Şimdi Ara

eski üst segment mi yeni alt segment mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2001 model hb Ford focus ambiante aracım var. 150.000 km de ve benzinli (lpg yok)
    Aracımı satıp 2007-08-09 model en çok 120 binde olmak üzere Fiat Grande Punto 1.3 mjet almayı düşünüyorum siz ne dersiniz mantıklı olur mu?

EDIT: Daha çok bu iki aracın motorları arasında tereddütte kalıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.gnl -- 11 Ekim 2015; 13:20:54 >

• bakım parça ve yakıt olarak alt ama yeni model
  • Yeni herzaman üstündür 10 yıllık arabanın kaç kez kalp krizi geçirdiğini bilemessin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G.punto da kullandım. İnsanların söylemleri aklımı karıştırıyor. Focus 1 iyi araba ama çok abartıyorlar. Fiat marka araçları da bir okadar bilip bilmeden kötülüyorlar.
  • İkiside aynı segment ki bunların :-)

Punto b segment bir araba tabi , ama şöyle bir gerçek var : 2007 model bir b segmenti, 2001 model bir c segmenti ile çok yakındır, hatta bana kalırsa aynıdır.
    He model yenilemek ( yükseltme diyemiyorum) için alınacaksa tabii ki, tamamen kişisel tercih meselesi.

• focus 1'deki konforun,yol tutuşun,sağlamlığın zerresini bulamazsınız,bundan emin olabilirsiniz ..
  • Yeni alt segment yani punto

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: captan reznov

focus 1'deki konforun,yol tutuşun,sağlamlığın zerresini bulamazsınız,bundan emin olabilirsiniz ..

Motor konusunda ne dersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.gnl

quote:

focus 1'deki konforun,yol tutuşun,sağlamlığın zerresini bulamazsınız,bundan emin olabilirsiniz ..

hocam malum 1.6 atmosferik lpg ile sorunsuz uyumlu,1.3 m.jet de güzel motor az yakar çok kaçar cinsinden ..
    ben olsam focustan inip puntoya binmezdim.. Kalite,konfor,sağlamlık,güven,sürüş zevki,yol tutması .. bunlar çok geçerli sebepler ..
    Hız meraklısı değilim ama 1.4 triptonik evosunu kullandım 2011 model, 110-120 km hızdan sonra yok dedim bununla hiç gerek yok. focus 1 le 150 km hızla güvende hissediyosun ..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: a.gnl

quote:

hocam malum 1.6 atmosferik lpg ile sorunsuz uyumlu,1.3 m.jet de güzel motor az yakar çok kaçar cinsinden ..
    ben olsam focustan inip puntoya binmezdim.. Kalite,konfor,sağlamlık,güven,sürüş zevki,yol tutması .. bunlar çok geçerli sebepler ..
    Hız meraklısı değilim ama 1.4 triptonik evosunu kullandım 2011 model, 110-120 km hızdan sonra yok dedim bununla hiç gerek yok. focus 1 le 150 km hızla güvende hissediyosun ..

Teşekkürler. max. 28 bine kadar başka hangi araç önerirsiniz

• a.gnl A kullanıcısına yanıt
    hocam ihtiyaçlarınızı ve kriterlerinizi belirlerseniz ona göre tavsiyeler gelecektir..amaç yıl olarak yüksek modelse eger şu piyasada temiz c sınıfı zor .. b sınıfı araçlara bakabilirsiniz..
    sadece örnek olarak,Honda city var bi önceki kasa, km düşük ve temizleri bulunabiliyor 2007-2008 model.arac görsellik olarak fazla sevilmiyor ama bagaj üstüne bi spoyler ile halledilir..
    otomatigi de meşhur cvt taş gibi şanzıman ..
  • quote:

hocam ihtiyaçlarınızı ve kriterlerinizi belirlerseniz ona göre tavsiyeler gelecektir..amaç yıl olarak yüksek modelse eger şu piyasada temiz c sınıfı zor .. b sınıfı araçlara bakabilirsiniz..
    sadece örnek olarak,Honda city var bi önceki kasa, km düşük ve temizleri bulunabiliyor 2007-2008 model.arac görsellik olarak fazla sevilmiyor ama bagaj üstüne bi spoyler ile halledilir..

Hocam o arabanın arka tasarımı isterse som altından olsun çekilmez. Baktıkça insanın morali bozulur. Aslında mantıklı gibi duruyor ama işte o arabayı tasarlayan tasarımcıyı Honda öldürse yeridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

quote:

Hocam o arabanın arka tasarımı isterse som altından olsun çekilmez. Baktıkça insanın morali bozulur. Aslında mantıklı gibi duruyor ama işte o arabayı tasarlayan tasarımcıyı Honda öldürse yeridir.

Katılıyorum kesinlike

2007 fiesta tdcı nasıldır sizce

• coskunserce kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum:) ama işte ihtiyaçlar dahilinde alınabilir .. iki numara film ve spoylerla gayet düzeliyo görüntü..
  • bence mantıklı olur.

punto iyi araba, fiatı pek sevmem ama punto bence tam türkiye arabası. vergi diliminin en altında, yakıtı az, motoru en az 1 milyon km yapabilecek kapasitede, az yakıyor, ikinci eli hızlı, ustası bol ve parçası ucuz, kullanımı keyifli vs. bir çok avantajı var.

en azından benim ihtiyaçlarımı %100 karşılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0x -- 11 Ekim 2015; 14:56:09 >
  • Eğer ekonomi ilk önceliğinizse 1.3 multijet puntolar rakipsiz bence. Yıllık vergisi düşük, az yakıyor, yedek parça-bakım maliyeti makul her yönden kardasınız. Ama ekonomi için küçük bagajı ve iç hacmi kabul etmeniz gerekli. Maddi durumlar zayıfsa alın, imkanınız varsa başka araç bakın.
    Edit: Üstteki arkadaşla aynı şeyleri yazmışız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunserce -- 11 Ekim 2015; 14:53:22 >
  • quote:

Eğer ekonomi ilk önceliğinizse 1.3 multijet puntolar rakipsiz bence. Yıllık vergisi düşük, az yakıyor, yedek parça-bakım maliyeti makul her yönden kardasınız. Ama ekonomi için küçük bagajı ve iç hacmi kabul etmeniz gerekli. Maddi durumlar zayıfsa alın, imkanınız varsa başka araç bakın.
    Edit: Üstteki arkadaşla aynı şeyleri yazmışız :)

Biraz alakasız olacak ama 2.0 tdcı mondeo nasıl? alınabılır mı?
  • Daha öncede bahsetmiştim. :) 2.0 TDCİ Mondeo ha diyince alınmaz, ince eleyip sık dokumak, geniş zamanda almak gerekli. Ama temizini bulup içine kurulunca da
  • quote:

Daha öncede bahsetmiştim. :) 2.0 TDCİ Mondeo ha diyince alınmaz, ince eleyip sık dokumak, geniş zamanda almak gerekli. Ama temizini bulup içine kurulunca da

Ikon guzelmis :):))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.