|
Eski tip sürücü belgelerinin yenilenme süresi uzatıldı (2. sayfa)
-
-
vatandaşın yeri yurdu belli, gidemeyenin- gitmek istemeyenenin adresine-muhtarına gönderirsin, gerekiyorsa kurye ücretini tahakkuk edersin.
kimlik kartları için böyle yapılmadı mı, nedir bu tatava anlamak mümkün değil.
-
2021, 2022, 2022, 2023, 2025, pek yakında 2026.. Ehliyeti kaldırsanız daha iyi olmaz mı? Yenilemeyi erteleye erteleye bu düşünce bile toplumda hakim olabilir.
Kamu erkinin yaptırım gücü zayıflayınca taviz veriyor. Boşver, nasıl olsa süre uzar, boşver nasıl olsa aff çıkar. Boşver, iktidar değişince affolur vs vs toplumda hakim. Bir yönetici için bundan daha aciz bir şey olamaz. Bu kafayla örneğin vergi kaçakları artar, örneğin elektrik kaçağı zirve yapar ki öyle oluyor. En kötüsü suç işleme kolaylaşıyor. Nasıl olsa bir şekilde yırtarız mantığı.
Hem bireysel hem kamu olarak erteleme hastalığı bu ülkenin kanserlerinden biri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 18 Kasım 2024; 14:8:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TC kimlik kartının uluslarası geçerliliği yok...
-
pasaport yerine geçmiyor yani!
normal değil mi hocam. uluslararası kullanımda olan belge pasaporttur.
ehliyet yeniye çevirildikten sonra kimliğe işlenebiliyor ama bunu sadece yerel polis görebiliyor. avrupadaki poliste bu bilginin olmaması da normal.
-
bu süre uzatılmadan önceki haber.
süre uzatıldığı için yine 15 lira olması gerekiyor. 10 yıldır aynı ücret neredeyse.
-
bugün randevum vardı, aile doktoruna gittim, sistemden rapor çıkaramadı. millet telaşla özelden falan almış. dedim yok bu iş daha uzar, döndüm eve, iptal ettim randevuyu. üstüne bu haber geldi, iyi ki sistem sorun çıkarmış. mayısta falan bakarız.
-
valla bizim polis de çevirmelerde öyle bişeyden habarım yok diyip basıyomuş cezayı. yani sadece teorikte kalmış o iş.
-
cidden disiplin yok bu ülkede
-
Ne kadar uzatırsan uzat boş, yine bu işi son güne bırakacak aveller çıkar bu ülkede. Tam tersine süreyi uzatmayacaksın ki üşengeçliklerinin cezasını çeksinler. Hatta devletin yerinde olsaydım süreyi 31 Aralık'ta bitirir, 1 Ocak'tan itibaren yeni ehliyet taleplerinde 500 TL gibi bir fiyat talep ederdim.
-
Böyle olacağını bildiğim için hiç umursamamıştım. Belki 10 senedir aynı muhabbet. Benim ehliyet eski tip ikiye kırılsada yapıştırıp kullanmaya devam.
Vaktinde değiştirenler, çıktığı gibi bu işe atlayanlar her zamanki gibi enayi. Ülkeyi tanırsan yaşaması kolay yoksa kendine sıkıntı çıkarırsın. Böyle evrak işleri, vergi mergi hiçbir zaman vaktinde ödemeyeceksin.
-
Yeni tip tc kimlik kartına yeni tip ehliyet bilgileri işlenebiliyor, ben yaptım. Ehliyet taşımak zorunda kalmıyorsun. Fakat ikisinin de yeni tip olması gerekiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
En fazla iki foto çektirin boşa para ödemeyin fotoya.
-
Adam diyor ki son 1 aydır randevu alamıyorum
Diğeri diyor ceza yapıştır ki haklı bence sonra cevap veriyor diyor ki 5.5 milyon insana haksızlık olur.
Bende diyorum ki 2016 yılından beri nerede o 5.5 milyon insan ??
İşi yapmayın sonra hükümet şöyle böyle az bile yapıyor sizin gibilere ben olsam basar cezayı geçerim zamanında yap işini
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eski ehliyetin suyu mu çıktı niye değiştiriyoruz? Elimde süresiz ehliyet varken neden 2016 yılında yenisini alıp 2026 yılında süresi doldu diye değiştireyim? Bu bizim işimiz değil biz talep etmedik devlet kendi icat etti. Ehliyetleri değiştirmeye çok meraklıysa yenisini basıp evlere göndersin.
-
yenilemedim yenilemeyeceğimde parmak izi alınan hiçbir belgeyi yenilemem
-
Daha önce de dediğim gibi bu şekilde toptan sürekli erteledikçe yenilenmeyi hızlandıramazsınız!
Yapılacak şey basit, bu yıl 2014 ve öncesinin yenilenme süresini uzatmayacaktınız, seneye 2015ler için son tarih diyecektiniz, 2026da da 2016 yılı ehliyetler için son olacaktı, böylece dar boğaz da yaratmayacaktınız.
Siz ne yapıyorsunuz herkesi tekrar temmuza attınız, biz aynı şekilde temmuzdan da yıl sonuna atarız.
-
Ben hayatımda bu kadar saçma olay görmedim. 2022 sonu son dediler. Sağlık raporu aldım randevu almadan önce 2023 sonuna uzadı. Sonra 2024. Hatta ceza gelecek dediler bir kaç hafta önce. Ben de tekrar sağlık raporu aldım 2 sene geçti diye. Sonra randevu aldım nüfus müdürlüğüne geçen hafta cuma günü için. Edirne merkezde randevu yok. Uzunköprü ye bulabildim hem ehliyet hem kenarı kırık diye kimlik yenilemek için.
Olay burada başlıyor. Atmlerden oluyor diye gittim yapayım diye. Ziraat bankası, tam (ortak atm), vakıfbank Vs hepsini denedim. 6 atm gezdim. 20 tl kabul ediyor fakat 5 tl para iadesi vermiyor!!!! İşlem iptal oluyor. 15 tl atmaya çalışıyorum bu sefer de 5 tl kabul etmiyor. Sinir oldum. Dedim sabah nüfus dairesine gitmeden önce bankadan işlem yapayım.
Cuma sabahı ziraat bankasına gittim. Durumu anlattım. İşlem bankadan olmuyor dendi! Hesap açmamız lazım sizin adına. Telefondan yapabilirsiniz. Şaka gibi durduk yere ziraat bankası müşterisi oldum. Kimlikle beraber 145 tl hesabıma para yatırıp telefondan ödemeyi yapabildim... 😡
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
milletin işi gücü var. saglık raporu al onu al bunu al sonra git sırada bekle herkes bunlar için işinden 1 gun izin mi alabiliyor ?
-
Ehliyet yenileme sebebi sürücü sağlıklımı onu ögrenmek. Bence yenilemeyen trafiğe çıkmasın süre uzatmak manasız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 18 Kasım 2024; 18:34:54 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X