Şimdi Ara

Erdoğan ; '1 Milyon Suriyeli Sınırlarımıza Doğru Yürüyor.'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
10.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen gün 50 bin idi. sonra hızla artarak 400 bin oldular.
    şimdi de 1 milyon olmuş sayıları. nasıl bir çoğalma yöntemidir bu.
    sevişe sevişe mi geliyorlar bu nasıl artış.
    bu sığınma filan değil. bildiğin kavimler göçü .

suriyenin nüfusu 18 milyondu. yaklaşık 7-8 milyonu bizde sayılır artık.

yakında türkiye'deki suriyelilerin sayısı, suriyedeki suriyelilerin sayısını geçecek.

Tayyip Erdoğan ; "İdlib 3-4 milyonun yaşadığı bir yer. Ve bu insanlar 1 milyona yakın bizim sınırlarımıza doğru yürüyor. Zaten şu an bizde 4 milyona yakın Suriyeli var. Viz bunları ülkemizde misafir ediyoruz. Artık yavaş yavaş kendileri bir yerlere yerleşmeye başladı. Bu gelecek olan 1 milyon insanı nerelere yerleştireceğiz. Çok kısa bir süre önce bir deprem geçirdik. Bu depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Fakat 10 bini aşkın ağır hasarlı bina var. Biz bu binaları süratla inşa edeceğiz. Bir taraftan da mülteciler ülkemize geliyor. Artık bunları kabullenmekte zorlanıyoruz. Ve bunları kendi yerlerinde Suriye'de nasıl islan ederiz çalışmasını yapıyoruz. Suriye içine 30-40 km uzaklığında bir briket ev yapıyoruz. Ve yerleştireceğiz. cBedellerini ise ödetmeye devam edeceğiz."

Edit ( 5 Şubat gecesinden görsel. Kamyonlarla, sürüyle geliyor.)

Erdoğan ; "1 Milyon Suriyeli Sınırlarımıza Doğru Yürüyor."

kaynak ;
    www.cumhuriyet.com.tr
    Erdoğan: 1 milyon insan sınırımıza doğru geliyor
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1718278/erdogan-1-milyon-insan-sinirimiza-dogru-geliyor.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 5 Şubat 2020; 11:43:17 >

• idlib'den aldım 40.000 tane eve geldim 1.000.000 tane bilin bakalım nedir?

size olayın başlangıcını anlatan wiki sayfasını veriyorum, okuyun ve görün. Orada resmen alevi sünni savaşı var. Bizim burada da bir tür alevi sünni oy savaşı var.
    https://www.wikiwand.com/simple/Syrian_civil_war

Sağcılar islami motiflerden yola çıkılan görüşlerin sahibi akp ve mhp'ye solcular ise chp - iyi - hdp gibi partilere oy atıyor bu ülkede.

Bu ülke de düzelmez, iki yakamız da bir araya gelmez arkadaşlar. Adamın birini bugün röportajda izledim çıkmış enflasyondan bahseden adama allah kitap falan diyor..

adamın iq ayakkabı numarası kadar düşük kardeşim.. Hak, adalet, eşitlik özgürlük diyorsun adam içinden ben ölünce cennete gitcem, ahireti yakmıyim yhaaa diye kestirip atıyor..

durex ve okey ile.
    Ben Müslüman olmayan bir Türküm ve ümmetçilik adı altında Arap milliyetçiliğini de kabul etmiyorum! Türkiye Cumhuriyetinin temeli ulus devlete dayanır. Bu ulusu oluşturan etnik unsurlarda Türk, Kürt, Arap ve diğer etnisitelerdir. Hepsinin ortak iradesiyle ve ulusal kurtuluş mücadelesiyle adı Türkiye Cumhuriyeti olan bir devlet kurulmuştur. Bu devleti kuran ve önderlik eden ulus Türk ulusudur, Kürtler, Araplar ve diğerleri bu ülkeyi kurmak için kader birliği yapmışlardır. Bu devlet din devleti değildir. Bu devlet ümmet devleti değildir. Benim önderim Mustafa Kemal Atatürk'dür. 20 bin yıllık Türk tarihini bir kenara atıp Arap ümmetçiliğinin peşinden gidemem. Gidenler Türk değildir veya bu kader birliğini istemeyenlerdir.

Dünyada sadece kimliği Müslüman olan insanlar ezilmiyor. Amerikan gettolarında yaşayan zenciler, hispanikler ve kısmen yoksul beyazlarda eziliyor. Afrika'da Müslümanlıktan bihaber yaşayan zencilerde eziliyor. Hatta refah içinde yüzen Avrupa'da halkların ezici çoğunluğu bile eziliyor. Dünya da sadece Müslümanlar ezilmiyor. Dini kimliğinde Hristiyan, Musevi ve bilimum inançta olan insanların çoğu ezilip sömürülüyor. Siz olaya din penceresinden bakıyorsunuz ve sadece kendinizden olanları mazlum sayıyorsunuz. Sizden olmayanlar ölsün mü?

Benim düşünceme göre kim mazlumsa ona el uzatmak insani bir görevdir! Dinine, mezhebine soyuna sopuna bakılmaz. Ancak bununda bir sınırı vardır. Milyonlarca mülteci kesinlikle o ülkede ciddi sorunlara sebep olur ve bir noktadan sonra ümmetmiş, milletmiş falan bakılmaz ve kaos ortaya çıkar! Siz hala tehlikenin farkında ya değilsiniz ya da İslami romantizm içindesiniz.
  • tarih bu kadar net bir diplomatik mağlubiyet görmemiştir. esad bey'e helal olsun, ne yaptı ne etti ülkesindeki muhalifleri, en büyük düşmanına ve onun sahibi olduğu ülkeye kitledi. yaman adammışsın sayın beşar esad.

eee boşuna dememişler ; "dinsizin hakkından imansız gelir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 3 Şubat 2020; 19:46:40 >

• Evlerinize alin birazini demelerine az kaldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelenler ukraynalı olsaydı omuzlarınızda taşırdınız.
    sırf suriyeli ve MÜSLÜMAN oldukları için gelmeleri sizi rahatsız ediyor.
    ne yaparsanız yapın bu ÜMMETi bölemeyeceksiniz.
    bizler aynı ÜMMETİN evladlarıyız. hz muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin ümmetiyiz. bu topraklar bütün islam alemine yeter.
    rahatsız olan varsa avrupa'ya gidebilir. orda sizi çiçeklerle karşılarlar.
    osmanlı islamın en önemli kalesiydi. şu anda da türkiye de öyle.
    yemin billah olsun ki dünyanın her yerindeki müslüman mazlum ensar kardeşlerimize sahip çıkacağız.
    rahatsız olan yallah avrupa'ya.
  • En son zalim Esed 2-3 aya düşecek diyorlardı. Şimdi aynı duruma biz düşebiliriz denmeye başladı.

17 yılda bana bir tane başarı gösterin Allah aşkına. Ekonomi leş. Dış siyaset leş. İç siyaset zaten herkes kutuplaştı. Toplum yapısı değişti. İran, Suriye falan derken asıl bizi harcayacaklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A401672FA

gelenler ukraynalı olsaydı omuzlarınızda taşırdınız.
    bizler aynı ÜMMETİN evladlarıyız. hz muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin ümmetiyiz. bu topraklar bütün islam alemine yeter.
    yemin billah olsun ki dünyanın her yerindeki müslüman mazlum ensar kardeşlerimize sahip çıkacağız.
    sen git suriyeye yada libyaya , yada somaliye , katara.
    seç beğen
  • quote:

Orijinalden alıntı: buradan bir taytlı geçti

sen git suriyeye yada libyaya , yada somaliye , katara.
    seç beğen

Alıntıları Göster
    ben fransa'dayım, imkanım olsa hemen dönerim cennet vatanıma. türkiya cennat cennat.
  • quote:

gelenler ukraynalı olsaydı omuzlarınızda taşırdınız.
    Yeter be yeter!

Bu ülke 1 milyon kişiye bakabilecek mi ? İşsizlik, zamlar almış başını gitmiş.. Kimin ne olduğu belli değil suçlu mu tecavüzcü mü kafalarına göre alıyorlar.

• quote:

ben fransa'dayım, imkanım olsa hemen dönerim cennet vatanıma. türkiya cennat cennat.

Alıntıları Göster
    dön , tutan mı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buradan bir taytlı geçti

dön , tutan mı var.

Alıntıları Göster
    allah c.c kısmet ederse, nasibimizde varsa bir gün döneriz evelallah.
  • Yahu bu adamlar bütün gün pis işler yapıp daha sonra pis bir şekilde toplu taşımaya falan biniyorlar.Bu yüzden son yıllarda salgınlar çoğaldı.Toplu taşımalar ahır gibi kokuyor.Arap uzun kıyafetleri sokakları süpürüyor ve leş gibi kokuyorlar.Türkiye bunu hak etmiyor arkadaşlar.Biz pisliğin içinde yaşamak için mi eşek yüküyle vergi veriyoruz?Özellikle büyük kentlerde oturup fazla vergi verenler bu sorunlarla karşılaşıyor.Bu hiç adil değil.

Bunların üzerine 1 milyon daha eklenirse, Türkiye iyice çekilmez bir ülke olacak.Kendi vatandaşı ülkesinden tiksinir hale gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tornado of Souls -- 3 Şubat 2020; 20:19:56 >
  • turkiye postmodern bir ortadogu ulkesi olana kadar bunlar devam edecek. boşuna sızlanmayın kendinizi bu çukurdan kurtarmaya bakın

• Hepsini de almakta sakınca görmeyecek.
  • Yallah Arabistan'a derdim de, hiçbir Arap ülkesi seni kabul etmez. Tükürüklerini bile vermezler sana.

Burası Türkiye, anlamı Türk ülkesidir; bu değişmez gerçeği hazmedemiyorsan soda iç.

Osmanlı da yüzyıllarca diğer müslüman ülkelerle savaşıp kanını döktü. İslam alemi dediğin şey en başından beri; 1500 yıldır durmaksızın birbirini keser.

Tarih tekerrürden ibarettir; yine birbirinizi üç kuruşa satıp, birbirinizin kanını dökeceksiniz.
  • quote:

allah c.c kısmet ederse, nasibimizde varsa bir gün döneriz evelallah.

Alıntıları Göster
    Sen dön, ben giderim.
  • quote:

Alıntıları Göster
    20 sene yaşadım o ülkede, Türkiyenin en dip tabakası o ülkede

• Daha çok din kardeşine ihtiyacımız var, müslüman oldukları için kabul etmiyorsunuz. Reis yolunda yürüyoruz.

Don ve atlet ile.

• BOP eşbaşkanı planını tıkır tıkır uyguluyor, bu sondan önceki adım, zamanında kimse ses çıkartmadı bundan sonra ses çıkartılması bop eşbaşkanın işine gelecek.
  • başka ülke olsa sınırda tutar kamp kurar bilmem ne....şehirlere dağılacak şimdi hepsi offfffffffffff
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.