Şimdi Ara

ev almak için arabanızı satar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
5.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya da 15 20 binlik bir arabaya biner misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Komplex yapmaya gerek yok bence, otomobil bir ulasim aracidir, eve ihtiyaciniz var ise ve bu ihtiyaci otomobilinizi satarak giderebiliyorsaniz bence bir dakika durmayin yani ben olsam durmazdim. Arac ama iyi ama kotu bir sekilde alinir ama ev oyle degil mudili ve benzeri yok firsat kactimi kaciyor👍

• serhat:_19 S kullanıcısına yanıt
    Evet mantıklı ama kiralık evde oturuluyor ama kiralık arabaya binmek imkansız.

• Ekonomi böyle giderse araba almak için ev satacaZ.

• Bunu yapan çok var ama bana hiç mantıklı gelmiyor. Birkaç sene fazladan kirada otururum olur biter. Kiraya giden para çöpe gidiyor diyenler olacaktır da herşey para değil. 2 - 3 sene fazladan kirada otururum, karşılığında istediğim arabaya binerim ki şuan da öyle yapıyorum. İlk arabam b sınıfı idi, ikinci arabam d sınıfı, şuanki arabam suv. Bunlarıda borçla krediyle almadım. Biriktirdim peşin aldım. Şimdi yine biriktiriyorum.Peşinat biriksin bundan sonra ev alıcam. Bunca yıldır kirada oturduğum için de hiç rahatsızlık duymadım. Birkaç seneye evimi de alırım. Yıllarca bindiğim güzel arabalar da yanıma kar kalır. Giden kiralara da hiç acımam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avante A kullanıcısına yanıt
    giden kiraya acıyor işte insan hocam, imkan varsa ev alınır o kiralar başka yerlerde kullanılır.

ha imkan yoktur eyvallah. ama evliyseniz kadınlar özellikle ev istiyor, hatta arabayı satalım ikinci evi alalım ucuz bir araba alalım diyeni de çok maalesef şöyle bakınca araba yılda 10-15 bin lira masraf demek, ev ise yılda o kadar veya daha fazla gelir demek, bu açıdan da hak veriyorum.

niye yılda 10-20 bin lira kira verip kendimin olmayan bişeye para harcayayım, arkadaşım var aylık 1500 lira taksitle ev alıyor, ben 2 bin lira taksitle alıyorum bir başkası 1000 lira taksitle alıyor. yani kira gibi ödeme yaparak evin sahibi oluyorsun, tabi bir peşinat ödeniyor başta ki onun için de araba satılabilir duruma göre

ek olarak: bir ilçede iş yerinden biri şöyle bi hesap yapmıştı: mecburen 5 sene burada çalışacağım ve bu evde oturacağım, evin yıllık kirası 10 bin ise 5 yılda bugünün parasıyla 50 bin lira kiraya gidiyor, yani havaya gidiyor. ev sahibi evi 120 bin liraya satıyor ve arabayı satsam 90 bin lira da param var evi alırım.
    50 bin lira kira parası olarak havaya uçmaz.
    5 yıl sonra üstüne 50 bin koyup evi 170 bine satarım.
    toplamda +100 bin lira karda olurum.

helal dedim güzel hesap. haklısın dedim. sence nasıl hesap ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 20 Aralık 2019; 21:0:31 >

• Çocuklu aileysen araba şart, hurdada olsa kapıda araba durmalı bana göre.

Ben sıfır araba almak için aracımı satmaya niyetlendim, karşıma uygun ev çıktı , ev aldım:)
    İlk zamanlar arabasızlık zor oluyor, yavas yavas alışıyorsun arabasız gezmeye. Bazen durakta beklerken sinirleniyorsun vs vs
    Tam 5 yıl geçti ,
    5 yıl arabasız kaldım durumumu kısmen toparladım ve araba almaya niyetlendim 2.el düzgün kafama göre araba bulamadım sıfıra yöneldim
    Sıfır araba aldım alalı 1.5 sene geçti

5 yıl zorluk çektim mi evet
    Arabaya hasret kaldım mı evet
    Zor durumdayken araba veren oldumu hayır
    Şimdi bir ev bir araba sahibiyim
    Sabrın sonu selamettir.

Görmüş geçirmiş ve aynı durumda biri olarak
    Hurdada olsa ayagını yerden kesen araba almanı tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EV ALMAK MANTIKLI MI
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • araba nedir ya ev için 1 dakika bile düşünmem.
  • En kötü ihtimalle bi tane Saxo 1.5d kenarda durmak şartıyla :)
    Mazot bitse en yakın BİM'den ayçiçek yağı doldrrurur devam edersin
  • Öyle bir durum olsa bir dakika bile düşünmem. Başını sokacak kendine ait 4 duvar arası bir yer olsun yeterli

• turkeril kullanıcısına yanıt
    Mr.Saxobeat

• Avante A kullanıcısına yanıt
    Kanka suv kesmez premium suv sonra E segment sonra ferrari sonra lambo filan alacaksın daha amaaan kiradan çıkma bende yolumu bulayım :D

• Arabayi satip eve girenler rezil haldeler bekarsan ya da cocuksuzsan yine katlanilabilir de cocuk felan varsa hic satma. Araba luks degil artik ihtiyac. Sende demissin zaten arabayi kimse vermedi diye. Ite kopege agiz eyme 2 yil gec al evini kendi arabana bin. 15-20 lik te araba alsan tamirciyle kanka olursun.

• Ev almak için araba satılır sonuçta biri gün geçtikçe değer kazanırken öbürü kaybeder

• tabiki satarım. gerekirse tofaş'a binerim hatta 126 bis'e binerim. evim olmuş ötesi var mı? araba yerine tekrar her türlü konur...
  • 2015 te sıfır aldığım qasqai aracimi 2016 sattim ev aldim çok şükür 2019 corolla sahibiyim.sonucta mal yeri gelince satilirda alinirda

• quote:

Orijinalden alıntı: Avante

Bunu yapan çok var ama bana hiç mantıklı gelmiyor. Birkaç sene fazladan kirada otururum olur biter. Kiraya giden para çöpe gidiyor diyenler olacaktır da herşey para değil. 2 - 3 sene fazladan kirada otururum, karşılığında istediğim arabaya binerim ki şuan da öyle yapıyorum. İlk arabam b sınıfı idi, ikinci arabam d sınıfı, şuanki arabam suv. Bunlarıda borçla krediyle almadım. Biriktirdim peşin aldım. Şimdi yine biriktiriyorum.Peşinat biriksin bundan sonra ev alıcam. Bunca yıldır kirada oturduğum için de hiç rahatsızlık duymadım. Birkaç seneye evimi de alırım. Yıllarca bindiğim güzel arabalar da yanıma kar kalır. Giden kiralara da hiç acımam.
    Dur tahmin edeyim memursun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: genç muallim

Evet mantıklı ama kiralık evde oturuluyor ama kiralık arabaya binmek imkansız.
    Kardesim araba kiralama zaten evin senin olsun 20liralik araba senin isini gorur istedigin yere goturur..👍

• Hocam bence öncelik ev olmalı. Araba da ev gibi ihtiyaç oldu bu devirde ama arabanın eksikliğini telafi etmek mümkün. Acil lazım olduğunda çağır taksi seni istediğin yere götürsün. Kısa süreli lazım olduğunda da kurumsal bir firmadan araba kiralarsın. Arabanın her türlü alternatifi var ama evin yok hocam.

• Bisiklete bile binerim. Ev almak kolay değil. Araba sarıp alabilecek olsam alırım.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.