Şimdi Ara

Ev boyatma ve kiracı - ev sahibi muhabbeti. Kiracı mağdur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi şöyle bir durum var.. Yardımınız lazım...

Kiralık ev tuttum. Evin duvarları nem almış ve haliyle boya kalkmış. Tüm evi boyattım. Ev sahibi ile yarı yarıya bölüştük masrafı.. Buraya kadar bir sorun yok..

Ben ne olur ne olmaz diyerekten boyası dökülmüş olan duvarların fotoğrafını çektim ve ev sahibine yolladım. Benden önce evi bi kız tutmuş.. Evi kiraladığında duvarların hali yine bu şekildeymiş, boyası kalkmış falan.. Kız ev sahibine bu durumu belirttiğinde "Evim temiz, boyası her şeyi yerli yerinde, sorun yok.." cevabı almış her defasında.. Kız da neyse, 5-6 ay kalacağı için masrafa girmeyeyim demiş. İşte sorun burada başlıyor..

Ev sahibi boya masrafını bu kızdan istiyor. Kızın bir suçu yok, evin durumunu belirtmesine rağmen ev sahibi her defasında hayır, ev temiz demiş. Ama kalkıp da evini görmeye gelmemiş. Ve benim gönderdiğim fotoğraflarla tutanak tutturmuş, avukata verecekmiş falan.. Duvarları bu hale sen getirdin, parayı sen ödeyeceksin muhabbeti yapıyor kıza.. Fakat kızdan önce de bi kiracı varmış sanırım.. Bu kiracıyı kıza farklı şekilde anlatıyor, bana farklı şekilde anlatıyor ev sahibi..

Uzun lafın kısası ev sahibi biraz sorunlu.. Kız da benim üniversiteden çıkınca yardım etmek istedim.

Bu adam avukata falan verse olumlu sonuç alabilir mi ? Elinde belge olarak sadece benim gönderdiğim fotoğraflar var. Kendisi para bile ödemedi, depozitodan düştü. Tüm para benden çıktı yani anlayacağınız Adam biraz paragöz bi tip.. Tüm boya masrafını alınca bana para göndereceğini de zannetmiyorum zaten.. Durum böyle olunca da kıza dedim ki sakın para gönderme hallederim ben bu işi.. Ama adam laftan anlamıyor, ille de para diyor..

Ne yapmalıyız sizce arkadaşlar ?

• o iş geçmiş artık.sözleşmeyi fes etmeden depozitodan düşse falan haklı saydırabilirdi kendini.ama kız ben cıktım ben cıktıgımda saglamdı sonradan olmuş derse birşey ispatlayamaz ev sahibi
  • Evsahibi, Kız evi kiralamadan önceki halinin fotoğraflarını sunabilseydi haklı olurdu ama bu durumda ev sahibi kafasına göre davranıyor. Hiçbirşey yapamaz. Kendisi evi görmeye bile tenezzül etmemiş, daha neyin hakkını arıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 21 Temmuz 2010; 0:39:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpgg

o iş geçmiş artık.sözleşmeyi fes etmeden depozitodan düşse falan haklı saydırabilirdi kendini.ama kız ben cıktım ben cıktıgımda saglamdı sonradan olmuş derse birşey ispatlayamaz ev sahibi

Sözleşmeyi fes etmişler, kız çıkmış evden tamamen.. İşte ben fotoğraf gönderdiğim için evi bu hale sen getirdin diyormuş kıza.. Adam boya parasını kendisi ödemiş gibi kızdan para istiyor bi de utanmadan.. Adama giren çıkan yok, parayı ödeyen benim

quote:

Orijinalden alıntı: revenger11

Evsahibi, Kız evi kiralamadan önceki halinin fotoğraflarını sunabilseydi haklı olurdu ama bu durumda ev sahibi kafasına göre davranıyor. Hiçbirşey yapamaz. Kendisi evi görmeye bile tenezzül etmemiş, daha neyin hakkını arıyor.

Kira sözleşmesine klasik olarak "ev temiz, boyalı" falan gibi şeyler yazmış sanırım ev sahibi.. Kız da evden çıkarken "evi teslim aldığım gibi bıraktım" tarzı bir şeyler yazmış sanırım tam anlamadım bu bölümü telefonda..

• 1 yıl

oturan kiracı boyatmak zorundamıdır

boyalarda leke var?

Sıfır daire ilk kiracı kendisi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizden edinilmiş ve sözleşme fesih tarihinden sonra çekilmiş olan resimlerde hareket ederek dosya parası öder, ödediği ile kalır ev sahibi. Yasal anlamda bir sonuç çıkmaz ama huzursuz edeceği aşikar. Klasik ev sahibi taktiklerindendir, Biraz ondan yolayım, Biraz da bundan misali (Mecazdır kimse yanlış anlamasın yolma kelimesini)

Girdiğim evin çizik parkelerini (1 yıl oturdum) bana ödetmeye kalkan (Depozitomdan kesecekti) ev sahibine, evin kontratını imzaladığımız tarihte çekilen resimleri önüne koyunca birdenbire ''hay Allah benim aklımda o çizikler yoktu gibi kalmış'' a dönüverdi birden konu. Ben de karşı hamle yapıp, Eve girdiğimde şu klima tesisatı vardı ya, İşte onu ben tamir ettirdim o zaman alıvereyim onarım masrafını dediğimde yüzündeki ifadeyi görmenizi isterdim ki işlem öncesi ve sonrası resimler de bendeydi. Kaldı ki ev sahibinin notunu daha kontrat yapacağımz gün vermiştim zira, ''Evde hiç bir şey yok tertemiz ve sorunsuz'' diye bize anlatırken aşağıdaki resimde göreceğiniz duvara döndüm ve ağzımdan çıkan cümle ''Bu evde yangın mı çıktı'' oldu ve evet benden önce oturan kiracının klimasından evde yangın çıkmış, itfaiye gelmiş söndürmüş, evin her yeri is olmuş, temizlikçi boyacı vs gelmiş ama yangın isi bu arkadaşlar çıkmaz öyle kolay kolay ki evin duş kabinlerinde vs her yerinde bu izler vardı zaten. Bu vesile ile Ev sahibini tanıyınca, taşınma arefesi tüm hazırlıkları yapmak durumunda kalıyor insan. Elbette para filan almadım dostlar klima tesisatı için, ama gerçekten tesisatın öncesi şu şekildeydi.

Ev boyatma ve kiracı - ev sahibi muhabbeti. Kiracı mağdur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.