Şimdi Ara

ev almak için arabanızı satar mısınız? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
5.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 yıldır memurum, zar zor 250 bin biriktirdim, bu yaz ev alıcam nasipse. 50-52 bin edecek bir de aracım var, onu da üstüne koysak 300 bin ediyor. Şu durumda arabayı da satıp ne var ne yok eve vericem. artık 10-15 bine şahin alır mıyız zaman gösterir ama şu aşamada 10 yıllık emek sonrası tek amacım düzgün bir ev alabilmek.
  • greenflash kullanıcısına yanıt
    2 yıl sonra İzmir’le işin olmayacaksa Manisa’dan al bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

10 yıldır memurum, zar zor 250 bin biriktirdim, bu yaz ev alıcam nasipse. 50-52 bin edecek bir de aracım var, onu da üstüne koysak 300 bin ediyor. Şu durumda arabayı da satıp ne var ne yok eve vericem. artık 10-15 bine şahin alır mıyız zaman gösterir ama şu aşamada 10 yıllık emek sonrası tek amacım düzgün bir ev alabilmek.
    Mecbur kalmadıkça aracınızı satmayın bence. Ben de memurum, 2013 Yılında bende ev aldım, ev alırken aracımı satıp daha az taksit ödesem mi??? Yoksa arabamı satmayıp daha fazla kredi mi çeksem??? Diye uzun uzun düşünüp, arabamı satmamaya karar verdim.Ve çok doğru bir karar verdiğimi sonradan çok iyi anladım. Bir kere araç her zaman lazım olan bir şey bunu söylemeye gerek yok, asıl önemli olan aracınızı sıkıştığınız an paraya çevirebilirsiniz dünyanın binbir türlü hali var, kredi taksitlerini ödemekte çok zorlanırsanız, yine aracınızı satıp balon ödeme yapabilirsiniz. Ama aracınızı mümkünse satmamaya çalışın, ÇÜNKÜ ŞUNU UNUTMAYIN SİZDE YOKSA KİMSE DE YOKTUR. Bu durumu yaşamamanızı temenni ederim, çok zor bir durum.

• tefennili kullanıcısına yanıt
    bakalım hocam, teşekkürler değerli yorumunuz için. ilk düşüncem 250 bine bir ev bulabilmek ama bulamazsak satmak zorunda kalabiliriz ...
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Hocam bence 3+1 yerine 2+1 alin fakat yine de aracinizi satmayin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evin fiyatını bilmemek ile 15-20binlik araba satilir mi ?

Bir durup düşünmek gerek, ucuz arabalarin avantaji fiyati ama geçmişini bildiginiz bir araba piyasası ucuz olabilir, yarin öbür gün 15-20lira eline geçtiğinde ayni kusursuzlukta araba alamayabilirsin.

• Ev almak için arabamı satmam.

Neden satayım ? Araba benim elim ayağım. Her şeyi özgürce yapabiliyorum. Öyle model düşürüpte alt model arabaya da binmem. Eğer arabayı satmadan ev alamıyorsam o da benim mallığımdır. Demek ki yeteri kadar çalışmamışım demek ki bir şeyleri başaramamışım demektir.

Hedef : Arabayı satmadan ev alabilmek. Yapamıyorsam Kirada otururum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

10 yıldır memurum, zar zor 250 bin biriktirdim, bu yaz ev alıcam nasipse. 50-52 bin edecek bir de aracım var, onu da üstüne koysak 300 bin ediyor. Şu durumda arabayı da satıp ne var ne yok eve vericem. artık 10-15 bine şahin alır mıyız zaman gösterir ama şu aşamada 10 yıllık emek sonrası tek amacım düzgün bir ev alabilmek.
    Yaşadığınız yeri bilmediğim için yorum yapmak güç. Ancak kalıcı memursanız ev çok önemli. Ve iyi bir ev daha önemli. Şu hayatta bir veya iki defa ev alma şansınız var bence.

Diğer kısım ise araçsız kalmanız. Kesinlikle böyle bir şey yapmayın. En olmadık zamanda hayat kurtarır. Kesinlikle şirket aracı dahş olsa bir araba lazım.

Kaldı ki 50k altında araç almak çok sıkıntılı. Kredi çekmiyorsanız işiniz çok zor.

• Ben sero B kullanıcısına yanıt
    yaşadığım yeri henüz ben de bilmiyorum , tayinim çıkacak 1-2 aya. Misal Samsun yada Tekirdağ'a gidersem 250 bine ev bulabilirim, ama Antalya, Bursa, İstanbul gibi yerlere gidersek 250 bine ev bulamam. Senelerdir kiracı olduğum için de artık gittiğim yerde ne olursa olsun ev almayı kafaya koydum. Ev aldıktan sonra 1-2 sene arabasız kalmayı düşünüyorum. 2 sene para biriktirip yeni araba almayı hedefliyorum. ŞAhin doğan alabilirim, beni rahatsız etmez sanırım. Gerçi onlar bile 20 bine dayanmış. Evet kredi çekmiyorum o yüzden tüm süreç zorlaşıyor haliyle.
  • Ev alıp kiradan kurtulmak için arabayı satarken tereddüt bile etmem. 3 yıl önce ev almak için çok sevdiğim arabamı sattım ve satarken hiçbir tereddüt etmedim. Sonuçta ev sahibi olacaktım.

3 yıl önce önce 378.000TL verip, 32.000TL'de tadilat yaptırıp 410.000 TL'ye mal ettiğim evin şimdilerde piyasası 650.000TL'yi geçti.

Araba olarak icabında 25-30 yaşında tofaş bile işinizi görür. Belli bir süre idare etmek için binilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 28 Mayıs 2020; 10:53:13 >
  • Tercih meselesi ben arabadan feragat etmem şahsen modelde düşürmem

• quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

Çocuklu aileysen araba şart, hurdada olsa kapıda araba durmalı bana göre.

Ben sıfır araba almak için aracımı satmaya niyetlendim, karşıma uygun ev çıktı , ev aldım:)
    İlk zamanlar arabasızlık zor oluyor, yavas yavas alışıyorsun arabasız gezmeye. Bazen durakta beklerken sinirleniyorsun vs vs
    Tam 5 yıl geçti ,
    5 yıl arabasız kaldım durumumu kısmen toparladım ve araba almaya niyetlendim 2.el düzgün kafama göre araba bulamadım sıfıra yöneldim
    Sıfır araba aldım alalı 1.5 sene geçti

5 yıl zorluk çektim mi evet
    Arabaya hasret kaldım mı evet
    Zor durumdayken araba veren oldumu hayır
    Şimdi bir ev bir araba sahibiyim
    Sabrın sonu selamettir.

Görmüş geçirmiş ve aynı durumda biri olarak
    Hurdada olsa ayagını yerden kesen araba almanı tavsiye ederim.
    Hocam yaş kaçtı?

• Ev için 2011 yılında citroen C4 aracımı satmıştım. Yerine 131 Şahin aldım. 4 Yıl ev kredisi ödedim. Ama sonra şahini satıp üzerine eski kasa Bmw aldım. Sonra Bmw yi sattım. Araba fiyatları o kadar uçtu ki artık üstüne para koysam bile ancak Clio alabiliyorum... Zamanında C4 ü satıp ev yerine 0 km honda volksvagen tipi birşey alsaydım. Onu da şimdi satıp üzerine biriktirdiğim para ile rahatlıkla 0 km passat audi tarzı D sınıfı bir araç alabilirdim. Evim var tamam ama B sınıfı 2. el araç alabiliyorum. Evim yok tamam D sınıfı 0 km araca biniyorum... Tercih sizin.
  • Ev almak için araba satılır ama araba almak için ev satılmaz.Arabayı bilmem ama Allah kimseyi evini sattırmak zorunda bırakmasın.İşleri kötüye giden evini yok yere ölü fiyatına satmak zorunda kalan abimden biliyorum.Şimdi aramızda arada bir para toplayıp tarlada yaptığı evine yardım ediyoruz.Geçen gün gittik ev oturulacak duruma gelmiş zaten oturuyor da fakat daha tuvaleti mutgak tezgahı dolabı su tesisatı taban fayansı vs yok.Tarlada çalışıp yavaş yavaş yapıyorlar.

• "Ev almak için araba satmam, model de düşürmem" diyenlerin mesajlarını hayretle okuyorum, bazılarında nasıl bir araba sevdası varmış.

Araba uğruna her ay 1500 - 2000 TL kira ödemeye devam etmek neyin kafasıdır.

Özellikle çocuklu aile için araba şart, bu doğru ama icabında 15.000TL'lik bir Şahin, Broadway bile bu ihtiyacı geçici süre görmeye yeterli.
  • ev sahibiysen işşiz kalsan bile kalcak biryerin olur. Araban olsa Türk insanı seni arabanın içinde uyutmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Ev alıp kiradan kurtulmak için arabayı satarken tereddüt bile etmem. 3 yıl önce ev almak için çok sevdiğim arabamı sattım ve satarken hiçbir tereddüt etmedim. Sonuçta ev sahibi olacaktım.

3 yıl önce önce 378.000TL verip, 32.000TL'de tadilat yaptırıp 410.000 TL'ye mal ettiğim evin şimdilerde piyasası 650.000TL'yi geçti.

Araba olarak icabında 25-30 yaşında tofaş bile işinizi görür. Belli bir süre idare etmek için binilir.
    2017 de dolar kuru 3.7 tl den 410.000 tl 110 bin dolar a evi mal etmişsiniz. Bugün 110 bin dolar, 6.77 liradan gidiyor, bugün kü değeri 750 bin lira yapıyor. İyi tarafı kira ödememişsiniz, kira ödeseydiniz 2.777 lira aylık ödeseydiniz o zaman yine başa baş geliyor. Sonuç olarak pek fark eden bi şey olmuyor. Üstünüze alınmayın, fiyatları verince bi hesap yaptım öylesine.

Araba satıp ev almaya gelince, Çinliler bi ülkeye gidince, önce arabasını alır, sonra ev işine girer, çünkü araba olunca, işe, aşa, köye ulaşım kolay olur ve de fiyatı ucuz olacağı için aradan çıkarması kolay olur, ev büyük para olacağından ilerde almakta fayda var, zaten ekonomik kriz içinde olunduğundan ve işsizlik olacağından fiyatlar bi kaç sene artmaz!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Emlak balonu patladığında - ki patladı ama sadece havası inmedi - ev almak için araba satmanıza filan gerek kalmayacak içiniz rahat olsun...

Ancak son iki senelik süreç üzerine konuşayım, 2018-2020 yılları arasında bir evi gözümdeki kira bedelini x 12-15 yıllık toplam kirası karşılığında alabilirdim.

yani benim nezdimde bir evin oturulur hale getirilmesi için tapusuyla birlikte maksimum maliyeti 15 yıllık kirasıdır. Bu 15 yıllık kirayı o eve gömmem için evin içini sıfır yaptırmam lazım. İşi bildiğim ve çevremde yeteri kadar usta olduğu için, evin içini çok uyguna yaptırabilirim.

Tabi kendime alacağım ev mutlaka bahçeli olur, arsası geniş emsali düşük bir ev olur. Apartman dairesine çuvalla para ödemem.

Bu şartlarda kelepir yakaladığım evi arabayı/arabaları satıp alırım, sonra da evi kredilendirip, o nakitle o evin parasını çıkarırım

• Ev sahibi olursan araba almak daha kolaydır.
    Araba sahibi olursan ev almak daha zordur.

• Herkes araba alırken ben ev aldım. Borcu bitti şimdi istediğim arabaya biniyorum. Bazıları hala arabali ama kirada

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.