Şimdi Ara

eski pc ye sata 3 ssd tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 10 yaşından fazla olan pc me sata 3 F/p uygun fiyatlı hızları iyi olan ssd tavsiyelerinizi bekliyorum

• Bütçeniz ne kadar? Kaç GB kapasitesi olsun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 240 gb kapasiteli mümkün olduğu kadar ucuz F/P ürünü

• eldorado45 kullanıcısına yanıt

• Teşekküerler bu fiyatlara kingston a400 ve Crucial bx500 var bunlar daha iyi sadece daha uygun olabilir mi dedim ama yok galiba

• BX500 serisinde ısınma sorunları olduğunu okumuştum. Hatta ısınma sorunu, plastik kasasında deformasyona sebep olabiliyor.
    A400'de de sorun yaşayanlar oluyormuş.

Bu seviyedeki(~300 tl) çoğu ssd'de benzer kontrolcü ve depolama çipi kullanılıyor. Kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz.

• bx500deki ısınma sorununu bende gördüm ama kingstonla ilgili pek şikayet yok sizin tavsiye ettiğiniz varsa ısınma sorunu olmayan okuma yazma hızıda iyi olan onu alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eldorado45 -- 31 Ekim 2021; 2:36:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eski pc için ram tavsiyesi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam James Donkey almayın da ne alırsanız alın. 3 tane(birisi değişimden gelen) James Donkey kullanıp satıp Samsung almış biri olarak yazıyorum bunu. Ben çok çektim siz çekmeyin.

• siz ne tavsiye edersiniz samsung pahalı alamam

• Ne yapmak istiyosun derdin nedir?pc 10 senelik zaten ne bekliyosun?sandisk ssd plus 120gb yapiştir geç.zaten o pc en fazla win10 calistirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucuzlukavcisimezarciamca -- 31 Ekim 2021; 6:56:37 >
  • kingston, sandisk ssd plus serisi, apacer, patriot, hikvision...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarionCobretti -- 31 Ekim 2021; 7:40:27 >
  • Benim anakart asus p5g41t-mlx modeli sata 3 desteklemiyor herhalde o zamanda 300 tl verip almanın anlamı kalmadı...şu anda benim hdd 183 okuma 178 yazma hızında fazla bir fark olmaz. Benim anakart sata 2 ise bilen varsa yazarsa sevinirim sata 2 mi 3 mü destekliyor bu anakart

O anakart sata 2 destekliyor. Ama ssdlerin esas fark yaratan olayı erişim sürelerinin düşük olması. Normal bir harddisk 15-16 ms iken ssdler 0.1 - 0.3 ms erişim süresine sahip. Sadece 1 komutta bu fark var. İşletim sistemi çalışırken arkada dönen binlerce komut/işlemde fark saniyeler bazında oluyor ve hissettiğiniz bir farka dönüşüyor.

O sisteme hangi ssdyi taksanız harddiskten sonra farkedecektir. Sata 2 bile olsa ssdler okuma yazma hızlarında 250-300 mb/s hızları görecektir.

• bu anakarta uygun hangi ssd olur 240 gb lazım şimdiki c 160 gb onu ssd ye kopyalayacağım o yüzden 240 lazım

Kronik sorunlu modellerden uzak durun yeter. Mesela Gigabyte ssd bakabilirsiniz, yukarıda linkini verdim.

Mevcut diskten ssdye klonlama yapabilirsiniz. Klonlama yapmadan önce disk temizleme ile sistem geri yükleme ve gölge kopyaları temizleyiniz. Boşuna eski backup yansılarını kopyalamak ile uğraşmayınız.

• Teşekkürler yardımlarınız için dediğiniz ssd den alacağım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.