Şimdi Ara

Ev içinde Wireless mı Wifi mı kullanılır ? ( Kablosuz internet kurulum yardımı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimdeki modemlerde wireless özelikleri olmasına rağmen yıllardır ethernet kullanıyorum artık kabloları azaltmak istediğime karar verdim kablosuz bağlantı hiç kullanmadığım için bilgi sahibi değilim.

Şu anda elimde Airties 5650 modem mevcüt Wireless+Airtouch özelikleri var.Sadece kendi evimin içinde kablosuz internet kullanmak istiyorum.
    Kullanıcağım cihazlar 2 Pc + laptop + Telefon + Tv 'dir.Bunun için Wi-Fi mı yoksa wireless mı kullanmam gerekli ?

Evimin içinde kablosuz internet ortamı oluşturmak için nelere ihtiyacım var biryerde adaptör - router - kablosuz ethernet kartı pci gibi şeylere ihtiyaç olduğunu okudum.
    Neler almam gerekli bu ürünlerde güzel ve verimli çalışan marka model önerileriniz nelerdir ?
    Son olarak benim modemimde anten yok diğerleri gibi bunun içinde birşeye ihtiyaç varmıdı
    r ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kopikasyon -- 10 Kasım 2013; 18:41:41 >

• kopikasyon K kullanıcısına yanıt
    TP-Link'in kablosuz (wireless) modemlerine bakabilirsiniz. İyi ve sağlamdırlar, heleki çift antenli modelleri.

Wi-Fi ile wireless aynı şeyler bu arada ben öyle biliyorum.

Masasüstü bilgisayar kullanıyorsanız kablosuz modem alsanız bile üstündeki ethernet girişlerini kullanabilirsiniz.

Antensiz kablosuz modemlerde günümüzde vardır ama ben tavsiye etmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xilence -- 10 Kasım 2013; 19:01:38 >
  • wi-fi = wireless isimlendirmeleri farklı olsa da işlev olarak aynıdır. Birisi Avrupa diğeri amerikalıların kablosuz bağlantılara verdiği isimdir.

Masaüstü Pc lerde anakartın wi-fi özelliği yok ise (genelde olmaz) kablosuz ağ adaptörleri ile wifi özelliği kazanırlar. Bunlarında bağlantı şekillerine göre Pci yada usb olarak 2 türü mevcut. Örnek olması açısndan aşağıdaki linkleri incele.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/inca-iuwa-300n-uuwa-300n-300mbps-kablosuz-usb-adaptor/productdetails.aspx?I_ID=61844
    http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/asus-pce-n15-pce-n15-300mbps-kablosuz-pci-e-kart/productdetails.aspx?I_ID=65807
    Laptoplarda wifi genelde olur.

tv lerde modeline göre wifi özelliği olur. Tam tecrübem yok ama tv için de gene wifi olması için kablosuz ağ adaptürü takman lazım. Bu konuyu tv kullananlar yanıtlayabilirler.
    gene de incelemek istersen konu var.http://forum.donanimhaber.com/m_43428889/tm.htm

modemin antensiz olmasına rağmen kablosuz ağı destekliyor.
    modemin arayüzüne girip wifi özelliğini aktif etmen gerekir.

• evet modemi yeni aldım zaten o yüzden değiştirmek istemiyorum güzel ve kaliteli üründe wireless + airtouch destekliyor onuda yazdım zaten paylaştığınız bilgiler için teşekkürler.

Peki bana güzel verimli yüksek performans elde edebiliceğim PCI-e kart önerisinde bulunabilirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kopikasyon -- 10 Kasım 2013; 20:50:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kopikasyon

Selamlar.

Elimdeki modemlerde wireless özelikleri olmasına rağmen yıllardır ethernet kullanıyorum artık kabloları azaltmak istediğime karar verdim kablosuz bağlantı hiç kullanmadığım için bilgi sahibi değilim.

Şu anda elimde Airties 5650 modem mevcüt Wireless+Airtouch özelikleri var.Sadece kendi evimin içinde kablosuz internet kullanmak istiyorum.
    Kullanıcağım cihazlar 2 Pc + laptop + Telefon + Tv 'dir.Bunun için Wi-Fi mı yoksa wireless mı kullanmam gerekli ?

Evimin içinde kablosuz internet ortamı oluşturmak için nelere ihtiyacım var biryerde adaptör - router - kablosuz ethernet kartı pci gibi şeylere ihtiyaç olduğunu okudum.
    Neler almam gerekli bu ürünlerde güzel ve verimli çalışan marka model önerileriniz nelerdir ?
    Son olarak benim modemimde anten yok diğerleri gibi bunun içinde birşeye ihtiyaç varmıdı
    r ?

Kablosuz internet kablolu gibi pek verimli degil maalesef !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.