Şimdi Ara

Eski tip sürücü belgelerinin yenilenme süresi uzatıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
2.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eski tip ehliyet yenileme süresi uzatıldı 31 temmuz 2025
    T.C. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski tip sürücü belgelerinin yenileme süresini 31 Temmuz 2025 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.

Eski tip ehliyet yenileme süresi 31 Temmuz 2025'e kadar uzatıldı

Bakan Yerlikaya, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin Geçici 10. maddesi uyarınca, eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için belirlenen sürein mevcut şartlar ve vatandaşların ihtiyaçları göz önüne alınarak 31 Temmuz 2025 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Nüfus müdürlükleri ile sağlık raporlarının düzenlendiği sağlık kuruluşlarında yoğunluk oluşmaması ve vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamadan işlemlerini tamamlayabilmeleri amacıyla ehliyet yenileme süresinin uzatıldığını belirtti.

Yerlikaya’nın açıklamasına göre, şu anda 5 milyon 413 bin 148 adet eski tip sürücü belgesi bulunuyor. Eski tip sürücü belgeleri, 15 TL (13 TL'si değerli kağıt bedeli, 2 TL'si vakıf payı) karşılığında yenisiyle değiştirilecek.

• Yeni kimliği olanların, şuan yenileme için istenilen belgelere zaten sistemden erişilebiliyor iken halen yenileme için tekrar evrak istemeleride saçmaca... Tamam 15 TL ücreti kes direk yeni ehliyetlerini gönder veya yeni kimliklerinin içine yükle bitsin. Niye tekrar evrak istiyorsun.. Neden yeni sürücü belgesi için uğraştırıyorsun, direk kimlik içine yükleme yap, yok önce yeni sürücü belgesi alacaksın sonra tekrar gel bide yeni kimlik içine yükleme yapalım demek saçmalık
  • Önceden 1 yıl uzatırlardı şimdi 6 aya düşmüş...

• Fıkralarda bugün.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu ülkede vergini zamanında ödemeyeceksin, kurallara uymayacaksın, son tarih vs şeylere aldırmayacaksın. Yoksa kendini salak vatandaş gibi hissedersin.

• NvdiaAmd kullanıcısına yanıt

tımarhanede bu hafta(şule aydın/youtube kanalı)

• Neden uzatıyorsunuz ki. 2016 yılından beri 15 TL verip, değiştirmeye üşenmiş bu insanlar. Şimdi Temmuz 2025'e uzatınca yenilemeyenler, amannn tekrar uzatılacak diyecek. Biz bu sorumsuzlukla, vurdumduymazlıkla 1 adım öteye gidemeyiz.

• üşengeçler  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 15 TL den 5000 TL ye çıkaetırsan tabiki yoğunluk oluşur. Ne nüfus müdürlüğü randevu verebiliyor ne de sağlık raporu alınabiliyor. Ölme eşeğim ölme

• Birkaç gün önce " hiç randevu vermiyorlar, hepsi dolmuş, sona kalmamak için herkeşler hücum etmiş" diye bir haber okudum. Eshi ehliyet sahibi olarak hiç umursamadım, heç oralı dahi olmadım zira bunlar yine süreyi uzatırlar, uzatmazlarsa da nasılsa araba maraba yok, ehliyetimin ne zaman işe yarayacağı belli değil diyerek kıçımı dahi kıpırdatmadım..

Bugün 6 ay daha uzatıldığı haberini görünce, hiç de şaşırmadım. Şaşıranlara şaşırdım, zira bunlar sanki türkiyede değil de, başka memleketlerde yaşıyormuş gibi daha yaşadığı ülkenin huyunu suyunu bile bilmiyorlar...

• Yeni kimliği olanların, şuan yenileme için istenilen belgelere zaten sistemden erişilebiliyor iken halen yenileme için tekrar evrak istemeleride saçmaca... Tamam 15 TL ücreti kes direk yeni ehliyetlerini gönder veya yeni kimliklerinin içine yükle bitsin. Niye tekrar evrak istiyorsun.. Neden yeni sürücü belgesi için uğraştırıyorsun, direk kimlik içine yükleme yap, yok önce yeni sürücü belgesi alacaksın sonra tekrar gel bide yeni kimlik içine yükleme yapalım demek saçmalık

• Şunu kimlik kartına tanımlamak bu kadar zor mu? Maddi külfetten başka birşey değil.

• Şu eski kimlikleri niye yenilemiyorlarki bu kadar tembel olmayın arkadaş uzatmalarıda yanlış bas cezayı geç.

• 2050 ye kadar uzatırlar , ben daha yenilemedim. 

• Yanlış iş biz niye gittik uğraştık omg

En en en fazla 1 ay uzatırsın daha da yapmayana geçir abi cezayı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

birkaç yüzi bin kişi olsa dediğin yapılır da 5.5 milyon insana da bunu yapamazsın.

bir aydır randevu almaya çalışıyorum, dağ başı ilçeler hariç dolu. 100-150km yol gitmek istemiyorum, kaç gündür randevuları kontrol ediyordum. 2-3 ay kala bakarım yine artık.  

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    En sacmasi zaten randevu
    Oradaki memur cok değil 3dk içinde çözüyor olayi ama ille randevu olacakmış
    Demin röntgene gittik adam hasta insanları bile 1 2 dkda yatirip rontgeni yapip yolluyor biraz hizli olunsa neler olur neler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ehliyeti var mı var görüyor musun evet. Bas geç yada kimliğe yükle geç boş ve kaynak israfı ve zaman aynı zamanda.

• wox kullanıcısına yanıt
    15 liradan 5 bin liraya mı çıkacak? Çüş arkadaş çüş.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Buradaki 15 tl yerine 7 bin tl durumu nedir arkadaşlar. Yılbaşından itibaren bu fiyat yazıyor.

• 2 senedir doluluktan randevu alamadım ve hala alamıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.