Şimdi Ara

ev alamak üzereyim çatı katı 5. kat yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
16.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 kat olması beni çok tedirgin ediyor rutubet konusunda mütait evi daha yeni yapıyor kaba inşaat çatıyı gizli kiremit çatı veya ince saç çatı yapacagım diyor yalınım yapacakmı sormadım
    şimdi sormak istiyorum çatı katı bina almalımıyım yoksa vazmı geçmeliyim çok terettütte kaldım sorun yaşarım diye
    bana yol gösterici yardımcı olurmusunuz
    teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çatı Katında Oturmanın Artıları ve Eksileri

Çatı katları, yüksek tavanları ve bol doğal ışık almalarıyla popüler bir konut seçeneğidir. Ancak benzersiz konumları nedeniyle, çatı katları aşırı sıcak veya soğuk olabilir.

Çatı Katları Neden Sıcak Olur?

Çatı katları, evin en üst katında yer aldıklarından doğrudan güneş ışığına maruz kalırlar. Bu, yaz aylarında çatı katlarının aşırı ısınmasına neden olabilir. Ayrıca, çatılar genellikle yalıtımsızdır ve bu da sıcak havanın iç mekana girmesine izin verebilir.

Çatı Katlarını Serinletmek İçin Ne Yapılabilir?

Çatı katınızı serinletmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

• Çatı yalıtımı yaptırın.
    • Çatı pencerelerine güneşlikler veya perdeler taktırın.
    • Tavan vantilatörleri kullanın.
    • Klima cihazları kurun.
    • Sıcak havalarda perde ve panjurları kapalı tutun.

Kışın Çatı Katlarında Soğuk Olur mu?

Yalıtım eksikliği nedeniyle, çatı katları kış aylarında soğuk olabilir. Bununla birlikte, düzgün bir şekilde yalıtılmış bir çatı katı, evin diğer bölümleri kadar sıcak olabilir.

Çatı Katında Oturmanın Avantajları:

• Bol doğal ışık
    • Çarpıcı manzaralar
    • Yüksek tavanlar
    • Gizlilik

Çatı Katında Oturmanın Dezavantajları:

• Aşırı sıcak veya soğuk olabilir
    • Merdiven çıkmak zorunda kalabilirsiniz
    • Gürültülü olabilir
    • Küçük pencereler olabilir

Çatı katı satın almadan önce, hem avantajlarını hem de dezavantajlarını dikkatlice değerlendirmeniz önemlidir. Uygun yalıtım ve serinletme çözümleri ile çatı katları, rahat ve konforlu yaşam alanları olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İli Yazsan ıyı olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeZa®

İli Yazsan ıyı olurdu
    izmir kemalpaşa ören
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkan1979

izmir kemalpaşa ören

Alıntıları Göster
    Çatı katı alırken dikkat et. Yukseklik ne kadar olacak. Tavan eğimli mi olacak. Yalıtım olacak mı falan diye.

Ustun boş olacağı için kışın 3. kattaki insana 100 fatura geliyorsa sana 200 gelecek. Yazın senin evin daha sıcak olacak. Soğutmak için klimaya falan daha çok ihtiyaç duyacaksın.

Ama tabi çatının avantajı manzarası falan olması. Mütahitle konuşun yalıtım falan yapsın. Bu zamanda yalıtımsız ev almak manyaklık. Kaldı ki daha yapılmamış daha.

Eğer yapmam diyorsa fiyat farkını sizin vereceğinizi söyleyin siz yaptırın. Sonuçta evde hep oturacaksınız ömürlük yatırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: netcore

Çatı katı alırken dikkat et. Yukseklik ne kadar olacak. Tavan eğimli mi olacak. Yalıtım olacak mı falan diye.

Ustun boş olacağı için kışın 3. kattaki insana 100 fatura geliyorsa sana 200 gelecek. Yazın senin evin daha sıcak olacak. Soğutmak için klimaya falan daha çok ihtiyaç duyacaksın.

Ama tabi çatının avantajı manzarası falan olması. Mütahitle konuşun yalıtım falan yapsın. Bu zamanda yalıtımsız ev almak manyaklık. Kaldı ki daha yapılmamış daha.

Eğer yapmam diyorsa fiyat farkını sizin vereceğinizi söyleyin siz yaptırın. Sonuçta evde hep oturacaksınız ömürlük yatırım.

Alıntıları Göster
    ev tavanı asmolen tavan yani beton kalın tugla döşeli onun üzerine kremit çatı olacak yinede soguk veya sıcak olurmu

• quote:

ev tavanı asmolen tavan yani beton kalın tugla döşeli onun üzerine kremit çatı olacak yinede soguk veya sıcak olurmu

Alıntıları Göster
    bence alma.biz son kattayız üstte catı var.cok sorun oluyor.yagmurdu rutubettı ..bence vazgeç.
  • quote:

Çatı her zaman normalden daha soğuk ve sıcak olur.

Şöyle düşün. orta katta olunca. Alt ve üstün kapalı olması + alt ve üst kat doğalgaz yakacağı için duvarlar ısınacak. Duvarların sıcak olması evin içinin sıcak olması demek.

Sıfır evinizde oturmaya başladığınızda ilk 1-2 gün doğalgaz açarsanız yerler komple su olur :) Nedeni de soğuk betonun ısınması. Yani duvarlar ısıyı daha fazla tutar.

Sen çatı katında oturunca üstten soğuğu kesecek birşey olmayacak. Rüzgarı daha fazla alacaksın. Çevrendeki binalardan yükseksen soğuk hava daha fazla gelecek.

Yani her türlü ısınmak için daha fazla çaba harcayacaksın.

Bizim evde çatı katı. Alt katlarda bi daireye gidince bizden daha az yakmalarına rağmen daha sıcak.

Yağmur falan yağınca çok ses yapıyor bide (çatı sac olduğu için)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Çatı her zaman normalden daha soğuk ve sıcak olur.

Şöyle düşün. orta katta olunca. Alt ve üstün kapalı olması + alt ve üst kat doğalgaz yakacağı için duvarlar ısınacak. Duvarların sıcak olması evin içinin sıcak olması demek.

Sıfır evinizde oturmaya başladığınızda ilk 1-2 gün doğalgaz açarsanız yerler komple su olur :) Nedeni de soğuk betonun ısınması. Yani duvarlar ısıyı daha fazla tutar.

Sen çatı katında oturunca üstten soğuğu kesecek birşey olmayacak. Rüzgarı daha fazla alacaksın. Çevrendeki binalardan yükseksen soğuk hava daha fazla gelecek.

Yani her türlü ısınmak için daha fazla çaba harcayacaksın.

Bizim evde çatı katı. Alt katlarda bi daireye gidince bizden daha az yakmalarına rağmen daha sıcak.

Yağmur falan yağınca çok ses yapıyor bide (çatı sac olduğu için)

Alıntıları Göster
    rutubettten kurtulamazsın, her yağmurda tavanlara bakarsın çatı akıyor mu diye, çatı aktınmı ugraş dur usta getir olmaz yeniden getir bütün kış yagmurdan kardan çekersin kısa vadede az para vererek ev sahibi olursun fakat uzun vadede ısınma sogutma yalıtım inşaat mastaflarını toplayınca ara kat daire parasını geçmiş olucak

• quote:

Orijinalden alıntı: postence

rutubettten kurtulamazsın, her yağmurda tavanlara bakarsın çatı akıyor mu diye, çatı aktınmı ugraş dur usta getir olmaz yeniden getir bütün kış yagmurdan kardan çekersin kısa vadede az para vererek ev sahibi olursun fakat uzun vadede ısınma sogutma yalıtım inşaat mastaflarını toplayınca ara kat daire parasını geçmiş olucak

Alıntıları Göster
    Bizde çatı katı aldık,neredeyse 10bin lira masraf yapmak zorunda kaldık daha sonra
    Kışın duvarlardan resmen yapmur yağıyordu evin içinde
    Bence en üstün bir altını almak daha mantıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: ravenous

Bizde çatı katı aldık,neredeyse 10bin lira masraf yapmak zorunda kaldık daha sonra
    Kışın duvarlardan resmen yapmur yağıyordu evin içinde
    Bence en üstün bir altını almak daha mantıklı

Alıntıları Göster
    teşekkürler yorumlarınız için

yokmu hiç memnun olan herkes şikayetçi olmuş durumda hiçbi olumlu yanı yok en üst katın
  • quote:

yokmu hiç memnun olan herkes şikayetçi olmuş durumda hiçbi olumlu yanı yok en üst katın

Avantaji manzarasi :)

Biz cati katini kendimiz yaptirdigimiz icin yagmurda hic su akmasi vb yasamadik. Ama mutahit ne kadar onem gosterir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Avantaji manzarasi :)

Biz cati katini kendimiz yaptirdigimiz icin yagmurda hic su akmasi vb yasamadik. Ama mutahit ne kadar onem gosterir :)

Alıntıları Göster
    bakalım ben de almaya niyetlendim artık evet manzarası mükemmel asansörde var duvarların arasında köpükte var tek korktugum çatı sorunu çatıyıda saç çatı yaptırmayı düşünüyorum üs tarafı kullanmak için
    bakalım nasip artık

• quote:

bakalım ben de almaya niyetlendim artık evet manzarası mükemmel asansörde var duvarların arasında köpükte var tek korktugum çatı sorunu çatıyıda saç çatı yaptırmayı düşünüyorum üs tarafı kullanmak için
    bakalım nasip artık

Ek bilgi olarak sac çatı yaptıracaksan suyun izlediği yoldaki boruları 2-3 ayda bi kontrol et. Kuşlar bazen yuva yapabiliyor ve suyun geçişi kesiliyor.

Bir kere de bi kuş ölmüştü. Çok kötü koku yapmıştı merdiven aralarında. Temizlettirmiştik adam çağırarak.

3-4 ayda bi kontrol ettirmeniz yeterli olur
  • cati katinda oturuyoruz biz de. avantaji; ustunde kimse olmadigi icin, gurultu yok, hali, sofra bezi silkeleyen yok. bunlardan yana cok rahatiz. dezavantaj ise; iyi bir yalitim olmazsa catida, akinti olabilir. ben memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

cati katinda oturuyoruz biz de. avantaji; ustunde kimse olmadigi icin, gurultu yok, hali, sofra bezi silkeleyen yok. bunlardan yana cok rahatiz. dezavantaj ise; iyi bir yalitim olmazsa catida, akinti olabilir. ben memnunum

sofra bezi falan silkeleyen insanlar kaldı mı hala
  • quote:

cati katinda oturuyoruz biz de. avantaji; ustunde kimse olmadigi icin, gurultu yok, hali, sofra bezi silkeleyen yok. bunlardan yana cok rahatiz. dezavantaj ise; iyi bir yalitim olmazsa catida, akinti olabilir. ben memnunum
    alt katlardan gelen su üst kata gelene kadar soğur buda bir durum. Yüksek binalarda böyle bi durum varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

quote:

maalesef.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

quote:

maalesef.

Alıntıları Göster
    Çok fazla rutubet olacağını sanmam, bizde 5. katta oturuyorduk, 16 sene kaldık, çok fazla bir rutubet yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DC5C7D984

Çok fazla rutubet olacağını sanmam, bizde 5. katta oturuyorduk, 16 sene kaldık, çok fazla bir rutubet yoktu.

Alıntıları Göster
    mütahitin benzeri şekilde yaptığı evler varsa git bi onlara bak eğer çatı katıysa tavanı biraz daha alçaktır bazı kişiler o alçaklıktan bunalıyor rahat edemiyor. bazılarıda tam tersi o tavanın giderek üstüne gelen kısımı hoşuna gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodfalles

mütahitin benzeri şekilde yaptığı evler varsa git bi onlara bak eğer çatı katıysa tavanı biraz daha alçaktır bazı kişiler o alçaklıktan bunalıyor rahat edemiyor. bazılarıda tam tersi o tavanın giderek üstüne gelen kısımı hoşuna gidiyor.

Alıntıları Göster
    ben bugün mütaitle görüştüm gizli çatı yapacakmış
    yani üst taraftaki duvarların tüm yanlarına seramikten su olugu yapıp diger kalan yerlerine çatı yapacak kremit çatı işallah sorun yaşamam bakalım ne olacak

aradabi kontrol et tıkanmasın bişey olmaz diyor bende yan taraflardaki seramikten su alır diyorum bişey olmaz diyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.