son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim tıp fakültesinde okuyorum. buraya cevap yazmaya gelip vaaay tıp fakültesi kazanamamış biri geldi yine demeyin bozarım. öğrendiğim bilgileri paylaşıyorum ve bilgilendiriyorum hepsi bu kadar. canı isteyen okur. istanbulda 5 ayrı üniversitenin tanıtımında görevli olan öğrencilerle konuştum. özellikle bilgisayar mühendisliği için çok sayıda ilk sınıflarda okuyan tıp öğrencisinin (özellikle vakıflarda okuyan) merkezi yerleştirme puanı ile Ceng e geçmek için başvuru hazırlığında olduğunu bu nedenle okulu gezmeye geldiklerini anlattılar. özellikle vakıflarda paralı okuyan öğrenciler bu sene aşırı ücret artışları nedeniyle bölüm değiştirme kararlarını zorladıkları söyleniyor. bir kaç örnek ücret vermek gerekirse geçen yıl izmir ekonomi 75k dan 200k...maltepe tıp 88k dan 191k...demiroğlu 65k dan 123k... gibi ücretlere çıktı. tüm özeller anormal fiyat artışlarına başladı ve bundan en çok tıplar etkileniyor.. birinci neden bu olduğu söyleniyor ikinci neden ise örneklerle anlatmak gerekirse... diyelim 2 sene önce 19k ile istinye tıp a tam ücretli girilirken bu sene 37k ile %50 ücretli girilmekte.... yani sonra ki girenler yarı fiyatına okuyorlar. 2 sene önce 17k ile izmir ekonomiye ücretli girilirken bu sene 35 k ile %50 giriliyor. öğrenciler bu haksızlığı görüp okuldan soğuyorlar üçüncü neden ise 2 sene önce 19 k ile devlete giremeyip tıp yazıldığında örneğin GTÜ Ceng 27k lardan öğrenci alırken bu sene 10k nın altında öğrenci alıyor.. EGE Ceng 2 sene önce 40k ile öğrenci alırken bu sene 13k ile giremiyorsun okula. TAU Ceng 24k dan 7k ya gelmiş durumda... ancak buralara MYP (Merkezi Yerleştirme Puanı) ile girmek isteyenler 2 sene önceki puanlar ile girdiklerinden bu seneki kadar yüksek puan almış olmaları da gerekmiyor. dördüncü neden 2 sene tıp okumuş öğrencinin önünde 4 sene daha varken Ceng e yeni başladığında da yine 4 sene olacak.. üstelik TUS gibi dünyanın en zor sınavına girmeyecek ve 5 sene daha öğrenci gibi uzmanlık yapmayacak ve 2-3 defa mecburi hizmete gitmeyecek.. eğer yatay geçişler açıklanmaya başlarsa ne demeye çalıştığım anlaşılacaktır. bir çok tıp fakültesinde bu sene özellikle ilk sınıflarda sınıfta kalmaların anormal artmış olmasını da buna bağlayanlar var... bunlar sadece ön bilgiler. bu yıl CENG e başlayacak olanlar tıp fakültesinden yatay geçiş oranlarını paylaşmaya başlayacaktır. en iyi bilgiyi de onlardan alacağız. çünkü okulların çoğu geçişleri gizliyor artık. |
ESAS KIYAMET MYP ile YATAY geçişlerde kopuyor.. TIP tan CENG e
-
-
https://forum.donanimhaber.com/tip-yazmayanlar-pisman-oldu-uzman-tabibe-14bin-tl-ek-zam--153597500
iki konuma da davet ederim
önceden mahsuplaşmayan maaş 5-6bindi sadece
şimdi mahsuplaşmayan maaş 28-30bin bandında ve iyi oranda teşvik ek ödemesi gelecek
-
sıralamaya da fazla bakmayın
gelecek seneler düzelir
-
hocam banınızın açılmasıyla mesaiye başlamışsınız kolay gelsin size
-
hocam bölümde takılıyordum
ama bu haberi duyurmamak ve bilgilendirmemek çok saçma olurdu
temmuzdaki söylediklerimden fazlasıyla geldi ve bana yalanci diyenler şimdi ortalıktan kaybolduılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 15 Ağustos 2022; 22:47:23 > -
Ben de twitterdan örnek vereyim. Konuştuğum biri vardı vakıf tıptaydı çocuk cengi bırak makine mühendisliği bile düşünüyordu.
-
Enteresan bir durum. Ben pek ihtimal vermiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
vakıf tıpların fiyatları çok fena arttı
bizim yös (yabancı öğrenci sınavı) ile gelen öğrencilerin ödeyeceği ücret bile yıllık 180bin tl olmuş
https://forum.donanimhaber.com/ankara-tip-yos-icin-yillik-belirlenen-ucret-180-bin-tl-oldu--153571534 gerçekten ödemesi zor
-
+1 Büyük çaplı bir olay olacağını ben de zannetmiyorum. Ayrıca çift yönlü olur bu olay bu sene. Malum sıralamalar da beklenilenden çok daha kötü geldi tıpların. Ama yukarıda da yazdığım gibi böyle insanlar da var.
-
Doğru hocam böyle bir olaydan da bahsetmişti arkadaş haklısınız.
-
Geçen sene de sorun vardı zaten. İytede 20 küsür kişilik kontejana 36 kişi başvurmştu
Ya bir şey diyeyim bir insan 6 sene tıp okuyunca varya geriye kalan fakültelerin hepsi gözüne fıs geliyor. Alıyorum elime kitabı 500 sayfa cerezlik. 1000 sayfa yine cerezlik. Yani artık ne bileyim böyle bir kendini asma durumu oluyor.
Tıp bir zehirdir. Bir sene alıp da geriye dönen çok nadir olur
Maltepe tıpın 191k olduğundan emin miyiz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kendi sitesinde yazıyor..
ücretlisi 191.000
%25 i de 142.000
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X