Şimdi Ara

ev almak için arabanızı satar mısınız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
5.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satılır hocam. 2015 te sıfır km golf 7 almıştım aradan 1.5 sene geçti temelden bir eve girmek istedim alacağım ev 145 000 di. Fazla birikmişim yoktu kredi de çekmek istemiyordum mütahitle anlaştık 80 bin tl ye arabayı verdim ki daha cancağızım 25 bin km deydi. Geri kalanı da elden taksit ödemeli şekilde anlaştık. Düğünden kalan ufak bir miktar para ile 16.000 tl ye gittim arabasız kalmayım diye siena aldım. Aradan 1.5 yıl geçti çok gitgeller yaşadım keşke satmasaydım felan dediğim anlar oldu arabayı ama eve geçince çok rahatladım mütahite borç bitince para biriktirmeye devam edip sattığım arabayı tekrar mütahitten geri aldım. Şimdi hem evim var hem de 2 tane arabam çok şükür. Krediye bulaşmama meselesi söz konusuysa sat gitsin hocam bak rabbim bana tekrar dönderdi arabamı.
  • Bir de şu var, 2 sene önce 250 bin tl olan ev, hala aynı fiyata satılıyor, 2 sene önce 100 bine aldığın 2. el araç şu an 150 bin tl oldu. Son dönemde araç daha karlı bir yatırım gibi görünüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sevdiğim 2018 model arabamı bir kısmını peşinat yapmak üzere satacağım ev almak için. Yine 80-90 bin tl çok çok kötü olmayan bir otomobil almak için ayıracağım ama hayırlısı bakalım..
  • 10-15binlik araç da işinizi görür. Ev alın. Sonra eliniz bollaştıkça daha iyi arabalara geçersiniz.
    Hatta araç çok kullanılmıyorsa toplu taşıma olmadı taksiyle devam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • An itibariyle evde 2 araç var, evim yok. Seneye kadar biraz daha birikim yapıp , pahalı aracımı satıp ev almayı düşünüyorum. Gerekirse diğer arabamı da satarım 25 bine klimalı bi araba alır geçerim .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaklasik 9 yildir ev kredisi oduyorum Ev hancidir,otomobil yolcu

• Aracına bağlı,binekse gözüm görmez ama bir roadstersa mesela hele birde sıfır aldıysam,ölüm kalım hariç satmam herhalde

• Devir tersine dönüyor. Artık araba almak için evi satacağız.

3 sene oldu evi alalı. Ben aldığımda 2 tane megane dizel otomatik alınıyordu ev parasına. Şimdi aynı megane ile kafa kafaya gidecek ev neredeyse.
  • Hayır. Paramı betona gömmem.
  • Diğer konuya da yazdım;
    Ev araba aldırır ama araba ev aldırmaz.
    Geçen hafta iş arkadaşım ev almak için focus'unu 112bintlye sattı.
    Eğer maddi imkan varsa aracı satmadan veya segment küçültüp evini alırsın ama imkan yoksa, kurtarmıyorsa arabayı satmak bunu peşinat yapmak lazım. Ayrıca arabanın masraflarından kurtulmak lazım bu süreçte. Mtv, benzin, lastik, bakım, sigorta, kaza, kasko gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 21 Aralık 2019; 1:28:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

Çocuklu aileysen araba şart, hurdada olsa kapıda araba durmalı bana göre.

Ben sıfır araba almak için aracımı satmaya niyetlendim, karşıma uygun ev çıktı , ev aldım:)
    İlk zamanlar arabasızlık zor oluyor, yavas yavas alışıyorsun arabasız gezmeye. Bazen durakta beklerken sinirleniyorsun vs vs
    Tam 5 yıl geçti ,
    5 yıl arabasız kaldım durumumu kısmen toparladım ve araba almaya niyetlendim 2.el düzgün kafama göre araba bulamadım sıfıra yöneldim
    Sıfır araba aldım alalı 1.5 sene geçti

5 yıl zorluk çektim mi evet
    Arabaya hasret kaldım mı evet
    Zor durumdayken araba veren oldumu hayır
    Şimdi bir ev bir araba sahibiyim
    Sabrın sonu selamettir.

Görmüş geçirmiş ve aynı durumda biri olarak
    Hurdada olsa ayagını yerden kesen araba almanı tavsiye ederim.
    Ya işte hayat işte yardımcı olan yok ama herkes yardım bekler neyse kardeşim sevindim senin adına kazasız belasız kullanman dileğiyle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İkisi de pahallı ve ihtiyaç al birini vur ötekine

* Konu sahibine önerim bu arada bende ev için araba satılır diyorum madem durum sıkışık... çünkü araba sarf giderleri olan bir şey ama ev kirada kurtarıyor yani gelir sağlıyor. Durumunuzu düzeltince 40 bin civarı filan ucuz yollu bir linea alıp devam edebilirsiniz.

• Kira derdinden bir an önce kurtulman gerekiyorsa;

örneğin maaşından arta kalan miktar 1250 TL falan ise ve senin kiran 1000 TL ise, ev alınmalı.

Araba iyi kötü halledilir. Ev alıp, kendine göre bahçesini veya dizaynını tasarlarsın. İşe veya okula gidiyorsan da eğer, işini görecek iyi kötü bi araba alınır;

Renault Clio 1
    ev almak için arabanızı satar mısınız?

Peugeot 106

Taunus

Bu araçlar işini görür. Zamanla işler yoluna koyuldukça onuda yükseltir. Belki de buna ek 2. arabalarını alacak kadar da işleri yoluna koyulur.

• atilim85 kullanıcısına yanıt
    siena güzeldir hocam. tam bir aile arabası. bence düşük fiyat bandındakiler arasında en iyisi. çok geniş ve temiz, sağlam yapısı var. tek kötü yanı motor beygiri düşük kalıyor ve kıçı tombul.

bizdede var ordan diyorum.
  • Yıllardır savunurum hep bu düşüncemi, evliysen evin yok ise, araban olamaz. Bu benim için kuraldır Hatta hep şu aklıma gelir, ayranı yok içmeye tahtırevanla gider ........ ..

• kısmetse 4 5 aya konu da ki gibi yapacam
  • Tam benim yapacağım sistem. :) Aklı olan bunu düşünür zaten. :)
  • 2012 golf 65-70 arası gidiyor... Bankada 30bin kadar para var. Kiram aidatla 1400tl. Her ay ortalama 1000tl köşeye atabiliyorum. Maaşım asgari görünüyor. Kredilere hiç girmedim o yüzden... Ev almak hayal gibi bana. Açıkçası arabayıda satamam heralde, seviyorum çünkü...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben satmıştım aracımı. 35bine sattım, tamamını peşinat olarak verdim.

Tabii arabasız yapamadım, 3 ay sonra borç parayla 30bine araba almıştım. 99 lexus rx

• Tabi binerim. Gelecek planlarım arasında bu var. Önce uygun bir fırsatta arabayı yükselteceğim. Sonra da ev denk gelince arabayı satıp ev için az kredi çekmiş olacağım

Tabi arabasız kalmaya cesaretim yok. O yüzden ayağımı yerden kesecek başka bir araba bulacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MYılmaz4646 -- 21 Aralık 2019; 7:48:22 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.