Şimdi Ara

Eski kasama LGA775 soket İşlemci Tavsiyesi İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Elimde yıllar önce topladığım bir kasam vardı. 3 yıldır hiç açmamıştım ama tekrar kullanıma sokmam gerekti.

Gigabyte GA-EP43T-UD3L anakart var. LGA 775 soket işlemci güncellemesi yapmak istiyorum. Uzun yıllardır da piyasayla ilgilenmediğim için ne alınır ne kullanılır bilmiyorum. Şu anda üzerinde olan işlemci intel pentium 4 e2160 1.8 ghz (galiba çift çekirdek? tam olarak bilmiyorum)

Önerilerinize açığım.

Bir de ram alacağım tabi ama o ayrı. Sistemde 2 GB DDR3 1600mhz Hi-level bir ram takılı durumda. 4 ya da 6 gb daha ekleme yapacağım.

ekleme: Alınık ikinci el işlemcilere de talip olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plus19 -- 21 Haziran 2014; 10:15:01 >

• 95w tdp ve 1333mhz fsb desteği var anakartın.

İşlemci destek listesi:http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3111

Uygun fiyatlı Quad Core işlemci alabilirsin mesela Q9400/9550 gibi.
  • plus19 P kullanıcısına yanıt
    Bir kere bellek takviyesini kesinlikle yapmalısın. Bunun yanında güncel bir ekran kartı da almak istiyorsan LGA sokette en yüksek seçenek olan Quad serisine bakmalısın. E serisi çift çekirdekler yetersiz kalıyor güncel kartlara. Q serisi alman gereken işlemci ama hala piyasası yüksek çünkü LGA soket çok sattı zamanında, epehce kullananı var şu an bile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman dediğiniz gibi Q9000 serisinden bir işlemci alacağım ikinci el. Ram'i de yükselteceğim. HD4650 1 GB ekran kartım vardı zaten anakart üzerinde. o bana yeter. Oyun oynamıyorum zaten. Genelde video ve fotoğraf işleme yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: plus19

O zaman dediğiniz gibi Q9000 serisinden bir işlemci alacağım ikinci el. Ram'i de yükselteceğim. HD4650 1 GB ekran kartım vardı zaten anakart üzerinde. o bana yeter. Oyun oynamıyorum zaten. Genelde video ve fotoğraf işleme yapıyorum.

oyun oynamıyorsan hd 4650 yeter zaten. Şuan kullandığım Q9505 işemcim var. 3 buçuk yıldır kullanıyorum ve halen sapa sağlam duruyor, hiç overclock yapmadım. i7 4790k çok yakında ülkemize geliyor, gelince alacağım ve o zaman eski işlemcimi satacağım inşallah. quad serisi işemciler senin ihtiyacını karşılar, oyun da oynamadığın için rahatlıkla yeter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.