< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 5 Şubat 2020; 11:43:17 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 5 Şubat 2020; 11:43:17 > |
hakkını helal et müslüman kartdeşşş. yedi ceddine kaydım evde!
|
Lan ork ile insanı bir tutuyo. Ukrayna'dan böyle istilacı, böyle yobaz yığınları gelmez merak etme. 4 milyon gelip geldiği ülkede sevişe sevişe 8 milyon olan gelmez. Ayrıca böyle bir şey olsa buna da karşı olurduk. Kafanız buna basmıyor.
|
idlib'den aldım 40.000 tane eve geldim 1.000.000 tane bilin bakalım nedir?
size olayın başlangıcını anlatan wiki sayfasını veriyorum, okuyun ve görün. Orada resmen alevi sünni savaşı var. Bizim burada da bir tür alevi sünni oy savaşı var. https://www.wikiwand.com/simple/Syrian_civil_war Sağcılar islami motiflerden yola çıkılan görüşlerin sahibi akp ve mhp'ye solcular ise chp - iyi - hdp gibi partilere oy atıyor bu ülkede. Bu ülke de düzelmez, iki yakamız da bir araya gelmez arkadaşlar. Adamın birini bugün röportajda izledim çıkmış enflasyondan bahseden adama allah kitap falan diyor.. adamın iq ayakkabı numarası kadar düşük kardeşim.. Hak, adalet, eşitlik özgürlük diyorsun adam içinden ben ölünce cennete gitcem, ahireti yakmıyim yhaaa diye kestirip atıyor.. durex ve okey ile. |
Sağlam küfür ettim evde haberin olsun.
|
Arabistan neden almıyor. Bu din ilk olarak oraya inmedi mi?
Din kardeşi bir keriz Türkiye mi kaldı? |
Ben Müslüman olmayan bir Türküm ve ümmetçilik adı altında Arap milliyetçiliğini de kabul etmiyorum! Türkiye Cumhuriyetinin temeli ulus devlete dayanır. Bu ulusu oluşturan etnik unsurlarda Türk, Kürt, Arap ve diğer etnisitelerdir. Hepsinin ortak iradesiyle ve ulusal kurtuluş mücadelesiyle adı Türkiye Cumhuriyeti olan bir devlet kurulmuştur. Bu devleti kuran ve önderlik eden ulus Türk ulusudur, Kürtler, Araplar ve diğerleri bu ülkeyi kurmak için kader birliği yapmışlardır. Bu devlet din devleti değildir. Bu devlet ümmet devleti değildir. Benim önderim Mustafa Kemal Atatürk'dür. 20 bin yıllık Türk tarihini bir kenara atıp Arap ümmetçiliğinin peşinden gidemem. Gidenler Türk değildir veya bu kader birliğini istemeyenlerdir.
Dünyada sadece kimliği Müslüman olan insanlar ezilmiyor. Amerikan gettolarında yaşayan zenciler, hispanikler ve kısmen yoksul beyazlarda eziliyor. Afrika'da Müslümanlıktan bihaber yaşayan zencilerde eziliyor. Hatta refah içinde yüzen Avrupa'da halkların ezici çoğunluğu bile eziliyor. Dünya da sadece Müslümanlar ezilmiyor. Dini kimliğinde Hristiyan, Musevi ve bilimum inançta olan insanların çoğu ezilip sömürülüyor. Siz olaya din penceresinden bakıyorsunuz ve sadece kendinizden olanları mazlum sayıyorsunuz. Sizden olmayanlar ölsün mü? Benim düşünceme göre kim mazlumsa ona el uzatmak insani bir görevdir! Dinine, mezhebine soyuna sopuna bakılmaz. Ancak bununda bir sınırı vardır. Milyonlarca mülteci kesinlikle o ülkede ciddi sorunlara sebep olur ve bir noktadan sonra ümmetmiş, milletmiş falan bakılmaz ve kaos ortaya çıkar! Siz hala tehlikenin farkında ya değilsiniz ya da İslami romantizm içindesiniz. |
al evinde besle profil resmine bakınca gülesim geldi kobe de büyük müslümandı heralde senin nereye hizmet ettiğin belli ülkesini düşünen adam milliyetçi olur sen algı yaratmaya çalışan boş sessin sadece
|
Ben hastaneye gittim. Kendimi suriye de sandım. Açık açık 20 suriyeli varsa 2-3 tane türk vardı. Sıkıysa "lanet olsun size" de. Yatırır keserler adamı oracıkta.
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 3 Şubat 2020; 19:46:40 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tornado of Souls -- 3 Şubat 2020; 20:19:56 > |
|
|
|
|
|