Şimdi Ara

ev almak için arabanızı satar mısınız? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
5.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2. Evi almak için araba satılır mı ben onu düşünüyorum :)
  • Evli değilim ama bunu yaptım.Askerden döndükten sonra çocukluğumdan beri biriktirdiğim para ile hayalimdeki arabayı almıştım.1-2 ay sonra bir inşaatçı tanıdığımız o zaman değeri 250bin tl olan 3+1 evi sıkıştığı için nakit olarak çok ucuza satıyordu.Tilki emlakçılar 130-140bine evi almaya çalışıyorlardı.Nasıl karar verdim hatırlamıyorum ama arabamı o hafta sattım ve şansa bankam ev kredimi onayladı ve ev sahibi olmuştum.Allaha şükür 2 ay önce borcumu bitirdim.Belkide daha hayalimdeki arabayı alamıcam ama genç yaşta ev sahibi oldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene önce ev almak ve peşinata katkı olması açısından 2011 insignia aracımı sattım.

Kredileri öderken de bir miktar para biriktirerek ve de üstüne tüketici kredisi çekmeyi düşünüp ford kuga almayı planlarken paranın bir kısmı ile krediyi yapılandırıp kalan para ile 2006 passat aldım.

İkinci el sitelerinin fiyat belirleme motorlarına göre passat 6 ayda %50 fiyat arttırmış gözüküyor. Gerçek piyasası nedir bilmiyorum ama aldığım ev 2 senede bu kadar oranda artmadı

• Evet 2016 Şubat'ta 2015 model 1.2 TSI polo almıştım 39 bine, daha sonra Haziran ayında arabayı peşinat yerine sayarak 44 bine ev sahibine vermiştim, şimdi kredi seneye bitecek nasip olursa, biraz birikmisim var aslında alayım diyorum fakat şuan baktığım araba 2004 model punto 33 bin TL 😅 Neyse pişman değilim ev de araba da bir ihtiyaçtır fakat benim için barınma ihtiyacı her zaman önde gelir, ulaşım konusuna gelirsek araba zaruri değil fakat eski de olsa bir araba da ihtiyaç görür

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar ev her daim daha önemli Tofaş binin ama eviniz olsun

• Araba fazlalıksa, gerçekten gerekli değilse, ev almak için çekeceğin kredi çok artacaksa araba satılabilir, yeni araba alıncaya kadar da taksi veya kiralık arabalarla durum idare edilebilir. Ama araba da bir lüks değil ihtiyaçtır, sonuçta şehirlerimizde ne yazık ki toplu ulaşım gelişmiş değil ayrıca salgın nedeniyle güvenli de değil.

• 2015’te yaptım.

O zaman güncel kasa Polo’m vardı, bluemotion. 41.000’e sattım, çok az nakitim vardı, üzerine koydum, kredi çekip ev aldım. 5 senedir ödüyorum, ayda 3000₺. 2 seneden az kaldı.

Evi aldığımda bir çocuğum vardı, eşim ikinciye hamileydi. Gerektikçe araç kiraladım, konum olarak arabasız yaşayabilecek yerdeyim, market, okul vs yakın. Çoğu zaman Home-ofis çalışıyorum, veya iş için gideceksem araç kiralıyorum şirket adına.

Elimde 120.000 civarı nakit var ama araç almıyorum. Evet değeri artıyor (daha doğrusu paramız değer kaybediyor) ama araç durduk yere zarar.

Bir şekilde araç alınır sonra, biraz sıkıntı çekilir geçer. Ama ev sahibi beklemez, kirayı 2 gün geciktirirsin, 3. Gün kapının önüne koyar.

Ha, o parayı ve ödediğim taksitleri kenara altın olarak koyabilsem çok daha fazla ederdi.

• Şu an bahsettiğin durumdayım ve eşimin tüm ısrarına rağmen satmadım, SATMAM:)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.