parçası baskı kafasıdır. Baskı kafası farkı nedeniyle Epson öneriyorum.
-
teşekkürler kafa temizleme yapınca düzelti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirce03 -- 26 Ağustos 2021; 8:21:27 > -
Epson modellerinden açtığım konudaki özelliklere ait bir model öneriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Konu : https://forum.donanimhaber.com/ofis-icin-cok-fonksiyonlu-siyah-beyaz-yazici--150301382
-
quote:
Orijinalden alıntı: ugursamsaEpson modellerinden açtığım konudaki özelliklere ait bir model öneriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Konu : https://forum.donanimhaber.com/ofis-icin-cok-fonksiyonlu-siyah-beyaz-yazici--150301382
Epson WF-C5790 DWF modelini öneriyorum. Renkli bir modeldir. Profesyonel bir fotokopi makinesi değildir elbette. Ancak her türlü işinizi rahatlıkla görür. Bu modelle ilgili detaylı bilgiyi linkteki konuda bulabilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: murat3807Mürekkepli yazıcıların en öneli parçası baskı kafasıdır. Baskı kafası farkı nedeniyle Epson öneriyorum.
Alıntıları Göstersaolun hocam. l3151 almayı düşünüyorum. başka öneriniz var mı
faks özelliği hiç gerek yok
fotokopi özelliği olsa da olur olmasa da
benim için önemli olan siyah beyaz çıktı ve çıktı maliyeti düşük olsun.
l3151 bunun için iyi midir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaidAbdullah -- 26 Ağustos 2021; 14:2:30 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X