Şimdi Ara

Eskişehirde öğrenci olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nasıldır arkadaşlar var mı orada okuyan deneyimli birisi.İstanbuldan Ankaradan eksileri artıları nedir nasıl bir yerdir? mezun olunca bi etkisi var mıdır?

• Ankaradan çok iyi bir yer + tam öğrenci ortamı yolda gördüğün 100 kişiden 90 gençlerden oluşur. fiyatlar uygundur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fordöngüsü

Ankaradan çok iyi bir yer + tam öğrenci ortamı yolda gördüğün 100 kişiden 90 gençlerden oluşur. fiyatlar uygundur...
    Ev kiraları 350 ile 700 lira arasında değişir, evlerin çoğu yeni bina, konforlu asansörlü. Marketler, lokantalar, alışveriş diğer şehirlere oranla ucuz. Eğer öyle eğlenceye, arkadaş ortamına çok düşkünseniz eğlenebileceğiniz, güzel zamanlar geçirebileceğiniz bir şehir. 4 senedir Eskişehir'deyim. Doğma büyüme İstanbul'luyum. Benim gözümde Eskişehir İstanbul'un tırnağı olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 26 Nisan 2012; 2:56:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shankai

Ev kiraları 350 ile 700 lira arasında değişir, evlerin çoğu yeni bina, konforlu asansörlü. Marketler, lokantalar, alışveriş diğer şehirlere oranla ucuz. Eğer öyle eğlenceye, arkadaş ortamına çok düşkünseniz eğlenebileceğiniz, güzel zamanlar geçirebileceğiniz bir şehir. 4 senedir Eskişehir'deyim. Doğma büyüme İstanbul'luyum. Benim gözümde Eskişehir İstanbul'un tırnağı olamaz.

onca iltifatın üzerine o laf olmadı hoca
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofcx

quote:

Doğruya doğru şimdi kardeş, Eskişehir hayatı hep tekdüze hayat, hep aynı yerler. İstanbul'da yaşayan birisi için zor oluyor, sıkıcı olabiliyor.

• quote:

Aynı durumlar istanbulda nasıl hocam.Bu yıl mutlaka bir yere yerleşmeyi düşünüyorum.İstanbul Ankara Eskişehir Kocaeli adaylar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khalasar

quote:

quote:

Doğruya doğru şimdi kardeş, Eskişehir hayatı hep tekdüze hayat, hep aynı yerler. İstanbul'da yaşayan birisi için zor oluyor, sıkıcı olabiliyor.

Alıntıları Göster
    Bir de Anadolu üniversitesine de yorum yaparsanız sevinirim özellikle iletişim fakültesine ve yurtlara.Bir de şehrin insanları ve öğrencileri nasıldır.Büyükşehir midir yoksa kendi halinde mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: skubrick

Bir de Anadolu üniversitesine de yorum yaparsanız sevinirim özellikle iletişim fakültesine ve yurtlara.Bir de şehrin insanları ve öğrencileri nasıldır.Büyükşehir midir yoksa kendi halinde mi ?

Eskişehir nüfus bakımından Büyükşehir sıfatına sahip, büyükşehirdir. Anadolu Üniversitesi kaliteli üniversitedir, eğitmi oldukça iyidir. Hele ki iletişim fakültesini düşünüyorsan güzel seçim olur. İletişim fakültesi sayılı fakültelerden, bu sene iletişim fakültesi yeni binasına taşındı, harika bi fakültesi var. Kampüsün biraz sonunda, tek sıkıntı bu. Eskişehir genel itibari ile öğrenci için çok güzel bir şehir. İnsanları sıcak kanlıdır, 50 yılı aşkın süredir öğrencilerle içli dışlı oldukları için artık alışmış millet, şehrin belli kısmının gelir kaynağı sadece öğrenciler diyebilirim. Şehirdeki öğrenci popülasyonu çok yüksek, hele ki üniversiteye yakın bir mevkide oturuyorsan %70 öğrenci denilebilir. KYK yurdu okulun içinde, yarı özel kyk yurtları okuldan uzakta. Şehirin her mevkiinde özel apartlar, kiralık daireler, öğrenci için yurtlar mevcut. Konaklama sıkıntı değil, her bütçeye göre yer bulmak mümkün. Aklına takılan başka şeyler varsa sorabilirsin.

Edit: İstanbul'u sormuşsun, İstanbul'da öğrenci olmak zordur, Eskişehir'de bir kişi 600 lira ile geçinirken, İstanbul'da bu 750-800 olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 26 Nisan 2012; 3:38:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Khalasar

quote:

Eskişehir nüfus bakımından Büyükşehir sıfatına sahip, büyükşehirdir. Anadolu Üniversitesi kaliteli üniversitedir, eğitmi oldukça iyidir. Hele ki iletişim fakültesini düşünüyorsan güzel seçim olur. İletişim fakültesi sayılı fakültelerden, bu sene iletişim fakültesi yeni binasına taşındı, harika bi fakültesi var. Kampüsün biraz sonunda, tek sıkıntı bu. Eskişehir genel itibari ile öğrenci için çok güzel bir şehir. İnsanları sıcak kanlıdır, 50 yılı aşkın süredir öğrencilerle içli dışlı oldukları için artık alışmış millet, şehrin belli kısmının gelir kaynağı sadece öğrenciler diyebilirim. Şehirdeki öğrenci popülasyonu çok yüksek, hele ki üniversiteye yakın bir mevkide oturuyorsan %70 öğrenci denilebilir. KYK yurdu okulun içinde, yarı özel kyk yurtları okuldan uzakta. Şehirin her mevkiinde özel apartlar, kiralık daireler, öğrenci için yurtlar mevcut. Konaklama sıkıntı değil, her bütçeye göre yer bulmak mümkün. Aklına takılan başka şeyler varsa sorabilirsin.

Edit: İstanbul'u sormuşsun, İstanbul'da öğrenci olmak zordur, Eskişehir'de bir kişi 600 lira ile geçinirken, İstanbul'da bu 750-800 olabilir.

Alıntıları Göster
    Ben tekirdağdan geldim Eskişehir'e okumaya. 2 senedir eskişehirdeyim. Büyük şehirlerden gelenler için biraz sıkıntı olabilir ama zamanla ortama ayak uydurursun.

Fiyatlar çok uygun kiradan tut yemeğe kadar.Gece-gündüz vakit geçirebileceğin yerler mevcut.Anadolu Üni. kampüsü harika.

Olumsuz olarak , trafik çok berbat ve bir süre sonra heryerde öğrenci görmek seni sıkabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Orjin Carnibor

Ben tekirdağdan geldim Eskişehir'e okumaya. 2 senedir eskişehirdeyim. Büyük şehirlerden gelenler için biraz sıkıntı olabilir ama zamanla ortama ayak uydurursun.

Fiyatlar çok uygun kiradan tut yemeğe kadar.Gece-gündüz vakit geçirebileceğin yerler mevcut.Anadolu Üni. kampüsü harika.

Olumsuz olarak , trafik çok berbat ve bir süre sonra heryerde öğrenci görmek seni sıkabilir

Alıntıları Göster
    Kısmet olursa bende orada okumayı planlıyorum. Ygs kötü geçti şimdi lys için uraşıyorum hayalimdeki yer es es Arkadaşlar falan orada hep inş kısmet olurda giderim

• quote:

Orijinalden alıntı: PaNoZ

Kısmet olursa bende orada okumayı planlıyorum. Ygs kötü geçti şimdi lys için uraşıyorum hayalimdeki yer es es Arkadaşlar falan orada hep inş kısmet olurda giderim

Alıntıları Göster
    Eskişehir iletişim fakütesi akacam

• quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

Eskişehir iletişim fakütesi akacam

Alıntıları Göster
    eğer maddi durumunuz iyiyse tabi ki istanbul.Aksi halde bu konunun tartışması bile saçma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Girrffe -- 26 Nisan 2012; 14:29:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Girrffe

eğer maddi durumunuz iyiyse tabi ki istanbul.Aksi halde bu konunun tartışması bile saçma.

Alıntıları Göster
    Çok güzel yorumlar teşekkürler.Maddi durum ne kötü ne iyi.Zaten küçük bir yerde yaşadığım için İstanbul gibi biyere adapte olmam zor olur.Eskişehir ağır basıyor zaten iletişim fakültesi olarak Türkiyenin en iyilerindenmiş.Tercihlerden sonra burada yine konuşuruz bakalım hangi arkadaşlar gidecek
  • quote:

quote:

Çok sağol hocam çok yardımcı oldun.Öğrencileri nasıldır acaba.Genel bi öğrenci kimliği var mı
    Eğer kazanabilirsem İst mimar sinan düşünüyorum olmazsa Eskişehir.Marmara iletişim çok kötüleniyor mesela.İstanbulda devlet üniversitesi olarak fazla alternatifim yok.
    Bu yurtlar ücret ve konfor bakımından nasıl.Özel veya devlet yurtları ücretlerini biliyor musunuz yaklaşık olarak

• quote:

Çok güzel yorumlar teşekkürler.Maddi durum ne kötü ne iyi.Zaten küçük bir yerde yaşadığım için İstanbul gibi biyere adapte olmam zor olur.Eskişehir ağır basıyor zaten iletişim fakültesi olarak Türkiyenin en iyilerindenmiş.Tercihlerden sonra burada yine konuşuruz bakalım hangi arkadaşlar gidecek

Alıntıları Göster
    İstanbulda öğrenci için hayat çok mu pahalı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Southland

ne yapacağına bağlı,ortamlar hatunlar falan diyorsan elbette pahalı,her akşam sevgilinle bir yerlere gidip birşeyler yiyip içersen ay sonunu göremezsin.Ulaşım konusunda sıkıntı yok aylık 70 liraya 200 basımlık akbil alıyorsun.Yeme içme konusunda okuduğun okulun muhitine göre değişir mesela boğaziçinde okuyup da okul çıkışı gezmek için cebine güvenmez lazım zira İstanbulun en lüks bölgesinde okul.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

quote:

ne yapacağına bağlı,ortamlar hatunlar falan diyorsan elbette pahalı,her akşam sevgilinle bir yerlere gidip birşeyler yiyip içersen ay sonunu göremezsin.Ulaşım konusunda sıkıntı yok aylık 70 liraya 200 basımlık akbil alıyorsun.Yeme içme konusunda okuduğun okulun muhitine göre değişir mesela boğaziçinde okuyup da okul çıkışı gezmek için cebine güvenmez lazım zira İstanbulun en lüks bölgesinde okul.

Alıntıları Göster
    Sevgilimle her aksam çıksam ayda kaç lira gider?

• quote:

Sevgilimle her aksam çıksam ayda kaç lira gider?

Gideceğin mekana bağlı dostum o iş. Beyoğlunda bir mekana oturursun birşey yersin, çay içersin 25-30 TL hesapla kalkarsın, eminönünde balık ekmek yersin 10 lira ile çıkarsın. Eğlenmek için bir gece çıkarsın 50-100 TL artık sana kalmış. Döner ekmek yerim dersen 10 lira ile çıkarsın. Yine iş sende bitiyor yani. Aşırı sosyal, hergün dışarda gezip tozmadıkça 800 TL'nin çok rahat yeteceğini düşünüyorum. Herşey dahil buna. Ama kimisi vardır 2000 TL ile geçinir.
  • quote:

quote:

quote:

Çok sağol hocam çok yardımcı oldun.Öğrencileri nasıldır acaba.Genel bi öğrenci kimliği var mı
    Eğer kazanabilirsem İst mimar sinan düşünüyorum olmazsa Eskişehir.Marmara iletişim çok kötüleniyor mesela.İstanbulda devlet üniversitesi olarak fazla alternatifim yok.
    Bu yurtlar ücret ve konfor bakımından nasıl.Özel veya devlet yurtları ücretlerini biliyor musunuz yaklaşık olarak

Küçük şehirden geliyorsan, Eskişehir'e adapte olman biraz zaman alabilir. Anne babacı değilse 3 ayda eskişehirli olur çıkarsın.:) Ortamı sıcaktır. Öğrenciler hususuna gelince, ben kendi fikrimi belirteyim, geçen seneden itibaren meslek yüksek okulları Yunus Emre kampüsüne yani ana kampüse taşındıktan sonra ortam benim gözümde acayip bozuldu. Kampüste, yollarda -kimse üstüne alınmasın afedersiniz ama- apaçimi ararsın, cool olmaya çabalayan tiplermi ararsın, hepsi mevcut. Yaz kış, montsuz slim tshirtle gezen eleman gördüm ben. Çok bozuk ortamda var, güzel arkadaşlıklar dostlar kazanabileceğin ortamda var. Herşey insanın kendisinde bitiyor. Mimar Sinan olursa ne ala kesinlikle oraya git. Olmaz ise Eskişehir iyi bir alternatif. Barınmaya gelince, devlet yurtları yani KYK yurtları 3 aylık olarak 300 lira ödeniyor. Ek olarak bunun içinde günlük verilen yemek fişleride var. Ama bir akşam yemeği yemek için yetmiyor o fişler, üzerine 2-3 lira eklemek gerekiyor. KYK yurtlarında en son bildiğim kadarı ile bir odada 6 kişi kalıyordu -ki hala öyledir.- KYK yurdu ana kampüsün içinde, ulaşım sıkıntısı yok. Yarı özel devlet yurtları var, onlar dumlupınar yurdu tarafında diye hatırlıyorum, fiyatı biraz daha artıyor ama özel yurtlardan daha ucuz ve konforlu. (KYK yurtları hakkındaki bilgilerim tamamen orada kalan arkadaşlarımdan öğrendiklerim, ben kalmadım.) KYK yurdu ilk sene ortamı tanımak için iyi seçenek olabilir. Özel yurtların fiyatları değişiyor. 2500 TL'den başlıyor fiyatlar bildiğim kadarıyla. Yemek dahil olan yerler 3000 TL felan olabiliyor. Lüks yerlerde var biraz daha pahalı olan. Apart dediğimiz yerler var, apartman şeklinde bina, sana özel oda tahsis ediliyor eşyalı şekilde, bir oda da 2 kişi kalabilirsin tek kalabilirsin, bütçene göre. Apartlarda elektrik, doğalgaz, su, internet dahil 300 liraya rahat bulunuyor. Ev kiraları ise 1+1 ler 2 kişi için uygun 350-600 arasında değişiyor. Aradaki fiyat farkının sebebi caddede olması veya lüks yeni apartman olmasına göre değişiyor. 2+1 evler 450-600 arası. 3+1 ler yine 450-700 arası bulunabiliyor. Kampüstden uzaklaştıkça ev kiraları azalıyor. Tüm sorularına cevap verdim sanırım, uzun bi yazı oldu ama kusura bakma. Aklına takılan başka şeyler varsa sorabilirsin.

• quote:

quote:

Hahahhaha.Ben de şaşırdım döndüm bir daha okudum yazıyı doğru anlamışmıyım diye.:D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.