Şimdi Ara

ev kızımı, okumuş kız mı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
8
Favori
13.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ev kızı senin eline bakacağı için daha kanaatkar olur, daha temkinli davranır ve yuva kurup onu ayakta tutma çabası içine girer.
    Okumuş kızların idealleri vardır, özgüvenleri yüksek olur, köprüleri bir anda yıkıp atabilirler, belli etmese de "ben daha iyilerine layığım" düşüncesi hep kafalarının bir kenarında saklı durur.

not: bütün genellemeler yanlıştır, yukarıda yazdıklarım gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn

quote:

Orijinalden alıntı: captain89

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: captain89

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: €rché.19o3

Kadın dediğin herşeye aklı ermeyecek Cevap : EV KIZI

Sen kim oluyorsun da yazıyorsun bunu? Senin gibiler yüzünden bu haldeyiz.

Aranan universitedeki kiz bulundu... Hem de mimarlik okuyo...

Zoruna mı gitti? Sen de oku mimarlık, tutan kim?

Mimarliktan kiz var beyler kacin....

Seni adam yerine koyup yanıt verende suç.

Suç sendeyse Bize niye kiziyosun?

Ablacim saka bi yana resim cizme yetenegim olsa bebde cok isterdim. Ama insaat muhendisligi cok guzel

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Eşimin ; En az benim kadar namuslu olmasını isterim... Bu cümledeki yoğun anlamı elbet anlayacaklar çıkacaktır.

Ayrıca ; Kadının çalışmasına karşı değilim. Okusun ama kocasının emrinde olsun. Benim eşim olacak insanla ben bunları her zaman konuşurum öyle evlilik kararı alırım.

Eğer hem çalışıp hemde çoluğa çocuğa bakacak ve evin düzenini sağlayacaksa ( yuvayı dişi yapar ) her zaman istediği şekilde - saat 18.00 - 19.00'ı geçmediği sürece - çalışabilir... Özellikle öğretmen bir eşimin olmasını her zaman çok isterim...
  • Ev kızı alacağıma sap gezerim daha iyi.
  • Üniversiteye gelince okumuş kızlardan tiksinir oldum artık . Ev kızı olsun sadece benim olsun .
  • Ben biraz deliyim biraz da başına buyruk bir adamım. Okumuş okumamış fark etmez.. Seversem ve severse gider alırım.
  • gençler siz siz olun zamanınız gelince evlenin. kısmet meselesi bu işler. zamanı geldi mi karşına çıkıyor ve bi bakmışın evlenmişsin.
  • Önemli olan birikim bence ki buda okumakla oluyor.Kimse yazmasın yok ben kimleri tanıdım ilkokul mezunu ama 1000 üniversite mezununa bedel diye;istisna tabii ki olur ama olayın gerçeği iyi bir üniversite ortamında 4 yıl bulunan insan kendini geliştirir ister istemez..Gerekirse çalışmasın;para da kazanmasın ama kültürlü olsun eşleriniz bence...
  • Görmüş kız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

üniversite ortamı sakat diyenlerin hiç mi kız kardeşi yok bu kadar mı insafsız acımasız yorum yapılır

neyse yaşınız küçük forumdan duyduğunuz şeylerle yetinin siz

Çok çok güzel bir cevap
  • kız
  • onu bunu bilmem de okunmuş kız alacağım ben, hacı hocalara götürcem, sonra eve kitlicem
  • Üniversitede 95% inde gördüğüm genellemeden okumuş kızla evlenilmeyeceğini anladım malesef. Güven sıfır, bir kıszmı terziye uğramış... anlayamazsınız kardeşlerim. En kötüsüde kandırılıp gerçeği öğrenme ihtimalin olmaması.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mü'min

quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

"Önceden yaşadığı belli değil."den kastın ne? "Bakire değil, önceden seks yapmış kirlenmiş." diye düşünüyorsan git kendine bir tavuk bul onunla evlen, kadınların da insan olduğunu unutmayın. "Zina yapmamış kız arıyorum." diyip de 498576895769485946745674 tane kızla ilişkiye giren adamlar var hala, lütfen onlardan olmayın.

Onun dışında; sana muhtaç olacaksa parasal yönden bildiğin senin kölen olur, eğitimli kadının kendi fikirleri olur, istediğini rahatça söyler, aranızdakiler gerçek olur.

Zina yapmamış kız arıyorum. Zina hiç yapmadım yapmam da[inşaAllah].

Evleneceğim kız saf, iyi kalpli, merhametli, iyi niyetli, temiz, iffetli, saygılı, İslam'a bağlı ve beni gerçekten sevebilecek biri olsun isterim. Biraz da güzel olacak hani, şöyle bakınca melek gibi kız diyeceğim.Boyu da kısa olsunŞöyle olsun

aranan kız verilen örnek uyumsuzluğu

• quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

Orijinalden alıntı: ÇÖL KARTALI

evlenmek icin hangisini tercih edersiniz ?
    ben kararsizim.ikisininde avantajlari var,dezavantajlari var.
    mesela okumus olsa ekonomik olarak rahat ama ,acaba geçmişi temiz mi?zira neler duyuyoruz neler göruyoruz?ister istemez önyargı oluşuyor bende .
    yasim 22 lütfen ciddi mesajlar atın

güzel kardeşim, "ev kızı" nın bir ilişki yaşamıyor olduğuna seni inandıran şey nedir acaba ? Yada geçmişi temiz olduğuna inandıran ? (burdaki "temiz" yüzünden şimdi başlarlar ilişki yaşamışsa kirlenmişmi oluyor vıdı vıdısına)
    Ev kızları daha tehlikeli yahu inan bana, çoğu zaten liseden sonra okumadığı (lise terkler yada lise okumayanlarda dahil) için direk evlilik psikolojisi ile davranıyor ve ilişkilerinde bazı seviyeleri daha çabuk atlayabiliyorlar. Anladın sen o "seviyeleri".

Burdaki kriter kendini geliştirmekdir. Karakterlerin birbirine uymasıdır. Misal Lise mezunu biri bir doktordan mühendisden v.b daha mantıklı kararlar verip, daha olgun düşünebilir. Eğitim insanların fikirlerini genişletebilir, ama bu insanlara huzur vereceği yada hayat mücadelesinde okumamış insanlardan daha üstün kılacağı anlamına gelmez.

Yani burda a>b demek doğru olmaz. Bu tamamıyle size kalmış bir olay, sizin isteklerinize ve beklentilerinize bağlı. Zaten biriyle tanıştığınızda onunla aranızda olabilecek muhabbetinde anlaşmanında fikirlerin ortaklığının potansiyelini anlarsınız. Flört aşamasında mesajlaşır konuşurken belli olur bu. Size bu güveni ev kızı verip okumuş kız vermeyebilir yada tam tersi olabilir.

Ayrıca okumuş kız kültürlü olur olayıda komedi. Kandırmayın kendinizi, ortalama bir devlet üniversitesindeki kız öğrenci popülasyonunun %70 i ev kızından biraz daha şanslı olup üniversite kazanabilmiş yada ailesi desteklemiş olanlardır. Burdaki kültürden kasıt, efenim mementodaki olay örgüsünü, mitolojideki zeusun çapkınlıklarını, tolstoyun şu kitabındaki fikir yumağını, tartışabilmekse dediğim gibi ortalama bir üniversitedeki kız öğrencilerin %70 i ile bunu yapmayı unutun. Kitap okuyan kızlarında %75 i aşk romanından, elif şafaktan başka birşey okumuyor.

Ayrıca "ev kızının" birşeyden haberi yok denmeside komik, ev kızı köy kızı aynı şey demek değildir. Ki artık günümüzde köy kızları bile telefon, televizyon v.b sayesinde çok kötü durumda değiller.

quote:

Orijinalden alıntı: Karingoo

Ne kadar çok bilmiş arkadaşımız var! . Yok okumuş olsun ev kızı olmasın cahil olur anlaşamayız vs. Evli bir insan olarak şunu söylüyorum tabi ki de erkeklerin eşlerinden değişik istekleri vardır. Kimi insan ister ki eşim çalışsın bana ekonomik olarak yardımcı olsun maddi konuda sıkıntı çekmeyeyim! heh işte böyle bir evlilik yok işin manevi boyutu da var orası ne olacak? Eve geliyorsun yemek yok her taraf dağınık eşiniz daha işten gelmemiş hele de bir de çocuk varsa tamam işte iş çığrından çıkar hep anlayışlı bir insan olmanız gerekiyor oda nereye kadar.,

Ev kızı olsun ancak birazda okumuş olsun diyorsunuz tabi ki de en mantıklısı bu bana göre şehir hatında en az lise mezunu bir insanla evlilik yapmak önemlidir tabiki karakteristik özellik de çok önemli. Köy yerlerinde köy kızları ile evlenmek nasıl mantıklıysa şehir hayatında da kendi denginiz bir kızla evlenmek o kadar mantıklıdır. Bence ev kızı okumuş olan en mantıklısıdır çok çalışan kadın her zaman sorun çıkartır ve istekleri hiç bitmez bu da ömür boyu pişmanlık yaratır. Evli olmayıp da sallayan arkadaşlar dereyi görmeden paçaları sıvamayın derim. Benim tavsiyem önce bir hayal edin istekleriniz nasıl olacağını evlilikte düşünün ona göre seçim yapın.

Dr.Karingoo

Hocam iyi hoşta eğer "eş" den beklenti; eve geldiğimde yemeğim hazır olsun, çamaşırım ütüm yapılsın, çocuğa baksın, evde oturup beni beklesin ise dediğiniz doğru oluyor. Ama takdir edersinizki herkesin beklentisi bu şekilde olmayabilir. Burdaki anahtar nokta dediğiniz gibi "okumuş ama çalışmayan" kadındırki bununda çalışıcam diye tutturanına denk gelmemeniz gerekir.

adam okuduklarımdan (hepsini okumadım) en mantıklı yorum yapanlarından ama bir şey ekleyeyim:
    Okumuş çalışan kızlar yemek yapamaz ev işi yapamaz diye bir şey yok. Benim yengem gayet de yapıyor. Ki ev işleri de eskisi gibi çok zaman isteyen işler değil karı koca çalışıyorlarsa o evde çamaşır bulaşık makinesi filan da vardır hem.

• quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

quote:

Orijinalden alıntı: Mü'min

quote:

Orijinalden alıntı: Ted Mosby

"Önceden yaşadığı belli değil."den kastın ne? "Bakire değil, önceden seks yapmış kirlenmiş." diye düşünüyorsan git kendine bir tavuk bul onunla evlen, kadınların da insan olduğunu unutmayın. "Zina yapmamış kız arıyorum." diyip de 498576895769485946745674 tane kızla ilişkiye giren adamlar var hala, lütfen onlardan olmayın.

Onun dışında; sana muhtaç olacaksa parasal yönden bildiğin senin kölen olur, eğitimli kadının kendi fikirleri olur, istediğini rahatça söyler, aranızdakiler gerçek olur.

Zina yapmamış kız arıyorum. Zina hiç yapmadım yapmam da[inşaAllah].

Evleneceğim kız saf, iyi kalpli, merhametli, iyi niyetli, temiz, iffetli, saygılı, İslam'a bağlı ve beni gerçekten sevebilecek biri olsun isterim. Biraz da güzel olacak hani, şöyle bakınca melek gibi kız diyeceğim.Boyu da kısa olsunŞöyle olsun

aranan kız verilen örnek uyumsuzluğu

Fiziki olarak.

• okumuşsa senden az ev kızı ise zeki olanından

tercihim ev kızı zira onu kendin eğitmen daha doğru olur.
  • yuh be şaka gibi, kurbanlık koyun seçer gibi. üniversiteliler sağdan ilköğretim terkler soldan karşınızda da lise terkleri görmektesiniz hepsi yaşına göre dizilip, işaretlenmiştir
  • Üni. okumuş ev kızı.
    Not: Yurtta ya da öğrenci arkadaşlarıyla 2-4 kız bir arada kaldıysa, o kızda tehlike aranabilir, aranır değil.
    Öğrenci evi Örnek:
    Kız: Anne napıyım ya sınavda çıktım kızlarla oturuyoruz evde, aslında yoruldum, biraz uyuyacağım :)
    Erkek: Kih kih kih
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hotel California

yuh be şaka gibi, kurbanlık koyun seçer gibi. üniversiteliler sağdan ilköğretim terkler soldan karşınızda da lise terkleri görmektesiniz hepsi yaşına göre dizilip, işaretlenmiştir

kardeş sen hiç evleneceğim kız şöyle böyle olmalı mı düşünmüyor musun, evleneceğin zaman kriter aramayacak mısın, karşına ilk çıkanla evlenecek misin

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.