Şimdi Ara

Eski Dost

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle yazıp yazmama konusunda kararsızdım. Forum troll dolmaya başladığından dolayı. Neyse aradakileri siz ayıklayın artık.

Okuma ihtimali olduğunu düşündüğüm için X Y diye adlandıracağım.
    X= Dostum ( İlk okul 1.sınıftan beri birlikteyiz.Yaşımız 25). 20 yaşımıza kadar yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmemiştir. Araya askerlik falan girdi. Ailem 2. oğlu olarak görürlerdi. O bizde, bende onlarda kalırdım. 1 hafta kalsak bile hiç bir problem olmazdı o kadar diyeyim.Ben canımı veririm onun için da benim için olsa verir eminim. 17-18 yıllık arkadaşız. Şimdi ki nesil gibi değilde. Yediği içtiği bir olan başından her şeyi beraber geçirdiğin insandır ya benim için o kişi yani.
    Y=Nişanlısı

Benim bu yaşıma kadar dostum dediğim biri var adına X diyelim. hala da dostum diye bahsederim birilerine bahsederken. Kötü konuşmam, konuşturmam. Bu kişi İstanbul dışında başka bir ilde kız arkadaşıyla yaşamaya başladı. İç güveysi olarak duruyor. Evde annesi,babası, kardeşi falan var. Evli değiller sadece nişanlılar Y kişisiyle. Dostum dediğim kişiyle 4-5 aydır görüşmüyorduk. Arada İstanbul'a ailesinin yanına gelir bizde özlem giderirdik. Genelde yalnız gelirdi. Rahat rahat özlem giderirdik. Bu sefer nişanlısı ve kardeşi de gelmek istedi. 2 gün birlikte gezdiler. Bizde dostumuzu merak ediyoruz 4-5 ay olmuş görüşmeyeli.
    Bu yıl mart yada nisan ayında geldi Kadıköy'de FB-GS maçı vardı. Tarihi hatırlamıyorum. Maça yalnız geldi. Çıkışta birlikte takılalım falan dedi. Tamam dedim dediği saatten yarım saat önce orada oldum. Özlediğimden ötürü. Geç kalmayayım da erken gideyim diye.

Maç bitti çıktı işte. Kapanan mc donalds'ın önünde bekliyordum. Geldi sarıldık ettik. Daha muhabbete başlamadan. Y aramaya başladı. Hadi eve gel diye. X'te daha maçtan yeni çıktım Emreyle takılıcaz 1-2 saat gelirim biraz sonra dedi. Y kişisi benimle nasıl arkadaş olduğunu bilir. Kısa konuşmadan sonra telefonu kapattı X kişi. 2 dakika geçmeden tekrar telefon çaldı. Hadi gel hadi gel söyleyip duruyor Y kişisi. X kişisi telefonu yüzüne kapattı falan Y' nin. Sonra bana dönüp ben eve gidiyorum dedi. Evlerimizde aynı yerde sayılır. Kadıköy'e 1.5 saatlik yol diyeyim. Maç trafiğini de sayarsak siz hesap edin.

Ben: o kadar yoldan geldim niye eve gidiyorsun hemen, 1 saat falan takılalım öyle gideriz.
    X : habire arayıp duruyor, çenesiyle uğraşamiyicam falan
    Ben: Madem böyle hemen dönecektik baştan söyleseydin hiç gelmeseydim 5 dakika bile takılamadan gidiyorsun yanımızdan dedim.
    X : Ben mi istiyorum şu kadar km yol geldi benim için evde yalnız mı bırakayım.( Evde anası,babası,X'in 3 kız kardeşi,Y'nin kardeşi ve Y var. Yalnız değil)
    X : Bende tek gelmek istiyodum ama peşime takıldılar gelicem diye napayım gelme diyemedim. Seninle takılmak için gelecektim ben buraya
    Ben: Herkes geliyorsa boşverseydin gelmeseydin. 3 günlük geldin. Bu gün 2.günün akşamı. Biz hiç takılamadık ki. Konuşup söyle 1-2 saat takılalım kaç gündür geziyorsunuz zaten. Orada da berabersiniz. Biraz izin versin sana

Böyle dedikten sonra X hızlıca yürümeye başladı rıhtım taraflarına. Bende peşinden koştum yanına gittim. Ne diye yanımdan gidiyorsun falan dedim. Bana yukarı da yazdığım şeyleri tekrarlamaya başladı. Durdurmaya çalışıyorum bir yandan.

Ben: dur şurada konuşalım ne diye kaçar gibi gidiyorsun yanımdan.
    X : Konuşmak istemiyorum seninle
    Ben : Sebep ne, sana doğru bir şey söyledim diye bana ne diye kızıyorsun. Kötü bir şey mi söyledim ben sana. Koşar gibi gitmeye çalışma dursana biraz. İlla zorla mı durdurayım

Üzerindeki formayı göstererek.
    X : Sıkıyosa zorla dururmaya çalış döverler seni burada
    Ben : Beni dayakla mı korkutacaksın. Neredeyse 20 yıllık arkadaşını millete mi dövdüreceksin
    X : dövdürücem a.k. s.g seninle konuşmak istemiyorum bir daha
    Ben : doğru mu duyuyorum ben. Benimle bir daha konuşmak istemediğini mi söylüyorsun (Ben böyle şeyleri sevmem, Sözler unutulmaz yara bırakır bende )
    X : Evet istemiyorum. Benim götüme yılan kaçmış sen ne diyorsun. Param yok şu bu ( böyle sayıyor. 1 gün öncesinde 300-400 TL arası Beşiktaş maçına, o günde 600 TL Fenerbahçe maçına para verdi)
    Ben : Maçlara verdiği paraları saydım
    X : Bu benim kişisel zevkim falan. Biriktirdim gittim. Kimse karışamaz.
    Ben : Zevk olabilir. Bana yılan kaçmış diye söylenip durmayacaksın o zaman hiç kusura bakma. Ben millet gibi yalan söylemem sana. Doğru neyse onu söylerim. Başka insanlarla karıştırma beni.

Daha sonra yüzüne baktım demek seninle bir daha konuşmamı istemiyorsun dedim. İstemiyorum dedi. İyi dedim döndüm arkamı gittim. Rıhtımda ortak bir arkadaşımız bekliyordu. O da çocukluk arkadaşımızdı 10 yıllık. Hep beraber takılırdık genelde ama X ile Ben bir başka yakındık. Sinirden oturdum ağladım kayalıkların orada. X'te Kadıköyün başka bir tarafına gitmiş oturmuş gitmemiş eve.

Aradan 10 dakika sonra Y kişisi beni aradı.
    Y : X nerede telefona bakmıyor, bana kızdı bir ton laf söyledi. Ben sizin birlikte gezmenizi istemiyorum diye bir şey söylemedim. Hatta izin verdim falan söylendi.
    Ben : Nerede olduğunu bilmiyorum. Senin sürekli arayıp eve çağırman yüzünden kavga ettik. Bir daha beni arama istemiyorum seninle konuşmak. X'te bir daha beni arayıp her dakika ağlamasın. diye söyledim kapadım yüzüne telefonu.

Aradan 4 ay gibi süre geçti. Doğum günümde. Saat 00.02'de
    '' Doğum günün kutlu olsun eski dostum...'' diye mesaj attı. Teşekkürler dedim ve uzatmadım.

4 ayda Eski dost olarak anılmak biraz üzdü. Ben yine de öyle yazmazdım onun doğum günü benimkinden önce olsaydı.

Okuyanlar şimdi ee yani diyecekler. Yarın onun doğum günü. Ben ne yazsam ne etsem 1 aydır düşünüyorum. Bazen içindeki her şeyi saydır, kalmasın diyorum. Bazen de doğum gününü dostum yaz geç diyorum. Saydırmaktan kastım küfür falan değil. 4 ayda eski dost olmuşuz falan gibisinden mesaj atmak falan. Dışarıdan okuyanlardan birileri belki güzel bir akıl verir. Bu konuda biraz çaresiz kalmış gibiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemez -- 14 Aralık 2019; 12:6:42 >

• Hocam benzer durum başıma geldi ama zaman geçince takmıyorsunuz bile ama üzüntü oluyormu ara sıra maalesef evet ama takmamak düşünmemek en iyisi . Hayatta herkes kendi yolunu çiziyor kimseye zorla benle takıl arkadaşlık devam etsin diyemeyiz ama sizin doğum günü mesajı atması bile iyi bence sizde atın dilerim arkadaşlığınız devam eder
  • Yaşlar 13 civari heralde
  • VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yaş belirttim. Boş yorum atmak için yorum atmışsınız. Yaşınız 10 herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

Hocam benzer durum başıma geldi ama zaman geçince takmıyorsunuz bile ama üzüntü oluyormu ara sıra maalesef evet ama takmamak düşünmemek en iyisi . Hayatta herkes kendi yolunu çiziyor kimseye zorla benle takıl arkadaşlık devam etsin diyemeyiz ama sizin doğum günü mesajı atması bile iyi bence sizde atın dilerim arkadaşlığınız devam eder
    Bir devam yandan etsin istiyorum, bir yandan iyi böyle diyorum. Onun için üzülüyorum aslında gittiği şehirde yalnız. Derdini anlatabileceği, paylaşabileceği kimsesi yoktu. Üzülüyorum ama tutup hayatının yarısından fazlasını beraber geçirdiğin insana böyle söylemesi. Daha sonra ne bir özür ne de başka bir şey yapmadı.

• Kalan Müzikyoutube
    Ahmet Aslan - Şu Kanlı Zalimin Ettiği İşler [ Na-Mükemmel © 2015 Kalan Müzik ]
    https://www.youtube.com/watch?v=qv5pT7Qw01c&feature=youtu.be

Buyur abicim.

• _Kullanıcı_Adı_ kullanıcısına yanıt
    Bu da güzel
    TurkishSlowBoxyoutube
    Zeki Müren - Eskimeyen Dost
    https://www.youtube.com/watch?v=br_9JhPb3XE
  • Bence tepkisiz kalmalısın onca yıldır arkadaşlığı bir kızın bozmasına izin veriyorsa orada bir eksiklik yanlışlık vardır hocam. Kendini bu duruma düşürmeseymiş çünkü aynı hareketi kardeşim bana yapıyor şuan zamanı geldiğinde bende gereken cevabı vereceğim. Bir kadını her zaman bulabilirsin ama bir arkadaşı bulmak çok ama çok zor. Kısacası yaptığı yanlışı kabullensin.
  • Norveckırfaresi kullanıcısına yanıt
    Bende böyle düşünüyorum. Ben kız arkadaşıma kendinle onun arasında seçim yaptıracak durum yapma ya da böyle bir şey isteme. Ben dostumu seçerim dedim. Aynı şeyi ondan da beklerdim. Tamam nişanlısını terk etsin demiyorum. Ama nişanlısı da aramızı bozmaya çalıştı kaç kere, yanına gidicektim dostumun engelledi aklımıza girip falan. Ben en azından ona sözünü geçirip sen sus biraz demesini beklerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icemez -- 15 Aralık 2019; 18:40:29 >
  • O doğum günü mesaji atmissa "eski dost" vb. ifadelere çok da takılmayın. Her şeyi kastetmis olabilir neticede. Kafayi yormayin yani dg.de siz de benzer bi msj atın geçin. Burda önemli olan onun yaptiginin aynisini yapmak. Icinizden gelenleri saydirirsaniz baskin gelmeye calisabilir ayni şekilde. Bu da sizi uzer. Dedigim gibi sadece msj atin dahasini yazmayin ki kirilmis oldugunuzu -eger ki dusunceliyse ve pisman olmussa- anlasin. Son olarak Allah sabir versin. Uzun yillara dayanan koklu dostluklarda boyle durumlarin yikici etkisi cok fazla gercekten. Yine de "olmasa da olurlar" çok muhim degil. Zaman her seyin ilaci derler bi de aci bi ilac tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: thr0xy

O doğum günü mesaji atmissa "eski dost" vb. ifadelere çok da takılmayın. Her şeyi kastetmis olabilir neticede. Kafayi yormayin yani dg.de siz de benzer bi msj atın geçin. Burda önemli olan onun yaptiginin aynisini yapmak. Icinizden gelenleri saydirirsaniz baskin gelmeye calisabilir ayni şekilde. Bu da sizi uzer. Dedigim gibi sadece msj atin dahasini yazmayin ki kirilmis oldugunuzu -eger ki dusunceliyse ve pisman olmussa- anlasin. Son olarak Allah sabir versin. Uzun yillara dayanan koklu dostluklarda boyle durumlarin yikici etkisi cok fazla gercekten. Yine de "olmasa da olurlar" çok muhim degil. Zaman her seyin ilaci derler bi de aci bi ilac tabi
    Ne kadar üzülsem de sizin dediğiniz gibi yapmalıyım. Sadece kutlayıp bıraktım. O da teşekkür etti daha yazmadı. Demek ki kendisi böyle istiyormuş. Köklü arkadaşlıkların bir kız yüzünden bitmesi kötü oluyor. Kızı da iyi diye düşünüyordum. Sonra yaşadıklarımı gözden geçirince. Ben kızı iyi biri diye düşünmüşüm. Diğer 10 yıllık arkadaşıma anlattığımda kız sana etmediğini bırakmamış, bana yapsa çeker giderdim o anda dedi. Çok olaylar oldu da. Kimse okumaz diye yazmak istemedim buraya.

• Buna çözüm bulmak bence çok zor bi durum. 2+2=4 gibi kesinlikler icermiyor sosyal ilişkiler ışte. Arkadasinizla gercekten ne kadar samimisiniz neler yasadiniz bilmedigim için şunu şunu yap demem -tavsiyede bulunmam- "aslinda" yanlış olur. Ama şunu tavsiye edebilirim ki abartiya kacmadan durumu terazide tartin. Hakli misin haksiz misin atladigin yerler var mi yeterli empati kurdum mu, dostumu kaybedersem hayatimda neler degisir bunlarla bas edebilir miyim vs.. En dogru karar uzerinde uzun süre düşünülmüş karar olacaktır. Bu durumu ailenize de acabilirsiniz,diger dostlariniza.. 10 senedir samimi oldugunuz arkadasinizi konuyu acmissiniz. Varsa boyle bikac akliselim sahibi insanlar onlara da danismadan geçmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thr0xy

Buna çözüm bulmak bence çok zor bi durum. 2+2=4 gibi kesinlikler icermiyor sosyal ilişkiler ışte. Arkadasinizla gercekten ne kadar samimisiniz neler yasadiniz bilmedigim için şunu şunu yap demem -tavsiyede bulunmam- "aslinda" yanlış olur. Ama şunu tavsiye edebilirim ki abartiya kacmadan durumu terazide tartin. Hakli misin haksiz misin atladigin yerler var mi yeterli empati kurdum mu, dostumu kaybedersem hayatimda neler degisir bunlarla bas edebilir miyim vs.. En dogru karar uzerinde uzun süre düşünülmüş karar olacaktır. Bu durumu ailenize de acabilirsiniz,diger dostlariniza.. 10 senedir samimi oldugunuz arkadasinizi konuyu acmissiniz. Varsa boyle bikac akliselim sahibi insanlar onlara da danismadan geçmeyin.
    Şöyle diyeyim çocukluğumuz beraber geçti. Yeri gelip 1 hafta o bizde yeri gelir ben onlarda kalırdım. Ailecek denize giderken falan hep alırdık. Evde kardeşimle bana bir şey alınacaksa 1 tane fazla alınır ona da alırdık. Olayda atladığım ya da eklediğim bir şey yok. Aileme açtığımda onun açısından da bakıyorlar çocuk il dışında iç güveysi gibi orada sinir stres edip sana patlamıştır diye. Bende şunu savunuyorum. Bana patlamışsa bile gelip adam gibi özürünü dilesin. Ben affetmeyecek biri değilim zaten. Düzgünce özür dilesin hata ettim desin şuan affederim. Ama hatalı olsa dahi özür dilemeyecek kadar gururlu işte. Olması ya da olmaması benim hayatımı etkilemez. Bana 1000 km uzakta yaşıyor sonuçta. Orada ona kötü davranıyolar falan her gün arayıp anlatırdı. Madem kötü davranıyorlar ne diye başkaları için, dost dediğin insanı bu kadar üzecek şeyler söylüyorsun ki işte. Ben onu üzdüğümde yanımdan çekip gittiğinde, ondan önce onların evinin kapısına giderdim. Eve girmesini engelleyip barışmadan bırakmazdım. Düşündükçe üzülüyorum sadece. Böyle giderse uzun bir yazı yazıp saydırıcam sanırım ona

• Yok yok öyle de yapmayın 😄
    Ben de buna benzer bir olay yaşamıştım aslında. Benzer demek ne kadar doğru olur bilmiyorum. Bizimki daha kısa süreli bir dostluktu. Ama sıkı bir bağ vardı. Ben de aynı şekilde özür bekledim hatta bu mevzu açılsın konuşalım diye gidip benim "özür dilemişliğim" var haklı olmama rağmen. Uzun bir süre sonra özür diledi ama iş işten geçmişti. Kabul ettim tabiki ama her şey iz bırakır dediğiniz gibi.
  • thr0xy T kullanıcısına yanıt
    Saydırıcam derken küfür falan değil içimden ne geliyorsa söyleyeyim diyorum ama sonra değer mi, senin kadar üzülmüyor muhtemelen diyorum. Kendimi öyle durduruyorum.
  • Sende mesaj at.
  • Lincoln Burrows. kullanıcısına yanıt
    Bende doğum gününü kutladım hocam . Teşekkür ederim dedi sadece.
  • Ex ten next olmaz kutlamazdım ben olsam
  • Dostum evlilik yada benzeri durumlar, kişilerin arkadaşlık bağlarını vs değiştirebilir koparabilir. Burada alınacak yada şaşırılacak bir durum yok, bekarken tanıdığın dostunun yaşam tarzı değişmiş ve hayatında önem verdiği şeyleri sırası da değişmiştir.

Bu tarz durumlarda ısrar etmek doğru değil, siz üzülmüş ve kırılmış durumdasınız fakat yapacak bir şey yok. Bu tarz dostluklarda kırılmalar hep olur, çocukluk arkadaşındır yıllarca dostluk kurduğun adam üniversiteye gider durumlar değişir, üniversitede aynı sofrada ekmek yediğin beraber günler geçirdiğin adam mezun olur selam sabah kesilir, askerde arkadaşın olur her günün beraberdir oradan çıkarsın yüzünü görmezsin...Bunlar hayatın içinde var, tam tersi durumlarda var genelleme yapmıyorum fakat kırılmalar olur. Bu tarz durumlarda ısrar etmenin zorlamanın manası yok, kendi yoluna bakmanı tavsiye ediyorum....
  • dost diye bir şey yok insanlara güvenmek kumdan kale kurmaya çalışmaktır..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.