Şimdi Ara

Euroleague 2016-17 Sezonu Ana Konusu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.233
Cevap
5
Favori
130.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • FB.Ülker çok değerli bir galibiyet aldı.Zor maç oldu.20 sayılık farkdan sonra seyirci çoşmuş iken galip gelmek zordu ama oldu.Tebrik etmek lazım Hele ki İbo 'nun verimli olamadığını düşünürsek bu galibiyet daha da anlamlı olur.
    Solomon'u Efes yıllarıda dahil ilk kez beğendim.Yani tam istediğim gibi oynadı Gerçekten çok beğendim.
    Damir'de eleştirilere yanıt vermiş oldu bir bakıma bu maçla.Savunmada iyi işler yaptı Roma maçında olduğu gibi.EL için yetersiz diyenlere pek katılmıyorum tamam yaşı gereği ve heünz EL de 2.sezonu olduğundan fazla şey yapamaz ama 10-20 dk da hele ki gününde olduğu zaman müthiş verimli olur.
    Oğuz da şans verildiğinde neler yapacağını gösterdi Tanjevic'e.Ahh bir de Semih sayı atmaya başlasa.

Ama olumsuz yönler yok mu ? Var tabi... Bir defa pota altı halen yetersiz , iyi bir oyuncu olan Salyers bile zorladı bizi.Yarın öbürgün daha kaliteli uzunlar denize döker bizim çocukları hele ki Mirsad konstantre olamaz ise. Kısa rotasyonu destekleyecek iyi bir oyuncu kesinlikle şart . Zira Bredzic ile olmaz bu iş. White ise hala kapalı kutu, Hakan düşünülmüyor bile.

Ahh ahh ne olurdu Bredzic - White ikilisinin yerine kaliteli yabancılar olsaydı ..İşte o zaman takım F8 de yer alırdı.Çünkü yerli oyuncular gerçekten kaliteli.
    Neymiş efendim F4 düşünülmüyormuş bu sene !! Niye ?? İlla 2010 mu olması gerek .Ne mübarek yılmış şu 2010 herkes o yılı düşünüyor ( Doğan Hakyemez bile )
    F4 düşünülmesi lazım..Çünkü İbo & Mirsad & Ömer artık 30 lara dayandılar bile çoktan yani 3-4 sene sonra böyle olamayacaklar belki de o yüzden şimdi düşünülmeli Damir seneye bırakacak büyük ihtimal.
    Çünkü yerli kadro hakikaten kaliteli.Bunların yanına bir de 2 tane yıldız yabancı alınsa F4 zorlanır.

• quote:

Orjinalden alıntı: faho

Evet, FB zor da olsa, Cholare fırtınasını daha doğrusu eski FB li SALYERS'İ muazzam bir gününde olmasına rağmen yendi,açıkçası şu kesinlikle belli oldu ki PRELZDİÇ bu takımdan postalanmalı yerine euroleague seviyesinde ya da TBL 'yi kaldırabilecek, FB ye maç kazandırabilecek bir adam bulunmalı...

Bu arada Salyersi izlerken aklıma eski İBrahim geldi,FB ile euroleuge'de içerde dışarıda 30 - 40 sayı atan eski İbo...

İlk yazdığına evet katılıyorum
    Ama İbo Fener deyken yani Efes e gitmeden Fenerbahçe Euroleague demi oynuyordu ?Hayı Koraç da oynuyordu ,yani ben öyle hatırlıyorum

• Ya Prelzdiç yerine Basden ayarında bir oyuncu bulabilsek yeter,inanamıyorum ya 3 tane adam al,muhteşem bir ruh yakalmış takımın teknik yönetimini SİL,ama kadroya ellemeyin be kardeşim,üzüldüğüm şu ki,Clarkın yerine alınacak kaliteli bir pivot ile bu sene final foura kesin olarak kalır dediğim FB,ne yazık ki yönetimin fütursuzlukları sebebi ile Real madride evinde maç verdi ve tabiri caizse IKINA IKINA birşeyler yapmaya çalışıyo ve maalesef beklentilerin uzağında...

White takıma yeni alışıyor ve alıştığını da oyun içindeki tavırları ve isteği ile gösterdi,Keşke takımın arkasını yaslayabileceği bir pivotumuz olsa, yada Solomonu gerçek anlamda dinlendirebilecek bir guardımız.. ama Pivot öncelikli ihtiyacımız gibi...Mirsadında gerçek bir pivot olmadığı göz önünde bulundurulursa fiziği ile iş yapacak ve sayı da bulabilecek bir adam lazım,bu da Oğuz ile iyi bir kombinasyon olur.

Rasim Başak da iyi oynadı,ben bu çocuk daki mücadeleyi seviyorum,takımı için oynuyor ve o boyuna rağmen çok hareketli iyi dış savunma yapmaya çalışıyor ,en azından mücadele ediyor,Semih gibi tırsmıyor.

Semihe şaşıyorum ,Allah boy pos vermiş ama belli şeyleri kısmış sanırım,pota altını dağıtması lazım arkadaş,kaldı ki kendi ribaundunu bile eline düşmese almaktan ACİZ, gözlerinde o hırs yok maşallah kız gibi top oynuyor.

• Evet Fb'nni meşhur Serdar Apaydınlı,İbolu,Zan Tabaklı...DREAM olarak nitelendirilen çok iddialı bir kadrosu vardı,ve şu anki takımdan çok daha güçlü idi, 1998 yılında..hatta ilk maçta O sene euroleuge şampiyonu olan ZALGİRİS KAUNASA 30 civarı fark atark Litvanyaya yollamıştık.

Hatırlıyorum da FB o sene ,Deplasmanda Cibona'ya son 2 dk'sına 11 sayı önde olduğu maçı Serdarın faulleri atamaması ve tesadüfü olaylar sebebi ile maçı vermişti.

quote:

Orjinalden alıntı: eyoruk

quote:

Evet, FB zor da olsa, Cholare fırtınasını daha doğrusu eski FB li SALYERS'İ muazzam bir gününde olmasına rağmen yendi,açıkçası şu kesinlikle belli oldu ki PRELZDİÇ bu takımdan postalanmalı yerine euroleague seviyesinde ya da TBL 'yi kaldırabilecek, FB ye maç kazandırabilecek bir adam bulunmalı...

Bu arada Salyersi izlerken aklıma eski İBrahim geldi,FB ile euroleuge'de içerde dışarıda 30 - 40 sayı atan eski İbo...

İlk yazdığına evet katılıyorum
    Ama İbo Fener deyken yani Efes e gitmeden Fenerbahçe Euroleague demi oynuyordu ?Hayı Koraç da oynuyordu ,yani ben öyle hatırlıyorum

• Yok yok bende hatırlıyorm az çok ama Euroleague miydi onu bilmiyorum ?Ülker ve Efes yokmuydu o zaman Avrupa Şampiyonlar liginde ? O zaman Euroleague de değildi sanırım adı zaten
  • quote:

Yok yok bende hatırlıyorm az çok ama Euroleague miydi onu bilmiyorum ?Ülker ve Efes yokmuydu o zaman Avrupa Şampiyonlar liginde ? O zaman Euroleague de değildi sanırım adı zaten

euroleague'di ve fenerbahçe de vardı.. 3 takımlıydık..

faho bahsettiğn cibona maçında ibo yanlış hatırlamıyorsam 43 sayı atmıştı ve o meşhur burnu kanayarak tamamlamıştı maçı
  • eyoruk, yanlış hatırlıyorsun. euroleague tabi ki vardı 98'de ve biz de oradaydık. basketboldan en zevk aldığım senelerden biriydi, gerçekten de dream team'dik. kadroda ibo (ki ibo'nun ibo olduğu zamanlar, sayı ortalaması 20'nin üstündeydi), milic, conrad, tabak, abdul-rauf, gilmore(manyak atletik bi adamdı), zaza enden ki zaza'nın zaza olduğu zamanlar. ayrıca mustafa abi, serdar apaydın, levent topsakal ve ermal kurtoğlu gibi adamlar da vardı ama pek süre alamazlardı.
  • Ya pisi pisine gitti o kadro,Aziz Yıldırım Avrupada ve Türkiye'de şampiyonluk parolası direktifi ile başladı o sezon...Ancak, Mahmud Abdul Raufun müslüman olduktan sonra kendi ile iç savaşı ve psikolojik çıkmazları temelden çatlamayı başlattı,ve DREAMteam olarak başlayan ekip eski FB demirbaşı ve çok iyi işler yapmış guard GEORGE GİLMOORE'UN tekrar FB ye dönmesi ile son bulmuştu.

- Kaldı ki o sene Avrupa medyasında ki haberlerde: CHRİS JACSKON yani namı değer Abdul Rauf için ,Avrupa ya gelen Gelmiş GEÇMİŞ EN KALİTELİ ,EN BÜYÜK TRANSFER olarak damga vurmuştu,ve FB bu oyuncuyu getirebilmek için 2 -2,5 milyon dolar vermişti zannedersem,insan inanamıyo helal olsun yönetime!

Kaldı ki NBA' de, bir maçta 50 sayı üzerinde atan, yine bir maçta 25 üzerinde asist yapan,"gerçek anlamda" bir NBA yıldızı FB'ye gelmişti.Ama adam hakkaten ne bunalımında ise artık orasını ALLAH bilir.

Tabak,Mcrae,Miliç,İbo,Levent,İbo,Serdar,Rauf felan hakkaten NBA patentli süper bir kadro idi, ama yazık oldu,ve o takım iyi gününüde olduğu zaman nasıl oynayacağını da o sene birçok yabancı maçta ciddi fark atarak ve rakipleri ile resmen MAYTAP geçerek ispat etmişti.Gördüğüm en iyi,en kaliteli FB kadrosu idi.

Maçları sırf Conrad Mcrae yine bir çılgınlık yapacak diye daha bi keyifle izlerdik,nitekim 2000 yazında NBA Orlando yaz kampında vefat ettiği haberine hem şok oldum, hem çok üzüldüm.

Ya gel o takımdan vildmarlı , prelzdeçli bilmem neli takımı izle hakketen saman gibi...bu takımda Mrsiç ve Solomon olmasın büyük bi numara yok aslında ama Fb'li umudu işte.

YA TELEKOMDAKİ "WRİĞT" AYARINDA BİR OYUNCU BULAMIYOSUNUZ KARDEŞİM,TAKIM ELBİSELİ O KADAR ADAM NE YAPARSINIZ YA?

FİYASKO Kezmana ödenen ENAYİ parasını ,dahili FB basketbol takımı bütçesine ekleseler ne kadro kurardık hakkaten düşünemiyorum,ama mantalite olayı işte.Halbuki Aziz Yıldırım geçen sene maçlara devamlı gelmesi ve ilgi ile izlemesi ile tekrar bir DREAM team kurar mı diye heyecanlandırıyordu beni ve birçok FB liyi ama sezon başındaki oluşturulan kadro ile gördük ki hedefler küçükmüş.Üzüldüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 15 Kasım 2007; 1:19:04 >

• Arkadaşlar Efes zor da olsa, şans eseri maçı bir şekilde 66 - 63 kazandı,Le Mans baştan sona maçı kontrol eden taraftı,nitekim evsahibi olmanın avantajı ile Efes bir ara kopma noktasına gelen maçı çevirebildi.

Şu açık olarak görüldü ki bu takım guardsız ve lidersiz oynuyor,Efes ilerisi için hiç ama hiç umut vermedi,maç sonlarına doğru Nicholas'ın ister yetenek deyin,ister şans, birkaç ard arda şutu giremese maçı kaybetmişlerdi,orgnizasyon açısından özellikle hücumda bariz bir şekilde aksamaktalar ve iyi maçları almaları için büyük şans lazım,kaldı ki bu maçta da bu durum devam etti.

Maçta dikkatimi çeken oyuncu 6 da 5 gibi yüksek bir 3'lük atan ve soğukkanlılığı ve sağlamlığı ile dikat çeken bogdanoviç idi.Ayrıca Le Mans pivotu Clancy vbe Koffi 'de iyi oynadı denilebilir.

Efes de ise Nicholas ekstra skor yükünü çekti,diğer oyuncular genel olarak vasat bir grafik çizdiler.

Son olarak Le mans takımı,bu maç dahil bütün maçlarını son toplarla pisi pisine kaybetti,bu kadar da şansız olunmaz ki dedirtecek cinsten bir euroleuge takımı hüviyeti çiziyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 15 Kasım 2007; 22:32:03 >

• Tamamdır demek Euroleague olarak varmış Şampiyonlar Ligi. Bende yeni izlemeye başlamıştım o yıllar zaten.Ondan pek hatırlamıyrum..İbo nun burnunun krılıdığı maçı hatırlıyorm evet. hatta fanatik basket de de başlık var Kaptan-İ Derya diye
    O zaman Tofaş,Efes,Ülker neredeydiler acaba ? Fb şampiyon olmadan nasıl gitmişti Avrupanın 1 nolu kupasına ?
  • Efes tam kabız bir takım olmuş.
  • quote:

.İbo nun burnunun krılıdığı maçı hatırlıyorm evet. hatta fanatik basket de de başlık var Kaptan-İ Derya diye

evet fanatik basket'in o sayısı hala arşivimde duruyor benim

quote:

O zaman Tofaş,Efes,Ülker neredeydiler acaba ? Fb şampiyon olmadan nasıl gitmişti Avrupanın 1 nolu kupasına ?

tofaş koraç kupasındaydı.. efes'in 96'da koraç'ı kazanması ve 97'de tofaş'ın final oynaması nedeniyle ülke puanımız yüksekti ve o sebeple türkiye'den 3 takım katılıyordu euroleague'e

• Kazandık fakat en fazla gruptan çıkarız. Ülkerle birleşiyoruz ama kadroya bak Yabancı oyuncular yetrsiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sylar

Kazandık fakat en fazla gruptan çıkarız. Ülkerle birleşiyoruz ama kadroya bak Yabancı oyuncular yetrsiz.

Tanjevic geleceğe yatırım yapıyormuş sanki çok gerekliydi..
  • Efes yendi

77-70
  • çok güzel bir galibiyetti..tüm takım çok iyi oynadı..efes böyle savunma yapıldıgında tutulmaz..birde guardlar iyi olsa..
  • Efes çok önemli bi galibiyet aldı. Maçı kopuk kopuk izleyebildim ama kafamı kurcalayan bi soru var. Biri bu Scoonie Penn'in tüm yeteneğini çekmiş almış mı? Efes'i Cibona'da tek başına yeneni Euroleague'in tozunu atan adam gitmiş Hakan Demirel tarzı bi adama dönüşmüş. Şut atıyor potada tuğla oluyor. Bir an önce toparlanması lazım.Çünkü beğenmediğim R. Wright bundan daha faydalı oynuyordu...
  • Efes maçı aldı almasına ama,yine bana pek de umut vermedi,potaya smaç basmaktan aciz Türk uzunlar + adam gibi mücadele edemeyen amerikalı pivotları ile,Penn adlı oyunculuğu hakkaten unutmuş bir oyuncu ile bi yere kadar gidebilirler,ama grupları çok iyi bir grup diğerlerine göre, yani kolay...

Rystas zaten bir yerde tıkanacaktı,kaldı ki doğru dürüst dış şut sokamadılar dün ki maçta,guardları prince fena değil ama güven vermedi bana...açıkçası beğenmedim Rystası.

Bakalmım FB ne yapacak bugün?Bakalım belki bir sürpriz olur yenilir,ama zannetmiyorum.Bugün FB den iyi bir oyun ve resmen şov bekliyorum.
  • quote:

Bugün FB den iyi bir oyun ve resmen şov bekliyorum.

Keşke şov olsa ama zor. Anca galibiyet
  • Fenerbahçe Ülker 79 - 77 Brose Baskets

galibiyet hayırlı olsun
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.