Eski amfiyi tvye bağlama
-
-
-
teybin arkadında system control yazan kablolarını takmazsanız ses alamazsınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selam hocam, tvnin kulaklık girişi nerede ki göremedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tvnin yan tataflarına iyice bakınquote:
Orijinalden alıntı: NaughtyDoggSelam hocam, tvnin kulaklık girişi nerede ki göremedim
Yok hocam sadece hdmi var yanlarda. Tüm çıkışlar bunlar yani bir de anten var
Ancak analog bağlanti ile olabilir sony müzik setinin aux input girişine tv nin aux output çıkısından rca analog ses kablosu çekip, müzik setini aux moduna alip yapabilirsiniz
tv de aux output yok galiba. görselde gözükenler aux in ve s video in sanırım. yinede denemeye değer, 1 çift rca kablo alıp, L mono ve r audio yazanlara takıp deneyebilirsiniz.quote:
Orijinalden alıntı: teknomasters
Ancak analog bağlanti ile olabilir sony müzik setinin aux input girişine tv nin aux output çıkısından rca analog ses kablosu çekip, müzik setini aux moduna alip yapabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 8 Ocak 2023; 16:4:31 >
Hocam o zaman tek çare maalesef hdmi dan yani dijital analog dönüştürücü ile uydurmak internette vardır, ayrıyetten scart girişi, kulaklık çıkışı falan varmi acaba onada bakmak lazım
Hocam denemek lazım belkide dediğiniz gibi input aynı zamanda output görevi görebilir çünkü input varsa output olması lazım
https://www.hepsiburada.com/maxgo-dijital-to-analog-3-5mm-optik-ses-tos-cevirici-donusturucu-adaptor-pm-HBC00001BRUZS?magaza=kablomarketim
Hdmi dan aux uydurulabilir belki
https://www.amazon.com.tr/CAMWAY-Dijital-D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCr%C3%BCc%C3%BC-%C3%87%C4%B1kar%C4%B1c%C4%B1-Koaksiyel/dp/B088JX61XF
tv de kulaklık çıkışı da yok diyor, bende Philips pus 7502 var, onda kulaklık çıkışı var, 2022 tv lere koymuyorlar herhalde artık, Bluetooth kulaklık falan kullanılır diye muhtemelen. belki o yuvalar rca üzerinden aux kulaklık çıkışı veriyordur denemek lazım.quote:
Orijinalden alıntı: teknomastersHocam denemek lazım belkide dediğiniz gibi input aynı zamanda output görevi görebilir çünkü input varsa output olması lazım
Doğrudur hocam oda olmayabilir ama aux in varsa out da olmalı nasıl yok anlayamadım, o zaman dijitalden analoğa dönüştürmekten baska çare yok çünkü her çıkış dijital gibi ses sistemindede dijital giriş yok, her giriş analog maalesef, çok kaliteli ama eski bir teknoloji, tv de optik çıkış var ama ses sisteminde o da yok, yukarıda bazı D/A çevirici cihazların linkini verdim belki öyle bir cihaz bulabilir piyasada bluetooth dan analoğa çevirmek mümkün olabilirmi acaba tüm ihtimalleri düşünelim aslında istenince yapılabilir biraz uğrasmak lazım bende eski bir ses sistemi vardı evde eski pili ölmüş bluetootd kulaklik vardı ondan ses sistemine bluetooth özelligi ekledim işi bilenler için gayet kolay aslinda arkadasın anolog kulaklık çıkısi olmayan iphone dan bile müzik çalabildik Türke imkansiz de ve bekle🙂
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknomasters -- 9 Ocak 2023; 16:56:32 >
Çok basit şekilde tvden optik çıkışla bir adaptöre adaptörün diğer ucuna da kırmızı beyaz rca kabloları bağladık halloldu. Sistem kabloları da eksik ona rağmen sorunsuz çalışıyor.
Hocam hallolduğuna sevimdim dediğim gibi herseyin bir çaresi vardır hayırlı olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X