Şimdi Ara

Espresso Makinesi tavsiyesi!!! (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.179
Cevap
98
Favori
237.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu makineyi birkaç ay önce aldım. Tek kelimeyle kahve konusunda çağ atladık! 5 yıldır otomatik olmayan Delonghi kullanıyorduk o da güzeldi ama bu başka. Teknosadan daha yakın zamanda indirimde 2399 TL fiyatı vardı. Bir sürü video var sitede bir tanesini aşağıya bırakıyorum. Mutlaka makine almadan aklınızda bulundurmalısınız. Bu arada çekirdeği birinci sınıf almayı unutmayın ;)

https://www.youtube.com/watch?v=E1m8Rd67ETg&feature=youtu.be

afiyet olsun...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Always0007 kullanıcısına yanıt
    Linklerini paylastigin Sage markasini 8 yildan beri kullaniyorum. Kesinlikle mükemmel bir makina.

Tercihler farkli olabilir ama ben tam otomatik makinalari sevmiyorum. Isyerinde yada baska yerde otomatik makinalarin kahvesi ile Sage‘nin kahvesi cok farkli. Italyan cafelerinde kullanilan makinan ev versiyonu olarak düsün. Gercekten güzel kahveler hazirlayabilirsin. Ayrica sütü hazirlayan ve krema kivamina getiren buhar bölümü cok basarili.

Cihazin tek eksigi bir boiler‘i oldugu icin ayni anda kahve veya süt buhar bölümünü kullanabiliyorsun. Kahve zaten 30 saniyede hazirlaniyor. Sonrasinda da sütü hazirliyorsun. Acikcasi tek Boiler hic sorun yaratmadi. Üst modellerinde cift boiler var ama cok önemli degil bence.

• mende4635 M kullanıcısına yanıt
    Hocam makinede sicaklik ayari var mi acaba?Ve sununsormak isterim sut kopurturken sut icerisine su cok fazla karisiyor mu.Bende tchibo classic var sut kopurturken su tadini aliyorsunuz cunku sute buhar cubugundan su karisiyor fazlaca ve bu cok tadi degistiriyor.Starbucksta falan icince o tad gelmiyor.Alsam pisman olur muyum acaba bi de kahve secenekleri az sanirim ancak ben mocha falan yapsam yeterli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sırasıyla: 1)sıcaklık ayarı yok 2) su çok az giriyor 3) ben de ürün arıyorum öneri istiyorum sizin gibi :)

Hocam siz makineden memnun kalmadiniz mi neden yeni makine bakiyosunuz.Iyi bir makineye benziyor ama kahvenin sicak olmasi cok onemli benim icin.Sute su karistirmayan makine var mi acaba😀

• yok hocam aslında ben makine almayı düşünüyorum ;) bu makinelerden hangisi mantıklı?

Hocam siz yazmissiniz ya incelemeyi siz yaptiniz zannettim ondan dolayi sordum😀

• Amaç espresso yapmak ise ticari makinelere ve kafelerdeki espressoya yakın hatta neredeyse aynı seviyede espresso almak ise amaç kendimce gittiğim en uygun yolu anlatıyorum.Bu seviyeyede bu arada 4-5 ayda geldim evde deneye yanıla.

Şuan içtiğim ice latteden aldığım hazzı açıkçası kafelerde alamıyorum, böyle bir dezavantajı var bu işlerin. Starbucks hastasıydım yıllardır, iyi kavurulmuş kahveleri evde çekip kendi espressomu basınca starbucks serüvenim son bulmuş oldu. Geçenlerde ice lattesi inanılmaz mide bulandırdı içemedim. Nerdeeen nereyee ...

delonghi ec 685m espresso makinesi satın almıştım, piyasaya göre en uygun fiyatlı cihaz bence.

Daha sonra Gaggia mdf 89 espresso odaklı bir coffe grinder satın aldım.

delonghinin sepeti basınçlı olduğu için malesef iyi shotlar alamazsınız, ekşi tadlar yakalarsınız malesef en büyük tavsiyem böyle ec685 sahibiyseniz sakın basınçlı sepet ile espresso demlemeyin.

Aliexpress üzerinden bir adet basınçsız sepetli yeni bir portafilter satın alıyoruz. 20-30 usd arası bir fiyatı var bu aletin.

Aynı zamanda olmazsa olmazımız yine aliexpress üzerinden hassas terazi siparişimizi veriyoruz kahve çekirdeklerini tartmak amacıyla.

Son olarak kahve tamperi satın almamız gerekiyor 51mm çünkü delonghi kutusundan çıkan plastik tamper işe yaramaz ve kırılıyor zamanla.

Kaliteli bir kavurucudan çekirdeklerimizi satın alıyoruz ve mutlu son .

kahve mak, öğütücü, terazi, portafilter, tamper.

• merhabalar,siemens eq6 plus kahve makinem var.Bununla ilgili önceden yazmıştım.Benim makinem kireç temizliğini yapmama rağmen tekrar uyarı veriyordu ve süt köpüğü miktarı azalmıştı.Bunun için servise gitti 1 aydan fazla serviste kaldı sebebini bulamadılar ve değişim verdiler.Yeni ürünümde mayıs ayında geldi ve kullanmaya başladım o büyük korkum bu makinede de gerçekleşti.Bu makinede de kireç temizliği uyarısını verdi,süt köpüğü miktarı da azaldı ve yapmama rağmen tekrar uyarı çıkıyor.orjinal siemens temizlik malzemeleri kullanıyorum ve bugün daha fazla kireç temizlik malzemesi kullanarak tekrar temizlik yaptım ancak süt köpüğü miktarından anlıyorum ki bu uyarı tekrar çıkacak.Sorunun ne olduğunu bilmiyorum daha servisi aramadım.Hem önceki makinemde hem de bu makinemde aynı sorunla karşılaşmam da açıkçası servis nasıl tepki verir merak ediyorum.Büyük bir şansızlık mı bilmiyorum.Ama siemens kullandığım için çok pişmanım.(not: kulandığım temizlik malzemelerini özellikle siemensin kendi online sitesinden aldım orjinal ürün kullanmıyorsun demesinler diye)
    öncelikle 2 farklı makinede de aynı sorunla karşılaştığım için bu makineyi kimseye tavsiye etmiyorum.
    2. olarak bu sorunun ne olduğunu ve çözüm yolunu bilen var mı?
    3. olarak servisle nasıl muhattap olmalıyım ikinci makinede de aynı sorunla karşılaştığım için nasıl tepki alırım.

• hocam iki model önerim var. fiyatları yakın. ilki manuel diğeri otomatik. ikisi de fiyat performans ürünü. afiyet olsun.

https://www.youtube.com/watch?v=sbqq43WT6PA&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=E1m8Rd67ETg&feature=youtu.be

• smlk kullanıcısına yanıt
    Gerekirse 5 kez değiştirirler hocam. Yani değiştirmeleri gerekir. O kadar para vermişsiniz ve kusuru varsa yasal haklarınızı sonuna kadar kullanın. Servisten de çekinmeyin neticede onların cebinden çıkmıyor, size garantiyi sağlayan Siemens firması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi akşamlar. Biz de bir süredir biz de bir makine almayı düşünüyoruz. İki model arasında kaldık. Birincisi siemens Tq505r9 Eq500 modeli diğeri de Philips ep3246/70. İkisi için de link paylaşiyorum. Hangisini önerirsiniz ? Teşekkürler.

www.siemens-home.bsh-group.com
    EQ.500 plus Tam Otomatik Kahve Makinesi | Siemens Ev Aletleri
    https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/siemens-dunyasi/eq500

philips
    Satın al: Philips Series 3200 Tam otomatik espresso makineleri EP3246/70 Tam otomatik espresso makineleri
    https://www.philips.com.tr/c-p/EP3246_70/series-3200-tam-otomatik-espresso-makineleri

Hocam geçmiş olsun. Yeni okudum yazınızı. Ben de siemens eq500 ve Philips arasında kaldım. Siemens den biraz gözüm korktu açıkçası. Okadar para. Sonuç alabildiniz mi peki ?

• albati kullanıcısına yanıt
    En son mesaj attığımda siemensin kendi kireç çözücüsüyle kireç temizliği yaptım .normalde o çözücü sıvı ile 5 defa farklı zamanlarda kireç temizliği yapılabiliyor.ben tek seferde yaptım .henüz uyarı çıkmadı bekliyorum.yabancı forumlara baktım bu sorunla karşılaşan ve çözemeyen Kişiler gördüm.ancak niye 2. farklı makinede aynı sorun çıktı bilmiyorum. Tahminlerimin birisi makine gerçekten kireçleniyor ve uyarıyı geç veriyor bu sebeple çözülme olmuyor.kireçlemeyi algılaması suyun sertliğini giriyorsun bardak sayısına göre yapılıyor.acaba genelde büyük seçim double espresso içiyorum .makşneyi yapanlar küçük orta büyük boyu ve double çekimi değerlendirirken aynı bardak sayısı mi sayıyor bu sebeple mi geç uyarı veriyor ve kireçleniyor bilmiyorum bu sadece benim bir tahminim.ilk cihazda arıza olunca yazılımsal olabilir diye düşünüyordum ikinci cihazda arıza olunca bence gerçekten kireçleniyor ve bu uyarıyı geç verdiği için çözüm olmuyor diye düşünmeye başladım.süt köpüğü miktarında da her iki makinedeki bu uyarılarla birlikte azalma olması sebebiyle de yine gerçekten kireçlendiği için diye düşünüyorum.ilk cihazda sorunun ne olduğunu bulamadıkları için net bir sorun kaynağı da bilmiyorum.

• arslanut kullanıcısına yanıt
    Bir üst mesajda yaşadığım sorunu da yazdım.eq5 Farkı nedir bilmiyorum.ben eq6 plus kullanıyorum.1. CihaZ değişim oldu 2. Cihazda da aynı sorunla karşılaştım bekliyorum .
    Sanırım şimdi olsa delonghi alırdım diye düşünüyorum.bir de aldığım üründe şimdi kullandığım üründeki gibi sütü çekmeli ya da haznesi olup sütü çeken ürünleri seçmezdim.kesinlikle sütü kendi istediğim gibi kendim ayarlayabileceğim bir sistem seçerdim.diğer özellikleri otomatik de olabilir manuel de ama sütü kendim köpürtmek isterdim o açıdan da memnun değilim.

Tekrar geçmiş olsun. Merak ettiğim bir husus da siemens makinelerde sürekli bir bakım döngüsü olduğu söyleniyor. 2 ayda bir su filtresi değişmesi , keza kireç durumu. Gerçekten öyle mi ?

• arslanut kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki

• Rocket R58 Espresso makinesi + Rocket Faustino öğütücü kullanıyorum. Otomatik makine yerine e61 gruplu Rocket Appartamento tavsiye ederim. Bütçe meselesi tabii ki.
  • Yaklaşık bir yıldır Siemens Eq9 kullanıyorum. Sürekli hazır su ile kullandım, bugüne kadar hiç kireç temizleme programı uygulamadım. Filtre de değiştirmedim. Önemli olan hazır ve kireçsiz su kullanmak bence.
  • Siemens piyangosu bana da vurdu. Siemens tq500R09 modelini aldım Media Markt üzenden. Teslim alır almaz kurulumunu yaptım ve " lütfen cihazı yeniden başlatın. " ikazı aldım. Başlattım gene aynı ikaz , defalarca aynı ikaz. Kitapçığına baktım , servis çağırın diyor. Haşlama ünitesi de yerinden çıkmıyor. Haliyle iade ettim hemen aynı gün ama Media Markt servis sürecini başlatmaya çalıştı. Kabul etmedim tabiki. Ya değişim ya para iadesi istediğimi söyledim. Media Markt online satış platformu ve departmanı çok da müşteri dostu degil. Aksine anlamsız bir şekilde süreci uzatıyorlar. Adıma servis randevusu almışlar Siemens den. İstemiyorum dememe rağmen. Mesaj geldi telefonuma. İptal ettirdim tabiki hemen duyar duymaz. Bakalım.
     Espresso Makinesi tavsiyesi!!!

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.