Şimdi Ara

Euroleague 2016-17 Sezonu Ana Konusu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.233
Cevap
5
Favori
130.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: faho
    Pana - Madrid maçında ise,Charles Smith'in büyük bir gayret ile çaldığı topları sayı olarak değerlendirememesi önemli bir etken oldu,bununla birlikte Bullock'un 4. periyotta attığı 3'lüğün ve atışın beraberinde gelen basket faulun hakemler tarafından ES geçilmeside, geçen haftaki FB ye yapılan ÇİFTE STANDARTI ya da PANAYA GÖSTERİLEN HAKEM EYYAMINI bi nebze de olsa kanıtladı.

c. smith'in pozisyonunu görmedim ama bullock'un pozisyonunda hakemler çizgiye basma kararı verdiler.. tekrar gösterimlerde pek birşey belli olmuyordu tv'de.. sen maçı yunanistan'da izledin galiba.. geçen haftaki yenilgi seni fazla etkilemiş sanırım.. pana'dan nefret eder hale gelmişsin

quote:

Orjinalden alıntı: faho
    Pana kadrosu maalesef gereksiz yere abartılıyor,tamam iyi bir kadro ama hepsi o kadar, bunu bir kez de bu maçta gördük.

• Drexler22, Yünanistanda izlemedim haliyle ama maçta hakemlerin panaya kıyak geçtikleri bir gerçek,Bullocka çizgi dediler halbuki çizgi ile alakası yok ve 3+1:4 sayı resme uçtu.Diğer yandan,hareketli perdelemeleri ve Batist ile Ziziçin uzun süre dayanmaları da hakemlerin takdiri,bu 2'si gibi illegal bizim uzunlar oynasa en fazla 1 bilemedin 1,5 periyod dayanırlar daha doğrusu dayandırılırlar, sonra benche 5 faulle posta...

Pananın kadrosunun abartıldığını düşünüyorum,Avrupa standartlarında iyi bir kadro tamam,ama benim basketbol ölçülerimde abartı bir yanı kesinlikle ama kesinlikle yok,nasıl tıkandıklarını gördük maçta,3 top yapamadılar bi ara,ama Madrid öyle ya da böyle pisi pisine verdi maçı.

Panaya bir miktar antipatim olduğu doğru, ama bu antipati bende yıllardır var,sadece geçen haftaki FB maçına özgü değil yani.Nedeni de Yünanlı olmaları değil:SADECE EYYAM.

• Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu 8. maçında Hırvatistan'ın Cibona Zagreb takımını 100-74 yendi.

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Moshe Bitton xxx (İsrail), Vicente Bulto xxx (İspanya), Enrico Sabetta xxx (İtalya)

Efes Pilsen: Penn xxx 13, Nicholas xxx 20, Gregory xxx 16, Hutson xxx 16, Kerem xx 5, Ermal xxx 11, Mustafa x, Woods xx 5, Serkan xx 8, Ender xx 6

Cibona Zagreb: Mulaomerovic x 3, Ayuso xx 11, Warren xxx 16, Hoskin xx 15, Andric x 9, Vukusic xx 9, Kelley x 5, Rozic x 4, Zoric x 2

1. Periyot: 25-18

İlk yarı: 52-42 (Efes Pilsen lehine)

3. Periyot: 79-59

5 faul alanlar: Dk. 33.39 Andric, Dk. 35.16 Vukusic, Dk. 35.53 Ayuso (Cibona Zagreb), Dk. 39.38 Penn (Efes Pilsen)

Karşılaşmaya iyi başlayan Efes Pilsen, dış atışta Penn ve Nicholas, pota altında da Kerem ve Hutson ile bulduğu sayılarla 5. dakikada 14-6 öne geçti.

Cibona Zagreb, Hoskin, Ayuso, ve Warren ile oyunu dengelemeye çalışırken, lacivert-beyazlılar, Gregory, Hutson ve Serkan ile üstünlüğünü sürdürdü ve ilk periyotu 25-18 önde bitirdi. İki takım da ikinci periyota sert savunma yaparak başladı. Cibona Zagreb pota altında Kelley ve Warren ile sayı üretirken, Efes Pilsen, dış atışlarda Serkan, Nicholas ve Penn ile rakibine karşılık verdi. 16. dakika 40-29 lacivert-beyazlıların üstünlüğüyle geçildi.

Ev sahibi takım, Gregory ve Nicholas ile skor üretmeye devam ederek 19. dakikada farkı 15 sayıya (50-35) çıkardı ve karşılaşmanın ilk yarısını 52-42 önde tamamladı. İkinci yarıya iyi başlayan Efes Pilsen, Penn, Ermal, Hutson ve Nicholas'ın gerek dış atışlarda, gerekse pota altında gösterdikleri skorer oyun sonucunda 26. dakikada durumu 71-48'e taşıdı. Lacivert-beyazlılar, savunmada yetersiz kalan ve yaptığı hücumları da iyi değerlendiremeyen rakibi karşısında Gregory ve Hutson ile sayı üretmeye devam ederek 28. dakikada farkı 25 sayıya (77-52) çıkardı ve üçüncü periyotu da 79-59 üstün geçti.

Son periyotta da iyi oyununu devam ettiren Efes Pilsen, Nicholas, Ender ve Hutson'un sayılarıyla 38. dakikada farkı 27 sayıya (95-68) çıkardı. Lacivert-beyazlı takım, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 100-74 kazandı. Cibona Zagreb ile deplasmanda yaptığı karşılaşmayı 93-85 kaybeden Efes Pilsen, böylece rövanşı alırken, organizasyonda 5. galibiyetiyle de tanışmış oldu. Efes Pilsen'de 5 oyuncu çift haneli rakamlara ulaşırken, Nicholas 20 sayıyla takımının en skorer oyuncusu oldu. Bu arada, karşılaşmayı izleyen yaklaşık 3 bin basketbolsever, lacivert-beyazlıları maç boyuncu yoğun şekilde destekledi.

• Efes avrupa da ısınmaya başladı ,gittikçe iyi olacaklardır
  • Efes Pilsen ve Ülker'in gruptaki sıralamısını koyabilir misiniz ?
  •  Euroleague 2016-17 Sezonu Ana Konusu
  • real le oynadığımız ilk maçı kaybetmiştik.o maçta solomon yoktu fakat şimdi solomon farkı var.ömer aşık da oynayacakmış.ibo ve semih eksiklerimiz.solomon faktörü ile bu maçı alırız diye düşünüyorum.ilk 3 e girebilmemiz için en önemli maçlardan birisi olacak.

bu arada maç 21:00 de,yayın 24 de.
  • Evet pisi pisine vermiştik maçı ama solomon yoktu,bu sefer umarım taş gibi bir maç olacak,nitekim bu maçı aldık mı önümüz baya baya açılıyor.Pota altında ribaund olayını koruyabilirsek ve ibo tutukluk yapmazsa kafa kafaya bir maç olur,zaten rakibin guardı Kerem önemli bi tehlike olmaz bizim için, kapasitesi belli bi oyuncu bu tür bir maçı alacak düzeyde değil,Madrid'de,Bullock ve Smith'i kitlersek güle oynaya alırız bu maçı,yaklaşık 40 dk var maça,dün ki Cska zaferinden sonra burdan alacağımız bir galiibiyet de ekmek kadayıfı gibi olur.
  • Evet, Solomon Ülker için büyük bir eksiklikti. Ülker'in en önemli oyuncusu tartışmasız.. Pota altında da Ömer Aşık Alpella'da çok iyi performans sergiliyordu. Semih'in sakatlanmasını, Vidmar'ın yerin dibine girmesini beklememeliydi Tanjevic. Alpella'ya Vidmar gitsin, orada geliştirsin kendini
  • Ya sormyın,Mrsiç,Semih,İbo yok,White sakat oynuyor;açıkçası beklediğimden öte bir devre oldu 47 - 33 önde rakip,pota altı maalesef bu sezon ki istikrarını koruyor:yani folloş durumda,adamlar elini kolunu sallayarak atıyolar atamasalar da ribaund alıyorlar,ne bir blok tehdidi, ne bir fiziksel güç gösterisi yok bizim uzunlarda,,bakalım ne olacak?
  • Sakatlıklar varken şu an takıma yüklenmek istemiyorum.
    Eksiklerimiz: Her maç pota altımız yol geçen hanı gibi, şu sorunu bir türlü çözemedik. Ayrıca hücümda 10-15 saniye içinde basket bulmaya çalışıyoruz. Topu çevirip set oyunu pek yapmıyoruz. Neyse, sağlık olsun.
  • R.Madrid 87-77 Ülker

Solomon 19, Oğuz 16, Kerem 12, Reyes 17 sayı üretti.
  • 87 - 77 yenildik,Ömer Aşık birkaç hareketi ile iş yapacağı sinyalini verdi,açıkçası insan üzülüyor,şu takıma 2 düzgün yabancı takviyesi yapsalar herhalde Avrupada ve Türkiye'de şu sudan yenilgileri almazdık.

Haftaya Barcelona ile İstanbuldayız,geçen seneki gibimi olacak ?diye soruyorum kendime, ama bu birçok oyucusu verimsiz kadro ve muhtemel sakatlıklarla zor.
  • faho çok haklısın yabancı transferi konusunda.. Ülker ile sponsorluk anlaşması Vidmar, Preldzic gibi adamlar alınsın diye yapılmadı. Bu takım oyuncu geliştirme takımı değil, genç adam yetiştermek istiyorsun yolla Alpella'ya o zaman.
  • Evet Thedoe sorma ya,biraz önce sonuçlara baktım Roma ,Pana'ya yaklaşık 20 sayı fark atmış,Mahmut Uslu alacağın olsun,yıllardır basketbolun içindesin yakışıyomu şu kadro bize Soloven süt bebelerini oyuncu olsun diye bFb kadrosuna katmak ne derece doğğru belli oldu ,Prelzdiç top taşımaktan aciz!?Oysa ki isezon başlamadan önce Final four garanti diye düşünüyordum,ezdiğimiz Efes bile toparladı ama biz maalesef eldeki garanti gücümüzü bile kaybettik, bu beceriksiz yöneticiler yüzünden...
  • Hücum seti olmayan bi takımın Real'i deplasmanda yenmesini beklemiyordum ve sonuca şaşırmadım. Sanki BT takıma; " Solomon sen atmaya çalış atamazsan, White'a Ömer'e ver topu" diyor. Keza Milli Takımda böyle yaptı yazın ve Hidayet'e destek çıkmayınca sonuç ortada oldu. Yaşlı diye kadroya alınmayan Kerem ise BT'ye ilk çeyrekten verdi ayarı. Ona sevindim. Hakan'ı hiçbi maçta oynatmayan adam, Real tam maçı koparmaya başlarken oyuna aldı. Neyseki Hakan sportmenlik dışı faule rağmen iyi toparladı kendisini. Bence acilen Hakan'ı Alpella'ya göndersinler orada 30-35 dk oynasın.Fbülker şu an 4.sırada bence iyi bi derece bu kadro için.Bu sırayı korumaları lazım...

Efes ise çok dengeli bi grupta üstündeki takımlar 6/2 kendisi 5/3. Üstteki takımlardan birini iç sahada yendi, diğer iki takımla deplasmanda oynadı 1galibiyet, 1 mağlubiyet. Bence Efes liderliği zorlar ve almaması için önünde bi engel yok. Yabancıları iyi, yerlileri iyi, coach iyi. Umarım seyirci desteği ile galibiyetler ard arda gelir...

• quote:

Orjinalden alıntı: fuatturkrap

Hücum seti olmayan bi takımın Real'i deplasmanda yenmesini beklemiyordum ve sonuca şaşırmadım. Sanki BT takıma; " Solomon sen atmaya çalış atamazsan, White'a Ömer'e ver topu" diyor.

işin özeti bu söz işte.

@faho kardeş, Kerem ile ilgili görüşlerin ancak bu kadar isabetsiz olur bence. sende bogdan hocanız gibi düşünüyorsunki "Keremin yetersiz bir guard" olduğunu söyleyebiliyorsun. bir takımın en önemli mevkisi oyun kurucu mevkisidir. derler ya "oyun kurucun kadar konuşursun" Real bu gerçeği bilmediği için Kerem i almış, oynatıyor demi? (Kerem ile ilgili görüşlerim dünkü maç sonucu öncesinde düşündüklerimdi, maç sonu Kerem in istatistikleri ortada)

bogdanın maçı kaybetme teşhiside şu: "uzun mesafeli ve 3 sayılık atış yüzdemiz çok düşük olduğu için maçı kaybettik. " yorumu size ait....

• Tabiki Kereme tu kaka oyuncu demiyorum,ama bu düzeyde olan maçları çevirebilecek düzeyde görmediğimi belirttim.Yani iyi bi guard hepsi o kadar.Yetenekleri sınırlı ve ona göre hadini bilerek sade oynuyor haliyle, bu da güzel tabi,eskiden anlamsız şutları ile potayı döverdi,abisimi çalıştırmış ne olmuş,baya baya düzelmiş dış atışları?

Milli takım hususuna tabiki kadroda yer alıp,oynaması lazımdı,sonuçta guard denen olay maalesef ülkemizde yok ve eldekilerden, Kerem seçilmeli idi bu da ayrı bir mevzu tabi.

Tanjeviç olayında ise ben de bu adamı tutmuyorum,ama aldılar bir kere belliki tükürdüklerini yalamayacaklar ve bu adamla devam edeceğe benziyorlar,ayrıca Tanjeviç aşçılığa yeni bir boyut kattı:saha kenarında iyi haşlama yapıyo,en son İspanya'da Hakan haşlama adlı bi yemek yaptı

• Efes Pilsen dün Armani Jeans'i 73-76 mağlup ederek grupta iyi bir avantaj yakaladı.

5 dakika sonra F.Ülker'in maçı var Barcelona ile, Kanal 24'te.

İyi seyirler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Theode

Efes Pilsen dün Armani Jeans'i 73-76 mağlup ederek grupta iyi bir avantaj yakaladı.

5 dakika sonra F.Ülker'in maçı var Barcelona ile, Kanal 24'te.

İyi seyirler...

Efes toparlamaya başladı..Gregory iyi gidiyor..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.