Şimdi Ara

Eşit ağırlık ve sözelde de ilk 100 yapmanın çok zor olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu iki alanda 5k 10k falan yapmak çok kolay çünkü soruların yarıya yakını yorum ya da çok bilindik genel kültür soruları ama iş 35-40 arası sos1 ya da sos 2 yapmaya gelince neredeyse ayt fen kadar çalışma gerektiriyor yani ilk 100 yapmak burda da çok zor ve sansa bağlı, müfredatın ucu bucağı yok.Sinavda x eserinin yazarı kimdir sorusu çıkınca ne kolay internete yazsan direkt çıkıyor diyorsun da sen sınavdan önce binlerce yazar eser akım vs ezberliyosun 1 soruyu yapabilmek için.
    Kısaca ilk 100 bursu için hazırlanma fikri olan varsa bir daha düşünsün

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Katılıyorum. Herkes sayısal daha zor diyor, evet öyle ama makas abartıldığı kadar da açık değil. Ben her iki alanda da hazırlandığım için farkı çok rahat görebiliyorum. Mesela bir kimyada veya biyolojide konular çok kapsamlı değil. Soru havuzundaki sorular hep benzer şekilde, pek değişen bir şey yok. Ama edebiyat veya tarihte her türlü detaya inilebiliyor. Bazı sorular için çok derinlemesine bilinmesi gerekebiliyor. Kaldı ki sayısal bir bilgiyi akılda tutmak sözellerden daha basit çünkü bir mantığı var. Fizikte 2 formülü birleştirip 8-9 tane yeni formülü mantıken türetiyorsun ve yorumluyorsun. Veya biyolojide tüm sistemler birbiriyle bağlantılı ve yorum-mantık ilişkisi bakımından o kadar zor değil. Kimya da aynı şekilde. Organik dışında pek bir şey yok.
    Ama edebiyat böyle değil. Saf yazar, eser, akım vs. Ezberliyorsun ki çok sıkıcı ve mantık dışı. Sayısal yorumdan çok ama çok uzak. Hele bir de eski sayısalcıysanız ve her şeyi mantığıyla öğrenmeye alıştıysanız bu alanda hazırlanmak daha zor. En azından benim için böyle.
  • DemirdenLeblebi kullanıcısına yanıt

500 ve üzeri yapmakta bi o kadar kolay değil ama sen bilirsin

Geçen yıl 15 net civarı sos1 ile eşit ağırlıkta 2300 yapınca gaza geldim ilk 100 bursu için hazırlandım da pişman etti amk,ayt 65-80 arası geliyor sayisaldaki gibi sabitleyemiyorsan da,çok detay bir bilgi sorusu gelince direkt gidiyor

• Haklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tyt ye pek bakmadım üni derslerine de çalışıyorum çünkü
    2-4k yapsam yeter de artar ama bakalım

• 2k falan nispeten gerçekten dendiği kadar kolay da 500 ve daha altı kendi içinde gerçekten zor bence

• Katılıyorum. Herkes sayısal daha zor diyor, evet öyle ama makas abartıldığı kadar da açık değil. Ben her iki alanda da hazırlandığım için farkı çok rahat görebiliyorum. Mesela bir kimyada veya biyolojide konular çok kapsamlı değil. Soru havuzundaki sorular hep benzer şekilde, pek değişen bir şey yok. Ama edebiyat veya tarihte her türlü detaya inilebiliyor. Bazı sorular için çok derinlemesine bilinmesi gerekebiliyor. Kaldı ki sayısal bir bilgiyi akılda tutmak sözellerden daha basit çünkü bir mantığı var. Fizikte 2 formülü birleştirip 8-9 tane yeni formülü mantıken türetiyorsun ve yorumluyorsun. Veya biyolojide tüm sistemler birbiriyle bağlantılı ve yorum-mantık ilişkisi bakımından o kadar zor değil. Kimya da aynı şekilde. Organik dışında pek bir şey yok.
    Ama edebiyat böyle değil. Saf yazar, eser, akım vs. Ezberliyorsun ki çok sıkıcı ve mantık dışı. Sayısal yorumdan çok ama çok uzak. Hele bir de eski sayısalcıysanız ve her şeyi mantığıyla öğrenmeye alıştıysanız bu alanda hazırlanmak daha zor. En azından benim için böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anladın mı espriyi -- 9 Haziran 2022; 19:26:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bana zor gelmesinin sebebini açıkladım. Her konuyu bir altyapıyla öğrenmeye çalıştım yıllardır. Doğal olarak edebiyat için biraz zorlandım. Şahsi bir mesele, sizin için daha kolay olabilir.

Para lazım para.Tıp dersleri de çok zorluyor nefret ettim,babam zengin olsaydı bu dertlerin hiçbiri olmayacakti,amk bu hayatın

Evet haklısınız. Normal kitap okumadan bağımsız Türk edebiyatına dair geçmişte herhangi bir okuma yapmamış olmam ve edebiyat dersini son haftalara sığdırmak zorunda kalmış olmam da bu tür yorumlar yapmaya itiyor olabilir. Biraz okur geçmişi olması çok daha iyi yerlere getirebilirdi.

• Ticarete gir hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.