< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Eski nesil şanlı. Babam TR, Bulg ve şimdi de Almanya'dan emekli olacak.
-
-
bu sebepten evladın bırakabileceğin en temel miras : ekip işleyebileceği topraktır. toprağı olmayanlar ileride zehir yiyecek. nasıl da bizim memlekette mantar gibi türeyen amerikan aşıklığı var... yarın öbürgün bu ülkede, sırf amerika'da popüler diye lab çöplerini ki lab eti yani suni et olarak lanse edilir, bu ülkede ana gıda olmasına da şakşakçılık yapacaklardır :)
-
Macırlar çok çalışıyor, iki iş yapıp 16 saat çalışanını gördüm, bir günü yurtdışında macır arkadaşın evindeyim, tarhana yermisin diye sordu, memleket tarhanası yimem mi yerim dedim, baktım, sütün içine ekmek doğruyor, bu nasıl tarhana deyip hayret etmiştim.
maşallah macır dedeme heryerden para akıyor, tutumlu da oluyorlar, o paranın yarısını yiyemez, çocuklara biriktirir artık. Emekli olsada durmaz zaten bağ bahçe yapar, uzun ömürler dilerim, yapmış etmiş keyfini sürsün koca macır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
yeni nesil çok kötü . bu arada bu para konusunda tahminin doğru. babam artık biraderine biraz para biriktiririm o evleninceye kadar dedi. ev zaten var. tek derdimiz şu anda dedenin vakti zamanında amcama bıraktığı topraklardan babama olan payı geri almak :)
unutmadan: Tarhana ve süt ilk defa senden duydum. benim eşim kuzey bölgesinden. onlarda bile Türkiye'de olan ile aynı tarhana. hatta onlarda mıhlama benzeri birşey de var. adını unuttum. belki karadeniz kıyısına yakınlar diye öyledir.
-
Combo yapmış.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
70' lerin sonunda bu filmde ki hayali amca oğlu gerçekleştirdi:
Aradan yıllar geçti ve sırayla annesini, babasını ve kardeşlerini birer birer Sydney' e aldı.
Amcam hem TR' den hem de Avustralya Hükümeti' nden yaşlılık aylığı alıyordu.
Ne yazık ki orada bir tırın altında kalıp vefat etti, cenazesi de orada defnedildi...
-
Cumartesi gibi Büyükada'da muhabbet ettiğim yaşlı adam var, adam tayyipçi, gençler nankör kafasında. herif %100 vasıfsız yani emekli bile değil, sigortası yokmuş. adamın müstakil evi var fıstık gibi. gecekondu yapıp sonra tapu almış. iki katlı ev.
adama dedim şuanki nesil böyle bi ev sahibi olamayacak. çalışırlarsa olurlar dedi. çalışıyolar ama ülkenin yarıdan fazlası asgari ücretten hallice alıyo dedim. alayı tembel onların dedi.
Bu fanatik chomarlara laf anlatacağınıza gidin bir eşşeğe dama, satranç filan öğretmeye çalışın. Muhtemelen daha fazla sonuç alırsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ulan gun, yasaklı sözcük koyuyon milletin yazdığı mesajı yok ediyon, millet mesajı yok olmasın diye "chomar" yazmak zorunda kalıyo. alcağın olsun. sonra da DH neden öldü. chomar sözcüğünü bile yasaklarsan ölür tabi.
Aynen onca hakaret varken sansürleye sansürleye bunu sansürlemişler. Gerçi sanırım birkaç sözcük daha var sansürlü ama halen gidip birine sansürsüz küfür edebilirsin. Forumun sansür sistemi de bizim ülkenin adalet sistemi gibi çarpık, bozuk.
yaa dese ki bu sözcük sansürlü, sorun yok, uzun mesaj yazıyon sonra mesaj yok olmuş. rezillik. kullanıcıyı öküz yerine koyuyo.
Aynen öyle kaç defa mesajı yolladığımı sanıp dönüp ardıma baktığımda mesajımın aslında hiç gitmediğini fark edip sövdüğüm olmuştur. Hele ki yazdığım mesaj uzunsa ve vakit harcadıysam tam çıldırmalık. Birkaç kez sütten ağzım yanınca özellikle uzun mesajlar atarken ara ara mesajı komple seçip kopyalıyorum bir sorun olduğunda onca yazdığım yazı p*ç olmasın diye. Sağolsun forum yıllarca teknik sorunlarla bize çok çektirdi o günlerden kalan bazı alışkanlıklar oldu.
forumu laklak için kullanmak en doğru olanı sanırım
O eski kaliteli forum ortamı da yok ki. Eski üyeler çoluğa çocuğa aileye karıştı, evlilik ve sorumluluk kumullarında boğulmamaya hayatta kalmaya çalışıyor çoğu. Forumun goygoy kalitesi de gitti. Yine ülke gündemi ve troll'ler sağolsun arada soytarılık yapıyorlar bazen gülüyoruz bazen sövüyoruz.
benim de başıma geliyor bazen ama mesaj atacağım konuya girdiğim, o konuda en yazdığım satırlar, cevap ver dediğimde karşıma geliyor. yasaklı kelime hiç denk gelmedi. deneyelim mi boşver uğraşmayım şimdi cevap vermem gerekiyuor konu sahibine.
islâmda göz değmesi (nazar) vardır. ancak, nazar boncuğu takmak vs. bâtıl inançtır. Mesnevi-i Nuriye > Habbe: Lezzeti nisbetinde elemi de vardır. (bakara 185. ayet: "Allah sizin hakkınızda kolaylık ister, zorluk istemez.") ve birçok ayette de insanın meşakkat ve sıkıntılar ile imtihan edileceği ifade edilir. sonuç olarak, dünya hayatının bütün lezzetleri fanidir. Bu yönü ile dünya hayatı doyumluk değil, tadımlıktır. baban nasıl biri bilmiyorum ama onun hürmetine, çok güzel bir şekilde nemalanıyor olabilirsiniz, bilemüyorum artık. bu tip konularla övünmemek lazım. dünya tersine dönebiliyor. ben olsam konuyu siler, ve Allah'a çok şükreder, bağışlanma dilerdim. he şu da var, baktın ki bir şey olduğu yok, bu da senin yanlış yolda olduğuna dair kocaman bir delildir. bence sen bu konuyu bir takip et, araştır.
-
göz doymaması diye birşey yok. sistem bozuldu. insanlar sapıttı. bunun Allah ile alakası yok. çalanlar daha çok çalmaya, koyunlar daha çok hırsızların çizdiği kadere razı olmaya başladılar.
bak orada israil neler yapıyor. kaç aydır çevresinde 5 tane arap ülkesi ağzını açamadı suriye ve iran dışında icraat yapan yok. tabi yemen de var. yemen ki israil'e 2000 km öteden birşeyler yapıyor. köküne inemezsem dalını kırarım diyor yine de yapıyor.
senin görüşüne göre o zaman Allah, İsrail'in hep başarılı olmasını istiyor. Bence şu biad muhabbetinden, her başarısızlığı Allah'a havale etme huyunuzdan vazgeçin. Kuran'da Allah için adalet terazisinin şamayacağından da en az 12 13 defa bahsediliyordu. vakti zamanında merak edip araştırmıştım.
yani Allah size de beyin verdi. İsrail oğullarına da beyin verdi ve israil oğullarının kuzenleri ismail oğlu araplara da beyin verdi. Terazisi şaşmayan sence sana torpil geçecek mi? Malın mülkün gücün kudretin hakimiyetin gerçek sahibi sen beynini kullanmıyorsun diye sözünü mü çiğneyecek ki son 50 yıldır dilimizde olan simülasyon kavramı daha evren yaratılmadan önce yapılmış... sana bazı şeyler önceden bu yüzden kitap olarak inmiş. yani ayrıcalık yapılmış ama 1400 yıldır ona buna bela okuyup akıl vermekten kendini düşüdüğün hali görmüyorsun. sonra suçlu Allah mı oluyor?
ateistten farkı bu kafanın bir dine inanması. bir defasında annesini kanserden kaybetmiş bir eleman "annemin ne günahı vardı da kanser oldu öldü. Allah bana bunu yaşattı" gibi birşey söylemişti. bende ona sen kaldırım yerine yolda yürürsen ve araba çarparsa suçlu kim? nenen ve deden akraba evliliği yapıp annene kötü gen geçirdiyseler suçlu kim? tabi eleman bilenmiş. dediklerimi kabul etmemişti.
Not: burada 2. tekil konuşma sebebin yazıyı okuyan için daha vurgulu olması açısından. yani sırf seni hedef almıyor :)
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Bu fanatik chomarlara laf anlatacağınıza gidin bir eşşeğe dama, satranç filan öğretmeye çalışın. Muhtemelen daha fazla sonuç alırsınız. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X