Şimdi Ara

ESKİ CİHAZLARA YAYIN VERMİYORUZ SAÇMALIĞI !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün tv izlerken birden yayın gitti. Bende binanın anteninden olabiliceğini düşünüp biraz bekledim. Sonra baktım olmuyor bir komşu ile görüştüm yayın var dediler. Sonrasında müşteri hizmetlerini aradık. Sinyal yok yayın alamıyoruz neden? diye sorduk. Biraz bekleyin kontrol edelim dediler.

Sonra telefonun diğer ucundaki şahıs kısık ve belirsiz bir ses ile "eski cihazlara yayın vermiyoruz artık" dedi. Öncesinde yanlış duydum heralde diye "pardon anlayamadım " dedim. Şahıs tekrar lakayit bir şekilde "cihazınız eski artık alınan karar ile yayın verilmiyor yenisini alman lazım " dedi.

Bu nasıl bir karardır? Cihazı alırken böyle birşey söylememiştiniz. Hemen hemen ilk abonelerden biriyiz.

Bu nasıl bir dolandırıcılık, nasıl bir anlayış. Böyle birşey nasıl olabilir arkadaşlar. Siz siz olun bu dolandırıcı düzenbaz DOĞAN MEDYA grubundan hiçbir şey almayın. İleride herkese bu durumu yaşatacakları aşikar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kagirtmis K kullanıcısına yanıt
    Cihaz 2008 ya da öncesinde alınmış ise yasal olarak hakları var maalesef. Uydu alıcılarının yasal ömrü 7 yıl olarak belirlenmiş. Bu süreyi doldurunca cihazın sağlayıcısı artık destek vermek zorunda değil. Yayın da vermek zorunda değil.
    Cihazın 7 yılı dolmuş ise yasal olarak yapabileceğiniz bir şey yok. Dolmamışsa Tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle saçmalık mı olur. Sahip olduğu cihaz ile (cihaz kişiye ait ise ) şifresiz yayınları süresiz izleme hakkına sahiptir.

• yaman21 Y kullanıcısına yanıt
    Şifresiz yayınları tabii ki izleme hakkı var, firmware güncellemesi ile çözülür.
    Burada bahsettiğim kanallar receiver satılırken promosyon olarak izleme hakkı verilen, normalde şifreli olan kanallar. Cihazın yasal ömrü dolunca, firma bu kanalları izletmeye devam etmek zorunda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 15 Eylül 2015; 19:45:49 >
  • Arkadaş hangi kanalların yayını gittiğini söylerse daha iyi bilgi alırız.benim anladığım komple yayın gitti diyo.şifresizlerin gitmemesi lazım.zaten şifreli pek bişey kalmadı eski alıcılarda

• Hangi firma dürüst? Hangi firma aldığı paranın karşılığını veriyor? Yemin ediyorum nefret ediyorum bu ülkeden nefret. Kan emici kurumların cirit attığı vatandaşın sürekli yolunacak kaz gözüyle bakıldığı bir yer artık benim gözümde. Gelir şimdi bir kaç tane vatan millet Sakarya diye çığıran %193 vergiden bihaber ergen, konuşur durur duble yol diye

• mobilephone M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın D-Smart kullandığını tahmin ediyorum. İlk alanlardan olduğunu söylediğine göre 2007 ya da 2008 model kutu kullanıyordur. Zaten geçenlerde d smart sd kutulara destek vermeyeceğini de söylemişti. Konuyu açan ortada olmadığından iş tahminlere kalıyor. Platforma özel kutuda komple gidebilir, çözmek için serviste firmware attırmak gerekecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 15 Eylül 2015; 21:59:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ömür boyu izleme garantili diye satmışlardı ama ilk cihazları...
  • Bendede 2008 var hocam.zaten şifreli yayınlardan umudum yok ta komple hepsinin kapatılması şaşırtıcı olur

• yalnizca kullanıcısına yanıt
    Ona bakarsan aylık ödeme yok fatura yok diyolardı:-) herşey reklam

• Yayın komple gitti arkadaşlar. Hiçbir kanal çalışmıyor yani. Uydu markası Next. Yasal olarak yapabileceğim birşey var mı onu düşündüm ve biraz araştırdım yalnız pek bir bilgi bulamadım açıkçası. Biz alırkende "ömür boyu kullanım garantisi "diye bir ibare kullanılmıştı. Yalnız yazılı bir metin bulamadım açıkçası. Eğer varsa deneyebileceğim , önerebileceğiniz bir yol görüşlerinizi bekliyorum. Çakallar sarmış etrafımızı gerçekten sömürülüyoruz sürekli. Verilen sözün anlamı kalmadı artık. Ne olacak bu ülkenin hali? @DROID RAZR @mobilephone

• 'Ömür boyu' ifadesinde kastedilen sınırsız olmuyor. Cihazın mevzuatta öngörülen ömrü boyunca oluyor işte.
    Çeşitli malların yasal kullanım ömürleri şu yönetmeliğe ekli listede azıyor. Uydu alıcıları 8.4.16 numaraya karşılık geliyor ve 7 yıl. 7 yılı doldurduysa yasal olarak yapabileceğin bir şey yok, ancak yeni yazılım attırıp sıradan uydu alıcı gibi kullanmaya devam edersin
    http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.19783&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=sat%C4%B1%C5%9F%20sonras%C4%B1
    Cihaz şifreli platyforma özel cihaz olduğu için yayını komple gitmiştir, çözümü yeni yazılım attırmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 16 Eylül 2015; 9:58:42 >

• Türkiyede yerel sermaye ile kurulmuş müşteri memnuniyetini gözetip, hırsızlık, haksızlık, şerefsizlik yapmayan bir tane kurumsal firma bilmiyorum ben.

Bunların yaptığının 1000de 1ini bir esnaf yapsa, memleketimizin vatandaşları kaplan kesilip dükkanı ateşe verir.

Bu insanlara bu reciverları satarken ömür boyu kullanacaksınız ve satın aldığınızdan itibaren erotik kanallar hariç hiçbir kanala ek ücret ödemeyeceksiniz dediler.

Tamam teknoloji gelişti görüntü kalitesi yükseldi alıcılar eski kaldı eyvallah ama DSMART bunun için ne yaptı ?

İlk satışlarda kutu mülkiyetini kullanıcılara sattıkları için o kadar pişman oldular ki sürekli zorluk çıkarttılar kullananlara, aylık faturalıya bağlamak için.

Önceleri yeni eklenen kanallara ek ücret istediler, sonra paket dahilinde olan seyredilen kanalların listede yerlerini değiştirip artık bunları ismi değiştiği için ek ücret istediler.

Şimdide eski müşterilerini arayıp yeni uydu sistemine geçildiği için artık Sd cihazlara yayın desteği veremeyeceğiz;
    bu sebeple siz eski kullanıcılarımıza özel kampanyamızdan sizleri yararlandırmak istiyoruz.

Size ait olan Sd cihazı bize devredin biz size Hd kutu ile falanca paketi aylık şu kadara verelim.

Şunu demediler insanlara; sistem değişti eski kutunuzu vereceksiniz üstüne şu kadar farkla biz size hd kutu vereceğiz kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Ben sadece maç varsa açıp bakıyordum zaten, seyretmesemde olur DSMART'ı umurumdada değil ama;

Çoğun insanımız eski tip tv kullanıyor kimisininde LCD Tvsi ama Full Hd değil. Bu insanların hakkını neden yiyorsunuz ahlaksızlar.

Konuda okuduğum bir arkadaş ömür boyu kullanım konusunu haklı olarak sözleşmedeki kanuni madde ile açıklamış ama; bence sorun burada zaten.

Yurdumun kurumsal firmalarının vatandaşı keriz yerine koyup hakkını çalmak için kullandıkları yöntemin taa kendisi.

Benide hergün arayıp hd kutu+ mega paket aylık 15 tl yoksa receverınız çöpe gidecek diye arıyorlar;
    ama bunların bu tehdit vari çakallığına para vereceğime kutudan saksı yaparım daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Efe Yakup Karahanlı

quote:

Orijinalden alıntı: aatifchauche

arkadaşlar pcye format atıcam fakat cd room bozuk bende usble atmaya karar verdım 8 gb usb'ım var ama son 1 2 gun ıceresınde windows xp iso dosyasını bulamıorum yardımcı olursanız cok sevınırım

Pm den verdiğim adreste alt alta 6 adet indirme linki verilmiş. Ağustos 2015 ve şubat 2014 yazan her üç linkin en alttakine yani üçüncü olanını kullan indirmek için. Çünkü cloudmail.ru olduğundan diğerlerine göre daha hızlı.
    quote:

Orijinalden alynty: DROID RAZR

Hangi firma dürüst? Hangi firma aldy?y paranyn kar?yly?yny veriyor? Yemin ediyorum nefret ediyorum bu ülkeden nefret. Kan emici kurumlaryn cirit atty?y vatanda?yn sürekli yolunacak kaz gözüyle bakyldy?y bir yer artyk benim gözümde. Gelir ?imdi bir kaç tane vatan millet Sakarya diye çy?yran %193 vergiden bihaber ergen, konu?ur durur duble yol diye

O yollaryn olduguna sükret.Konuyu siyasete bagladyn ya helal olsun.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >

• Babam da bulunan cihazda 60. kanal da müşteri hizmetlerini arayın yazısı çıkmış, sabah bende ki cihazda sorun yoktu gösteriyordu, kardeşimde ki ise halen göstermekte imiş, sanırım artık beleş izlemeye veda edeceğiz. 4 adet 2008 cihaz elimizde patladı.

• Hocam tespitleriniz için teşekkürler. Sonuna kadar katılıyorum. Aslında bu durumu sadece d-smart özelinde değil de genel bir sorun olarak görmek gerekli. Amacım sosyal bir tespit yapmak değil ama kazıklanmak, sömürülmek de hoşumuza gidiyor sanki. Şu an bu durumda olan yüzlerce kişi var belkide. Ama tekrardan paralı bir şekilde üyeliğini devam ettiriyor vatandaş. El mahkum napayım diyor.

Hayır kardeşim ! Mahkum falan değilsin. Tepkini ortaya koymuyorsun çekiniyorsun. Aldığımız bütün hizmetlerden tam anlamıyla yararlanamamakla beraber sürekli aç gözlü , doyumsuz şirketler yüzünden fazlasını
    ödüyoruz. Sorun çok aslında. Tartışılıcak yer de belkide bu başlık altı değil. Yaşanılacak yer olmaktan çıktı burası. Allah sonumuzu hayır etsin.

• Hocam verdiğiniz bilgiler için sizede çok teşekkür ederim.

• Sözleşmleri duranlar kontrol etsin. Cihaz ömrü boyunca diye mi ibare var yoksa sadece ömür boyunca diye mi ibare var.
    Ve bu ömür boyu olayını açlıktan açıklayan Bir dip not vardır muhakkak.

Sadece ömür boyu yazıyor ve açıklama yoksa bu firma ömrü yada müşteri ömrü demektir tüketici heyetine yada tüketici derneğine sorup yasal yolunu öğrenin.

Aksi belirtilmedikçe firma cihaz ve müşteri ömrü diye kabul edilmesi gerek. Cihaz çalışıyor müşteri yaşıyor firma aynı ise bu halen geçerli bir sözleşme olması gerek.

• Eve yeni geldim baktım şu an 2 cihazım da şifreli kanallara hala açık. Daha sürer mi bilinmez...

• Benim de 2007 yada 2008 deb kalma sd cihazım var.Göya Discovery kanallar ömür boyu açıktı,salondaki cihazda sorun çıktı idareten dolaptan çıkarıp bu cihazı bağladım.Meğerse Discovery de paralı olmuş.7 yıl falan beni bağlamaz böyle şey mi olur milleti kazıklamaktır resmen bu.Pes resmen

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.