Şimdi Ara

Esenboğa otopark pahalılığına çözüm aranıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ESB'da geçen yıl 4-7 günlük paketleri kaldırdılar ve zam yaptılar. Sonrasında bu sene %100 civarı bir zam daha yaptılar ve aşağıdaki tablo oluştu.

Esenboğa çevresindeki alternatif otoparkların da (isim vermeyeceğim birkaç tane var, hepsi aynı fiyat) 1 gün 300, 2 gün 600, 3 gün 900, 4 gün 1000, sonrası için her gün +250 TL olarak ilerliyor.

Durumun saçmalığı ile alakalı yorum yapmak istemiyorum. Ancak alternatif çözümler arıyorum. Bir tane alternatif çözüm önerisi ile bu yardımlaşmayı ben başlatıyorum.

Bildiğim kadarıyla AŞTİ'de otopark ücreti ilk gün için 133 TL, sonrasında her gün için +48 TL daha ekleniyor, oradan EGO ile geçmek zaman zaman mantıklı olabilir.

Alternatif önerileri olan var mıdır?

• Vay be, Amerika'da bir zaman sonra park ucreti araba fiyatını geçtiğinden arabayı terk ediyorlarmış
    Bizde de fiyatlar öyle olmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllar önce Sabiha Gökçen'deki otopark o kadar uygun fiyatlıydı ki, 15 gün tatile gideceğim zaman bile hiç düşünmeden gidip park ediyodum. yani gene bi para ödüyodum tabi de, koymuyodu. şimdi kimbilir kaç para olmuştur. kaç zamandır bırakmadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elyesa541997 E kullanıcısına yanıt

Toplu taşıma yeterli olsa da hiç araç kullanmak zorunda kalmasak keşke. Ama hem toplu taşıma yetersiz hem de araçlarla ilgili her şey çok pahalı. Gidişat dediğinizi gösterir mi bilemiyorum ama Esenboğa'ya araçla gitmemeyi oldukça öne çıkaracağı kesin

• 01001101 kullanıcısına yanıt

2023 yılına dek Esenboğa da kabul edilebilir bir fiyatlandırmaya sahipti, 4-7-10 günlük paketler vardı yanlış hatırlamıyorsam, sonrasında bu paketlerin tamamı kalktı ve sadece 15 gün ve 1 aylık paket kaldı. Bir de üzerine %100 civarı bir zam. 1800 TL idi 15 günlük paket zamdan sonra, ocak 2024'te. Şimdi ise şöyle:

2x 2x katlanıyor yani sürekli olarak

• Taksi?

Engelli ücretsiz.

• Meteoru Eliyle Tutan Adam M kullanıcısına yanıt
    Esenboğa'ya toplu taşıma ile gitmek sorun idi önceden. şuan nasıl bilmiyorum. özellikle 2010-2017 arası sayısız kez iş için İstanbul'dan Ankara'ya gidip geldim. Ankara'da havaş mıdır nedir o otobüslerle hava limanına ulaşmak sorun, taksi de sorun. hava limanı otobüslerinde sürekli bi "otobüs doldu yarım saat sonrakini bekleyin" muhabbeti oluyodu. taksi ise şöyle sorunlu: geliyosun Havaş otogarından taksiye biniyosun, adam seni almak için 2 saat sıra beklemiş, adam senin 15 Km yol gitmeni bekliyo. sen adama gideceğin otelin adını söylediğinde adam sinirden küplere biniyo. sırf bu yüzden artık Havaş otogarında inince, ordaki bekleyen taksilere binmiyodum, otogarın önüne çıkıp yoldan geçen bi taksi olmasını bekliyodum. busefer de şu oluyodu: Havaş'ın kendi taksileri otobüsten inenleri alıp gidiyolar, kimse kalmayınca orda kalan taksici beni görüyo, başlıyo bana korna çalmaya. geleyim mi yanına demek istiyo. hrkes bakıyo böyl, bu korna nedir falan. bide ona cevap vermek zorunda kalıyom ilerden el-kol işaretiyle. tam bir kepazelik. geldiğinde de hep aynı muhabbet: nereye gidecen, şu otele, tamam gel gidelim diyo alıyo beni, hiç laf etmiyo, orası kısa mesafe falan demiyo asla. aynı adamın aracına 5 dakka önce kendim gidip binseydim bana küfredecekti. böyle tuhaf bi saçmalık.

kendi aracın candır. keşke otoparklar böyle fahiş olmasa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Taksim'de uygun fiyatlı otopark
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum bölge biraz uzak, o da oldukça pahalı oluyor maalesef (1250 tl civarı)

Engelli nasıl ücretsiz bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meteoru Eliyle Tutan Adam -- 6 Ocak 2025; 22:54:54 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Havalimanına toplu ulaşım opsiyonu sadece kızılay çıkışlı var maalesef. Keşke diğer bölgelerden de hatlar olsa, eğer hafızam beni yanıltmıyorsa birkaç sene önce bu işin peşine düştüm şimdiki belediye döneminde hatta belediye değişmeden önceki dönemde de hem telefonla hem de sitelerinden talepte bulunmuştum, ancak kazançlı olmadığı gerekçesiyle yapılamadığı söylendi yanlış hatırlamıyorsam. Belediye hizmeti bence her zaman kazanç amacı gütmemeli, gönül ister ki evimizin kabul edilebilir mesafesinden geçsin, gidelim geçtiği yerde uygun yere arabamızı koyalım binelim, önünden de geçmesin, ama bizi böyle otopark jakallarının önüne atmasın belediye, korusun, ama maalesef.

Kendi aracın bu durumda can oluyor tabiki. Ama inanın zorunluluk olmasa, şehirlerde rahat toplu ulaşım olasılığı olsa arabaya gerçekten binmem. Normalde bence araç sahibi olmak doğrusu ama aracı her yere giderken kullanmaya gerek olmamalı, dağa taşa çıkarsın şehirden uzaklaşırsın o zaman kullan, ama onun dışında şehir içinde toplu ulaşımcı olurduk.

Eleştirmemek elde değil, açıkçası siyasi çatışmalar beni hiç ilgilendirmiyor, ben havalimanına rahat şekilde ulaşamıyorum ya. Türkiye’nin başkenti burası. Hadi raylı sistem yapamadın olmadı bütçen yetmedi, o zaman otobüsle ulaştır yani herkes kızılayın ortasında mı yaşıyor?

Neyse, yükseldik yine (:

Hocam benimde cuma günü uçuş var bende araştırırken senin konunu gördüm ego da gidiyormuş galiba pursaklar aile yaşam merkezi durağından ya da başka bir duraktan binilebilir aslında ama mantıklı mı yapılabilir mi otobüsün doluluk oranı ne bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kepler Laveran -- 7 Ocak 2025; 9:40:15 >
  • Kepler Laveran kullanıcısına yanıt

Hocam ben Ego'ya birkaç defa bindim son duraklardan, hiç doluluk yaşamadım. Aile yaşam merkezi çevresinde araç bırakılabilecek yerler var mı hiç bilmiyorum o çevreyi

Hocam bölgeyi bilmiyorum haritadan inceledim de park yeri bulunur gibi, sen nereden binmiştin daha önce

• Kepler Laveran kullanıcısına yanıt
    Havalimanından önceki duraktan bindim ismini hatırlamıyorum, bulursanız bana da söyleyin diyim o zaman (:

• **

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balci1987 -- 10 Mart 2025; 8:14:11 >
  • balci1987 kullanıcısına yanıt

Ben de 12 günlüğüne park yeri arayışına girdim ama benim uzun o yüzden pursaklar merkezde bir yere koyup taksi yapmayı düşünüyorum. Varsa önerisi olan alırım.

• bura yeni açılmış olabilir mi?

• Merhaba benimde haftaya ucusum var. Fiyat ararken burayı gördüm. Fiyatlar Afaki rakamlar cidden.
    Esenboğaya en yakın mahalleyi araştırıp normal sokak arasına kimseyi etkilenmeden bırakacağım. Sonra sarı taksi ile esenboğaya geçiş yapacağım.
    Geçen senede İstanbulda bu şekilde yapmıştım daha uygun 5te 1 fiyatına geliyor.

• Büyükşehirlerde otoparklar resmen kara para aklama merkezlerine dönüşmüş durumda. Tam olarak nasıl bir katma değer sağlanıyor da 1 saatine 130 lira para alınıyor?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.