Şimdi Ara

Ergenlik Bıyığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
20.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sa Abilerim Ben 14 Yaşındayım Liseye geçecem seneye ya yalnız şu bıyık sakal illeti benim çok canımı sıkıyor.
    Millette tek bir tüy bile yokken bende nasıl bıyık var anlamadım gitti.Bıyık dediğim tüy gibi bişey.Hiç almadım şu ana kadar.Arkadaşlarımdada var ama benimkisi daha fazla bu bıyığı nasıl azaltabilirim köse olmakta istemiyorum ama şöyle 15 16 yaşında çıkmaya başlasalar tamam dicem nette nane çayı kıllanmayı geciktiriyor diye duydum acaba doğru mu? Bide lisede herkeste bıyık sakal var mı böyle oraya gidince dalga geçilmeyek de :) Şimdiden Eyw Abilerim!!

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ergenlik Bıyığı: Kapsamlı Bir Kılavuz

Ergenlik döneminde, erkekler tipik olarak yüzlerinde ilk tüylerini fark etmeye başlarlar. Bu tüyler genellikle üst dudak bölgesinde çıkar ve ergenlik bıyığı olarak bilinir. Ergenlik bıyığı, hormonal değişikliklerin bir sonucudur ve genellikle 12-15 yaşları arasında görülmeye başlar.

Ergenlik bıyığını almak isteyenler için çeşitli yöntemler mevcuttur. En yaygın yöntemler şunlardır:

• Tıraş: Tıraş, ergenlik bıyığını almanın en kolay ve en hızlı yoludur. Ancak tıraş, ciltte tahrişe ve batık kıllara neden olabilir.
    • Ağda: Ağda, ergenlik bıyığını köklerinden alarak daha uzun süreli bir çözüm sunar. Ancak ağda, tıraştan daha ağrılı bir yöntemdir.
    • Epilasyon: Epilasyon, ergenlik bıyığını kalıcı olarak almak için kullanılan bir yöntemdir. Epilasyon, lazer veya elektroliz gibi teknikleri içerir.

Ergenlik bıyığını almadan önce, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Cilt Tipi: Cildin hassassa, tıraş gibi tahrişe neden olabilecek yöntemlerden kaçınmalısın.
    • Kıl Yoğunluğu: Ergenlik bıyığın seyrekse, tıraş veya ağda gibi geçici yöntemler yeterli olabilir. Ancak kılların yoğunsaysa, epilasyon gibi kalıcı bir çözümü düşünebilirsin.
    • Bütçe: Epilasyon gibi kalıcı çözümler, tıraş veya ağda gibi geçici yöntemlere göre daha maliyetlidir.

Erkeklerde ilk bıyığı nasıl alacağına karar vermeden önce, bu yöntemlerin artılarını ve eksilerini dikkatlice tartmalısın. Bir dermatolog veya cilt bakım uzmanına danışmak, senin için en iyi seçeneğin hangisi olduğunu belirlemene yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eywwww
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByBrona

Sa Abilerim Ben 14 Yaşındayım Liseye geçecem seneye ya yalnız şu bıyık sakal illeti benim çok canımı sıkıyor.
    Millette tek bir tüy bile yokken bende nasıl bıyık var anlamadım gitti.Bıyık dediğim tüy gibi bişey.Hiç almadım şu ana kadar.Arkadaşlarımdada var ama benimkisi daha fazla bu bıyığı nasıl azaltabilirim köse olmakta istemiyorum ama şöyle 15 16 yaşında çıkmaya başlasalar tamam dicem nette nane çayı kıllanmayı geciktiriyor diye duydum acaba doğru mu? Bide lisede herkeste bıyık sakal var mı böyle oraya gidince dalga geçilmeyek de :) Şimdiden Eyw Abilerim!!

2-3 yıl sonra sakalınla gurur duyucaksın arkadaşların iddaa bayisine giremeyecekler sana yaş sormayacaklar kızlar hep sana bakacak onlar ergen gibi kalacak.

Sakal-bıyık iyidir kes gürleşsin şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi straptezlo -- 26 Haziran 2016; 1:23:35 >

• straptezlo S kullanıcısına yanıt
    Abi kesmek felan istemiyorum karizma oluyo biraz ama diğerleri gibi az olsun istiyom ne yapabilirim :) bide lisede herkes sakallı mı böle .D
  • Yolun basindasin 2 sene sonra arkadaslarin kanka su kuponu yatirsana dediginde gurur duyacaksin . Hep grup lideri gibi duracaksin. Ilk sen dikkat cekeceksin,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hanım Kasaturayı Getir

Yolun basindasin 2 sene sonra arkadaslarin kanka su kuponu yatirsana dediginde gurur duyacaksin . Hep grup lideri gibi duracaksin. Ilk sen dikkat cekeceksin,
    İyi hoş da abi bölede ergen ergen dolaşmak koyuyo insana ya :D
  • eyw abilerim!!
  • al bi tane tras makinasi kes biyiklarini duzenli olarak gaftada 1 kere.
  • serokut S kullanıcısına yanıt
    Kesmeyle felan uğraşmak istemiyorum cımbızla alsam sorun olur mu?
  • ByBrona B kullanıcısına yanıt
    Her ciktiginda jiletle kes hem saldiginda aninda uzar . Her ciktiginda kesersen kimsede fark etmez vakti geldiginde salarsin canavari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hanım Kasaturayı Getir

Her ciktiginda jiletle kes hem saldiginda aninda uzar . Her ciktiginda kesersen kimsede fark etmez vakti geldiginde salarsin canavari.
    Yok be abi uğraşamam öle sizde kaç yaşınızda felan çıktı herkes lisede böle mi .D
  • quote:

Kesmeyle felan uğraşmak istemiyorum cımbızla alsam sorun olur mu?
    O bıyıklarla sakın gezme havalı falan durmuyor, emin ol kestikten 1 hafta sonra ne kadar çirkin durduğuna sende şaşıracaksın.
    Ben iyice göze batmaya başladıkları zaman jiletle kesmiştim 8. sınıftaydım daha. Haftada 1 kestim hep lise 2ye kadar sonra çenede sakal falanda çıkmaya başlayınca 2-3 günde 1 oldu.
    Bi şekilde kurtul ama cidden çirkin duruyor.
  • açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    Ulan nasıl bi genimiz var 14 bastık direk bıyık çıktı lisede herkeste mi var bu sorun :D
  • 19 yasindayim o ergen biyiklari daha 1 senedir cikiyo

Bu isler genetik kardesim. Sen nane cayini falan gecicen. Alican eline jileti çirkin gozuktukce kesicen. Babana sor gostersin nasil kesiliyo diye yoksa her yerini kanatirsin. Tras olmaktan da korkma. Anladigim kadariyla ondan korkuyosun biraz. Guzelce yaparsan bisey olmaz. Hadi takma bu kadar.
  • ben de senin gibi düşünüyordum. 9.siniftayken favorilerimi kesiyordum biyigima dokunmuyordum parlamayayim diye. 10.sinifa gecince sakalla beraber biyiklari da kesmeye basladim. simdi universitedeyim hala bıyıklarım, sakallarımın yaninda ergen bıyığı gibi duruyor. zamaninda sakalla beraber bıyığı kesseydim biyigim suan daha gür olurdu.
  • quote:

Ulan nasıl bi genimiz var 14 bastık direk bıyık çıktı lisede herkeste mi var bu sorun :D

Yeni nesil ergenliğe daha hızlı giriyor bence çıkması normal. Ben geçen sene sınıfa yeni birileri geldi sanmıştım meğer 9.sınıflarmış nerdeyse hepsi uzun boylu, yapılı, sakallı bıyıklı falan garip gelmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

quote:

Yeni nesil ergenliğe daha hızlı giriyor bence çıkması normal. Ben geçen sene sınıfa yeni birileri geldi sanmıştım meğer 9.sınıflarmış nerdeyse hepsi uzun boylu, yapılı, sakallı bıyıklı falan garip gelmişti

Alıntıları Göster
    Abilerim sorun bıyığın olması değil aslında sadece bende mi yoksa herkeste var mı bu bıyık lisede?

• Permatikle al gitsin fazla takılma. İlerde makinayla alırsın.
  • quote:

Abilerim sorun bıyığın olması değil aslında sadece bende mi yoksa herkeste var mı bu bıyık lisede?

Çoğunda var ama ya az çıkıyor yada alıyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: açmayın-bağıran-karı

quote:

Çoğunda var ama ya az çıkıyor yada alıyolar.

Alıntıları Göster
     Ergenlik Bıyığı

Abilerim bıyığım bu abinin bıyğı gibi tüy yani bıyıkda değil tam .D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.