Şimdi Ara

ev kızımı, okumuş kız mı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
8
Favori
13.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana göre tabiki okumuş kültürlü bi kız olmalı ki akşama kadar saf saf evlenme porgramı izlemesin veya da ne biliyim ben bişey anlatığım zaman anlasın üzerine tartışalım filan.
  • akıllı ve zeki olsun
  • Okumuş okumamış ayırmam.
    Yani genel anlamda ünv. bitirmiş kızların daha çok rağbet ve saygı gördüğü bir toplum olduk gibi.Ama benim aradığım belirli kriterleri sağlıyorsa okumuş-okumamış ayırmam.
    Tabi şu da var; Hayatının benimle paylaşacağı kısmı daha önemli.Ben isterim ki Allah(c.c.) aileme yetecek kadar kazancı bana nasip etsin ve 3 kuruş para için eşim yorulmasın.Ayrıca evleneceğim insan (okusun ya da okumasın) sırf egosunu tatmin etmek için çalışacağım diye tutturan insanlardan olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: captain89

abimin okumus kizdan bosanmasi nedeniyle yaziyorum bunlari.... Herkesin yasam standartlari farklilik gosterebilir.....

Kadin kazandigi paranin cogunu kendi kisisel bakimlarina harciyor...kuafordu, elbiseydi,kiyafetti, derken bi bakarsiniz ki kadindan ek maddi bir destek kalmamis....

Ayrica kadin da calistigi icin adamla standartlari ayni zannediyor ve ev islerine yardim etmenizi vb tarzi isleri yapmanizi istiyor...

Kadin hem ev isi hem disarida calisinca bu da kadina eziyet....

Herkesin fikrine saygi duyarim benim fikrim kadini ev kizi olmasi yonunde....

Bunlar benim gozlemlerim... herkesin fikri kendine....

Kimse ev kizlarini da kultursuz yerli yersiz konusan kimseler zannediyor.... Ev kizi olup da universite mezunlarindan kat kat kulturlu insanlar var cevremde.... Kisacasi

universite okumak hersey demek degildir...

tam yazacaklarımı yazmışsın gerçekten kadının eline maddi güç geçtiyi zaman ailede sıkıntıya yol açıyor ister istemez daha çok şey yazarım ama gerek yok sen güzel özetlemişsin

• quote:

Orijinalden alıntı: _kılıçkalkan_

quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Kendi dusuncesi olan, etrafin lafiyla is yapmayan, yeri geldiginde oturan yeri geldiginde eglenen, her seye surat yapmayip orta yolu bulmaya calisan kiz. Emin ol boyle kizlarin gecmisi temiz, okumus, esine sadik ve kendi dusuncesi olan insanlar

İşte konunu en mantıklı cevabı

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOTCHA!

Hayvan mı satın alıyon kardeş ?

Bu konuya verilebilecek en iyi cevabı vermişsin helal olsun hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

üniversite ortamı sakat diyenlerin hiç mi kız kardeşi yok bu kadar mı insafsız acımasız yorum yapılır

neyse yaşınız küçük forumdan duyduğunuz şeylerle yetinin siz

dalga geçmek için söylemiyorum ama bunlar liseli galiba, Ankara'da özel bir üni'de okulda okumama rağmen ilişkisi olanlar normal seviyede bizim lisede bile daha fazlaydı

yani okumuş kız kullanılmıştır vs vs böyle önyargı anlamsız

• Eğer eve geceden geceye uğruyorsan ve kendine bir hayat arkadaşı değil de yemek yapıcı arıyorsan ev kızı al. Görücü usulü evleneceksen tavsiyem , okumuş ve muhafazakar biriyle evlen
  • bence ev kızı en iyisi
  • Bana lise mezunu yeter.Meslek lisesi bitirmiş veya elinde mesleği olan ev işinden anlayan biri.Üniversite görmüş biri olarak üniversite istemiyorum.Bakımlı biriyle evlensem onun geliri makyaj ve bakım malzemelerine gider.
  • Onlar kendini biliyor 2subyanige yaziyorum.
    1-iktisat-isletme kanki bul,bu pezo
    2-98kirmizi civic hatcback al 12bin lira
    3-gidilecek yerleri bil

Sonra tekrar konusalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arkas

Onlar kendini biliyor 2subyanige yaziyorum.
    1-iktisat-isletme kanki bul,bu pezo
    2-98kirmizi civic hatcback al 12bin lira
    3-gidilecek yerleri bil

Sonra tekrar konusalim.

Bunlar şansını en az 2 kat arttırır ama böyle olup yapamayan yine var onu da belirteyim. :))

• quote:

Orijinalden alıntı: Gast35

ev kızlarına "ıyy klasik türk kızı, kezban" dersiniz. okumuş kızlara "geçmişi kirli, burnu havada" dersiniz. ne kalın kafalı adamlarsınız ya

Hatan var kezbanlar artık üniversiteli oldular.

• ne okumuş ne ev kızı asıl önemli konu kızın özü. özü temizse ne yerlerden geçip de eteğine bir damla çamur bulaştırmaz. ama özü temiz değilse havadan da uçursan çamura bulanır...
    inşallah anlamışsındır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ken-di

ne okumuş ne ev kızı asıl önemli konu kızın özü. özü temizse ne yerlerden geçip de eteğine bir damla çamur bulaştırmaz. ama özü temiz değilse havadan da uçursan çamura bulanır...

Orası öyle de üniversite ortamı insanı çok bozuyor bazen.

Ben bazı arkadaşlarının kayıt oldukları ve 2. senenin sonundaki hallerini biliyorum. Arkadaş ortamı çok önemli çok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

quote:

Orijinalden alıntı: ken-di

ne okumuş ne ev kızı asıl önemli konu kızın özü. özü temizse ne yerlerden geçip de eteğine bir damla çamur bulaştırmaz. ama özü temiz değilse havadan da uçursan çamura bulanır...

Orası öyle de üniversite ortamı insanı çok bozuyor bazen.

Ben bazı arkadaşlarının kayıt oldukları ve 2. senenin sonundaki hallerini biliyorum. Arkadaş ortamı çok önemli çok.

yine öz diyorum işte. o arkadaşlarının özünde varmış da ortamı ünide bulmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jennes -- 17 Haziran 2012; 22:23:26 >
  • okumuştan ziyade ne okuduğu ve zeka seviyesi daha önemli
  • Ev kızı alsan iyi edersin.Yemek yapar,temizlik yapar,annene babana bakar.Okumuş kız bunları yapmaz.Gözü açık ve yükseklerde olur.Anne ve babanla oturmaz.Ev,araba,alışveriş,tatil ister.Tercih senin.
  • Okumamış bir kız ile evlilik düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtr5000

quote:

Orijinalden alıntı: hakeden yaşar

ŞİMDİ SEÇİMLER SiZİN KENDİ FİKRİNİZDİR. AMA ELeŞTİREL BİR BAKıŞ SUNMAK İSTİYORUM:

OKUMUŞ OLAN KIZ AZ ÇOK ELİNe GEÇEN PaRaYLA KEnDİNİ İDArE ETMEYİ, PARAYI KULLANMAyI, GezMEYİ TOZMaYI BİLİR. KIAACsSı KEŞKe ŞUNu dA YAPSAyDIM FiKRİ AZaLIR. EŞ ONUN İÇİN BAŞARıDIR. İYİ BİR eVLİLİK YApMaKTa İSTeR.

EV KIZI GENELE bAKARSaK KoCA ONUN İÇİN ÇIKIŞ YOlUDUR. ÇÜNüK evDE İSTeDiĞİNİ YAPAmAZ. zATEn GeZEmEZ. aİLEsİ OukLa GÖNDERMeMİŞSE YŞAYAaCaĞI DaHA çOk ŞEY OldUĞUNU DüŞÜNÜR. YaZ SİZSeN DaHa FaZLa ARTISI OLAn bİRi ÇIKaRsA KaRŞISINA?

Yazı biçiminiz güzelmiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.