Şimdi Ara

Ev Fiyatlarını Hazırlayanlar Kafayı Yemiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dandik iki katlı evleri 10 milyona satıyorlar şaka gibi üstüne bunlar büyük illerde bile değil.

Nerede rezidans, toplu konut varsa daha ucuz ama ben villa bakıyorum millet kafayı yemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60DA53D0F -- 22 Temmuz 2024; 10:33:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yaşınız ve eğitim durumu nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankara batıkentte bdorumla beraber 3 katlı müstakil var 4 milyona

• dobrasam kullanıcısına yanıt
    24 Önlisans mezunuyum bilgisayar teknikeriyim.

İlerleyen yıllarda mühendisliğe tamamlayıp yüksek lisans yapma hedefim var alanımla alakalı.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Hamza ankara çok iyi bir yer değil.

Ben daha çok kocaeli, sakarya, bursa, ege tarafını düşünüyorum.

İstanbulda zaten bir tane arsam var sözleşme yapıldıktan sonra ev dikeceğim kiraya veririm en kötü.

İstanbuldan kaçmam lazım.

• istanbul hariç iş yok omg

Buralarda benim yapabileceğim çok fazla iş var.

Asıl İstanbulda çok iş yok çünkü şirketler İstanbul dışına taşınıyor. Gebze, tuzla, hadımköy, silivri, büyükçekmece vs.

Yani nerede sınır illere yakın yer varsa orada iş var veya çevre illerde.

Bursada, kocaelinde, sakaryada felan ben aç kalmam fabrikalar var IT tarafında iş bulurum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam maliyet ve güncel satış fiyatları hakkında itirazın ve serzenişte bulunuyorsun haklısınız ancak bir malın fiyatını belirleyen şey 1 üretim maliyetleri 2 koyduğun sermayenin enflasyon oranında getirdiği mali kazanç 3 sürdürülebilir kazanç sağlaması yani sen 10 milyon para yatırdın inşaat 1 yıl sonra bitecek ve bittiğinde satacağın veya satmayı arzu ettiğin rakamdan enflasyon etkisiyle kazanç elde edeceksin ? Sonuç itibariyle bu pahalılığın sadece müteahhit ile ilgili olmadığı net burada inşaat malzemeleri nın hangi döviz birimi ile satıldığını araştır şunu göreceksiniz ki maliyetler her gün artarken sizin başta ayırdığınız bütçe inşaat bitiminde hesapladığınız gibi tutmuyor bu bir neden bir diğer nedeni ise eve ihtiyacı olamayıp yatırım amaçlı ikinci üçüncü hatta onuncu ev satın alıp piyasayı altüst eden en azından beşyüz bin insan var etrafta ki bunlar faiz düştüğü dönemde pandemi itibariyle gereksiz alım yaparak piyasanın dinamiklerini bozdu sonuç itibariyle fiyatlar bu şekilde şişti üzerine birde damat ekonomisi ve dolar varsa Allah'ımız var faize savaş açalım masalı eklenince ev almak vatandaşlara haram oldu maalesef.

Dolara bağlı olarak maliyet artıyor fakat asıl sorun al satçılar öldürdü piyasayı araba içinde aynı.

• Hocam yazımı İyi oku, maalesef bütün yanlış tuşlara basıldığında bu hâle geldi

• Dolar 7 oldu 10 oldu 37 oldu kaldınız dediniz dolarla ne işiniz var halbuki inşaat demek dolar demek yetmedi faizi indirdin bu sefer ticaret yapmak zorunda olmayan ama parasının değerini korumak isteyen insanlar gitti gayrimenkul satın aldı oda yetmedi dedinki ev alana vatandaşlık dağıtıyorum bütün Ortadoğu'dan ıraklı Lübnanlı kim varsa geldi satın alamayacak yerleri değerinin üstüne satın aldı üzerine birde kredi faizleri tavan yapınca al sana 5 milyon luk ev ister ye istersen yanında yat oldu

Hocam tabii ki rastgele tüm tuşlara basılmasınında etkisi var.

Valla sonumuz pek iyi değil. Lisans kazanıp mühendislikte yapsam, yüksek lisansta yapsam, tıp kazanacak puanı çıkarıp doktorda olsam alacağım paralar o kadar düşük kalıyor ki globale göre ve alabildiğim çoğu şeyin kalitesi ya düşük yada az performanslı olacak.

• Kontevi farklı yerlere gidiyor anladığım kadarıyla sen hem hayat pahalığına şikayetçisin hem ev daire fiyatlarını yüksekliğinden hem de öğrencisiniz anladığım Kadarıyla sana tavsiyem nacizane para kazanç odaklı değil de nasıl daha mutlu huzurlu bir yaşam sürebileceğin bir mesleğe yönel Doktor olabilirsin başka bir mesleğe sahip olabilirsin bunun eğitimini alabilirsin ancak benim yıllarca tıp fakültesinden mezun olup hekimlik yapmış ancak bir süre sonra vazgeçip Avrupa'da kozmetik mağazasının satış elemanı olarak çalışan doktor arkadaşlarım da var burada önemli olan nasıl iç huzuru yakalayabileceği sonuçta iyi maddi imkana sahip olur iyi maaşa sahip olup Özel hastanede mobilge baskıya maruz da kalabilirsin devlet hastanesinde hastalardan dayak da yiyebiliriz bu hangi mesleği tercih ettiğini de çok ilgili değil veya kazancınla ilgili değil burada senin ne istediğin nasıl bir hayat beklediğinle alakalı acizane tavsiyem

Hocam şu an büyük bir bilgisayar üreticisinde help desk olarak çalışıyorum.

Ancak bu işten ayrılıp mühendisliğ8 kazanıp odaklanmakta planım içinde.

İyi kötü yatırımlarım var iç huzur var ama ne kadar çabalarsam çabalayayım artık bu iş dipsiz kuyuya dönmüş durumda en iyi şirketlerde iyi maaşlar bile alsam bir ev ve arabayı anca alabilecek gibi hissediyorum. İnsanlar artık ölü soyucu olmuş deprem hasarlı evlere 10 milyon tl istiyorlar sbsbsbsbsb.

Evlenmek istiyorum ileride, maddi durumlar benim anksiyetemi zıplatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60DA53D0F -- 23 Temmuz 2024; 11:3:58 >

4 milyona batıkentte alınır ama içini dışını yaptırmak için sanırım bi 2m gider.

• Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    İstanbul ve çevre illere bakıyorum adam gece kondudan hallice 2 katlı müstakil eve 10 milyon istiyor.

Binanın dışında çatlaklar var adam doldurmuş harç sıvayla o kadar belli oluyor.

Eski ve deprem hasarlı binaları bu kadar pahalıya satmak istemeleri absürt.

• Ev fiyatları hazırlanmaz bilginiz olsun,bir ürünün malım fiyatını piyasa belirler bunu evde yoğurt yapmak gibi düşünmeyin biraz finansal okur yazarlık eğitim videoları izleyiniz lütfen

Fiyatlarını hazırlayanlar dememin sebebini anlamadınız sanırım?

Bu insanlar ilanlara bakıyor ve diyor ki o adam bu çöp şeyi bu haliyle sıfır fiyatından pahalıya satıyor, bende o zaman yapabilirim diyor.

Hatta bunun için gruplar bile var bilerek fiyat yükseltiyorlar.

Hazırlayanlar kelimesini kullanmamda ki sebep budur.

Çok bilmişlik taslayacağınıza bu adam ne demek istemiş diye sorgulamanız daha yerinde olacaktır. Yoksa bende biliyorum hazırlanmayacağını.

Burada ki anlam KAZIKLAMAYA hazırlıktır.

Ve merak etmeyiniz günlerim kişisel finans, para yönetimi, grafik analizleriyle geçiyor. Videolarıda fazlasıyla izliyorum. Bu konuda içinize şüphe düşmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60DA53D0F -- 25 Temmuz 2024; 11:11:36 >
  • Git Yeni konu aç sıkıldın sen biraz işlemci bellek kullanımı artınca sanırım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.