Şimdi Ara

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.224
Cevap
109
Favori
227.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaptığım hiçbir ayar yok bilmiyorum çünkü, daha dün aldım modemi ve 2 saat önce ilk defa mi boxa girdim. 16 MB hiz limitim var ve 11 alıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorunu buldum, modemi almadan önce forumda modem araştırmasi yaparken bir kullanıcı iPhone'u bağlarken sorun yaşadığını söylemiş ve bir başkası da kanal genişliğinin iPhone da 40 MHz olduğunu, modem ayarları otomatik 20 MHz de geldiğini söylemişti. Şimdi sorunu ararken o konu geldi aklıma ve o ayarı buldum, mi box da 40 MHz imiş. Ayarları 20-40 MHz ye çekince düzeldi. Yardımlarınız için teşekkür ederim

• soulstriper kullanıcısına yanıt
    Bizde çok geniş aldık

bazen sorunlar çok basit oluyor. teşekkür ederiz bilgi için, ilk kez duyuyorum

Benim akrabadaki omnide uzaktan baktım 20/40 , ikisi de seçili

Keenetic e soracağım fabrika ayarında nedir? otomatik 20/40 gelmeli.

• ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    Otomatik 20 gelmiş, kendim 20-40 a çektim ve ikisini de fişlerini çekip yeniden başlattım ve sorun çözüldü. Az önce de türk telekomu adayipr kesintilerle ilgili ayar yaptırdım o sorun da çözüldü 😄 modemi boş yere almış oldum 😄 ama modemi beğendim sanırım bunu kullanacağım.

ürün ömürlük :)) çok iyi kampanyada, biz kaçırmadık, ben extra kullanıyorum, akrabama omni aldık. ileride değişirsen, ayrıca bu cihazı mesafe uzatıcı, mesh fiber, hatta adaptör olarak da kullanabiliyorsun, hiç atıl kalmıyor. 4 yıl garanti de uzat, kampanya garantisi var. bulut vs bir sürü işini görür. keyfini çıkar, bana bedelinden fazlası hissi veriyor hediye gibi.
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    Evet ben de özelliklerine takıldım gerçekten dolu bir cihaz. Zaman buldukça karıştırırım

Merhaba soulstriper,

Öncelikle probleminizin çözüldüğüne sevindik ürünümüzü sağlıklı günlerde kullanmanızı dileriz. IPhone vb. ürünler 40 Mhz Kanal genişliği dışında çalışmadıkları için bütün ürünlerimizde varsayılan olarak Kanal genişliği 20/40 Mhz gelmektedir. Cihazınızın üzerinde yüklü olan Firmware yazılımı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KEENETIC -- 18 Nisan 2020; 14:8:28 >
  • Merhaba Fiber destekli modem almayı düşünüyorum. Altyapım FTTH. İki model arasında kararsız kaldım. Donanım ve çekim gücü olarak hangi modeli tavsiye edersiniz? Farkları nedir?

Modeller: Keenetic Extra DSL AC1200 ve Keenetic Viva AC1300
  • acemiteknolojist kullanıcısına yanıt
    Aralarında ki en büyük fark ExtraDSL de DSL portu olması Viva da DSL portu yok. ExtraDSL lan portunu WAN yaparak Fiber olarak da kullanabilirsin. ExtraDSL AC1200 Viva Ac 1300 ExtraDSL Lan portları Fast Viva Lan portları Giga aşağıdaki linkte karşılaştırma tablosu var farkları orada daha iyi görebilirsin.

keenetic.com.tr
    Cihaz özellikleri karşılaştırması | Keenetic
    https://keenetic.com.tr/tr/compare/routers?products=keenetic-viva,keenetic-extra-dsl

• Merhaba,
    160 metrekare bir evin bir ucunda 100mbps fiber var (modem huawei HG255s) ve diğer ucundan bağlanmak için Mercusys MW300RE kullanıyorum.
    Bir kaç cihaz birlikte bağlandığında özellikle oyunlarda çok ciddi sıkıntılar oluyor.
    nasıl bir çözüm önerirsiniz hangi ürününüzü almalıyım?

Teşekkürler.
  • KEENETIC kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Son sürümde olmasına rağmen ben de hem 2.4 ve 5 için varsayılan 20 imiş. Başka bir şeyi kurcalarken görüp değiştirdim.

İki temel sorum olacak.

- Kanal aralığını dinamik değişken yapmanın ne gibi bir negatif yönü olabilir? Kanal değişimi sırasında milisaniye bile olsa kopma yaratabilir mi? Başlarken ayarlı bende ama açıkçası modemi aylarca kapatma ihtiyacı olmayan biriyim. Yaşadığım apartman epey kalabalık, bu sebeple kanal ayarı önem teşkil ediyor aslında. Bu soruya ek aklıma gelen, manuel kanal ayarı yapmak isteyenler için modemin bu konuda tarama yaparak anlık grafik vermesi çok güzel olurdu. Yapan mobil uygulamalar var.
    - 2.4 ve 5 tek ssid olduğunda ve 5 sinyali tanımlı miktarda azaldığında otomatik geçiş sırasında bağlantı kopuyor. Benim detaylardan anladığım bunu kopmasız yapabilmesi idi. iPhone cihazlarda böyle oluyor bu arada. Aşağıdaki ayarlarda bir hatam yok değil mi?
    (Telden resim upload çalışmadı, mecbur link attım)

Edit: Ek olarak Xbox üzerinden dahili UPNP sebebiyle NAT Type: Moderate değeri alıyorum. UPNP tüm portları açamıyor gibi gözüküyor. Sanırım konu ile ilgili detaylı bir yazı yazılmış ancak şu anda içeriğe erişilemiyor:

Keenetic ile bağlanırken Xbox ve PS4 kullanmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArdaBarisC -- 20 Nisan 2020; 10:52:54 >

• teknotakip_tr T kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Siz hangisini tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulstriper

Sorunu buldum, modemi almadan önce forumda modem araştırmasi yaparken bir kullanıcı iPhone'u bağlarken sorun yaşadığını söylemiş ve bir başkası da kanal genişliğinin iPhone da 40 MHz olduğunu, modem ayarları otomatik 20 MHz de geldiğini söylemişti. Şimdi sorunu ararken o konu geldi aklıma ve o ayarı buldum, mi box da 40 MHz imiş. Ayarları 20-40 MHz ye çekince düzeldi. Yardımlarınız için teşekkür ederim
    Bir Sony akıllı TV modeme bağlanamayınca bu ayarı 20Mhz'ye sabitlemek zorunda kalmıştık. Cihaza göre değişebiliyor bu durum.
  • acemiteknolojist kullanıcısına yanıt
    Ben ihtiyaca göre ürün seçerim ikisi de güzel ürünlerin ileride DSL altyapısına geçme durumun yoksa Viva al derim ben.

• interwap kullanıcısına yanıt
    Olabilir bende 20 olarak gelmiş ayar, tesadüfen yine forumda bir iPhone sorununda görmüştüm. Daha hiç karıştıramadım modemi belki işime yarayan birşeyler vardır yapmam gereken ama hiç bilmiyorum

• KEENETIC kullanıcısına yanıt
    Merhaba omni kulllanıyorum ve memnunum. Modem ışıklarını aralıklı kapatma özelliği bir kısayol ile modem ayar menüsüne ilerleyen güncellemeler ile eklenebilir mi?
  • Lithium87 kullanıcısına yanıt
    Olmazmı efendim... takvimle günlük istediğin saatte akşam otomatik kapansın sabah açılsın programlayabilirsin.

Menüde kalabalık olmasın diye koymamışlar. komutlarla yapıyorsun. ama menüden fonksiyon tuşuna da ekleyebiliyorsun , keyfine göre tuşa basınca kapanır basarsın açılır.

https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000097985-Zaman-Takvimi-ile-Led-G&#246;ster-Işıklarının-Y&#246;netimi

• Keenetic modemlere SQM özelliğinin eklenmesi gibi bir plan ufukta var mı acaba?
    SQM özellikli bir cihaz almak istiyorum , bu ürün de baya modüler duruyor güçlü işletim sistemi var gibi. Benden önce de soran arkadaşlar olmuş ama net bir cevap gelmemiş ,bu cevaba
    göre benim gibi satın almak isteyecek arkadaşlar olacaktır diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadlover -- 19 Nisan 2020; 18:38:41 >
  • Herkese selamlar,

Cuma günü itibariyle ExtraDSL modelini satın alarak aranıza katılmış bulunuyorum. Yıllardır kullandığım Air5650 modelini emekli edip bu modele geçtim.

Yapmam gereken bir ayar, öneriniz vs varsa çok memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zhee

Herkese selamlar,

Cuma günü itibariyle ExtraDSL modelini satın alarak aranıza katılmış bulunuyorum. Yıllardır kullandığım Air5650 modelini emekli edip bu modele geçtim.

Yapmam gereken bir ayar, öneriniz vs varsa çok memnun olurum.
    Benim yapmayı düşündüğümü yapmışsın. Aynı modemden bu markaya geçmeyi düşünüyorum senin yorumların nasıl?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.