Şimdi Ara

ev almak için arabanızı satar mısınız? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
5.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ev araba aldırır👍🏻 Kiraya verirsin geliri ile araba alırsın, kiradaysan kendin oturursun kiraya vereceğin parayı biriktirir yine araba alırsın. Ama araba sadece masraftır. O yüzden bana göre arabayı satıp ev almak mantıklıdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nerede yaşayacağım belli olsa hemen alacağım da olmuyor işte. Memurluk zor gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kirada otururum ama otomobilden vazgeçmem diyenlere Türkiye'de enflasyon gerçeğini hatırlatırım.Araban var
    1000 tl de kira veriyorsun diyelim.2000 tl.de para biriktirme olanağın olduğunu düşünelim.1 yılda 2000x10=20000 tl.biriktiriyorsun.İki ay tatil için dahil edilmedi.Bugün 200 000 tl.olan ev enflasyon nedeniyle seneye 240 000 tl oluyor.
    Oğlum yap-sat yaptığı için biliyorum.Şu anda ev malzemeleri %20-40 arası artarken daire fiyatlarının malzemeye paralel artmaması ekonomik kriz nedeniyledir.Arsa ve markalı ev reklamı ile gereğinden fazla şişen fiyatlar bir dengelenme nedeniyle artamıyor.Bir başka neden de alım gücü zayıflığı.
    Bu durumda biriktirdiğiniz para artan ev fiyatlarını yakalayamadığından sizin bir daire almanız olanaksız görünüyor.Bu gerçekler ortada dururken aracınızı satıp, alacağınız krediyle ev alabiliyorsanız siz şanslı insansınız.Kiraya verdiğiniz 1000 tl de krediyi ödemede size rahatlık sağlayacaktır.
    Ev ihtiyaç için alınıyorsa önceliktir.Tasarruf amacıyla alınması ise şu ekonomik koşullarda gereksizdir.
    Dolmuş ya da şehir otobüsüyle gideceğiniz yere gidersiniz.Aracın rahatlığından vazgeçmem diyorsanız kira ödemeye devam edin.(Bu görüşler eve 5000-6000 tl gelir giren evler içindir.)

• np

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sattım evi aldım şimdide 90 model w124 aldım geziyorum.
  • Ev almak için satılabilir.

• Arabası yaşanır evet zorlar ama evsiz yaşanmaz. Bu düzen size yaşamınızı devam ettirmek için 1500 TL tuğla ve 50 torba çimento için bizi en az 450 bin TL para vermeye mecbur bırakıyor. Malesef kimseye mecbur olmamak için gerekirse dolmuş taksi Bir şekilde idare edip başını sokacak ev almak laızm. Ya bana bişey olursa diye düşünürüm hep o nedenle ev lazım.

• ev almak icin 2 araba sattim
    ev kismet olmadi

sonra 2 araba aldim

son 2 ayda oluyor bunlar
  • Şuan tam olarak yapmış olduğum uygulamadır.

Araba yerine bir şekilde koyulur. Yavaş yavaş yükseltirsin, ama ev öyle değildir.

Araba bulaşık makinesi ise, ev çamaşır makinesidir. sevgiler

• Mezun olunca evlenene kadar çalıştığım bütün paraları arabaya yatıracam alabileceğim en iyi araçları almaya çalışacağım. Ne de olsa ailemin evi var.

• Ev almak için 2019 kasim ayinda sattim aracimi pesinat yapip ev aldim.
    aradan geçen 6 ayda hiç pişman olmadım, yalnizca arabasizlik zorluyor biraz ama olsun 1 yila kadar bir albea ya da siena alir keyfime bakarim. ev gibisi var mi arkadas? araba her turlu alinir zamanla ama ev olayinda her zaman fiyat begeni konum vs. gibi durumlari bir araya getirmen zor olur.

• İstanbul'da yaşıyorsan öncelik ev

Şöyle ki alacağınız evin konumu toplu taşımaya (özellikle metro-vapur) yakınsa hakikaten arabaya ihtiyaç kalmıyor

• Tamamen vazgeçmedim arabadan satıp model düşürdüm
  • Tamamen arabanın ederine bağlı. 150.000lik araban varsa satıp 50 binlik bir şey alınabilir birkaç sene için. Ama elinde 50 binlik bir şey varsa ve araca ihtiyacın varsa satmak mantıklı da değil. 25 bine bir şey alsan ev için 25 bin fazla kredi çekmekten daha çok zarara sokar arızası ıvırı zıvırı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Avante

Bunu yapan çok var ama bana hiç mantıklı gelmiyor. Birkaç sene fazladan kirada otururum olur biter. Kiraya giden para çöpe gidiyor diyenler olacaktır da herşey para değil. 2 - 3 sene fazladan kirada otururum, karşılığında istediğim arabaya binerim ki şuan da öyle yapıyorum. İlk arabam b sınıfı idi, ikinci arabam d sınıfı, şuanki arabam suv. Bunlarıda borçla krediyle almadım. Biriktirdim peşin aldım. Şimdi yine biriktiriyorum.Peşinat biriksin bundan sonra ev alıcam. Bunca yıldır kirada oturduğum için de hiç rahatsızlık duymadım. Birkaç seneye evimi de alırım. Yıllarca bindiğim güzel arabalar da yanıma kar kalır. Giden kiralara da hiç acımam.
    3 ay önceki evlerin fiyatları ile şimdiki fiyatları arasında 20-30 k fark varken siz 2-3 sene sonrasında para biriktirip alırım dediğiniz makas daha da artacaktır. Geliriniz artmadığı sürece arabayı satmadan Evi alamıyorsanız 2-3 sene sonra da muhtemelen aynı şartlarda arabayı satmak zorunda kalabilirsiniz.

• Normalde evet ama 3 senedir hayır geçen sene ev aldım satmaya kalksam aynı paraya zor satarım , param cebimde kalsa 80-100 bin artidaydim. Gene de eviniz yoksa parayı eve bağlamak lazım kiraydi kendi evin rahatlığı farklı.

• Ev almak için değil de EV almak için satarım

• babam da yapmıştı böyle bir şey biz küçükken, 1-2 yıl arabasız kaldık. değer miydi diye babama sorsak değerdi der belki ama bana çocuk olarak zor gelmişti arabasız kalmak. ki eski araba da sedan renault 12, öyle ahım şahım bir araba bile değildi ayrıca motorsikletimiz de vardı. yine de ben 2 yıl fazladan kirada oturup altımda araba olmasını yeğlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi willyyyyy -- 26 Mayıs 2020; 19:49:53 >
  • Al satçıların klasik yalanlarından biridir. Ev almak için satıyorum. Kimse ev almak için arabasını satmaz bu devirde. Yalannnnnnnnn.

• arkadaşlar bana da bir fikir verir misiniz? aracım için malum sitede ilanlar 195 bin liradan başlıyor. Ekim ayında düğün yapacağım ve eve ihtiyacım var. Birikim olarak aracım dışında değişken olmakla birlikte aylık ortalama 4 bin lira gelirim var. Araç değerleme sitelerinde hemen satsam 178 bin lira elime geçiyor. Bornovada eli yüzü düzgün daireler 400-460 bin lira arası. Manisa'da ise yerine göre 100 150 bin lira daha uyguna daireler var.

Nişanlım Manisa'da çalışıyor, her gün İzmir'den Manisa'ya gidip geliyor. Ben de F.Altay Metro istasyonuna üniversiteye gidiyorum. 2 yıl daha devam etmem gerekiyor.

Eğer evi Manisa'dan alırsam nispeten daha ucuz olacak ancak 2 sene kadar Manisa'dan İzmir'e okula gidip geleceğim.

Eğer Evka 3 Metro çevresinden alırsam Manisa'ya göre pahalı olacak. Ancak Nişanlım servis ile Manisa'ya yarım saatte gidebilecek. Ben de metro ile okula 45dkda gidebileceğim.

Sizce düğün öncesi kiraya geçip 2 yıl kadar Bornova'da kirada kalmak mantıklı mı? Yoksa ev almak mı? Alınacaksa Bornova mı yoksa Manisa mı?

Aileler İzmir'de. Sadece nişanlımın iş yeri Manisa'da (Turgutlu ilçesine yakın).

Kafam çok karışık. Krediye girsem 300 bin liranın geri ödemesi 10 yılda 500 bin lirayı buluyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenflash -- 27 Mayıs 2020; 14:46:21 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.