Şimdi Ara

Eski CD - Çöp - Geri Dönüşüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
8.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yakın zamanda taşınacağım ve evdeki çok sayıda eski cd'yi çöpe atacağım ama çevreye zararlı etkilerinin olabileceğini düşünüyorum. Bunları bir yerlere teslim etmeliyim, geri dönüşüm yapılsın.

Bildiğiniz bir yer var mı? Napalım bu eski cd'leri?

• Bence bişey olmaz sonucunda plastik sayılır.
  • bisiiiiiy olmaaz
  • Bana ver eski CD'leri minibüsüme yapıştırayım havam olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheGuardian

Bana ver eski CD'leri minibüsüme yapıştırayım havam olur..

Laserdisc var elimde, hiç parmak izi yok üzerinde tertemiz. Minibüs büyük bişeyse onlardan vereyim.

Laserdisc - CD karşılaştırması :
     Eski CD - Çöp - Geri Dönüşüm

Bu arada, bişey olmaz. Plastik sayılır deniyor ancak içinde bir sürü katman var. Çevre açısından zararlı olabileceğini düşünüyorum. Yok mu bu konuda bilgisi olan?

• diabolical

Sanırım İstanbuldasın. Belediyenin geri dönüşüm kutuları oluyor. Plastik , cam kağıt , metal vs ayrı ayrı atılıyor.

Mutlaka vardır çevrende. Umarım... Aslında evde çöpünü ayrıştırmayana baya büyük cezalar var güya ama uygulanmıyor.

Ben de bütün çöplerimi ayrıştırarak atıyorum. Belediye her sokağa mavi çöp kutuları koydu. Hatta pilleri bile atmayıp biriktirip marketlerdeki atık pil kutularına atıyorum.

Bir şey olmaz diyen arkadaşlar neyi kastettiler anlayamadım. Her türlü fosil yakıt ve petrol ürünü küresel ısınma ve iklim değişikliğine yol açan sera gazlarını atmosfere salıyor.
  • İçlerinde ne var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: İlahi Morluk

diabolical

Sanırım İstanbuldasın. Belediyenin geri dönüşüm kutuları oluyor. Plastik , cam kağıt , metal vs ayrı ayrı atılıyor.

Mutlaka vardır çevrende. Umarım... Aslında evde çöpünü ayrıştırmayana baya büyük cezalar var güya ama uygulanmıyor.

Ben de bütün çöplerimi ayrıştırarak atıyorum. Belediye her sokağa mavi çöp kutuları koydu. Hatta pilleri bile atmayıp biriktirip marketlerdeki atık pil kutularına atıyorum.

Bir şey olmaz diyen arkadaşlar neyi kastettiler anlayamadım. Her türlü fosil yakıt ve petrol ürünü küresel ısınma ve iklim değişikliğine yol açan sera gazlarını atmosfere salıyor.

Bilgi olsun diye, Ankara'da bu tarz yerler Tunalı-Kuğulu Park'da var. Bir de her üniversitede var mı bilmiyorum ama Çankaya Üniversitesi'nde de bunlardan var. Ayrıştırmak önemli, sonuçta yaşadığımız ülkeyi ileride kendi evlatlarımıza teslim edecek olan bizleriz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Hayalét

İçlerinde ne var

Valla neler yok ki? Eski MSDN cd'leri falan çok sayıda var. Artık hiçbir işe yaramayan demolar, dergi cd'leri vs...

Çevreye zarar vereceğinden eminim bu malzemelerin, o yüzden atmadım. Yanan cd'leri bile bir kenarda tuttum hep ama artık atmam lazım, taşınıcam, yanımda götüremem.
  • Bu konuda yardımcı olabilecek hiç kimse yok mu?

Gereksiz yere küreyi ısıtmayalım diyorum.
  • Ben de aynı konuda endişeleniyordum hem bu mesajını gördüm çözüm ararken hem de bu haberi yardımcı olur inşallah hepimize....

CD’lerinizi çöpe atmayınCD'lerin geri dönüşümü dünyada da Türkiye'de de mümkün.
    Birkaç kimyasal işlemden geçirilen CD'lerden otomobil, bilgisayar vemedikal malzeme yapılabiliyor.
    Nasıl mı?Kayseri’den Neşe Akkaya’nın yesil.ntvmsnbc'ye CD'lerin geri dönüşümünün olup olmadığını sordu. Akkaya'nın sorusuşuydu: “Evdeki bozuk CD’leri topladım, epey çıktı. Acaba CD’lerin geri dönüşümü mümkün mü? Mümkün ise plastikler içinemi katacağım yoksa onları da ayrı mı tutmalıyım?
    ” Exitcom Recyling şirketi Fizik Yüksek Uzmanı Esra Eken, CD’lerin geri dönüşümünün dünyada da Türkiye’de de mümkünolduğunu söylüyor. Eken “CD’lerinizi biriktirin, elektronik atık şirketlerine yollayın. Biriktirdiğiniz CD’lerinsayısı 100’ü geçerse şirketler evinize gelip alıyor” diyor. CD’LER NASIL DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR Eken, CD’lerin dönüşüm sürecini de şöyle anlattı:
    Teknolojinin ilerlemesi ve veri paylaşımının artmasıyla hızla tüketilen ‘taşınabilir depolama kaynakları’CD’lerin miktarı gittikçe artıyor. Dünyada CD'lerin geridönüşümüyle değerli plastik polikarbon hammadde kaynağı olarak gerikazanılıyor ve yeniden kullanıma hazırlanıyor. Bu geri dönüşümle enerji tasarrufu, hammadde korunumu, ekonomik kazançsağlanıyor. Türkiye’de de CD’lerin geri dönüşümü mümkün. Elektronik atık kategorisine alınabilen CD'ler gerek gerikazanım tesislerinde, gerek ise özel data CD'lerini arşivleyerekbertaraf edilen tesislerde özel kırıcılar ve makinelerle hammadde kaynaklarına dönüştürülüyor.
    CD’ler, yüzde 99polikarbondan oluşuyor. Geri kalanı ince bir metal tabaka (alüminyum) ve de bir koruma tabakası ve baskı boyaları...

MEKANİK TABAKASIZLAŞTIRMA: Kırılmamış CD’lerden fırça ile boya ve alüminyum tabakası alınıyor. Şeffaflanan CD daha sonra öğütülüyor. ISLAK KİMYASAL İŞLEM: Kırık CD’ler ise öğütüldükten sonra Natron eriyikle yıkanarak alüminyum ve boya tabakaları çözülüyor ve temiz bir Polycarbonelde ediliyor.

• 10 yılın birikimi 300 kadar gereksiz cd vardı...

attım çöpe gitti...
  • bu plastik falan toplayan adamlar varya onlara verin bence. hem adam ondan para kazansın hemde eritilsin o plastikler.
  • cd = plastik

atık yağlarınızıa da atmayın. Biriktirin gelip alıyorlar.

pilleri bataryaları vs hepsi TEHLİKELİ ATIK kapsamındadır. Bataryaları aldığınız yerin eskilerini alması gereikir almıyorsa o zaman şikayet edin.
    Geleceğinizde içeceğiniz sulara karışmış pil suyu düşünün ımmmmmm nefis olurdu eminim:)
    pil patlatırsanız elinize yapışan o kimyasal ve kokosu 3 gün sizinle geziyor. Düşünün midenize gideni

1litre yağ 1 milyon ton suyu kirletir.

çöp bir kurtuluş değil sadece göz ardı etmektir.

daha bne diyim benim gibi bir adam özlü sözler çıkarabiliyorsa

sizde düşünün sadece
  • Çöğe 500 tane kadar disket bir o kadarda cd atmıştım, zarar verebileceği hiç aklıma gelmemişti.
  • applemı ne biri topluyordu teknolojik atık onu bi araştırın istiyorsanız :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: bakidoruk

Çöğe 500 tane kadar disket bir o kadarda cd atmıştım, zarar verebileceği hiç aklıma gelmemişti.

çöplüğü

arka bahçeniz olarak düşünün burada temizlik yapmazsanız neler olur ?

Türkiyede ki Fakirlik yüzünden insanlar çöpleri geri dönüştürüyor.
    Tüm dünya ülkelrine göre DAHA İYİ geri dönüşüm var ülkemizde MAŞALLAH

Ama bu biliçli olmadığı zaman geleceği yok.

"çöp bir kurtuluş değil sadece göz ardı etmektir. "
  • Helal olsun işte örnek duyarlı vatandaş keşke herkes senin kadar duyarlı olsaydı tebrik ediyorum seni

Bence zararı olur doğa ya cd yi yakınca abuk subuk bişe oluyor iğrençte kokusu oluo ne alaka bilmiyorum ama biyolojik atık gibi duruo yakınca cd yi bence koy bir poşete kaldır bir yere iyice öğrenince atarsın
  • Merhaba Arkadaşlar eminim bu tarihe kadar bahsettiğiniz cdleri çöpe atmışsınızdır. Ama cdlerin ayrıştırılmadan geri dönüşümü mümkün değil. Bu konuda Exitcom'a bir mail attım eğer cdleri kabul ederlerse sizde gönderebilirsiniz. Birde Mediamarkt' ın e-atık projesi var, elektronik atıkları magaza içerisindeki geri dönüşüm kutularına atabiliyorsunuz. Buna CD de dahil mi bilemiyorum ama..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Bence bişey olmaz sonucunda plastik sayılır.

... Sanki organik atıktan bahsediyor birşey olmaz demişsin sana diyorum başkada birşey demiyorum. Kafanın içindekini kullan biraz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.