Oturmakta olduğum evin sahibinin 12 tane dairesi aktif 7 tane kiracısı var. Oğlum oturacak, ihtiyacım var diye bana tahliye davası açmak istiyor. Süreç arabulucu da. Böyle bir durumda ne yapılması gerekiyor ? |
Ev sahibimin 12 tane dairesi, 7 tane kiracısı var. Tahliye davası.
-
-
Eğer ev sahibinin başka mülkü yoksa ihtiyaç dolayısı ile her türlü çıkarır ama farklı mülkü varsa kiracıyı kolayca çıkaramaz, burada önemli olan kiracının kirayı zamandında ödemesi ve kontratta yazan zammı yapmasıdır. eğer kira ödenmiyorsa ve zam yapılmıyorsa icra yolu ile yine çıkarır. Haa bir de tahliye tahahhüdü belgesi varsa o zaman da her türlü çıkarır, belgenin boş imzalanması bu sonucu değiştirmez. davalar 1-2 sene arası sürüyor.
-
Demek ki 5 pasif dairesi var oğluda diğer evleri aynı şehirde ise bir zahmet boş olana otursun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kontratta %40 yazıyordu, o oranı yaptım yolladım ve gününde ödüyorum. Tefe tüfeye göre yapmadığım için sorun olur mu peki?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Pasiflerde diğer çocukları oturuyor. Oğlum gelecek dediği kişinin aynı apartmanda 1.katta dairesi var ama annesinin üzerine.
Size ihtarname vs gönderdi mi ? Evimi boşalt oğlum şu sebebten kullanıcak diye
Oranı beraber belirlemişsiniz . tefe tüfe 40 degilde 20 olsaydı ne olacaktı .
İhtarname gönderdi işte, ihtiyaç nedeniyle tahliye istiyor. Bende çıkmadım, kontrat otomatik uzadı. Tahliye davası açmak istiyor, arabulucuda dosya işte.
Siz daha iyi biliyorsunuz oğlunun evi vs var mı peki ?
Hocam oğlunun evi yok, bütün evler annesinin üzerine. Annesininde 10 tane dairesi var.
Şöyle yapalım , senin sözleşmen ne zaman bitiyordu o ne zaman ihtar attı sana
quote:
Orijinalden alıntı: suratsızadamŞöyle yapalım , senin sözleşmen ne zaman bitiyordu o ne zaman ihtar attı sana
Birde kacıncı yılınız
İhtiyaç sebebiyle tahliye davasında, kiranın ne zaman başladığının, kirada kaçıncı yıl olduğunun bir önemi yoktur. Bu dava malik tarafından her zaman açılabilir. Mahkeme ihtiyacın samimi ve sürekli olup olmadığını değerlendirecektir.
-
Hiçbir şey yapamaz benim üst kat komşum avukat bile tutmadı 4 yıl sürdü ev sahibi ile davası en sonunda kadın kendi rızası ile ev satın alınca çıktı gitti ayrıca dava araları on ay felan İstanbul da ve hakim genellikle sürekli ileri tarihe atıyor bu süre zarfında keyfine bak strese ev sahibi girsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X