Şimdi Ara

Espresso Makinesi tavsiyesi!!! (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.179
Cevap
98
Favori
237.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam, giris seviyesi icin sutu duzgun isitacak/kopurtecek ortalama bir espresso yapacak bir makine tavsiyesi verebilirmisnz f/p

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • infest06 kullanıcısına yanıt
    gaggia classic, altı tamamen kandırmaca kazanlı değiller çünkü, almışken bir kere alın.
  • dOmi D kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Siemens EQ 900 kullanan varsa birsey soracaktım;

Makineyi açarken kaparken temizlik için su kullandığından bardak bırakıyorum altına ve atık su bu bardağa birikiyor.Ancak buna rağmen yedi sekiz kahve sonrasında makinenin kendi atık su haznesi de dolmakta.Yani bardak koymasam demek ki iki üç kahvede atık su haznesi dolacak.Kullanan bilen varsa bu atık su haznesinin bu kadar hızlı dolması normal midir? Not. Kahve miktarını belirtilen ölçüde alıyorum kahvenin tadında falan da sorun yok.
  • Lorib L kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Normal , bende de bir alt modeli var ve aynı. Atık su sanıyorum iç sitemde de biraz oluşuyor.

• Lorib L kullanıcısına yanıt
    Sorun yok, diğer makinelerde de durum böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dOmi

kazanlı bile değil sanırım, tamamen dış görünüş...

thermoblock gibi duruyor portafiltre çağı da 58mm gibi durmuyor.

bu paraya çıkıyorsan hiç düşünmeden rancilio silvia + öğütücü rocky almalısın. yine daha ucuza gelir.

Alıntıları Göster

konuya daha yeni detaylı şekilde bakabilme şansım oldu, makinamı değiştirme kararı aldım kısa bir süre içinde.

verdiğiniz bilgiler biraz yanıltıcı olmuş, sanki bahsettiğiniz markalara fazla güveniyorsunuz gibi geldi, diğer alternatifleri bu nedenle pek incelemeden es geçiyorsunuz gibi.

daha önce bahsettiğim model (altta karşılaştırması mevcut) sizin önerdiğiniz modellere göre daha iyi sonuç veriyor gibi gözüküyor. kazan, 58mm vs bahsettiğim makinada da var ve üstelik artıları daha fazla sizin öneridğinize göre gibi gözüküyor.

yanılıyorsam düzeltir misiniz beni?

https://www.espressoperfecto.com/breville-barista-express-bes870xl-vs-gaggia-classic-14101/

• Always0007 kullanıcısına yanıt

bakın bu brevillenin sayfası.

https://www.breville.com/us/en/products/espresso.html

Breville dış görünüşü ile çok insan cezbeder. buradaki 1500 dolardab başlayan makineler top 3 olanlarda boiler var, diğerleri termoblock. tıklayıp görebilirsin. üstelik kendi içinde öğütücü olması kimisi için avantaj kimisi için değil.

boiler'lı bir espresso makinesi aldıktan sonra ilk yükselteceğiniz şey öğütücü olmalı, bu durumda rahatça upgrade edemezsiniz etmeyi düşünürseniz. hali hazırda zaten çok yüksek bir fiyatı var karar sizin.

en önemli şey bence boiler'a sahip olması, zaten yukarıdaki listeden bakarsanız breville en pahalı modellerinde boiler koymuş nedeni pahalı ve üst segment olması buradan bile anlaşılır bu. sonra 58mm standart yine breville sevdiğiniz için ordan örnek vereceğim ;

https://www.breville.com/us/en/products/espresso/bes920.html

buna boiler ve 58mm portafiltre koymuş. yani buradan anlıyoruz ki üst segmentte bunlar bilinen standartlar. sizin verdiğiniz markanın politikasından gösteriyorum bunların kült bilgiler olduğunu görün diye. o karşılaştırma sitesi pek tarafsız gelmedi bana kazansız bir makineyi önermesi çok garip. sadece hızlı diye sevmiş tatla alakalı bir yorumu yok portafiltre de 53mm para sizin tabi sonuçta.

rancilio önermemin sebebi 20'yıl oldu model oturdu, youtube'dan da çok sayıda parça değişimi tamir her şeyin videosu var. üstelik kazanı aliminyum değil, pirinçten. sağlığa hala şüphelidir aliminyum malum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 2 Kasım 2020; 4:3:43 >

• Always0007 kullanıcısına yanıt
     Espresso Makinesi tavsiyesi!!!

bakın termoblock sistem bu, su mavi borudan geliyor, ısınmış bu plakadaki yolu izliyor. ilk giren soğuk su istenilen sıcaklığa erişiyor evet, ama 20-25 saniye akış lazım, 100 derece olan demire 20 saniye su değdirseniz o plaka aynı sıcaklıkta kalabilir mi?

10 saniyeden sonra geçen suyun sıcaklığı fiziksel kurallar gereği düşüyor 5-10 derece. bu istenmeyen şey.

bu kazana ise boiler deniliyor, içeride 200-300ml yakın su bulunuyor ve tüm su gerekli sıcaklık ve basınca ulaşınca makine tamam ben hazırım diyor, evet bu 2-3 dakikanızı alıyor ama bir kere hazırım diyince alacağınız çift shot 50ml tamamen tam ayarında akıyor. istenilen şey bu.

• Hala bu makineleri alan var mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

bakın bu brevillenin sayfası.

https://www.breville.com/us/en/products/espresso.html

Breville dış görünüşü ile çok insan cezbeder. buradaki 1500 dolardab başlayan makineler top 3 olanlarda boiler var, diğerleri termoblock. tıklayıp görebilirsin. üstelik kendi içinde öğütücü olması kimisi için avantaj kimisi için değil.

boiler'lı bir espresso makinesi aldıktan sonra ilk yükselteceğiniz şey öğütücü olmalı, bu durumda rahatça upgrade edemezsiniz etmeyi düşünürseniz. hali hazırda zaten çok yüksek bir fiyatı var karar sizin.

en önemli şey bence boiler'a sahip olması, zaten yukarıdaki listeden bakarsanız breville en pahalı modellerinde boiler koymuş nedeni pahalı ve üst segment olması buradan bile anlaşılır bu. sonra 58mm standart yine breville sevdiğiniz için ordan örnek vereceğim ;

https://www.breville.com/us/en/products/espresso/bes920.html

buna boiler ve 58mm portafiltre koymuş. yani buradan anlıyoruz ki üst segmentte bunlar bilinen standartlar. sizin verdiğiniz markanın politikasından gösteriyorum bunların kült bilgiler olduğunu görün diye. o karşılaştırma sitesi pek tarafsız gelmedi bana kazansız bir makineyi önermesi çok garip. sadece hızlı diye sevmiş tatla alakalı bir yorumu yok portafiltre de 53mm para sizin tabi sonuçta.

rancilio önermemin sebebi 20'yıl oldu model oturdu, youtube'dan da çok sayıda parça değişimi tamir her şeyin videosu var. üstelik kazanı aliminyum değil, pirinçten. sağlığa hala şüphelidir aliminyum malum.

Teşekkürler detaylı yanıtınız için. oldukça bilgilendiric olmuş konu ile ilgilenen herkes için.

açıkcası pek çok karşılaştırma yazısı okudum, fakat nedense hiç biri kazan sistemine değinmemiş karşılaştırmayı yaparken. bu enteresan biraz, çünkü dediğiniz gibi tamamen farklı sistemler kullanıyor gibi duruyor ısıtma konusunda.

Silvia konusunda ikna oldum pek çok konuda, fakat aklıma takılan son şey, Silvia'da termometre yok mesela. bu kullanılan kahve çekirdeği, öğütüş biçimine göre kahve kaç bar ile işlendiğine dair kör bırakmıyor mu kullanıcıyı termometre olmadığında ? Silvia gibi bu tip göstergesi olmayan makinalarda tam ideal ayarı nasıl belirliyorsunuz her hangi bir gösterge olmadan, deneme yolu ile olabilir elbette ama bir gçstergenin olmayışının yokluğu önemli mi sizce?

• gençler bi tane uygun fiyatlı makine söylesenize, süt köpürtmese de olur. manual daha iyi ama kapsüllü de olabilir iyi yapıyorsa. 1700 civarı falan olabilir fiyat. öğütücüsü varsa dahili 500 daha veririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vizjerei -- 12 Kasım 2020; 14:44:32 >
  • Hangi makinelerden

• Merhaba eşime Kahve Makinesi almak istiyorum,

Delongi 3121 ve Philips EP2220/40 yada 10 arasında kaldım.

birisi kapsul olursa çok maliyetli olur dedi. hangisi ni önerirsiniz.

Philips cekilmiş kahve ve çekirdek kahve kullanılabiliyormuş.

Kapsul, çekirdek kahve, çekilmiş kahve fark nedir acaba, kahve maaliyeti acısından hangisi beni zorlar.

işin uzmanı arkadaşlarım yardımcı olursanız cok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sergen_on

Merhaba eşime Kahve Makinesi almak istiyorum,

Delongi 3121 ve Philips EP2220/40 yada 10 arasında kaldım.

birisi kapsul olursa çok maliyetli olur dedi. hangisi ni önerirsiniz.

Philips cekilmiş kahve ve çekirdek kahve kullanılabiliyormuş.

Kapsul, çekirdek kahve, çekilmiş kahve fark nedir acaba, kahve maaliyeti acısından hangisi beni zorlar.

işin uzmanı arkadaşlarım yardımcı olursanız cok sevinirim.

Çekirdeği öğüten tam otomatik makine tavsiye ederim. Bunlar zaten çekilmiş/öğütülmüş kahve ile de çalışıyorlar. Kapsül evet pahalıya gelir size. Bir de klasik espresso makinesi + harici öğütücü alabilirsiniz. Ancak kahve tüketiminiz ve sevginiz çok çok yüksek değilse en mantıklı tercih tam otomatik makinelerdir, hayırlısı olsun...

• Çok teşekkür ederim oneriniz icin

• sergen_on S kullanıcısına yanıt

Philips EP4346 bütçe iyi ise tavsiye ederim. 1,5 ay önce 4000 e satıldı, şu sıralar 4800 tl ama bu sabah 4160 tl ye düştü ve saatler içinde tükendi. indirim ayı, günde 3 kere kontrol etmek lazım. stoklara girmesi ve indirime girmesi vb.. şu anda amazon, hb n11 de kalmadı. başka bir yere yazdığım mesajı buraya kopyalıyorum alacak arkadaşlara fikir verecektir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

2 kere bu makineyi almaya teşebbüs etmiştim alsam mı almasam mı derken hep bitti 24 saat içinde.. yine biter diye 4500 e aldım, 2 gün sonra o satıcıda da bitti oh iyiki almışım dedim. amazondan mesaj geldi listenizdeki makine 4200 e düştü diye.. bu sabah öğleye varmadan hepsi bitti..

ben alalı 10-12 gün oldu. capiçino, cafe lait ve coffee crema içiyorum.. diğer içecek türlerini denemedim.. coffee cremayı 79, cafe lait 70 derece üzerinde yapıyor.. bardağı önceden sıcak su dan geçirirseniz, hele bu kış aylarında (sütü çıkarıp 5 dak dinlendirmekte iyi olabilecektir), bitirene kadar sıcak kahvenizi içersiniz..

bu makinenin temizlik ürünleri şaşırtıcı derecede siemens grubundan pahalı. daha doğrusu piyasada pek yok belki ondan. siemens grubu n11 de dolu. bu kadar çok makine satıldıktan sonra yakında stoklara girecektir. eğer fiyatlama aşırı olursa yurtdışından satın alacağım. mesela kireç çözücü dışarıda 6-10 euro, bakalım burada ne olacak. günde 5 fincan içiyorsanız 4 ayda bir yağlamanız gerekiyor. bir tüp ürünle geliyor. kaç yağlamaya yeter şimdilik bilmiyorum. ayda bir kahve yağı temizleyici tablet kullanmanız lazım. 6 lı paket 65 tl. su tankına konan filtre var. 8 filtre değişiminden sonra kireç çözücü kullanmanız gerekiyor ama ilk kurulumda su sertliği ayarı bunda etken. atıyorum sertlik 1 ise bir filtre belki 4 ayda değişecek, 4 girerseniz belki 1 ayda. filtrenin durumu lcd ekranda yazıyor. yine ayarlarda makineden hangi kahve türünden kaç adet içtiğiniz hafızada tutuluyor.. bir filtre yaklaşık 95 lt su tüketiminden sonra değişiyor 4. seviye sertliğe göre sanırım çünkü fab ayarı 4 ile geliyor.

ben 2 ye ayarladım. 40-45 bardak içtik, filtre sağlığı hala %100.

%10 a düşünce filtre alın, 0 a düşer düşmez değiştirin deniyor. her değişimde cihaza tanıtmanız gerekiyor "yeni filtre takıldı" anlamında..

evde brita sürahi var. 4 haftalık filtre takılı iken, filtrelenmiş suyu bir kez daha içine döküp filtreledim. cihazın test çubuğundan 2. seviye çıktı.. o şekilde ayarladım. emin olmak için, gittim hb den sertlik ölçen kit aldım.. çeşme 4. hatta 5. seviye çıktı bu kitle. iki kere filtrelenmiş brita 3, 3 kere filtreleniş 2 çıktı.. sürahinin filtreyi değiştirdim. 1 kere filtrelenmiş bile 0 çıktı. ilk damlada renk mavi idi. şu anda filtre 10 günlük, 2 kere filtreleyince seviye 2 çıkıyor.. yani brita sürahinin 10 günde ciddi performansı düşüyor. artık makineye 2 kere filtrelediğim su koyuyorum. masraftan ve taşımaktan bıkmazsanız bim deki sırma su 0 veya 1. seviye test kiti ile.. kahve ve makine sağlığı için süper değer.

velhasıl bu makineyi neden aldım. de longhi en az 1000 tl daha pahalı ne avantajı var bilmiyorum. siemens hem sıcak değil deniyor, hemde aynı anda iki kahve yapılırken bir fincan doluyor öbürü %20 kadar eksik. ( benzer seri için yazıyorum, 10k lık makinesini bilmem) eşit dolduramıyor, hoş philips i daha denemedim. süt sistemi çok pratik. temizliği kolay. saeco gibi bu işi bilen bir altyapı. saeco philips in şirketi oldu yıllar önce. ve philips e olan güvenim. evde ki çoğu cihazım philips tir başta tv olmak üzere. yaptığı işi düzgün yapan bir firma hangi ürünü olursa olsun. lcd ekran çok pratik. diğer serilerinin videolarını seyrettim temizlik aşamaları için şunu yap bunu yap.. 4346 da ise herşey için lcd ekrandaki talimatları takip etmek yeterli.

diğer modelerde 3 kademe çekirdek, su, süt ayarı varken bunda 5 kademe her biri.. standart olarak her kahve ayarı bu 3 malzeme için 3 e ayarlı.. ml cinsinden de yazıyor :)

mesela cafe lait, çekirdek 3, su 3(90ml), süt 3(90ml) ben çekirdeği 3 de bırakıyorum, suyu 4e (120) sütü 1e(50ml) ayarlayıp içiyorum. keşke çekirdeği de kaç gr çektiğini yazsaydı. tabi 3 . kademe süt her içecek için 90 değil..cafe lait için 90, kapiçino için 3. kademe su 40 ml, süt 120 ml.. kısaca içeceğin standardı ne ise dünyada bilinen bunlar hep 3-3-3 olarak ama ml cinsinden farklı..

alan herkese hayırlı olsun diyorum. umarım uzun yıllar kullanırız. bu cihazlara 4-5 bin mi veriyorsunuz diyenler var. vallahi 10 bin fincan içsek fincan başı maliyet 50 krş, 20 bin içsek 25 krş.. hadi temizlik yağlama ekipmanları bu maliyetlere 10-20 krş daha ekler. 100 tl lik kahveden 5 gr çekse o da etti 50 krş.. bir fincanın toplam maliyeti 1 tl yi geçmez şu anda..

• quote:

gaggia classic, altı tamamen kandırmaca kazanlı değiller çünkü, almışken bir kere alın.

Ben de katılıyorum, ancak mümkünse yenilenmiş olan Gaggia New Classic (RI9480/11) tercih edilebilir, zira bir önceki versiyonuna göre bazı geliştirmeler yapılmış (bkz.=> http://101coffeemachines.info/gaggia/new-classic-pro//).

Tam da bu cihazı almaya niyetlenmişken elime çok fazla kullanılmamış Gaggia Tebe geçti, şimdi söküp detaylı temizleme aşamasındayım, umarım kısa sürede kullanılabilir hale getirebilirim  Espresso Makinesi tavsiyesi!!! 

• sergen_on S kullanıcısına yanıt

Rica ederim, bende Delonghi Esam 3000 var. 5 yıldır kullanıyorum, herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Piyasadaki standart tam otomatik makinelerin hepsi benzer özellikte zaten. Pompa basınçları 15bar olduğu için aynı çekirdek çok benzer sonuçlar veriyor, ürün yorumları ve bütçenize göre bir tercih yapabilirsiniz...

• Merhabalar,

Espresso makinesi alacak olanlar için.

bu iş bir hobby mi yoksa gerçekten evde kaliteli bir espresso içmek mi istiyorlar bunu cevaplamalılar.

O kadar çok model ve marka var ki seçmek gerçekten zor.

Tam otomatik önerilerimiz. bu markalar içinden seçilebilir

Gaggia

Philips

Siemens

Delonghi

PHILIPS EP4346/70 modeli düşünülebilir ama süt haznesi ufak ve flat white dediğimiz ıslak süt kremasını yapacağını sanmıyorum.

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_ph%C4%B1l%C4%B1ps-ep4346-70-1500w-1-8l-tam-otomatik-esprrsso-makinesi-siyah-1211324.html?gclsrc=aw.ds&&gclid=Cj0KCQiAwf39BRCCARIsALXWETzwobsFSTwvVi8p-ucyNYzSEqzo9cJ62WOHOH7ibo0ma6Z4nm2rS2QaAmfNEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

İtalya üretim

Gaggia Cadorna serisi çok başarılı

en üst modeli RI9604/01 modeli 14 sıcak içecek hazırlayabiliyor

sıcak su ve sıcak sütü saymazsak 12 tam sade veya sütlü kahve yapıyor

https://www.teknosa.com/gaggia-ri960401-cadorna-prestige-tam-otomatik-kahve-makinesi-p-120071206?recommended_by=instant_search

https://www.gelbura.com/urun/gaggia-cadorna-prestige-tam-otomatik-kahve-makinesi-ri9604-01

RISTRETTO 

ESPRESSO 

ESPRESSO LUNGO / CAFFÈ LUNGO 

COFFEE / CAFFÈ CREMA 

AMERİCANO 

CAFÈ CORTADO 

CAPPUCCINO 

CAPPUCCINO XL 

LATTE MACCHIATO 

LATTE MACCHIATO XL 

FLAT WHITE 

CAFÈ AU LAIT / MILCHKAFFEE 

Manuel Makinelerde

Bence tek tercih 58mm portafiltre olan modellere yönelmeniz bunların dışındakiler oyuncak gibi

Gerçek bir makine için Yine Gaggia RI9480/11 modeline bakın derim bundan aşağısı aldığınız makineleri 6 ay sonra değiştirirsiniz. Tabi iyi espresso arayanlar için bu yazdıklarım

https://www.gelbura.com/urun/gaggia-ri9480-11-new-classic-pro-2019-espresso-makinesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Macrosis -- 27 Kasım 2020; 1:50:43 >

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.