Şimdi Ara

ev telefonumu ve adsl bağlantımı kapatsam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ev telefonumu ve adsl bağlantımı kapatsam, ve vodafoneden (şu an kullandığım hattım vodafone faturalı ancak telefonumda 3G yok) yeni bir 3G li internet alsam (bana aylık 4Gb. yeter) aylık masrafım ne kadar olur. +Gb. geçersem fiyatta artma oluyormu.

şu an ev telefonuma ortalama 25 TL Adsl de kampanyalı olduğu için aylık 22,5 TL geliyor. (25Gb.adil kullanım 8Gb.kadar smileadsl)

yani kısacası en ucuz maliyetle internete nasıl bağlanarım, ev telefonunu zaten pek kulanmıyoruz ....
    bu işin piri olan arkdaşların görüşlerini eleştirilerini yorumlarını bekliyorum bu ay sonuna doğru sizlerin görüşlerini değerlendirerek ev telefonumu ve adsl yi kapatmayı düşünüyorum.

• Aynen Up Up
  • Ben cepnet çıktığından beri ayda 8 liraya onu kullanıyorum. Hem cepten hem bilgisayardan.. Ayrıca çok şarj harcadığı için 3g servisini kapattım. Edge ile bağlanıyorum.. Benim işimi görüyor.. Ortalama download hızı 8-10 kb.. Çok fazla bir şey indirmiyorsanız sorun olmaz. Video izlemek istediğinizde de biraz beklemek gerekiyor.. Kullanımlarınızı da düşünerek karar vermenizi öneririm. Bu haliyle benim işimi her yerde görüyor. Üstelik laptop ve telefonumun yanımda olması yeterli nete girebilmem için.. Ayda 8 lira da hiçbir şey.. Sınır yok, bir şey yok..
  • Ben de sizin kullandığınız Smile paketine geçmek istiyorum ama, sanırım sadece önceden Smile abonesi olmuş olanlara geçerli imiş. :D
  • Cepnet'i denedim bağlantı hızı çok düşük. Ne normal surf yapmaya yetiyor, ne de herhangi birşey indirmeye. 1MBit bağlantının 10 katından bile daha düşük yani!... Vodemnetlerdeki 4GB kota da çok düşük (fiyatı uygun olsa katlanılır, ama fiyatı da bu kotaya göre yüksek). Ben ayda 50-75GB indiriyorum! 4GB BİR GÜNDE biter.

Benim merak ettiğim, bu "kota" sorunu aşılamıyor mu? Yani örneğin ayda 50GB indiren bir kişi ne yapacak? Bunun için bir yol yok mu vodefone'da?

Telekomdan kurtulmak istiyorum, ama hiçbir alternatif bulamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan23

Cepnet'i denedim bağlantı hızı çok düşük. Ne normal surf yapmaya yetiyor, ne de herhangi birşey indirmeye. 1MBit bağlantının 10 katından bile daha düşük yani!... Vodemnetlerdeki 4GB kota da çok düşük (fiyatı uygun olsa katlanılır, ama fiyatı da bu kotaya göre yüksek). Ben ayda 50-75GB indiriyorum! 4GB BİR GÜNDE biter.

Benim merak ettiğim, bu "kota" sorunu aşılamıyor mu? Yani örneğin ayda 50GB indiren bir kişi ne yapacak? Bunun için bir yol yok mu vodefone'da?

3g ile sınırsız internet henüz hiçbir operatörün gerçekleştirdiği birşey değil.Eğer bir gün yaparlarsa açık ve net superonline adsl ve telekom hattımı o gün kapattıracağım.15-20 lira fazla vermeye razıyım.

• Hocam evde Turkcell 3g cekiyorsa Vınn al hatta multivinn al simdi 29 TL ye kampanyası cıktı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bizim amacımız onu bunu şunu indirmek değil, işimizi görmek, gereksiz şeyleri indirsem ne olurrr indirmesem ne olur.
    benim için postalarıma bakayım onları cevaplayayım, msn girebileyim, skype çalışsın, bankacılık işlemlerimi yapayım...
  • Bende aynı düşünce içerisinde olduğum için 8TL'lik paketi kullanıyorum bazen telefonu bilgisayara kablo ile bağlıyorum veya Wi-Fi hotspot yapıyorum video ve downloadlarda yavaş olsada forum siteleri ve internet için gayet iyi
  • fazla bir şey indirmeyenler için oyun oynamayanlar için.. sadece web sayfalarını açsın, banka işlerimi halledeyim.. msn gtalk vs.. anlık sohbet e girebileyim falan diyorsanız vodafone cepnet bulunmaz nimettir. 8 lira nedir ki :)

bir ara kullandım. web sayfalarını adsl e göre yavaş açsa da iş görmeyecek kadar kötü değil.. msn de kullandım takır takır gayet iyiydi..

ancak çok sık film vs.. indirdiğim için sürekli olarak kullanmam.. ama orada buraya gidildiğinde bağla usb den pc ne sınırsız bağlan bu özelliğiyle gayet iyi..
  • Cepnet iyidir, işini görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Subat

fazla bir şey indirmeyenler için oyun oynamayanlar için.. sadece web sayfalarını açsın, banka işlerimi halledeyim.. msn gtalk vs.. anlık sohbet e girebileyim falan diyorsanız vodafone cepnet bulunmaz nimettir. 8 lira nedir ki :)

bir ara kullandım. web sayfalarını adsl e göre yavaş açsa da iş görmeyecek kadar kötü değil.. msn de kullandım takır takır gayet iyiydi..

ancak çok sık film vs.. indirdiğim için sürekli olarak kullanmam.. ama orada buraya gidildiğinde bağla usb den pc ne sınırsız bağlan bu özelliğiyle gayet iyi..

Arkadaşım World of Warcraft oynuyor ortalama 150ms ping var ve herhangi bir takılma, lag yok.
  • GPRS : 4700.9MB
    2G : 68.77MB
    3G : 4632.14MB

fiyat/performans çok iyi.
  • cepnetın performansını kullandıgınız telefon modelı, bulundugunuz ıl, oturdugunuz kat vs. etkıleyebılıyor. Ben samsung d900i ile pcden baglanırken cok yavastı. E63 ile hız gayet guzel.. buna ragmen ankaradakı baglanma hızı ıle nusaybın arasında daglar kadar fark var. Nusaybınde her turlu ıslemı yapabılıyorum.. oyun vs.. Ama ankarada yerı gelıyordu bır sayfayı acmak bıle zor oluyordu. Ankarada kullanımın yogun olması ve evın 1. kat olması bunu etkıleyebılır. Bır de hava olayları da etkılıyor cepnetı.. Yanı sebekede sorun olursa bılın kı net yok.. Benım gozlemlerım bunlar..
  • Cepnet fiyatıyla birlikte düşünülürse iyi. O konuda birşey demiyorum... Ama 96kbps, "ADSL'yi kapatalım, bununla idare edelim" denebilecek bir hız değil. "ADSL yerine" düşünürsek, en azından 1Mbit gibi birşey gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan23

Cepnet fiyatıyla birlikte düşünülürse iyi. O konuda birşey demiyorum... Ama 96kbps, "ADSL'yi kapatalım, bununla idare edelim" denebilecek bir hız değil. "ADSL yerine" düşünürsek, en azından 1Mbit gibi birşey gerekiyor.

Bu kullanımla alakalı bir şey.. Eğer download yapmıyorsanız bahsettiğiniz hız her şeye yeter. Adsl'ye karşı mükemmel bir alternatif. Yok ayda 2-3 oyun, film indirip, dizi arşivi yapıyorsanız elbette hiçbir işinize yaramaz. Ama albüm indirebiliyorsunuz :)
  • Orijinalden alıntı: dogan23

Cepnet'i denedim bağlantı hızı çok düşük. Ne normal surf yapmaya yetiyor, ne de herhangi birşey indirmeye. 1MBit bağlantının 10 katından bile daha düşük yani!... Vodemnetlerdeki 4GB kota da çok düşük (fiyatı uygun olsa katlanılır, ama fiyatı da bu kotaya göre yüksek). Ben ayda 50-75GB indiriyorum! 4GB BİR GÜNDE biter.

[/quote

bilader vodafone da fatura 99 liraya kadar çıkıor sonra stop ediyor yani ni nevi kotasız internet 99 lira oluor her 10 mb başı 50 kuruş kota aşınca ama hız tatmin edici değil akşamlar 7.2 vodem 0.20 lere düşüyor komik biraz çıldırtıor adamı akşamları
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.