Şimdi Ara

Erkek ve kadın vücutlarının şekillenmesine dair yeni çalışma (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
323
Cevap
0
Favori
8.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yoktan var olmak imkansız falan gibi garip şeyler öne sürenler... Ben hiçbir dine ya da yaratıcıya inanmıyorum bu inancımı uzun zaman önce bıraktım.. fakat dünya'da yaratıcı olarak sadece islam'daki yaratıcıya inanılmıyor.

Herhangi bir yaratıcının olması gerektiğine yoktan var olunamaz iddiasıyla inanmak gerekiyorsa ki, yoktan var olunamıyorsa, inandığınız yaratıcı nasıl yoktan var olabildi? var olmanın zıttı yok olmaktır ve var olabilmek için önce yok olmak gerekir.. daha doğrusu yokluk durumunda bulunmak gerekir. yani o hep vardı gibi mantık dışı bir şey öne sürmeyin diye yazıyorum.. bu yaratıcının sizin iddia ettiğiniz yaratıcı olup olmadıgını nasıl kanıtlayacaksınız?

Sizin inancınızdan başka daha dünyada tonla inanç var. Hatta dünyadaki diğer inançların toplamıyla sizin inancınızı kıyaslarsam, sizler azınlık durumundasınız. Hatta toplamı geçelim Hıristiyan sayısı bile Müslüman sayısından fazla. Hepsinin de tanrısı yani var edeni farklı.. Isa'nın babası God var Yahudilerin Yahvesi var bilmemne var.. Uzar gider.. Hatta bunların varlığını kabul etmek, sizin dininizde şirk olarak geciyor..

Sizinkinin doğru yaratıcı olduguna dair geçerli tek bir argümanınız var mı? Belki de, tüm evreni sizin iddia ettiğiniz yaratıcı değil de, hintlilerin Brahması yarattı.. Erkek ve kadın vücutlarının şekillenmesine dair yeni çalışma 

Özetle sizler yoktan var olunamaz diyorsunuz ama bundan daha ciddi bir sorununuz var. O da diğer dinler varken neden sizinkinin tartışmasız olarak doğru kabul edilmesi gerektiğidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 5 Haziran 2021; 8:14:39 >

• 30 yaşına doğru yaklaşırken benden 10 yaş belki daha fazla küçük olan kardeşlerimin yorumlarına bakıyorum da, gelecekten çok ümitli idim. Ancak gittikçe ümidim azalıyor.

Evrimi kabul etmeyen, okumayan ve hala geleneksel düşünce yapısından çıkmayan oldukça fazla kişi var. İnternet çağında bu şekilde bir durumlarda karşılaşmam beni oldukça üzdü.

Çünkü toplumun kalkınmasının ve mevcut düzenin değişmesi için yeni jenerasyonun düşünce yapısının da bir öncekinden daha aydın olması gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilimsel araştırmaları anlamadan, anlamaya çalışmadan kestirip atmak (çalışma ne olursa olsun) en büyük cahilliktir. Cehalet ise toplumların en büyük düşmanıdır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • evrimin bilim değildir. bilimsel argümanların dogmalarına katkı sunmasını sağlamaya çalışmaktır. a görmek istediğin için baştan kabul ile farklı sonuç çıkaramazsın.

Önce İslam'da ilah ve varlığı hakkında bilgi edinin. sonra uydurma tanrılarınızın durumunu farkedebilesiniz. şekil yönünden elde ettiğiniz, zaman ve mekan kavramına esir, tüm ihtiyaçlara muhtaç varlıklardan ilah olmaz. bunun için islam tüm tanrıları reddeder.

konuyu sadece insan aklına bırakırsan Babasız dünyaya gelen Hz İsa'yı Allah'ın oğlu olarak adlandırır.

hinduyu mağaraya bırakırsan tek başına kalmaktan kafayı yer, ben tanrıyım, ben köpeğim, ben, ben diyip durur.

şeytanda insanın apaçık düşmanı. kalbine girip vesveseyi yapıştırır. sonra ortalık uydurma tanrılarla dolar.

hatta farkında olmaz, kadın, içki, zina onun için tanrı olmuştur. ona dokunmaya çalışana şiddetle tepki gösterir.

zanneder ki, ben özgürüm. aklım ve fikrim hür. halbu ki fikri düşünce ve uygulamaları en derin çukurlardan daha karanlıkta.

• quote:

Orijinalden alıntı: elophidae

Bilimsel araştırmaları anlamadan, anlamaya çalışmadan kestirip atmak (çalışma ne olursa olsun) en büyük cahilliktir. Cehalet ise toplumların en büyük düşmanıdır

Eskiden cahil adam, cahilliğini bilirmiş.. Biz kimiz yav falan dermiş. Artık devir değişti.. Devir cahil ama cahil oldugunu bilmeyenlerin devri.. Hem cahil hem güçlü gibi.. Erkek ve kadın vücutlarının şekillenmesine dair yeni çalışma 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fortune 4 -- 5 Haziran 2021; 11:32:4 >
  • swat882 kullanıcısına yanıt
    maalesef okullarda evrim anlatılmıyor. cahil hocalar bir kere evrim inkarcısı olduğu için çocukların beyni yıkanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JustInCase kullanıcısına yanıt

Evrimi farketmek için kitap okuyup, deney takip etmene dahi gerek yok.

Sadece bilmek hevesi ile etrafa bakman yeterli. Evrimi canlılarda veya sosyal hayatta bile görebilirsin. Evrim hayatın bir gerçekliğidir ve kuantum gibi kuramsalda değildir bizzat görebileceğin mesafededir.

Şimdi sana anlatılan safsataları boşverip biraz olsun etrafına araştıran gözlerle bak eminim sen bile evrimin varlığını farkedeceksin...

Yahu siz daha Allah'ın varolduğuna kanıt sunamiyorsunuz gelip ahkam kesiyorsunuz. Allah uğraşmıyor kendini kanıtlamak için. Çok güzel anlatmışsın, biz istersek her seyin gizemini çözelim siz yine arayacak bir şey bulacaksınız ya da bildiğinizi söylemeye devam edeceksiniz. Asıl sizi uyutuyorlar farkında değilsiniz. Yoktan var olduk diye bir şey demiyoruz zaten Big Bang elle tutulur en buyük teori sadece. Anlayamadığınız her şeyi yaratıcısıya bağlıyorsunuz. Sizin gibi kolaya kaçmıyoruz. Evet hepimiz mikroorginazmakardan milyarlarca yıl içinde evrildik? Allah insanlığı neden yarattı? Yaratmadan önce ne yapıyordu? Evet Dünya'daki bütün canlılar aynı bileşenleri taşıyor. Ben evrime inanmıyorum, evrim zaten var kanıtlandı boşuna çürütmeye çalışmayın. Ayrıca Ateist olduğumu kim söyledi? Hepinizin kafa yapısı aynı işte, Agnostiğim ben. Siz de onkwr ne derse ona inan ediyorsunuz? Hanginiz Allah'ı kanıtladı? Hanginiz dinleri insanların oluşturmadığını kanıtladı? Komiksiniz hem de çok. "Size kakalanan neyse ona inanıyorsunuz işte sorgulama falan yok". Neyse, değmezsiniz daha dazla tartışmaya. Bu kadar beğeni almasına üzülüyorum yorumun. Zaten teknoloji geliştikçe, çağ ilerledikçe yok olacaksınız. Ama keşke hiç olmasaydınız. Binlerce din var. Budist benim tanrılarım gerçek dese, kendi tanrınızın gerçek olduğunu kanıtlayamıyorsunuz daha siz. Neyse hadi görüşmemek üzere...

• hi-day-et H kullanıcısına yanıt
    Hayvanat bahçesindeki maymunlara sorsanız cevap alabilirmisiniz ?

• Namaz kılan inançlı biriyim arkadaşlar ama Allah evrim ile yaratmış olamaz mı ? Evrim den kastım zaman yani, zamanla bugünkü halimize gelmişiz. Aynı şekilde dünya da 4.5 milyar yıl önce bugünkü gibi değildi, zamanla şimdi ki haline gelmiş. Ayrıca karşı tarafın mantığıyla bakarsanız her şeyi yaratan nasıl kendi kendine var oldu ?

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

Adem'e Havva'ya noldu? Madem evrim ile yarattı, o zaman neden Adem ve Havva'dan öncesi yok? Madem Allah her şeyi biliyor, Kur'an insan eliyle yazılmadı, o zaman neden 1400 yıl önce keşfedilmemiş olaylar/şeyler Kur'an'da yok?

• Bilmiyorum kardeşim. Ben inanıyorum ama mantığa uygun gelmeyen bir sürü şey var. Bence bir yaratıcı var ama her yazılan doğru olmayabilir veya insan müdahalesiyle zamanla değişmiş olabilir. Belki adem ve havvaya kadar evrimle o noktaya gelmişizdir. Bilmiyorum işte. :(

"Size kakalanan neyse ona inanıyorsunuz işte sorgulama falan yok. Yaradanını inkâr edersen, insanı ilahlaştırıp ona inanırsın, adına da sorguladım diyip kendini kandırırsın."

Bak şimdi naap biliyor musun? Bu sözü çerçevelet ve duvarına as. Her gün bu söze bak ama her gün. Sonra anlayacaksın gerçekleri.

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

Ben Agnostiğim mesela, bana göre Allah veya tanrının varlığı kanıtlanamaz, kutsal kitapları/dinleri insanların oluşturmadığı ispat edilemez diyorum. Aklını kullan. Din ve onun gibi propagandalar insanlığa büyük zararlar verdi. Tabii ki önümüzdeki tek engel bunlar değil. Ama bunları bile aştığımızda çok daha üst noktalara ulaşacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 5 Haziran 2021; 15:36:31 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.