Şimdi Ara

Etil Alkolu direkt ele sursem sorun yaratir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam herkese. Etil alkol almayi dusunuyorum. lakin kimya bilgim biraz paslandi. etil akolhol alip, dezenfektan olarak kullanmak istiyorum.

elbiselerin ustune, maskelere, el ve bileklere kadar surerek coronavirus`une karsi kendimce onlem olusturmak istiyorum.

lakin doku uzerinde direkt temas ile herhangi bir hasar birakir mi? %80 alokol kolonyolar var onlar pek bir sorun yapmiyor ama ... %100 olunca sorun yaratir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebavamqko -- 4 Mart 2020; 4:14:51 >

• Alkole gerek yok en iyi dezenfektan limondur. Kolonyada alkolle karışık olanını kullan.
    Birde tavsiye etmeden gidemeyeceğim. Kozalak şurubu. Grip vs yakalanmadan kafana göre kullanma ama sadece hasta olduğun zaman öksürük ateş vs. Olduğunda kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AjanPoğaça

Alkole gerek yok en iyi dezenfektan limondur. Kolonyada alkolle karışık olanını kullan.
    Birde tavsiye etmeden gidemeyeceğim. Kozalak şurubu. Grip vs yakalanmadan kafana göre kullanma ama sadece hasta olduğun zaman öksürük ateş vs. Olduğunda kullan
    limon mu?
  • AjanPoğaça kullanıcısına yanıt
    Malum yerimle güldüm cahilliğine

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bununla ugrasacagina eczaneden dezenfektan al daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla biz etili su ile karıştırıp içiyorduk bir zamanlar.Tabi tarımsal etil alkoldu. bunu bilmiyorum o yüzden sorun yaratabilir belki, macera aramamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 4 Mart 2020; 11:7:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet5157

Malum yerimle güldüm cahilliğine
    Malum yerinede sür iyi gelir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tahriş edicidir . Spreyleme yoluyla tuvalet kapı kolu gibi yerlere sıkabilirsiniz . 1-2 kere elinize sıkmayla bişey olmaz ama sürekli kullanırsanız kuruma yapar tahriş olur elleriniz . Sıktığınız yerdeki yağı çeker .

• Şimdi etil alkol dersen bunun saflık oranı %96 dır. Zaten yarı yarıya seyreltip millet içiyor bunu.

Ha yok ben saf alkol istiyorum dersen İzo propil alkol alman gerekir bunun saflık oranı %99,9 dur.

Alkolün tamamı cilde zararlıdır. Cilde zararlı olmayan alkol çeşitlerini araştırabilirsin.
  • Bildiğim kadarı ile alkol virüsleri yok etmiyor.
  • Forumun alkol uzmanını çağırıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F7CE7F94C

Bildiğim kadarı ile alkol virüsleri yok etmiyor.
    90% alcohol rubs are more effective against viruses than most other forms of hand washing. Isopropyl alcohol will kill 99.99 % or more of all non-spore forming bacteria in less than 30 seconds, both in the laboratory and on human skin. ... Alcohol rub sanitizers kill most bacteria, and fungi, and stop some viruses.

yukaridakine gore bazi virusleri olduruyor yuzeylerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mekatroniks

Tahriş edicidir . Spreyleme yoluyla tuvalet kapı kolu gibi yerlere sıkabilirsiniz . 1-2 kere elinize sıkmayla bişey olmaz ama sürekli kullanırsanız kuruma yapar tahriş olur elleriniz . Sıktığınız yerdeki yağı çeker .
    montlara ve maskelere sikicam o ara ele gelir vs diye actim bu konuyu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gercekbeko

Şimdi etil alkol dersen bunun saflık oranı %96 dır. Zaten yarı yarıya seyreltip millet içiyor bunu.

Ha yok ben saf alkol istiyorum dersen İzo propil alkol alman gerekir bunun saflık oranı %99,9 dur.

Alkolün tamamı cilde zararlıdır. Cilde zararlı olmayan alkol çeşitlerini araştırabilirsin.
    ben aslinda bu alkolu direkt ellerime surmuycem. siprey tarzi sise var. onun icine koyup. disaridan gelindiginde montlari vs alkolli dezenfekte edicem bir nebze de olsa. he bunu yaparken elime gelirse falan zarari cok olur mu diye merak ettim.
  • Google: Ethanol Safety Data Sheet.
  • ebavamqko E kullanıcısına yanıt
    İçine gliserin dökmen lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Ardenhsyn

İçine gliserin dökmen lazım
    artik alkol de alamiycaz ... fiyatlar ucmus.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.